Kabaczek - jak z czym i po co??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2011-07-30, 17:25   #1
irmith
Wtajemniczenie
 
Avatar irmith
 
Zarejestrowany: 2011-03
Lokalizacja: miasto morza i marzeń..
Wiadomości: 2 969
GG do irmith

Kabaczek - jak z czym i po co???


Dostałam dużego kabaczka, w sumie jak na niego patrze to myślę że przy tym gabarycie to już rasowy kabak jest Napewno macie jakieś fajne przepisy na kabaczek na obiad podzielcie się proszę
__________________
Martusieńka 11.10.2011
Szymon16.07.2013

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 22:14   #2
Scholastyka
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2009-03
Lokalizacja: podkarpacie
Wiadomości: 16
Dot.: Kabaczek - jak z czym i po co???

Proponuje leczo
Podsmaż sobie kiełbaskę w garnku, potem dodaj do niej cebulę, następnie paprykę wg mnie najlepiej smakuje zielona, później pomidory obrane ze skórki na koniec dodaj obranego i pokrojonego w kostkę kabaczka,dodaj parę kulek ziela angielskiego i kilka listków laurowych i duś wszystko do miękkości od czasu do czasu mieszając, dopraw to solą pieprzem i ostrą papryką. możesz ewentualnie dodać zupę ogonową oo zapomniałam jeszcze o czosnku :P ale to też na koniec dodajesz )
Scholastyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 09:49   #3
irmith
Wtajemniczenie
 
Avatar irmith
 
Zarejestrowany: 2011-03
Lokalizacja: miasto morza i marzeń..
Wiadomości: 2 969
GG do irmith
Dot.: Kabaczek - jak z czym i po co???

Hmm takie leczo prawdopodobnie można nawet w słoiku przechować? dzięki wypróbuję napewno
__________________
Martusieńka 11.10.2011
Szymon16.07.2013

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 19:40   #4
makeupnotwar
Wtajemniczenie
 
Avatar makeupnotwar
 
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomości: 2 670
Dot.: Kabaczek - jak z czym i po co???

smażony w cienkich plastrach w jajku i bułce tartej, można zrobić pyszny pasztet albo zapiekankę, polecam
__________________

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 22:16   #5
kikimora_6
Rozeznanie
 
Avatar kikimora_6
 
Zarejestrowany: 2011-03
Wiadomości: 654
Dot.: Kabaczek - jak z czym i po co???

U mnie w domu zawsze robiło się faszerowane mięsem mielonym z ryżem i przyprawami, na to plastry pomidora i zapieczone.
kikimora_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 23:37   #6
libra777
Zakorzenienie
 
Avatar libra777
 
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 6 589
Dot.: Kabaczek - jak z czym i po co???

Jeśli leczo do słoików to proponuję bez cebuli bo może się zepsuć.
Ja z kabaczka robię też zapiekankę coś ala musaka grecka zamiast bakłażana -kabaczek, przekładany masą mięsną i zapiekane to to pod beszamelem, albo właśnie faszerowany farszem jak na gołąbki tylko z dodatkiem przecieru od razu do farszu i do piekarnika pod koniec pieczenia ser żółty na wierzch ,albo kabaczek smażony w jajku i bułce jak schabowe , uwielbiam kabaczki i patisony, moje ulubione letnie jedzenie

Albo kabaczek w occie do słoików , pokrojony w kawałkach i zalany zalewą:
1,5l wody
1 szklanka(250ml)octu 10 %
1 szklanka cukru
2 czubate łyżki soli
parę listków-3 i ze 3-4 kulki ziela to zagotować i zalać zalewą kabaczka w słoikach,do kazdego słoika łyżka oliwy lub oleju ,słoiki zakręcić i gotować 15 min.

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-08-02 o 23:41
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 16:35   #7
Insonne
Raczkowanie
 
Avatar Insonne
 
Zarejestrowany: 2011-05
Lokalizacja: Szczecin
Wiadomości: 50
Dot.: Kabaczek - jak z czym i po co???

Można usmażyć jak kotleta schabowego - w jajku i bułce tartej. I polać toną ketchupu. Mniaam
Insonne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 16:38   #8
FioletowyAnanas
Zakorzenienie
 
Avatar FioletowyAnanas
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: .
Wiadomości: 3 523
Dot.: Kabaczek - jak z czym i po co???

[QUOTE=Insonne;28554183]Można usmażyć jak kotleta schabowego - w jajku i bułce tartej. /QUOTE] Słyszałam że dobre.
Moja mama zrobiła pasztet z kabaczka ;d Też dość dobry ) Jak byś chciała przepis to pisz na priv ;d
__________________
Wymiana!

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.