Bon Prix czy quelle ??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-17, 15:28   #1
edytawarzych
Przyczajenie

GG do edytawarzych
Question

Bon Prix czy quelle ???

Dziewczyny mam do was pytanie?czy któraś z was zamawiała cos z bon prix??podobaja mi sie tam bluzeczki i sweterki,ale boje sie ze gatunkowa bedą kiepskie.Ładne są tez ubranka z quelle ,ale mam wrażenie ze są drozsze.Napiszcie mi prosze swoje opinie bo nie wiem czy mam zamawiac...dziekuje
edytawarzych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-17, 15:52   #2
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty
Dot.: Bon Prix czy quelle ???

mam bluzkę z bon prixu, materiał dobrej jakości, bluzka naprawdę fajna
kupiłam też spódnicę, ale okazała się tyci za szeroka ;P
trzeba uważać na rozmiarówkę!!!
sugar_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-17, 16:39   #3
korika
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: Bon Prix czy quelle ???

Hej! Zamówiłam w bonprixie cztery bluzki. Na przesyłkę czekałam mniej więcej dwa tygodnie. Na razie przysłali mi dwie bluzki. 100% bawełny, dopasowane, ładnie zrobiony dekolt. Jak na 25 zł za sztukę to nie jest źle. Teraz czekam na resztę mojego zamówienia. Mają mi dosłać dwie bluzki w ciągu czterech tygodni, czyli pewnie trochę sobie na nie poczekam W Quelle nie zamawiałam, więc nic o tej firmie nie mogę napisać. Pozdrawiam
korika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-17, 17:11   #4
maleńka19
Raczkowanie

poza tym w Bon Prixie jak coś Ci się nie spodoba to możesz odesłać i zwróca Ci bez problemu pieniadze.
maleńka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-17, 17:16   #5
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Moja sąsiadka zamawia non-stop rzeczy w Bon Prixie i jest zadowolona. Wiele razy tez wymieniała niektóre, ale zwracała bez problemu bo np. źle leżały.
Ale osobiście oglądając katalogi muszę przyznać, że 'wyglądowo' bardziej podobają mi się te z Quelle.
Stary 2005-05-17, 17:41   #6
mavis
Raczkowanie

Smile Dot.: Bon Prix czy quelle ???

Zdarzało mi się zamawiać w Bon Prix. Przesyłke dostałam na czas, kiedy ciuch okazał sie za dużo to bez problemu dostałam zwrot pieniedzy.Jednak gatunek tych rzeczy pozostawia wiele do życzenia,ale to tylko moje skromne zdanie.
mavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-17, 18:29   #7
ann_angel
Rozeznanie

ja kilka razy zamawialam w bon prixie i np rozmiar 34 okazywal sie jakas 40 z metka od 34...jedne szerokie spodnie dalo sie zwezic to je sobie zostawilam..reszta to porazka zupelnie nie zgadza sie to z ich tabelami rozmiarowymi wg ktorych wszystko powinno pasowac...co do quelle to moja kolezanka zamowila sobie bluzke 38...a jest tak malenka ze wydaje sie 34 albo 36

no coz...probuj...ale ja uwazam ze nie ma to jak isc do sklepu i przymierzyc
pozdrawiam
ann_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 12:03   #8
(karolinka)
Raczkowanie

w quelle jest 50/50 niektore ubrania sa rownie sliczne jak na zdjeciach ale zdarza sie ze sa zupelnie niepodobne np bluzka nie miala rozszerzonego rekawa i wstawki z koronki-dla mnie to spora roznica. ale jak cos to w quelle tez mozna bez problemu odsylac ubrania
(karolinka) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 13:39   #9
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maleńka19
poza tym w Bon Prixie jak coś Ci się nie spodoba to możesz odesłać i zwróca Ci bez problemu pieniadze.
Trochę podnoszę temacik.
Czy zwracają też pieniądze za koszt przesyłki, czy tylko za sam ciuch? Bo chętnie zamówiłabym stamtąd kilka ubrań, ale z moją szczuplutką figurą boję się, że będzie źle leżało. Zawsze mam obawy przed kupieniem czegoś bez przymierzenia. Jeśli mogłabym to oddać bez problemu i nie stracić nic, to świetnie, ale jeśli pieniążki za koszt przesyłki przepadną - to już gorzej
Stary 2005-10-15, 13:44   #10
różowiutka
Zakorzenienie

Nie miałam stycznośći z Quella, nie wiem jakie tam mają ciuchy. Ale jeśli chodzi o BonPrix to fajne
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 14:43   #11
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Ile tak w ogóle wynosi koszt przesyłki w Bon Prix? Bo chyba nie mam co się łudzić, że jest już doliczony do ceny
Stary 2005-10-15, 14:45   #12
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
Napisane przez natka_pietruszki
Ile tak w ogóle wynosi koszt przesyłki w Bon Prix? Bo chyba nie mam co się łudzić, że jest już doliczony do ceny
chyba 13 zl
Stary 2005-10-15, 14:48   #13
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinaaa_
chyba 13 zl
Brrr...
Zauważyłam, że na sam dźwięk słów "koszt przesyłki" robię się nerwowa:P
Stary 2005-10-15, 15:16   #14
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
Napisane przez natka_pietruszki
Brrr...
Zauważyłam, że na sam dźwięk słów "koszt przesyłki" robię się nerwowa:P
tez tak mam niby cos jest tanie, ale jak dodasz koszt przesylki to wychodzi tak samo jakbys kupila w sklepie
Stary 2005-10-15, 15:27   #15
effulla
Zakorzenienie

Zamówiłam taką śliczną (na obrazku) bluzeczke ale kiedy przyszła to szczęka mi opadła... brzydsza i materia gatunkowo ... jedno pranie a koszulka wylądowała by w skrytce w pudle na szmaty do kurzu... była ona podajze z BonPrix'u... dwa razy nie udało mi się trafić w mój rozmiar... i miałam 4 udane zakupy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-15, 19:59   #16
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter

Ja zamawiałam ubrania i z Bon Prixu, i z Quelle.Baon Prix ma dziwne rozmiary,czasami te,które wyglądają na 32/34 naprawdę są większe. Generalnie bardziej podobają mi się ciuchy z Quelle. Jeszcze jedno: jeśli w Bon Prixie nie mają czegoś na stanie to przysyłają informacje,że przesyłka w późniejszym terminie. W Quelle zamówiłam raz piżamę i czekałm chyba dwa miesiące,zanim ją dostałam,a w tym czasie nie przysłali ŻADNEJ wiadomości. Zdarza się,że ubrani z Bon Prixu są gorszej jakości niż podano w opisie,szczególnie na promocjach (moja siostra tak wpadła).
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 21:37   #17
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

z tego wynika ze najlepiej robic zakupy na allegro
Stary 2005-10-16, 08:09   #18
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinaaa_
z tego wynika ze najlepiej robic zakupy na allegro

ZAPRASZAM http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=73579
Stary 2005-10-16, 09:56   #19
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
Napisane przez effulla
mnie nie trzeba zaprasza ja jestem stala fanka tego watku
Stary 2007-09-27, 14:13   #20
zab@21
Przyczajenie

13 zl Ale nie polecam bon prix Zamowilam dwie bluzki 32/34 (normalnie mam 34/36) wg ich rozmiarow w tabeli i obydwie wisza na mnie I wyglądały inaczej niż na zdjęciach Uważajcie bo czasami moga przesyłać inny fason niż na zdjęciu
zab@21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 17:51   #21
chomolka
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Bon Prix czy quelle ???

ogólnie quelle w 95% ma zawsze inne kolory niż prezentuje w katalogu, w przecież kolor to bardzo ważny czynnik przy wyborze zakupów. I możne się tłumaczyć, że to światło inaczej pada itp itd. ciekawe ze zawsze pada tak ze te ubrania maja inny kolor, odcień , nasycenie ;/ "katalogowo" maja lepsze ciuchy od bonprixu, jednak ci 2 zrobili chociaż zblizenia co niektorych ubran i widac z duza dokladnascia ich material. Ogolnie to robia straszne chamstwo bo licza ze ludzie i tak nie bede odsylac jezeli rozmiar jest ok.
chomolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 18:38   #22
inara
Raczkowanie

Ja zamówiłam już tonę ciuszków z Bon prix i jestem bardzo zadowolona. Trzeba tylko uważać na rozmiarówkę, normalnie noszę 36 a tu zamawiam 32/34 i leży idealnie. A jeśli chodzi o Quelle to jest zdecydowanie za drogie...Nigdy tam nic nie zamówię, wolę Bon prix.
inara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 18:45   #23
nisiulek
Raczkowanie

Moja mama często zamawia ciuszki i inne pieroły z Quelle i zawsze jest zadowolona. Przesyłka najczęściej wynosi 12,50 zł. Ja ostatnio skusiłam się i zamówiłam komplet staniczków i czekam sobie na nie już ponad miesiąc, bo polskie magazyny puste i czekają na towar z Niemiec (?)

Ale ogólnie polecam

Bon Prix'a też przeglądałam, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy coś zamówić.
nisiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 09:03   #24
lalalabamba
Wtajemniczenie

Witam. Zamawiałam w Bon Prixie dopiero raz. Bluzka w rozmiarze 36/38 była na mnie o wieeele za duża, choć zwykle kupuję ciuchy w tym rozmiarze i są dobre. Mam więc pytanie do stałych klientek Bon Prixu - czy dany rozmiar odzwierciedla wielkość większości ubrań z tego sklepu? Zastanawiam się czy zamawiając np. jakiś sweter również bedzie on zbyt duży w rozmiarze 36/38 podobnie jak wspomniana przeze mnie bluzka? Czy też rozmiarówka zalezy od kroju, fasonu, rodzaju ubrań?
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 09:28   #25
201704051255
Konto usunięte

zamawiam bardzo czesto i stad i stad, ostatnio z bp rzadziej, bo moim zdaniem maja straszne szmaty
zostawilam od nich tylko moje ukochane monokini i hipisowska spodnice (ktorej ani razu nie zalozylam), a tak... kiepskie materialy (cienka bawelna, tani poliester), zawyzona rozmiarowka, ichnie 32 jest na słonia
quelle też ma zawyżoną rozmiarówkę, ale można tam kupić żakiet, czy elegancką spódnicę, materiały są znacznie lepsze, choc ostatnio trafilam na sukienke z helanka... rozmiar "36", czyli XL ,
o ta, ale na date watku nie spojrzalam

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2009-03-15 o 09:36
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 12:22   #26
kaiska
Zakorzenienie

Quelle - zamówiłam dziś po raz pierwszy ciuszki u nich, ponieważ mają w tej chwili duże rabaty i promocję - przesyłkę gratis. Mam czekać na info, dostawa od 1 tyg do 3 tyg., w przypadku brakow na stanach magazynowych - do 8 tyg (to mnie przeraża). Zobaczymy jak się uwiną, napiszę jak otrzymam przesyłkę.
kaiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 18:03   #27
countrysia
Raczkowanie

GG do countrysia

Dziś odebrałam kolejną przesyłkę z Quelle. Było tam kilkanaście rzeczy - bo zamawiałam dla siebie i mamy, ale weźmiemy w sumie 5. (Ja 4, mama - 1).
Podzielę się z Wami spostrzeżeniami odnośnie tej firmy:
W rzeczywistości noszę rozmiar bluzek, topów, sweterków, płaszczy - 36, w Quelle jest to 32, czyli tak jakby o 2 rozmiary mniej. Już raz się nadziałam jak po raz pierwszy złożyłam zamówienie na rozmiar 36 i rzeczywiście, przyszło 36, ale takie jak 40! Dlatego też biorę wszystko najmniejsze i pasuje. Często wybieram ubrania marki Y.O.U. (Young Order Unlimited). Są one w sam raz dla młodych osób i mają ciekawe kroje. Wszystkie ich rzeczy w rozmiarze 32 (chodzi mi o górę) pasują na mnie jak ulał.
Jeżeli chodzi o dół to jestem typowa gruszka, więc mam większy rozmiar. W sklepie kupuję spodnie o rozmiarze 38, w Quelle będzie to 36, czyli jeden rozmiar mniej. Dziś przymierzałam różne rodzaje spodni i wzięłam białe z Y.O.U (59,99zł) i jeszcze takie inne.
Odnośnie jakości produktów to jest różnie. Y.O.U ma ogólnie dobrą jakość, z innymi firmami jest różnie. To zależy jak się trafi. Ja składając zamówienie biorę pod uwagę, że i tak będę zwracać część rzeczy. Dlatego też jestem zdania - ZAMÓWIĆ WIĘCEJ NIŻ MNIEJ. Pieniądze dostanę z powrotem, więc niczym nie ryzykuję.
Obecnie będę czekać na kilka rzeczy, które dotrą do mnie w późniejszym terminie z powodu braków w magazynie. Ale ja i tak lubię taki sposób robienia zakupów, więc małe niedogodności mi nie przeszkadzają.
countrysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 17:56   #28
mad86
Zakorzenienie

ja wlasnie czekam na ciuchy z quelle. jeszcze nie dostalam paczki, ale chyba wiecej juz u nich nic nie kupie. Paczka wyslana dopiero po 12! dniach od zamowienia. Jak dla mnie kpina
oby chociaz ciuchy byly warte oczekiwania.
mad86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:23   #29
WioletaM
Zakorzenienie

Teraz w Quelle jest wyprzedaż do 80%. Kupujecie? Ja mam upatrzone klika ciuchów.

Edytowane przez WioletaM
Czas edycji: 2009-12-03 o 20:25
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 19:15   #30
Argumentative
Raczkowanie

Upatrzyłam sobie bluzeczke w Quelle z firmy Y.O.U. jednak nie moge znaleźć nigdzie dokładnych wymiarów danego rozmiaru. Ogolna rozmiarówka też dotyczy Y.O.U ? Zamawiałyście może ? Jak przedstawiają się rozmiary z Y.O.U ? Są zawyżone ? Zaniżone ?

http://www.quelle.pl/pl/q4r/home/ber...en/049_02.html - tutaj jest ta ogólna rozmiarówka, osobno jest tylko dla NEXT, jednak wątpie żeby wszystkie ciuszki były dokładnie takie jak przedstawia tabelka, jak to w końcu jest ?

Edytowane przez Argumentative
Czas edycji: 2009-12-07 o 19:17
Argumentative jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości