|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Praca inżynierska i brak weny...
Hej Dziewczyny,
piszę właśnie pracę inżynierską i mam wielki brak weny... napisałam 15str i koniec... Nie wiem co dalej, co powinnam jeszcze dodać etc... Mam 3 książki od promotora, ale jestem w martwym punkcie i tez mam dość trudny temat... :/ Mianowicie Racjonalizacja wykorzystania energii elektrycznej szansą poprawy stanu środowiska wiecie coś na ten temat ? :/ Pomóżcie... ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca inżynierska i brak weny...
ochronę środowiska, jednak mam przedstawić całość problemu i jakie metody oszczędzania można wdrożyć. Też np. co należy rozumieć przez efektywność energetyczną jak ona może być pogłębiana i jak coraz szerzej wdrażana...
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Każdą pracę piszę się od ogółu do szczegółu, to pierwsza kwestia. Czyli na początku w ogóle powinnaś sobie zaplanować plan działania, podam Ci na bliższym mi przykładzie. Opisujesz wykorzystania motywowania pozapłacowego w zarządzania motywacją pracowników. Wychodzisz od zarządzania pracownikami, skupiasz się na motywowaniu jako całości, dopiero opisujesz kwestię podjętą przez problematykę twojej pracy.
Radzę przestudiować od dechy do dechy te książki, SPRAWDZIĆ przypisy znajdujące się w niej - odnośniki do źródeł w interesujących się miejscach. Przecież nie każda książka będzie mieć tytuł "Wpływ energii elektrycznej na środowisko" czy "Alternatywne źródła energii szansą na poprawę środowiska". Musisz przejrzeć książki z zakresu ochrony środowiska w kontekście właśnie energii, zobaczyć w ogóle książki ogólnie traktujące o energii elektrycznej. Tu się kłania umiejętność wyszukiwania książek po haśle przedmiotowym - ta niezbędna i jakże rzadko spotykana umiejętność na studiach jest nieoceniona i mega ułatwia pracę nad każdym projektem. Podstawą jest skonstruowanie sensownego planu pracy, który będzie Twoją bazą. Masz część praktyczną - ale jesteś inżynierem, a nie astrologiem. Wątpliwe, byś miała jakieś podłoże w tym zakresie na gruncie literatury. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2013-01-13 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mam w podobnym "rejonie" temat, bo piszę o bezpieczeństwie energetycznym
![]() ![]() Wejdź na bazę on-line biblioteki i wpisz hasło energia, na pewno sporo wyskoczy. Do tego w bibliografii książkach, które masz od promotora na pewno jest sporo pozycji, które znajdziesz w bibliotece i będą przydatne dla Ciebie. Skoro masz taki temat, to możesz go ugryźć od strony prawnej, ekonomicznej, środowiskowej, bo to wszystko ma wpływ na racjonalizację wykorzystania energii elektrycznej pod względem środowiskowym. Teraz jest moda na takie tematy energia plus środowisko, więc powinnaś znaleźć od groma książek ![]() ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-01-14 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
WITAM MAM PODOBNY PROBLEM TYLKO NIE JEST TO BRAK WENY TYLKO MAM DOSC DUZY PROBLEM W ZMALEZIENIU JAKIS MATERIAŁÓW NA MOJ TEMAT ZNALAZLAM RAPTEM Z CZTERY ARTYKULY Preferencje konsumentów na rynku wyrobów przekąskowych TO JEST MOJ TEMAT CIEZKO JEST COS NALESC NA TEMAT PRZEKASEK ZWLASZCZA TYCH ZROWYCH PROSILABYM O POMOC ANKIETE DO TEGO TEMATU JUZ ZREALIZOWALAM ALE CIEZKO MI Z RESZTA PROSZE O POMOC MOZE KTOS PISAAL O PRZEKASKACH
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hmmm... jakby pomoglo duzo przekasek to spoko moge brac, ale nie ma tak latwo -niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
jesli chodzi o biblioteke to dosc ciezki temat bo jak do tej pory trafialam na malo kompetentne osoby , niestety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.