czy ewolucja az tak zepsuła facetow ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 18:54   #1
mariola927
Raczkowanie

czy ewolucja az tak zepsuła facetow ?

chca seksu, spotkan bez zobowiazan ale boja sie zwiazku bo??? chca co weekend przelciec inna czy jak ? aaa i ich standardowy tekst "jestem niegotowy", potrzebuje przestrzeni co to ma byc ? co wy na to powiecie dziewczyny albo i panowie w koncu to o was
mariola927 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:01   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: czy ewolucja az tak zepsuła facetow ?

Cytat:
Napisane przez mariola927 Pokaż wiadomość
chca seksu, spotkan bez zobowiazan ale boja sie zwiazku bo??? chca co weekend przelciec inna czy jak ? aaa i ich standardowy tekst "jestem niegotowy", potrzebuje przestrzeni co to ma byc ? co wy na to powiecie dziewczyny albo i panowie w koncu to o was
Znowu gdaczemy jaki to świat zły?
Ewolucja nikogo nie zepsuła, zawsze byli faceci lubiący stateczność oraz tacy lubiący zabawę i brak zobowiązań. Zmień target i zacznij szukać w tych pierwszych, nie będziesz musiała narzekać na mężczyzn.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:03   #3
mariola927
Raczkowanie

moze to i racja :P mowie tak bo spotykam zawsze tych drugich :P cos w tym musi byc
Stary 2013-03-26, 19:08   #4
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
jeżu, właśnie uświadomiłaś mi, że przez ładnych kilka lat byłam facetem...

W seksie bez zobowiązań nie ma nic złego, w częstych zmianach partnerów seksualnych i w niewchodzeniu w związki również. To, że Ty chcesz się zamknąć w klatce u boku tego jedynego nie oznacza, że to jest jedyne, co jest dobre i właściwe. Ludzie są różni, łatwiej jest to przyjąć do wiadomości, niż rozczarowywać się, że oni tak bardzo odbiegają od Twoich wyobrażeń.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
moze to i racja :P mowie tak bo spotykam zawsze tych drugich :P cos w tym musi byc
tak, w tym na pewno coś jest - coś jest w Tobie takiego, że przyciągasz nieodpowiednich chłopców, a następnie rzucasz się im w objęcia, pewnie wierząc, że ich zmienisz. Jak przyjmiesz, że oni naprawdę nie chcą zobowiązań, naprawdę nie chcą związku, że jest to wybór równorzędny z Twoim, to przestaniesz liczyć, że przejrzą na oczy czy coś. Nie mają z czego przeglądać, oni wiedzą, czego chcą.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:10   #5
mariola927
Raczkowanie

nie mam nic przeciwko seksie bez zobowiazan jezeli komus to nie przeszkadza bo ma takie poglady to spoko ale mowimy teraz o tym czy sa tylko tacy faceci chcacy tylko takiej niestailnej relacji :P
Stary 2013-03-26, 19:10   #6
201605161006
Konto usunięte

Jedni dojrzewaja wolniej, inni szybciej, szukaj dojrzalszych, a nie tych pustych ruchaczy, co tylko o seksie myslą.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:12   #7
mariola927
Raczkowanie

ruchacz dobre slowo ! tez tak ich nazywam zawsze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 19:14   #8
bezkitu
Rozeznanie

GG do bezkitu

mnie się wydaje że to zależy już od osoby.. od tego jak się nauczył, fakt każdy mężczyzna ma swoje potrzeby-niektorzy okazują to mneij inni więcej

posiadam również ciuszki dziewczece do rozm 92, wystawie je na wymianke jesli bedzie zainteresowanie.

M.
bezkitu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:14   #9
chwast
Zakorzenienie

jaka ewolucja co ty pleciesz, trafiasz na takich facetów jakich podświadomie wybierasz, co pewnie jakbyś miała umówić się z grzecznym gościem w okularach i koszuli to byś nie poszła
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:18   #10
mariola927
Raczkowanie

wychowanie ma duzy wplyw to fakt i ogolnie znalam jedenego tylko takiego z ktorym bylam w zwiazku i wiem jakie mial priorytety

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

poszlabym mozliwe ale zapewne byl by idiota pod innym wzgledem co wyszlo by w praniu
Stary 2013-03-26, 19:19   #11
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
nie mam nic przeciwko seksie bez zobowiazan jezeli komus to nie przeszkadza bo ma takie poglady to spoko ale mowimy teraz o tym czy sa tylko tacy faceci chcacy tylko takiej niestailnej relacji :P
sorry ale bardziej kretyńskiego pytania nie da się zadać biorąc pod uwagę, że w naszym kraju nadal z powodzeniem funkcjonują związki mniej lub bardziej formalne
Zawsze w takich sytuacjach radzę to samo: jeśli ustawicznie trafiasz na facetów, którzy nie odpowiadają Twojej wizji TŻta, najpierw przyjrzyj się sobie bo to Ty ich seriami z jakiegoś powodu przyciągasz.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:20   #12
prettysimple
Zadomowienie

To nie szukaj wśród pustostanu...
Stary 2013-03-26, 19:25   #13
mariola927
Raczkowanie

hehe ciekawe gdzie mam bywac by przyciagnac normalnego
Stary 2013-03-26, 19:32   #14
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Nie ma co generalizować, zarówno wśród facetów jak i kobiet, są zarówno Ci którzy liczą na stały związek tak jak i Ci, którzy szukaja jedynie przygody. Widać Ty trafiasz na takich a nie innych facetów, ale to nie znaczy,że wszyscy tacy są
Cytat:
hehe ciekawe gdzie mam bywac by przyciagnac normalnego
Najlepiej wcale nie szukać, tylko poczekać aż sam się znajdzie i to zapewne w najmniej oczekiwanym momencie, bo takie szukanie na siłę raczej nigdy się dobrze nie kończy.

Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Czas edycji: 2013-03-26 o 19:34
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:52   #15
CoJaPacze
BAN stały

Cytat:
Może to nie tacy faceci trafiają na Ciebie tylko Ty sama ich szukasz? Popatrz - chłop Ci proponuje seks bez zobowiązań to odmawiasz i ewentualnie urywasz kontakt, żyjesz dalej i szukasz kogoś kto spełnia Twoje wymagania pod względem uczuć.

Osobiście wychodzę z założenia, że seks bez miłości to jednak jest tylko lizanie papierka od lizaka i nie chciałbym uprawiać seksu nawet z bardzo ładną "przyjaciółką"(dla mnie to upokarzające - co kto lubi) , bo jednak są o wiele przyjemniejsze i wartościowe czynności i taką dla mnie jest seks pełen miłości!

Nie potępiam też tych co są w takich układach, każdy decyduje się na to co lubi, jedni mają predyspozycje i chęci posiadania jak największej ilości partnerek, a drudzy się tym zbytnio nie przejmują i żyją dalej.

Wystarczy, że nie będziesz przejmować tamtymi facetami, będziesz żyć po swojemu a jakiś facet, który będzie Ci odpowiadał sam się znajdzie
CoJaPacze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:53   #16
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Był taki program "Operacja stylówa" i tam dziewczyny które wyglądały na łatwe (full tapety, solara, pośladki prawie wywalone i cyc też) mówiły że mają pecha do facetów bo przyciągają tylko takich którzy chcą je przelecieć itp Zmienili jej styl i nagle znaleźli się dobrzy kochający facci Jeśli wiesz co chcę powiedzieć...:P Pewne typy kobiet zawsze będą przyciągać tylko takich facetów...:P

Edytowane przez Visez
Czas edycji: 2013-03-26 o 19:55
Visez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 19:57   #17
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Był taki program "Operacja stylówa" i tam dziewczyny które wyglądały na łatwe (full tapety, solara, pośladki prawie wywalone i cyc też) mówiły że mają pecha do facetów bo przyciągają tylko takich którzy chcą je przelecieć itp Zmienili jej styl i nagle znaleźli się dobrzy kochający facci Jeśli wiesz co chcę powiedzieć...:P Pewne typy kobiet zawsze będą przyciągać tylko takich facetów...:P
ale gadanie... ten program to akurat jest wyreżyserowany w 100% więc trochę niefajny przykład. i nie trzeba wyglądać jak wytapetowane kupsko bez gustu, żeby przyciągać facetów, co chcą tylko jednego
Stary 2013-03-26, 20:01   #18
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ale gadanie... ten program to akurat jest wyreżyserowany w 100% więc trochę niefajny przykład. i nie trzeba wyglądać jak wytapetowane kupsko bez gustu, żeby przyciągać facetów, co chcą tylko jednego
Wiem wiem... ale jednak coś w tym jest:P
Stary 2013-03-26, 20:01   #19
rembertowa
Zakorzenienie

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;3999550 9]Nie ma co generalizować, zarówno wśród facetów jak i kobiet, są zarówno Ci którzy liczą na stały związek tak jak i Ci, którzy szukaja jedynie przygody.[/QUOTE]
skomplikujmy sprawę jeszcze bardziej - to często bywa tak, że raz chcemy przygody, raz związku. Bo mamy taki okres w życiu, albo ktoś, na kogo mamy nieprzepartą ochotę, nadaje się wyłącznie do łóżka. Są różne powody, dla których kobiety i mężczyźni wchodzą w relacje miłosne/erotyczne - i sztuka polega na tym, żebyśmy same wiedziały, czego my chcemy, a czego nie chcemy, oraz gdzie są nasze granice.
Stary 2013-03-26, 20:03   #20
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez CoJaPacze Pokaż wiadomość
Osobiście wychodzę z założenia, że seks bez miłości to jednak jest tylko lizanie papierka od lizaka i nie chciałbym uprawiać seksu nawet z bardzo ładną "przyjaciółką"(dla mnie to upokarzające - co kto lubi) , bo jednak są o wiele przyjemniejsze i wartościowe czynności i taką dla mnie jest seks pełen miłości!
Dlaczego tak uważasz ?
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 20:18   #21
CoJaPacze
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Dlaczego tak uważasz ?
Seks sam w sobie jest dosyć prymitywną czynnością. Każdy lepiej lub gorzej potrafi uprawiać seks, nawet jeśli jeśli ktoś jest tragiczny w te klocki to jako samą czynność potrafi to zrobić. Takie mechaniczne ruchy, które są powiązane tylko z pożądaniem nie mają wg. mnie pazura jakiego daje miłość i taki rodzaj seksu jest dla mnie jałowy.
Stary 2013-03-26, 20:48   #22
just_me
Zadomowienie

Cytat:
jestem takiego samego zdania
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 21:35   #23
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Chyba nie wiesz co to ewolucja. Moze chodzilo Ci o uplyw czasu po prostu?

Co do Twojego postu to nie ma sie co rozwodzic. Spotykasz facetow nastawionych na fizycznosc. Tacy byli i beda. Skoro na takie egzemplarze tylko trafiasz to winy szukaj w sobie. Swiadomie badz nie wybierasz taki typ pewnie.

A co do niekorzystnych zmian ogolu facetow to ja dostrzegam je zupelnie inaczej. Teraz wiecej jest facetow-sierot. Ide sobie czasami gdzies po centrum i widze faceta z torebunia, dzinsach wezszych niz moje i gestykulacji rodem z komedii o stereotypowaych gejach. Brak im meskosci.
Drugim typem sierot sa przewaznie Ci, ktorych widac tu, na Wizazu. Na zywo sie raczej kamufluja. Sa w stylu " o boshe, zadna mnie nie chce, kobiety to lajzdy, jestem taki wrazliwy, porozmawiajmy o tym, tak bardzo pragne milosci, och, ach". Noz sie w kieszeni otwiera na takie posty. To co oni oceniaja jaka swoja wrazliwosc dla mnie jest nadwrazliwoscia i skrajna piczowatoscia.

Choc pewnie to niektorych oburzy to uwazam, ze duza "zasluga" w tym naszego sejmu. Glupota bylo zniesienie zasadniczej sluzby wojskowej. Uwazam, ze cwiczenia, brak domowych wygod i otoczenia samymi facetami z niekotrych wypedzalo piczkowatosc. Nie byl to lek na wszystko oczywscie, ale bylo to pewnego rodzaju ksztaltowanie charakteru, ktorego, moim zdaniem, kazdemu facetowi sie przyda, aby nazwac go mezczyzna. W przypadku niektorych bylo to wrecz niezbedne.

Ostatnio kolezanka byla na pierwszej rande z taka piczka. W okolicach deseru rzucil "porozmawiajmy o naszych uczuciach". Uciekla. I wcale sie nie dziwie.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2013-03-26 o 21:52
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 21:45   #24
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:

Co ja Ci powiem: lej na takich sikiem prostym- ja tak robie, każdy który lubi bzykanko bez zobowiązań jest skreślany jako życiowy partner

i dziwnym trafem udało mi się znaleźć mężczyznę, który spełnia tą cechę, w dodatku jest mega przystojny i ma boskie ciało o charakterze i zaradności nawet nie wspominając, bo to był priorytet.
Są na tym świecie faceci, którzy "poważnie" podchodzą do spraw seksu, związków, nie traktują tego jak chwilowej zabawy- poczekaj, nie rzucaj się każdemu w ramiona to i swojego znajdziesz

inna sprawa, że wcale nie jest łatwo takiego znaleźć, ja mam to szczęście że się obracam wsród mundurowych- na plus jest to, że nie ma niezaradnych życiowo piczek jak to określiła jamestown więc przynajmniej jedna beznadziejna cecha dużej ilości facetów odchodzi już na wstępie

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 21:48   #25
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Seks sam w sobie jest dosyć prymitywną czynnością. Każdy lepiej lub gorzej potrafi uprawiać seks, nawet jeśli jeśli ktoś jest tragiczny w te klocki to jako samą czynność potrafi to zrobić. Takie mechaniczne ruchy, które są powiązane tylko z pożądaniem nie mają wg. mnie pazura jakiego daje miłość i taki rodzaj seksu jest dla mnie jałowy.
jasne.. bo przecież seks bez miłości nie ma prawa być namiętny. Zapamiętam
Stary 2013-03-26, 21:58   #26
CoJaPacze
BAN stały

Cytat:
Nic takiego nie powiedziałem, ale jeśli przytoczysz moje słowa gdzie zawarłem taki sens to chętnie Ci odpowiem.
Stary 2013-03-26, 22:01   #27
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:

a ktoś gdzieś coś takiego napisał?

CoJaPacze napisala, że taki rodzaj seksu nie ma "pazura"- tak uważa, ja tak uważam i znam też kilka innych osób które tak uważają

i teraz nie do ciebie ale do ogółu bo już na wizażu kilka razy taką sytuacje widziałam:

jak ktoś chce sobie uprawiać seks bez zobowiązań to niech to robi do woli, ale wpienia mnie postawa takich osób pt "masz jakiś problem?!" bo ktoś miał czelność napisać, że jego zdaniem taki rodzaj seksu jest niepełnowartościowy. Wy macie prawo się seksić z kimkolwiek zachcecie i uważać nas za wybryk natury który nie wie co traci, my mamy prawo uważać że do seksu potrzeba czegoś więcej niż pożądania, a wasz styl życia uważać za mało wartościowy

Stary 2013-03-26, 22:05   #28
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Pokaż wiadomość
jak ktoś chce sobie uprawiać seks bez zobowiązań to niech to robi do woli, ale wpienia mnie postawa takich osób pt "masz jakiś problem?!" bo ktoś miał czelność napisać, że jego zdaniem taki rodzaj seksu jest niepełnowartościowy. Wy macie prawo się seksić z kimkolwiek zachcecie i uważać nas za wybryk natury który nie wie co traci, my mamy prawo uważać że do seksu potrzeba czegoś więcej niż pożądania, a wasz styl życia uważać za mało wartościowy
wyobraź sobie, że nie mam Cię za wybryk natury (co najwyżej produkt określonego typu socjalizacji), i w ogóle Cię nie mam, dlatego dobrze by było, żebyś łaskawie przyjęła do wiadomości, że nie masz prawa oceniać cudzych wyborów - podoba Ci się czy nie, nie Tobie to wartościować.

Jedni lubią ogórki, drudzy sąsiada córki, jak mawiają.
Stary 2013-03-26, 22:08   #29
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Co? Skąd ty się urwałaś.

Wchodzę w wątek a tam coś zupełnie odwrotnego niż myślałem. Myślałem, że będzie o słabych, niezdecydowanych chłopcach, których nie da się zaciągnąć do łóżka albo im nie staje/za szybko dochodzą. O słabości psychicznej ale i fizycznej (dziewczyna która nauczy się sztuk walki i trochę poćwiczy, spokojnie położy na łopatki połowę mężczyzn w kraju) i że wgl w tym kierunku..

Wchodzę a Ty mi mówisz, że wszystko jest ok ^^

Mówię to trochę z żartem ale uważam, (co było wałkowane setki razy ale i tak nie każdy się zgadza), że to zwykły instynkt przetrwania, chęć zapłodnienia jak największej ilości partnerek, w momencie gdy kobieta szuka oparcia i bezpieczeństwa.

Cóż, twoją rolą jest dopuścić do siebie tylko tych wartościowych, co jak wydaje się dzięki temu wątkowi, realizujesz dobrze ;d

Ale też nie oszukujmy się. Nie ma reguły co do jednej sprawy. Facet może być wierny i prowadzić związek bo chce zagwarantować sobie ilość seksu większą niż zero (mała ilość partnerek, rzadkość ich pojawiania się), a może też to być facet którego nie kręci już zaliczanie bo naruchał się w przeszłości za wsze czasy.
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 22:09   #30
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
wyobraź sobie, że nie mam Cię za wybryk natury (co najwyżej produkt określonego typu socjalizacji), i w ogóle Cię nie mam, dlatego dobrze by było, żebyś łaskawie przyjęła do wiadomości, że nie masz prawa oceniać cudzych wyborów - podoba Ci się czy nie, nie Tobie to wartościować.

Jedni lubią ogórki, drudzy sąsiada córki, jak mawiają.

Dlaczego niby nie mam prawa?

Ja ludzi wartościuję jeśli chodzi o ich styl życia, ma dla mnie znaczenie czy mój partner ma takie samo podejście czy nie. Lubię się otaczać ludźmi o takich samych poglądach, ale przyjaciołom w łóżka nie zaglądam, bo mnie to nie obchodzi.

Nikogo nie nawracam, niech każdy robi to co chce i co mu moralność podpowiada.

Jak najbardziej nie krępuję się powiedzieć przyjaciółce gdy mnie zapyta o opinię, że mi nie odpowiada jej styl życia. Niech sobie robi co chce, nie moja sprawa, ale sam styl prowadzenia takiego życia uważam za mało wartościowy. I mam do tego święte prawo

Edytowane przez _Marta_M_
Czas edycji: 2013-03-26 o 22:11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości