|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odwyk od zakupów ciuchowo-obuwniczych
Kochane założyłam ten watek, na podobieństwo odwyku od zakupów kosmetycznych. jeżeli jest już taki to przepraszam i proszę o skasowanie tego. Jezeli nie to zapraszam do przyłączenia sie dziewczyn, dla których tydzień, amoże dzień
![]() ![]() Zacznę od siebie kupuje dość dużo ciuchów, ostatnio więcej na allegro niż w sklepach stacjonarnych, często są to fajne rzeczy, które służą mi dość długo, ale zdążają się niewypały. przykład ostatnie pod wpływem impulsu zamówiłam sandałki na allegro, chociaż sandałków mi nie brakuje, a lato niedługo będzie się kończyć. No aale kosztowały tylko 49,99 z przesyłką już jakieś 53 zł. Po otworzeniu paczki i przymierzeniu okazały się na mnie za szerokie i ... w ogóle juz nie takie ładne jak na zdjęciach, więc siup odesłałam je. i tak straciłam ok 23 zł za same przesyłki. wiem bezsens ![]() O dziś przechodzę więc na odwyk -zero ciuchów, butów i zakupów na allegro-do października-chce wytrwać!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odwyk od zakupów ciuchowo-obuwniczych
dołączam się
![]() uwielbiam zakupy online- allegro.pl, szafa.pl wyszukuję, kupuję i ... nie mam się w co ubrać, autentycznie ![]() nagle się okazuje, że wszystko niby do siebie pasuje, ale jednak do tego nie mam butów, do tego sweterka itd. postanowiłam od dziś zrobić generalny przegląd szafy, zrobić bazę podstawową: żakiet, dobre jeansy, basic t-shirt itd. i pomyśleć o reszcie zupełnie niezastąpionych cuszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja tez przez to że kupuje pod wpływem impulsu mama szafę pełna ubrań, tylko każda rzecz z innej parafii, pod względem koloru, stylu. co sezon mam szał na inny kolor i najchętniej bym tysiąc ciuchów w tym kolorze kupiła. w to lato miała fazę na zielony, miętowy, a jeszcze zima na beże brązy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
dla potwierdzenia swojego nałogu, właśnie zakupiłam i zapłaciłam za sukienkę małą czarną-ale zakup potrzebny, nie mam takiej małej czarnej i z przesyłką kosztowała mnie tylko 36 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
widze że mało dziewczyn ma problem nałogowego kupowania ciuchów
![]() oj zazdroszcze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
tak myślisz, że aż tak mało ?
![]() może nie uważają tego za problem ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio coś tak bardziej wciągnęło w to zakupowe szaleństwo... Chodzę, oglądam, kupuję (albo marzę ^^). H&M to moja mekka ;p Zawsze coś tam upatrzę... muszę trochę przystopować i pochodzić w tym co mam, a dawno gdzieś w szafie zaginęło
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
hej ja również uwielbiam zakupy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To ja też się przyłączę do odwyku. Na szczęście teraz są wakacje, więc jest mi łatwiej nie kupować, bo siedzę ciągle u siebie w mieście, ale w roku akademickim... Wracając z uczelni mam po drodze H&Ma i parę innych sieciówek, więc przynajmniej raz w tygodniu sprawdzam, czy nie ma tam coś nowego. Albo robię sobie wagary i idę do Złotych Tarasów. Masakra jakaś
![]() A jak już jestem w sklepie, to muszę coś kupić. Potem wracam do domu i ukradkiem chowam to do szafy, żeby uniknąć komentarzy typu: "Znowu coś sobie kupiłaś?". Ciągle mam w szafie ciuchy nowe, jeszcze z metkami, bo nawet nie mam kiedy ich nosić, tak dużo tego mam. Tak myślę, że muszę przejść na odwyk, bo inaczej na prawdę stanę się zakupoholiczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
dziś nic nie kupiłam
![]() założyłam, że do końca tego tygodnia nic nie kupuję, później odwyk rozciągnie się o kolejne kilka dni ![]() trzymam za Was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kolejna uzalezniona
![]() Allegro - awanti - sigma , tandem - szafa.pl - normalne sklepy ![]() Z ,,ratunkiem" przyszlo mi 3 miesieczne siedzenie bez pracy w domu przed tv i kompem - po operacji kolana 0 zero kasy a 11kg do przodu - teraz naprawde zostaly mi 4 bluzki w ktore sie mieszcze ![]() Powoli zaczynam kombinowac czy nie wydac pieneidzy na czynsz (przeprowadzam sie do Wro na studia) - na buty na plaskim obcasie....chodz zmowilam juz 3 pary na obcasie! mimo ze przez jeszcze 6 miechow na takich chodzic nie bd mogla... ayyyy zakupocholizm!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
zgłasza sie zakupoholiczka-uzależniona od ciuchów, butów(może trochę mniej) i kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko albo nie zdają sobie z tego sprawy albo nie chcą się do tego przyznać. Dołączam do wątku.Co prawda nie kupuję ciuchów nałogowo ale w tym miesiącu nieco poszalałam ciuchowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mi to psychiatre potzreba a nie odwyk
![]() wydalam pieniadze na czynsz aaaa......
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sugerowałoby już głębokie stadium nałogu Ja sama nigdy nie przehulałam na zakupy pieniędzy na inne ważne wydatki. A na zakupoholizmie się jak najbardziej przyłapałam ( kosmetyki) więc jeśli ty wydałaś na zakupy kasę na czynsz to sytuacja jest moim zdaniem dość poważna |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No niestety musze sie z toba zgodzic ;>
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.