![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nasze brzuszki PO porodzie.
Kochane, tak sobie pomyślałam, żeby pokazywać swoje brzuszki zaraz po porodzie. Pewnie sporo mam się nad tym zastanawia. I ile taki brzuszek "schodzi" do rozmiarów sprzed ciąży? Wypowiadajcie się kobitki i wysyłajcie swoje zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki PO porodzie.
Cytat:
![]() przytyłam 12 kg ,jestem 5 tygodni po porodzie ,brzuch jest juz płaski,ale skóra sflaczała,kreska dalej jest,ogólnie mało wyjściowo wygląda.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uważam, że świeżo po porodzie nie ma co pokazywać ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
a ja przytyłam 28 kg.... jestem 11 tyg( jutro walsnie mija) po porodzie i mam 13 kg do zrzucenia.... Cwicze staram sie malo jesc a waga jak zaczarowana... czasem chce mi sie plakac jak chce wlozyc spodnie albo sukienke sprzed ciazy a tu.... Ach...moglam pilnowac wagi w ciazy a teraz to" madry Polak po szkodzie" coż musze walczyc z tłuszczykiem bo chce wazyc tyle co przed ciążą!
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- ps. uwazam ze nie ma co pokazywac brzuszków po porodzie -chyba ze któras superszybko schudła i ma sie czym chwalic... Mysle ze lepiej jak bedziemy tu pisac o sposobach na plaski brzuszek po porodzie niz chwalic sie "tłuszczykami"-jak w moim przypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja tam zaraz po porodzie wyglądałam jak bym była w 5 mies. wcale nie było mi radośnie z tego powodu i w życiu bym nie pokazała nikomu takiego brzucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
miss.hot pokazalabym chetnie ale jeszcze nie urodzilam, jestesmy tu anonimowe wiec pomyslalam, ze nie bedzie to problemem zwlaszcza, ze twarz mozna zamazac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
powiem tak- nie przyszlo mi na mysl fotografowac brzuszka zaraz po porodzie...natomiast jest taka stronka
http://theshapeofamother.com polecam, zdjecia brzuszkow, pup, rozstepow i innych takich atrakcji ![]() u mnie kilka dni po porodzie brzuszek obkurczyl sie do tego stopnia ze pani w sklepiku osiedlowym w ktorym bylam w dniu wyjscia ze szpitala sie zdziwila-" jak to, przeciez pani byla w ciazy a juz brzuszka nie widac" nie zostala mi ani luzna skora, zwisy ani rozstepy...po roku ladny plaski brzuszek- nawet bez cwiczen, rodzilam w lipcu i jak mala miala rok to bez kompleksow moglam bikini zalozyc. chociaz teraz to nie wiem jak to bedzie bo nosze blizniaki i boje sie tego efektu "ciasta drozdzowego co opadlo"- wlasnie cos takiego (drastyczne ![]() http://theshapeofamother.com/blog/mo...62711-misty-3/ ale znam wiele dziewczyn po ktorych by sie w zyciu nie powiedzialo ze ciaze maja za soba- piekne plaskie brzuszki, ostatnio ogladalam zdjecia kolezanki- wizazanki z wakacji i z podziwu wyjsc nie moglam... a tu jeszcze super galeria brzuszkow- hurra wreszcie cos dla mnie, sa tez brzuszki w ciazy mnogiej ![]() http://www.maternitygallery.com/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-15 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Wybaczcie ale zdjęcia raczej nie wkleję, bo nie będę was straszyć
![]() Przytyłam 25 kilo i bardzo rozciągnęła mi się skóra. W sumie jako tako brzucha nie było widać już jakieś 5 miesiecy po porodzie, jednak została dość rozciągnięta skóra. Trochę pomogły masaże ale to już nie to samo co przed ciążą. Pozatym okropne rozstępy od brzucha aż do kolan :/ Teraz (prawie 3 lata po porodzie) rozstępy znacząco zbledły ale jednak ślad został. Ale w sumie nie mam z tym aż tak duzego problemu. Strój kąpielowy założę, krótkie spodenki również tylko raczej bluzki odsłaniajacej brzuch nie. Zaakceptowałam obecny stan ![]() Za to moje koleżanka ze szkoły średniej już 3 tygodnie po prorodzie miała spowrotem figurę modelki ![]() Edytowane przez Marika_1987 Czas edycji: 2011-07-15 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jeszcze jak byłam w ciąży wiele mam mi mówiło, że brzuch po porodzie wygląda mniej więcej tak, jak wyglądałyśmy na przełomie 4/5 miesiąca ciąży. W moim przypadku i kilku koleżanek się sprawdziło.
Co mnie zaskoczyło to jak wygląda brzuch bezpośrednio po porodzie - trochę jak piłka, z której uszło powietrze, dosłownie taki flaczek mi wisiał przez pierwsze 2 dni. I nagle 3 dnia brzuch się jakoś naciągnął, dalej szału nie było, ale już nie straszył. Potem stopniowo wracał do siebie w ciągu 2 tygodni, aczkolwiek do stanu sprzed ciąży nadal nie wrócił (a minęło 9 m-cy, ale też się nie przykładałam do ćwiczenia brzucha). Będę odważna, a co - jeśli kogoś to bardzo interesuje to tak zmieniał się mój brzuchol w trakcie i po ciąży. Zrobiłam sobie takie zestawienie na pamiątkę. Takiego brzucha jak na pierwszym zdjęciu to już pewnie nigdy nie ujrzę, chyba, że nie u siebie ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-07-15 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Hej
Uważam że lepiej by było jakby ten wątek polegał na walce z brzuszkiem by powrócił do jak najlepszego stanu =) napewno tutaj dołączę w październiku, bo będę chciała mieć ładny brzuszek =) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do Ciebie, czy Ty stosowałas jakieś kremy lub oliwki w ciaży, bo zazdroszczę ze tak szybko brzuszek zniknął.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Klarissa- super brzuszek i w trakcie i po, gratuluje odwagi w ogole
![]() Kasik- no stosowalam wszystko co mi w rece wpadlo...glownie oliwki roznego rodzaju rano po kapieli i na noc gestsze kremy lub masla do ciala teraz uzywam oliwki w sprayu ROC i poki co sobie bardzo chwale, nietlusta, super sie wchlania. a dziewczyny na naszym watku chwala jeszcze serie mamamil http://www.mamamil.pl/ pewnie sie skusze jak mi sie roc skonczy no a jesli chodzi o powrot do plaskiego brzuszka to ponoc cuda dzialaja cwiczenia a6w- wyguglajcie sobie, ja nie cwiczylam ale slyszalam ze naprawde skuteczne
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
ja uzywałam krem na rozstepy- Perfecta mama- przeznaczony dla kobiet w ciazy a i tak sie pojawiły,,,,na udach i tak juz zostały ale brzusio mam bez rozstepów tylko ze.... do stanu sprzed ciazy to mi brakuuuuuuuuuuje......nie stety....a to juz 11 tyg po...
Zastanawiam sie w ogole czu uda mi sie wrocic do swojej wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja od początku ciąży używałam oliwki dla mam Babydream z Rossmana zachęcona pozytywnymi opiniami
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 Codziennie rano i wieczorem wcierałam ją w brzuch i piersi i uda.Raz w tygodniu robiłam peeling,a po nim masaż i wcieranie tej oliwki.W którymś z ostatnich tygodni ciąży,siedząc w ubikacji dostrzegłam rozstępy z przodu ud.Na stojąco nie było mowy ich zobaczyć,bo miałam ogromny brzuch!Przytyłam 20 kg więc chyba żadne specyfiki by mnie nie uchroniły.Zdziwiłam się,że na brzuchu nie mam nic,ale po porodzie jak zaczął maleć ukazały się mym oczom rozstępy-na samym środku.Możliwe,że były tam już prędzej,a ja ich nie zauważyłam,bo skóra była naciągnięta do oporu.Będę odważna i następnym razem wkleję wam zdjęcia-teraz siedzę wysmarowana Cepanem i poowijana folią spożywczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
smarowałam twarz, bo miałam bardzo suchą skórę (tu się sprawdzała) i co mi zostało na rękach wytarłam w brzuch gdzie przejechałam palcami tam zostały czerwone ślady brzuch po 6 tygodniach Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2011-07-16 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
jejku jaki plaski brzusio masz...! ja po 11 tygodniach od porodutakiego nie mam...ale coz jak sie przytylo 28 kg to tak jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;28172274]mnie tez podrażniła
smarowałam twarz, bo miałam bardzo suchą skórę (tu się sprawdzała) i co mi zostało na rękach wytarłam w brzuch gdzie przejechałam palcami tam zostały czerwone ślady brzuch po 6 tygodniach[/QUOTE] No jestem pod wrażeniem. U mnie było tak, że brzuch w 2 tygodnie po porodzie wyglądał lepiej niż teraz. Pewnie wina tego, że wtedy jeszcze miałam trochę tłuszczyku, a teraz została mi sama wisząca skóra ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Klarissa i ollencja ładne miałyście to brzuszki po porodzie, nie powiem
![]() ![]() Teraz się tylko zastanawiam, czy po drugiej ciąży też mam szansę na powrót brzucha do normalnego stanu, zwłaszcza że niestety bardziej przytyłam i wiek też robi swoje ![]() A co do rozstępów, to chyba trochę jest to też sprawa genów. Ja np. nie mam rozstępów na brzuchu ani na piersiach, ale mam niewielkie na szczęście na "boczkach" i co dziwne, tych boczków mi jakoś drastycznie nie przybyło, tylko mam wrażenie że skórę naciągnął brzuch rosnący do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam ani jednego rozstępu i moja mama też nie.
Ale już np. jej siostra ma rozstępy. Moich babć się nie wypytałam a już niestety nie mam możliwości. Ale na szkole rodzenia kobitka mówiła, że rozstępy często są właśnie sprawą genów.
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Jeju dziewczyny miałam wam wrzucić tu zdjęcia,ale jak obejrzałam te,które już tu są a potem swój brzuch to mi się odechciało...
Ćwiczyć mi się nie chce,rozstępy widać no i ta pionowa kreska.... Kiedy ona zniknie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Mi zniknęła dopiero teraz, a moje dziecko ma ponad rok. Co do brzucha to zaraz po porodzie wisiał mi pomarszczony zabawny flak, który przez to,że mam ciemną karnację wyglądał na przybrudzony
![]() Teraz jest ok, bo jestem chuda jak szczapa, ale nadal jest troszkę więcej skóry niż było.Chyba już się nie wciągnie.Pępek mnie tylko wkurza, bo się powiększył. A taką miałam śliczną małą dziureczkę ![]() Klarissa piękną i ogromną miałaś piłeczkę ![]() Ollencja śliczny brzuch.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;28172274]mnie tez podrażniła smarowałam twarz, bo miałam bardzo suchą skórę (tu się sprawdzała) i co mi zostało na rękach wytarłam w brzuch gdzie przejechałam palcami tam zostały czerwone ślady brzuch po 6 tygodniach[/QUOTE] wwoooowww.....piękny brzusio ![]() Mi się na prawej piersi pojawiają 2 niewielkie rozstępy, bo dość sporo mi urosły a brzuch jeszcze sie nie napina bo miałam trochę skóry bo przed ciążą trochę schudłam ale napewno mnie rozstępy nie ominą ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Mój pępek też się powiększył.A mało tego - miałam maleńką bliznę po zerwanym kolczyku w pępku.Teraz jest 3 razy większa i ciemniejsza!
Dziewczyny ja już chyba nigdy nie wyjdę w stroju kąpielowym ![]() Czy można w ogóle coś zrobić żeby ujędrnić brzuch i przynajmniej trochę wygoić te rozstępy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.