|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy odczuwacie jakieś lęki na codzien? Potraficie określić swoje uczucia?
Czy potraficie określić co w danej chwili odczuwacie? Ale nie rozumem, tylko wewnątrz?
Czy odczuwacie często lęk, i nie wiecie nawet skąd on pochodzi? Czy potraficie mowic o swoich uczuciach? Co wiecie na temat uczuc? Czy wiecie co to są afekty, emocje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy odczuwacie jakieś lęki na codzien? Potraficie określić swoje uczucia?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie lękajcie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dobrze zrozumiałam, że Ty tego nie potrafisz? Czy to tylko taka prowokacja, żeby "sprawdzić" innych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Biała Dama
|
Emocje są dla ciuli, trzeba być twardym, nie miętkim :P
A tak na poważnie: - kiedyś (dość długo) prowadziłam dziennik obserwacji uczuć, potrafiłam ich rozróżnić około 150 - ja sama dla siebie raczej wiem co się dzieje we mnie w środku, dlaczego reaguję tak a nie inaczej na sytuacje, gorzej jeśli przychodzi to komuś wytłumaczyć: dlatego też niespecjalnie potrafię mówić i rozmawiać o uczuciach - napady nieokreślonego lęku miewałam swojego czasu za często, teraz jest ok - trochę się nasłuchałam na terapii o tym i o owym, i nawet mi się to przydaje w praktyce Podstawy psychologii powinny być obowiązkowe gdzieś w programie szkoły średniej bo to się naprawdę człowiekowi przydaje, umiejętność rozumienia co się z nim dzieje i dlaczego - ja miałam to szczęście że miałam je na religii, nie trafiłam na nawiedzonego Batmana, tylko na zakonnika po przejściach, który wiedział o czym mówi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja często mam problem z określeniem tego co naprawdę czuje i myślę że wiele osób ma podobnie, ale nie każdy się do tego przyznaje
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.