![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy zdarza Wam się dobierać perfumy do koloru ubioru?
Oj, to takie moje małe zboczenie. Nie wiem dlaczego, ale dosyc często zastanawiam sie jakie perfumy pasują do danej kolorystyki. Np. gdy ubieram sie w dominujacej bieli lub kremie lubie pachnieć Noą lub Miss Dior Cherie,Gdy dominuje kolor czerwony nie wiem czemu ale siegam po amor amor (to chyba zboczenie po widoku czerwonej buteleczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy zdarza Wam się dobierać perfumy do koloru ubioru?
Nic takiego mi się nie zdarza .Zapachy dobieram do nastroju,sytuacji,pory dnia oraz stroju
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2007-01-18 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Perfumy dobieram tylko i wyłącznie do nastroju. Nigdy inaczej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A ja tylko w jednym przypadku. Do czarnych garniturów ZAWSZE "zakładam" Black Cashmere.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Raczej nic takiego mi się nie zdarza. Perfumy dobieram zawsze do nastroju, pogody, stroju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zawsze dopieram zapachy do nastroju. Ani do pogody, ani do stroju , tymbardziej do koloru ubioru
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słonia zazwyczaj ubieram do kremów i brązów ![]() Libertine lubię uzyć kiedy mam czerwone akcenty i do czerni. nie uzywam Noa, ale pasuje moim zdaniem do bieli ![]() Do błękitów Romans RL i Light Blue.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
owszem, nastrój tez jest wazny - dlatego też często kombinuje z kolorystyką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mówiąc o kolorze, mam na myśli strój jak również kolory, które w nim występują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Bo to wszystko się składa właśnie na jedną całość
![]() Ja też dobieram zapach do nastroju i sytuacji, ale tak samo dobieram też ubranie i jego kolor, więc w sumie wychodzi na to samo. A już mam totalne zboczenie na temat niektórych rzeczy, ale to raczej kwestia wspomnień. Np. mam czerwony swteter, który już jest związany z Neonaturą Cocon tak bardzo , że każdy inny zapach się z nim gryzie ![]() W sumie w mojej szafie jest niewiele kolorów poza czernią , bielą i kolorami ziemi (poza dodatkami). Ale suknie wieczorowe mam z reguły jakieś bordo - wino i do nich tylko organza. Noę używam jak zakładam dużo bieli i niebieskiego (bo to też mi się czasem zdarza). Do beżów, zieleni częściej pachnę czymś ostrzejszym/ Tylko tak się zastanawiam czy decyduje o tym kolor czy styl tych ciuchów. P.S. Anisiu, czy to znaczy, że jednak kupiłaś sobie NOA?
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będę ubrana na czarno całkowicie z racji sytuacji a nastrój mam podły ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tak, zdaża się. Ale nie na zasadzie, że będę pachnieć tym, bo mam na sobie czerwoną bluzkę, bardziej o całość "kompozycji". Jak ubieram się na czarno, jest mi smutno i generalnie "nie bardzo", wtedy BC aż samo wchodzi w ręce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie zdarza dobierac perfumy do koloru lub charakteru stroju.
Np. moje ukochane Crystal Noir cudownie wspolgraja z monochromatyczna czernia i biela (do tego gladko upiete wlosy ![]() Z czerwienia i czernia kojarzy mi sie Narciso Rodrigues - pasuje zwlaszcza do seksi sukienek. Z biela kojarzy mi sie Armani White. Z kobiecymi bezami i brazami Mira Bai i Neonatura. Mira Bai w polaczeniu z seksowna bielizna w kolorze brazu jest ultrakobiece ![]() Lolitka pasuje gdy mam na sobie mieszanke kolorow rownie bogata co ten zapach. Ale np. Smoka wybitnie kojarze z jesienna aura - wtedy pachnie najpiekniej, niezaleznie od mojego ubioru.
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Mnóstwo razy chciałam założyć podobny wątek
![]() Moja siostra kiedyś stwerdziła, że jestem kolorystką - uwielbiam bawić się barwami, niektórzy twierdzą, że nieźle mi to wychodzi ![]() Light Blue pasuje mi tylko do błękitnych, zwiewnych ubrań, ideałem byłaby błękitna sukienka z jedwabiu ![]() ![]() Neonatura Cocoon to mój brązowy, obszerny sweter, w którym zazwyczaj chodzę po domu. Brąz pięknie podkreśla czekoladowe nuty. Kokonik i sweter stanowią od paru miesięcy nierozłączną całość. Moje różyczki pasują do szarości (w końcu róż i szarość pięknie się komponują). Mam taki cienki, jasnoszary sweterek, który "pzypisał się" do letniego Rosamor. Do takiego zestawu noszę dżinsy i czuję się jak dziewczyna gotową na nową miłość ![]() ![]() Im ciemniejszy szary, tym bardziej intensywne różyczki. Tea Rose czeka na coś grafitowego ![]() Duende edp to jasne, wiosenne zielenie... Belle en Rykiel z kolei wymaga czegoś złotawego, może z elemantami różu, ale w zdecydowanie ciepłej tonacji. Opium Fleur de Shanghai to pastele z przewagą bieli. ...Mogłabym tak wymieniać dłuuugo. Dodam jeszcze, że kolor to nie wszystko, liczy się jeszcze styl ubioru, rodzaj tkaniny, faktura, wszystkie te elementy muszą ze sobą grać, tak jak w obrazie tworzyć kompletną kompozycję. Oczywiście nastrój też ma tu wiele do rzeczy ![]() Żeby nie było, że jestem kompletnie zakręcona ![]() ![]() Ale uważam, że Rozterka ma rację - kolory pachną ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Gdybym miała większą kolekcje, to kto wie. Teraz w każdym bądź razie nie mogę grymasić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ubierając się na czarno bo wymaga tego sytuacja tylko Coco Chanel – dostojna, poważna. Natomiast jeśli droga wolna to intuicja podpowiada w co się ubrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
też dobieram perfumy do nastroju i do tego, co mnie czeka danego dnia, ubrania też tak dobieram, toteż wszystko sie łączy w całość. Mam jeden sweter, który nijak mi nie pasuje do większości moich zapachów- jest różowy-noszę go zatem rzadko, jak mam odpowiedni nastrój i jak mam ochotę na perfumy doń pasujące.
To prawda, że perfumy pasują do określonych kolorów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie zdarza się,wyjatek robię tylko dla 24,Faubourg'a, a tak to zależy od dnia miesiąca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Hmmm...Delikatne,zwiewne i określane mianem "letnich" Cristalle używam całą zimę (ale co to za zima?),do jasnej koszuli z podwiniętymi rękawami zapodałam ostatnio BC ,wczoraj siedząc przed telewizorem w majtkach i szlafroku,ze złości ,bo przez tą wichurę "poszły" korki i w sumie prądu dłużej nie było - z rozpaczy wypsikałam się Mitsouko,a jadąc 12 godzin autokarem wypsikałam się Nu i podduszałam otoczenie całą noc.Chyba jednak to zależy od momentu,impulsu,nastroju jednym słowem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Zdarza mi sie sugerowac kolorem, ale czesciej jednak nastrojem. Zauwazylam jednak,z e majac na sobie stroj w ciemnym kolorze, uzywam perfum bardziej wyrazistych, ciezszych. Z kolei gdy mam na sobie cos w tonacjach jasniejszych, uzywam lzejszego zapachu. Mam jednak malo jasnych ciuchow, tylko latem je wlasciwie nosze i wtedy tez siegam po cos lekkiego. Generalnie dopasowuje wszystko do pory roku i nastroju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Jak by się uprzeć...Z latem kojarzą mi sie białe lniane sukienki i zapach Un Jardin Sur Le Nil. chyba juz zawsze jak zobaczę taką sukienkę pomyslę o tym zapachu.
Z kolei z otulającymi sweterkami i szalami w odcieniach wrzosu i zieleni kojarzy mi się Pocałunek Smoka. A z czarnym eleganckim kostiumem tylko klasyczna Coco ![]() Inne zapachy to już wyobraźnia... ![]() Edytowane przez Melka224 Czas edycji: 2007-01-19 o 09:58 Powód: Gdybym za każdą literówkę dostawała 1 zł miałabym już na jakiś flakon... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie była bym w stanie ubrac rozowej koszulki, adidasow i jasnych jeanssow a do tego uzyc Black Cashmere
![]() Zwracam wracam uwage na to co mam ubrane...zwracam uwage na to jakie kolory ubran mam w szafie. Kolory moich ubran, mozna powiedziec pasuja idealnie do "kolorow" zapachow ktore posiadam. Czarny, brąz, ciemne jeansy , beże, biel, brudny fiolet, popiel, khaki... wszystko umiarkowne. Ubierajac ciemne jeansy, biala koszulke i dopasowana szara bluze.. jestem w stanie nosic Dzing! czy Posion ![]() Natomiast z lzejszymi zapachami - "rożowymi" radosnymi, nie wiedziala bym co mam poczac, poniewaz nie pasuja do mnie..i mojej garderoby.. nie miewam naglych atakow radosci czy smutku ktore bym chialam podkreslac czyms radosnym albo dolujacym.. staram sie nawet emocjonalnie umiarkowac.. tak tez lubie zapachy ktore posiadają pewnego rodzaju rownowage wewntrzna... Dobieram zapachy do "wyglądu" i kupuje tylko te ktore mi się podobają.. a ze zwykle kolory zapachow ktore lubie nie roznia sie od tych - moich ubran i sposobu podejscia do zycia.. nie mam z tym problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wszytko doskaonale potrafi ze sobą współgrać, tworząć harmonijną całośc.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje ulubione kolory to: czarny, bialy, szary, granatowy i ciemny fiolet. Praktycznie nie mam innych kolorow w szafie, ale lubie laczyc ubrania w roznym stylu, nowoczesne i retro i moj ubior powstaje na zasadzie kontrastow roznych stylow, laczenia ze soba kompletnie na pierwszy rzut oka niepasujacych rzeczy. Zapachy dopieram podobnie, lubie polaczenie jeansow, t-shirta i np. eleganckiego zapachu np. Arpege albo Opium i mimo, ze jestem ubrana zwyczajnie, zapach dodaje do ubioru tego "czegos", takiego "pieprzyka", zmienia charakter stroju. To tak jakby dodac do spodni i zwyklej koszulki buty na obcasie, zamiast adidasow. Jak jestem ubrana w elegancka sukienke i buty, lubie zlamac charakter stroju jakims sportowym zapachem. Tak ,zeby nic nie bylo oczywiste- ubrana elegancko, to i elegancko pachnie. Oczywiscie, ubieram tez do takich ubran wybitnie klasyczne i eleganckie zapachy, ale to zalezy wlasnie od mojego nastroju. Lubie troche pokomplikowac ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wszystko się ze sobą łączy. Dobiór stroju, a zwłaszcza kolorystyki, zależny jest od mojego nastroju. Pociąga to za sobą łączenie zapachów z konkretnymi kolorami. Tygrysa używam np wyłącznie wtedy, gdy mam na sobie coś pomarańczowego, bo ten kolor jakoś się go domaga.
Jesienią i zimą, kiedy ubieram się właściwie wyłącznie w kombinację czerwieni i czerni, kolor ma oczywiście mniejsze znaczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.