|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co to oznacza
Cześć dziewczyny mam do was Pytanie otóż ostatni okres miałam 26 czerwca a do dzisijszego nia nic( chyb jest na wczasach) cykle mam 32 dniowe a dzis jest już 46 dzięń cyklu robiłam 3 testy wszystkie negatywne(TESTY ROBIŁAM PO POŁUDNIU).Tydzień temu byłm u Pani Ginekolog zrobiła usg nic nie wykazało ale stwierdziła że jeżeli nadal nie dostane okresy to mam do niej zadzwonić i zrobi jeszcze jedno usg. Stwierdziła że moge być dopiero w 2 tygodniu i 5 dniu ciązy!!! I USG może jeszce nic nie wykazywać a hcg może być jeszce niskie .Okres spóznia sie juz 2 tygodnie i piersi zaczeły pobolewać wczoraj i tak jest do dziś.Czy któraś z was Panie może miała podobną sytuacje?nigdy jeszce nie miałam takiego długiego cyklu !
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co to oznacza
Ja miałam kiedyś cykl 52 dni
( byłam zdrowa, to przez duży stres) robiłam chyba 4 testy, w końcu poszłam na bete i wykluczyła ciąże, hmm a Pani ginekolog nie wysłała Cię na badanie z krwi?Myślę że rozwiało by wszelkie wątpliwości. U mnie w laboratorium kosztuje 25 zl
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
moze torbiel na jajniku sie zrobil ?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
taz sugeruje badani beta hcg. albo jest zerowe- i wyklucza ciaze, albo jestes
![]() choc moja ginekolog twierdzi ze zdarzaja sie przypadki kiedy jest bhcg i w tym przypadku dotyczy to roznych innych jednostek chorobowych. ja zrobilabym sobie na Twoim miejscu te badanie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

( byłam zdrowa, to przez duży stres) robiłam chyba 4 testy, w końcu poszłam na bete i wykluczyła ciąże, hmm a Pani ginekolog nie wysłała Cię na badanie z krwi?Myślę że rozwiało by wszelkie wątpliwości. U mnie w laboratorium kosztuje 25 zl