![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009To już V część pogaduch o naszych dzieciaczkach Jako rodzice zawsze musimy mieć skrzydła wystarczająco duże, aby otoczyć nimi dzieci i osłonić je przed krzywdą czy bólem. To figuruje w naszym kontrakcie z Bogiem, kiedy bierzemy na siebie odpowiedzialność za ich życie. Oto aktualna lista mamuś udzielających się aktywnie (mamusie nieudzielające się oraz nieuczestniczące aktywnie w dyskusjach zostaną usunięte z listy. Wznowiona aktywność zostanie uwzględniona na liście ![]() ♥ Karenina19(Kamila-Braunschweig-tp.05.11) ♂16.10 Andre (3250g, 52cm) CC Katekatee(Kasia-Śląsk- tp.04.11) ♂20.10 Wiktorek (2900g, 51cm) SN Magdawikp(Magda-Bełżyce-tp.03.11) ♂22.10 Grześ (3530g, 55cm) CC + 10.06.2006 Iza Brombusia(Marcelina-Górny Śląsk,tp.10.11) ♂26.10 Filipek (3600g, 54 cm) SN Agusia_a9(Agnieszka-Wrocław,tp.01.11) ♂31.10 Filipek(3670g, 57cm) CC Kachula27(Kasia-woj.Lubuskie-tp .02.11) ♂3.11 Mateuszek (4060g, 56 cm) CC Jo@śka(Beskidy, tp 9.11)♀Milla 5.11 (3180g, 57cm) SN Asynastra (Malwina-Pomorskie, tp.13.12) ♂ 12.11 Oskar (2660g, 53cm) SN + 12.07.2011 Maja Elalank(Ela-Poznań-tp. 21.11)♀15.11 Ola (3250g,56cm) SN + 16.06.2011 Ala Pietrusia (Sylwia-Pilzno-tp. 16.11) ♀ 17.11 Kamilka (3520g, 57cm) SN + 19.06.2012 Ania Gucia6(Ola-Bremen-tp.08.11) ♀ 18.11 Sandra(4000g, 52 cm) SN + 05.03.2012 Rita Asioczka(Asia-woj.Świet.- tp.06.12)♀ 18.11 Maja (2600g, 53 cm)CC + 16.06.2012 Natalia Katevalley(Kasia-Łomża-tp.6.12)♀20.11 Amelia (3800 i 56 cm) CC MartaN23(Marta-Świdnica-tp.18.12)♀ 26.11 Oliwia(2650g, 52 cm) CC Konspiracja (-Wrocław-tp.06.12) ♂ 27.11 Staś (3430g, 56cm) SN Maria2008(Anna-Jaworzno-tp.13.12)♀ 28.11 Kinga (3200g, 50cm)CC + fasoleczka Gochaa_p(Gosia-Wrzosowa, ok. Częstochowej-tp.8.12) ♂ 6.12 Wojtuś (350g, 56cm) SN + fasoleczka (tp 19.01.2013) Bogus85 ( Bogusia -Kalifornia, USA- tp.23.12.) ♂ 7.12 Olivier (3100 g, 52 cm) CC Tarasia(Agata-Krynica-tp.17.12)♀16.12Nila (3110g,54cm) DiTu77 (Agnieszka)♀16.12. Magdalenka (4320 g, 58 cm) Suonko2(Magda-podkarpacie,tp)18.12 Lenka (2929g, 53cm)CC Domi7ks(Dominika-Rzeszów-tp.17.12)♀22.12Pola(2850 g, 52cm)SN + Michałek 08.12.2011 Zebra666(Izabela-ok.Chrzanowa,tp.24.01)♂28 .12 Piotruś(3220g,54cm)SN Aniulka8204(Anna-)31.12 Agnieszka (3300g, 55cm) SN + 26.06.2011 Pawełek ♥ Trochę historii : Poczekalnia: I, II, III, IV, V Odchowalnia: I, II, III, IV, V Książka kucharska
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-06-20 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecy mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Melduję się
![]() ![]() ![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
zameldowana
![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No ładnie! A ja sobie piszę w starej części...
![]() Siedziałam nad tortem do 3... Jestem sama z dzieciakami, jeszcze do sklepu trza zajechać, sałatki robić, mięcha, ogarnąć pokój i łazienkę, siebie... Aaaaaaa!!! Ciekawe czy dam radę... No ale czas na wpis na wizażu się znalazł ![]() Dzień dobry wszystkim!!! ![]() To śmigam, miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() no to melduję się już na nowej części , choć ostatnio w poprzedniej mało bywałam u nas choróbsko na maksa, Agusia brzydki kaszel i katar, pierwsza noc była straszna, spała z nami, praktycznie cała noc nieprzespana, płacz bo nosek zapchany, na szczęście ładnie wydmuchuje nosek dziś 3dzień choroby i jest lepiej, Pawełek na szczęście jeszcze zdrowy i mam nadzieje że go nie łapnie, przedwczoraj delikatnie ciekło mu z noska ale nie rozwinęło sie nic bardziej, chociaż teraz śpi dość długo i to mnie zastanawia czy go coś nie bierze ja też na antybiotyku, gardło strasznie zainfekowane, w sumie w dwa dni mnie to tak załatwiło, no i do tego katar, tż jedynie sie trzyma najlepiej za lekarstwa Agi dałam 60zł a za moje 82zł ![]() czytałam wypowiedz vitreus masakra, zamiast zając sie chorym dzieckiem to oglądała co w domu sie dzieje, skarge bym taką wypisała że by baba zbledła, no szczyt i tak jak brombusia napisała zrób wszystko i nie popuszczaj, tak nie moze byc ciekawe co u mnie by powiedzieli, ja też w dzień mam często poprzysłaniane rolety bo słońce prosto w okna świeci, często bajzel bo Aga przecież rozrzuca zabawki, co sie posprząta to zaraz wyciąga na nowo no i czasem jakich chrupek chlebek jak sie niezauważy to też lezy na podłodze, no i co z tego!! przecież to małe dzieci, może co jeszcze naucze je sterylizować za sobą zabawki i podłoge?? ehh szkoda słów na takie babsztyle ale tak jak mówie nie daj sie kobieto
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
no i mi Grzes sksował wszystko
![]() od poczatku Vitreus jakby sie kierowac kryteriami pani doktor i babek z opieki to wiekszosci zabrali by dzieci mnie pewnie tez - nie nastarczam po nich sprzątac - zarówno zabawek jak i po ich jedzeniu, chodzą bez ciapów a i czasem boso i moge powtarzać i powtarzać i krzyczeć - Iza potrafi zapytac - a co nie mogę boso? Grześ jeszcze się nie stawia ale często ciapy i skarpetki ściąga - więc chodzi w rajtkach a spanie osobno?????????? to mnie zaskoczyło nie wiedziałam, ze to źle, ale cóż niektórzy mają pomysły, może jeść też samo nie powinno? itd a generalnie co to znaczy, ze Masz nie dzwonić do przechodni - to od czego jest? ja bym to wyjaśniła z kierownikiem Marta Ty kobieto może nie czekaj tylko do lekarza mnie w ciąży z Grzesiem dopadła rwa kulszowa miałam ją też przy Izie ale delikatniej, teraz po tym jak przenosiliśmy w lipcu archiwum w pracy trzyma i nie chce odpuścic - jak jestem na lekach to OK jak odstwię to na nowo - juz chyba zmusi mnie do odwiedzin lekarza a Zebrerkę zablokowali to chyba za jej wypowiedź - według mnie - mnie bynajmniej bardzo zniesmaczyła i zaszokowałą - bo nigdy by mi nie przyszło do głowy na tyle co ją znam z wizazu, ze może mieć takie myśli dzieci dają w kość każdej matce - mam dwoje więc wiem jak to jest i bunt dwulatka to nic - czym starsze i mądrzejsze tym lepsza jazda bez trzymanki - ale ja wtedy zostawiam ich z TZtem i idę na spacer, a jak jestem sama z nimi w miejscu publicznym i robią cyrk to czekam i patrzę aby nie zrobili sobie krzywdy - a nie interesuje mnie wówczas opinia innych
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2011-11-05 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam w nowej części
![]() skarga poszła, nie moja jedna. dr będzie pracować do końca roku. przyszła położna z przychodni, nie ma żadnych zastrzeżeń. a opieka? - "ta skarga na panią doktor pani nic nie da, może jedynie pogorszyć pani sytuację". to to by się zryczał normalnie. mam to wszystko w d. już. Muszę się pochwalić, że Osi zrobił dziś swoją pierwszą kupę na nocnik! ![]() Za jaką wypowiedź zablokowali konto Zebry? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też nadal kaszel, u Wojtka to już miesiąc! syropów już miał mnóstwo. Ile to jeszcze może trwać? Na szczęście osłuchowo nadal czysto
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() I obiecuję solennie pisać przynajmniej raz dziennie ![]() Cytat:
Vitreus pogorszyłaby sytuację bab z opieki, a nie Twoją. Babole wstrętne myślą, że jak matka młoda to naiwna. I ![]() Madziu, to chyba nie o to chodziło z tym banem tymczasowym dla Zebry. Polazłam na jej profil i powęszyłam ![]() Wychodzi na to, że pisała w jakimś wątku o doborze fryzur, a potem całkowicie wyedytowała swój post. A to niezgodne z regulaminem. Zresztą to ban tymczasowy, jak ją odblokują to nam napisze co narozrabiała ![]() Trza by się do sprzątania chałupki zabrać, ale mi się nie chce ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Gosiu, u nas to samo ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- No i zapomniałabym ![]() Wszystkiego najlepszego dla księżniczki Milleczki ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka i miłości, samych dni pełnych radości ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Mi
![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka i miłości, samych radości ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- mamuski, mam prosbe o podanie danych do aktualizacji listy (na PW!!!) i jeszcze chcialabym otworzyc mala dyskusje na temat osob, ktore juz dawno sie nie odzywaly, albo wpadaja tylko raz, czy dwa na cala czesc. Mnie osobiscie to troche denerwuje, ze jedna z druga tylko wejda, oglasza wszem i wobec jakies wiesci i znikaja... potem nic wiecej nie odpowiadaja itd... Najchetniej te osoby bym usunela z listy, bo tylko "zasmiecaja"... a jak sie znow zaczna udzielac, wrociliby na liste ![]() ot moje zdanie... prosze o wypowiedzi
#11 |
Zakorzenienie
|
QUOTE=gucia6;30333477]--------
mamuski, mam prosbe o podanie danych do aktualizacji listy (na PW!!!) i jeszcze chcialabym otworzyc mala dyskusje na temat osob, ktore juz dawno sie nie odzywaly, albo wpadaja tylko raz, czy dwa na cala czesc. Mnie osobiscie to troche denerwuje, ze jedna z druga tylko wejda, oglasza wszem i wobec jakies wiesci i znikaja... potem nic wiecej nie odpowiadaja itd... Najchetniej te osoby bym usunela z listy, bo tylko "zasmiecaja"... a jak sie znow zaczna udzielac, wrociliby na liste ![]() ot moje zdanie... prosze o wypowiedzi [/QUOTE] jestem ZA!!!
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-11-08 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia o jaka wypowiedz chodzi? Cytat:
Martus jak sie dzisiaj czujesz? Bylas u lekarza? ![]() Cytat:
![]() Z A K O D O W A N E ![]() Cytat:
Tez to zauwazylas? A ja myslalam, ze tylko moje odczucia takie sa... ![]() Jestem zdecydowanie ZA i jeszcze w tym temacie prosilabym Brombi o to samo jesli chodzi o Klub... Melduje sie w nowej czesci ![]() ![]() ![]() Mili ! ! ![]() Sto latek samych radosci i zdrowka! ![]() ![]() Joasia trzymaj sie, dasz rade ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Madzi chyba chodzi o tą wypowiedź :
"Konspi bardzo... Jeszcze jeden wybuch jakiś w miejscu publicznym, a zapakuje go w dywan i wrzuce do dołu z kanalizacją:P Ma dni na anioła, a bywaja takie dni, że nie jestem w stanie z nim wytrzymać. Mam ochote wyjśc i go zostawić... Dzisiaj był aniołem, grabił ze mną, słuchał, sprzątał zabawki...Jutro jedziemy do abbci i nie wiem czy będzie dzień na diabełka czy aniołka:P"
#15 |
Wtajemniczenie
|
Elalank mam pytanko
![]() ile twoja Ala już waży? bo mój Pawełek już 8kg ![]() ![]() Pawełek niby 8kg ale nie wygląda na tyle, jedynie to duży jest tzn długi bo grubiutki żeby byl to znowu nie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dokładnie o ten fragment - no w czasie węszenia ![]() zreszta jak pisałąm wcześniej - tak jakbym czytała nie Jej post |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że szybko minie dobrze że u Wojtka czystko bo tak długi kaszel to katastrofa moja siostrzenica ciągle chorowała kaszel kaszel a lekarz dawał właśnie same syropki bo powiedział że antybiotyk jest nie potrzebny aż wkońcu Natalia miała prawie zapalenie płuc ot taki to był lekarz ![]() siostra zaraz zmieniła lekarza ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
ja również przyłączam się do życzonek ![]() ![]() zdróweczka Milluś ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- widzę że chorowitków jest znów co raz więcej, ehh ta pora też się już zaczęła na te chorowania, matko jedyna mnie męczy ten katar strasznie, a jak se pomyśle co te dzieciaczki przechodzą przy katarze to aż mi ich szkoda strasznie, w sumie to do końca chyba nie rozumieją że to katar i im przejdzie? ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
ale chciałabym żeby uzupełnić dane Pawełka urodzony 26,06,2011 naturalnie waga 3140g, mierzył 51cm i chyba wszystko nie?
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Mili ! ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy ze spaceru przed chwilą. taka ładna jest pogoda, że jestem w szoku! Edytowane przez vitreus Czas edycji: 2011-11-05 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, co do klubu, to przejrzyjcie sobie listę członków i na PW mi podajcie
![]()
![]() |
#20 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, dzieki ![]() Cytat:
Gucia prosila na Priva ![]() Cytat:
![]() Ok, poszperalam troche w necie i smigam zaraz na miasto bo chodza za mna meteoryty i juz nie moge po prostu...muuuuusze jakies kupic juz... ![]()
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() Melduję się i ja!!! ![]() 100 lat dla naszej małej Mi ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam pojęcia co przeskrobała Zebra ![]() ![]() Cytat:
![]() i to samo jeśli chodzi o klub. Ciekawe co na to inne mamuśki? Cytat:
![]() A Olkę ważyłam z 2 dni temu i miała 13,7 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie wydaje mi sie, ze o ta wypowiedz chodzi, bo przedewszystkim ktos musialby na ta wypowiedz doniesc administratorowi, zeby zablokowal jej konto... ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
melduje sie, ale odpisze potem, bo maja mi marudzi o klub myszki miki
#24 |
Zakorzenienie
|
Witam to ja sie melduję w kolejnej części
![]() My niedawno wróciliśmy z zakupów, pojechaliśmy po klamki a wróciliśmy z rybką ![]() Gucia ja jestem za selekcja listy po co ona taka długa skoro wiekszosc sie nie udziela ![]() Moja dzis dostała od wujka zestaw lekarski chodzi tylko i bez przerwy nas bada mówi ze zdrowy ![]()
#25 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pisałam z Zeberką na NK. zablokowali ją na tydzień do 11listopada za to że usunęła posta bo uznała, ze niepotrzebnie go zamieściła w wątku z fryzurami skoro fotki nie chce tam mieć i tyle,
i kazała mi przekazać cytuję " Dziękuje Madzi za opinie na temat mojej wypowiedzi." czytać może różne wątki ale pisać nie no i do klubu nie może wcale wejść ale tylko do 11 listopada więc troche jej nie będzie niestety
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
wywaliło mnie! nie mogę odzyskać hasła ;( co robic..
bez sensu to zablokowanie Zebry. za takie coś od razu blok? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ruch sie jakiś zrobil czy co? ![]() Wszystkiego NAJ, NAj, NAj dla dwulatki MI ![]() ![]() ![]() Cytat:
To pulneo też nie dało rady, miałam Cię o to pytać i teraz może o receptę poprosić... na pewno antybiotyku nie wezmę przy samym kaszelku, ale juz normalnie zachodzę w głowę co tu znaleźć... ![]() już słyszałam rady (nie od lekarza na szczęście) - zrobić testy alergiczne, zrobić posiew na chlamydię.... ![]() ech...................... ...... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() to i ja sie melduje w nowej czesci ![]() u nas jakos leci, wczoraj mielismy ostatnia dawke szczeionki na pneumokoki i zostaly juz meningo ale to po 2 roku zycia, tak nam zasugerowala nasza pedi, jest jeszcze ktos kto na meningo nie szczepil?
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiesz, można się z tym nie zgadzać, ale taki jest regulamin forum. "7. Usunięcie z wątku treści, które powodują jego zniszczenie (kluczowej treści, zdjęć na temat których toczy się dyskusja itp...) jest równoznaczne z otrzymaniem bana tymczasowego. Usuwanie treści i zdjęć o mniejszym znaczeniu, grozi punktem karnym. Punkty karne są sumowane w zależności od ilości zniszczeń. Czyli: Ban tymczasowy na 14 dni za: - usunięcie pierwszego posta - usunięcie wszystkich wypowiedzi w wątku (wielokrotne usunięcie treści) - usunięcie zdjęć, jeśli były one przedmiotem pytania/dyskusji." A czemu Cię wywaliło? Hasła nie pamiętasz? Cytat:
Też jest to jakiś trop ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2011-11-05 o 16:10 Powód: literówki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.