|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() MaŁe PytAnKo:
Siemka dopiero dzisiaj zalogowałam się u Was i widzę, że to cłkiem w porządku stronka i to forum w ogóle jest świetne
![]() ![]() 1. serki homogenizowane (niektórzy mi mówią, że serki są tuczące, tylko jogurty naturalne nie ![]() ![]() 2. truskawki (podobno zawierają sporo cukru, a podobno są dietetyczne... Nie czaję... ![]() 3. kawa (niby kofeina odchudza i pobudza, a niby dodaje centymetrów...) i herbata 4. bułka + plasterek pomidora + sól + pieprz (czy to ma naprawdę tyle kalorii?? zaznaczam że bez masełka, bo masła nienawidze!!) No to chyba tyle pozdrawiam i czekam na odpowiedź! Na pewno się dostosuję bo muszę schudnąć!! Koniecznie!! papapatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: MaŁe PytAnKo:
ad 1 - 1 ma około 200 kcal
ad 2 .. jako jeden z5 posiłków , miseczka lub dwie bez żadnych dodatków ok. (problem bo większość ludzi je je ze śmietaną i cukrem ![]() ad 3.kawa nie tłuczy . ad 4. bułka ...no ja tam polecam zrezygnowanie z białego pieczywa, lepiej zjeść już więcej truskawek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj rano w telewizji usłyszałam takie oto rewelacje, że pieczywo białe mimo, że nie ma właściwie żadnych wartości odżywczych należy jeść rano bo pobudza mózg do pracy, natomiast popołudniu zdecydowanie pieczywo ciemne. Nie wiem ile w tym prawdy, bo ja jem wyłącznie ciemne pieczywo i to w bardzo małych ilościach.
Jeśli chodzi o kawę - to wiadomo bez cukru i bez śmietanki - wtedy jest niekaloryczna o truskawkach nic mi nie wiadomo, ale skoro jest sezon to dlaczego mamy sobie je odmawiać? Za miesiąc już ich nie będzie. Bon Apetite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zamieszcze tutaj moje zdanie
![]() po co liczyc kalorie? nie lepiej patrzec na sklad produktow? serki homo moga miec duzo tluszczu, ale ja jakis rok temu jadlam je zaciekle i jakos nie przytylam. co do truskawek zgadzam sie z poprzedniczkami kawa i herbata? trzeba przeciez cos pic, jakby rozpatrywac w ten sposob kazdy produkt, ktory sie spozywa, to przecez wszystko dostarcza organizmowi kalorii! chodzi o "sprytne", optymalnie, zdrowe jedzenie, i spalanie nadmiaru tkanki tluszczowej. ja preferuje aktywna forme tego procesu, ale mozna robic to od drugiej strony, od wewnatrz. co do bulki to mozna z niej zrezygnowac na rzecz pieczywa "lekkiego", walorow smakowych buleczki nie zastapi ale powinno pomoc. ja sie przyzwyczailam do pieczywa wasa, a buleczki i tak zdarza mi sie jesc, bo cos trzeba przeciez spalac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
trudkawki na pewno nie tłuczą..są bardzo zdrowe i niskokaloryczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hej, serki homogenizowane to nabial, czyli bialko, cos co jest budulcem naszego organizmu, korzystne przy cwiczeniach fizycznych,
truskawki to potrzebne witaminy dla naszego organizmu i fruktoza(cukier) raczej nie tucza chociaz lepiej jesc je rano i w poludnie, nie wieczorem i nie przed snem, zeby organizm zdazyl spalic ![]() kawa czyli przede wszystkim kofeina, poprawia metabolizm i przyspiesza krazenie krwi, czyli w umiarkowanych ilosciach korzystna, zwlaszcza dla niskocisnieniowcow jasne pieczywo to cukier( sacharoza) przy diecie nie polecam, odklada sie jako tluszczyk, natomiast wedlina jak najbardziej sol zatrzymuje wode w organizmie i jest szkodliwa, duze ilosci zaburzaja gospodarke jonowa, natomiast pieprz i inne ziola dzialaja dobrze na trawienie, pobudzaja wydzielanie sokow trawiennych ![]() Ale sie rozpisalam , ale mam nadzieje ze sie przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki dziewczyny, bardzo mi pomogłyście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Pewnie Karola, że Ci się uda. A na forum zaglądaj często, bo nie dość, że mobilizuje, to w dodatku można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć i poznać opinie interesujących ludzi. Tak więc trzymam kciuki i życzę powodzenia !!
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja też ci Karola życzę szczęścia,sama schudłam pięć kilo,więc wiem,że nie jest łatwo,ale uwierz-uda się.A na forum często wpadaj,bo to dobra motywacja myśleć,że inne dziewczyny ćwiczą,więc ty też powinnaś.A potem tak się fajnie wpisuje swoje osiągnięcie,choćby najmniejsze,ale to taka frajda...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.