![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bon Prix czy quelle ???
Dziewczyny mam do was pytanie?czy któraś z was zamawiała cos z bon prix??podobaja mi sie tam bluzeczki i sweterki,ale boje sie ze gatunkowa bedą kiepskie.Ładne są tez ubranka z quelle ,ale mam wrażenie ze są drozsze.Napiszcie mi prosze swoje opinie bo nie wiem czy mam zamawiac...dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bon Prix czy quelle ???
mam bluzkę z bon prixu, materiał dobrej jakości, bluzka naprawdę fajna
![]() kupiłam też spódnicę, ale okazała się tyci za szeroka ;P trzeba uważać na rozmiarówkę!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej! Zamówiłam w bonprixie cztery bluzki. Na przesyłkę czekałam mniej więcej dwa tygodnie. Na razie przysłali mi dwie bluzki. 100% bawełny, dopasowane, ładnie zrobiony dekolt. Jak na 25 zł za sztukę to nie jest źle. Teraz czekam na resztę mojego zamówienia. Mają mi dosłać dwie bluzki w ciągu czterech tygodni, czyli pewnie trochę sobie na nie poczekam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
poza tym w Bon Prixie jak coś Ci się nie spodoba to możesz odesłać i zwróca Ci bez problemu pieniadze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja sąsiadka zamawia non-stop rzeczy w Bon Prixie i jest zadowolona. Wiele razy tez wymieniała niektóre, ale zwracała bez problemu bo np. źle leżały.
Ale osobiście oglądając katalogi muszę przyznać, że 'wyglądowo' bardziej podobają mi się te z Quelle. ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Zdarzało mi się zamawiać w Bon Prix. Przesyłke dostałam na czas, kiedy ciuch okazał sie za dużo to bez problemu dostałam zwrot pieniedzy.Jednak gatunek tych rzeczy pozostawia wiele do życzenia,ale to tylko moje skromne zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja kilka razy zamawialam w bon prixie i np rozmiar 34 okazywal sie jakas 40 z metka od 34
![]() ![]() no coz...probuj...ale ja uwazam ze nie ma to jak isc do sklepu i przymierzyc pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
w quelle jest 50/50
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy zwracają też pieniądze za koszt przesyłki, czy tylko za sam ciuch? Bo chętnie zamówiłabym stamtąd kilka ubrań, ale z moją szczuplutką figurą boję się, że będzie źle leżało. Zawsze mam obawy przed kupieniem czegoś bez przymierzenia. Jeśli mogłabym to oddać bez problemu i nie stracić nic, to świetnie, ale jeśli pieniążki za koszt przesyłki przepadną - to już gorzej ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam stycznośći z Quella, nie wiem jakie tam mają ciuchy. Ale jeśli chodzi o BonPrix to fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ile tak w ogóle wynosi koszt przesyłki w Bon Prix? Bo chyba nie mam co się łudzić, że jest już doliczony do ceny
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że na sam dźwięk słów "koszt przesyłki" robię się nerwowa ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam taką śliczną (na obrazku) bluzeczke ale kiedy przyszła to szczęka mi opadła... brzydsza i materia gatunkowo
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja zamawiałam ubrania i z Bon Prixu, i z Quelle.Baon Prix ma dziwne rozmiary,czasami te,które wyglądają na 32/34 naprawdę są większe.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
z tego wynika ze najlepiej robic zakupy na allegro
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZAPRASZAM http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=73579 ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
13 zl Ale nie polecam bon prix Zamowilam dwie bluzki 32/34 (normalnie mam 34/36) wg ich rozmiarow w tabeli i obydwie wisza na mnie I wyglądały inaczej niż na zdjęciach Uważajcie bo czasami moga przesyłać inny fason niż na zdjęciu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
ogólnie quelle w 95% ma zawsze inne kolory niż prezentuje w katalogu, w przecież kolor to bardzo ważny czynnik przy wyborze zakupów. I możne się tłumaczyć, że to światło inaczej pada itp itd. ciekawe ze zawsze pada tak ze te ubrania maja inny kolor, odcień , nasycenie ;/ "katalogowo" maja lepsze ciuchy od bonprixu, jednak ci 2 zrobili chociaż zblizenia co niektorych ubran i widac z duza dokladnascia ich material. Ogolnie to robia straszne chamstwo bo licza ze ludzie i tak nie bede odsylac jezeli rozmiar jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam już tonę ciuszków z Bon prix i jestem bardzo zadowolona. Trzeba tylko uważać na rozmiarówkę, normalnie noszę 36 a tu zamawiam 32/34 i leży idealnie. A jeśli chodzi o Quelle to jest zdecydowanie za drogie...Nigdy tam nic nie zamówię, wolę Bon prix.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Moja mama często zamawia ciuszki i inne pieroły z Quelle i zawsze jest zadowolona. Przesyłka najczęściej wynosi 12,50 zł. Ja ostatnio skusiłam się i zamówiłam komplet staniczków i czekam sobie na nie już ponad miesiąc, bo polskie magazyny puste i czekają na towar z Niemiec (?)
![]() Ale ogólnie polecam ![]() Bon Prix'a też przeglądałam, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy coś zamówić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Witam. Zamawiałam w Bon Prixie dopiero raz. Bluzka w rozmiarze 36/38 była na mnie o wieeele za duża, choć zwykle kupuję ciuchy w tym rozmiarze i są dobre. Mam więc pytanie do stałych klientek Bon Prixu - czy dany rozmiar odzwierciedla wielkość większości ubrań z tego sklepu? Zastanawiam się czy zamawiając np. jakiś sweter również bedzie on zbyt duży w rozmiarze 36/38 podobnie jak wspomniana przeze mnie bluzka? Czy też rozmiarówka zalezy od kroju, fasonu, rodzaju ubrań?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
zamawiam bardzo czesto i stad i stad, ostatnio z bp rzadziej, bo moim zdaniem maja straszne szmaty
zostawilam od nich tylko moje ukochane monokini i hipisowska spodnice (ktorej ani razu nie zalozylam), a tak... kiepskie materialy (cienka bawelna, tani poliester), zawyzona rozmiarowka, ichnie 32 jest na słonia ![]() quelle też ma zawyżoną rozmiarówkę, ale można tam kupić żakiet, czy elegancką spódnicę, materiały są znacznie lepsze, choc ostatnio trafilam na sukienke z helanka... rozmiar "36", czyli XL ![]() o ta, ale na date watku nie spojrzalam ![]() Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-03-15 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Quelle - zamówiłam dziś po raz pierwszy ciuszki u nich, ponieważ mają w tej chwili duże rabaty i promocję - przesyłkę gratis. Mam czekać na info, dostawa od 1 tyg do 3 tyg., w przypadku brakow na stanach magazynowych - do 8 tyg (to mnie przeraża). Zobaczymy jak się uwiną, napiszę jak otrzymam przesyłkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dziś odebrałam kolejną przesyłkę z Quelle. Było tam kilkanaście rzeczy - bo zamawiałam dla siebie i mamy, ale weźmiemy w sumie 5. (Ja 4, mama - 1).
Podzielę się z Wami spostrzeżeniami odnośnie tej firmy: W rzeczywistości noszę rozmiar bluzek, topów, sweterków, płaszczy - 36, w Quelle jest to 32, czyli tak jakby o 2 rozmiary mniej. Już raz się nadziałam jak po raz pierwszy złożyłam zamówienie na rozmiar 36 i rzeczywiście, przyszło 36, ale takie jak 40! Dlatego też biorę wszystko najmniejsze i pasuje. Często wybieram ubrania marki Y.O.U. (Young Order Unlimited). Są one w sam raz dla młodych osób i mają ciekawe kroje. Wszystkie ich rzeczy w rozmiarze 32 (chodzi mi o górę) pasują na mnie jak ulał. Jeżeli chodzi o dół to jestem typowa gruszka, więc mam większy rozmiar. W sklepie kupuję spodnie o rozmiarze 38, w Quelle będzie to 36, czyli jeden rozmiar mniej. Dziś przymierzałam różne rodzaje spodni i wzięłam białe z Y.O.U (59,99zł) i jeszcze takie inne. Odnośnie jakości produktów to jest różnie. Y.O.U ma ogólnie dobrą jakość, z innymi firmami jest różnie. To zależy jak się trafi. Ja składając zamówienie biorę pod uwagę, że i tak będę zwracać część rzeczy. Dlatego też jestem zdania - ZAMÓWIĆ WIĘCEJ NIŻ MNIEJ. Pieniądze dostanę z powrotem, więc niczym nie ryzykuję. Obecnie będę czekać na kilka rzeczy, które dotrą do mnie w późniejszym terminie z powodu braków w magazynie. Ale ja i tak lubię taki sposób robienia zakupów, więc małe niedogodności mi nie przeszkadzają. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie czekam na ciuchy z quelle. jeszcze nie dostalam paczki, ale chyba wiecej juz u nich nic nie kupie. Paczka wyslana dopiero po 12! dniach od zamowienia. Jak dla mnie kpina
![]() oby chociaz ciuchy byly warte oczekiwania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Teraz w Quelle jest wyprzedaż do 80%. Kupujecie? Ja mam upatrzone klika ciuchów.
Edytowane przez WioletaM Czas edycji: 2009-12-03 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Upatrzyłam sobie bluzeczke w Quelle z firmy Y.O.U. jednak nie moge znaleźć nigdzie dokładnych wymiarów danego rozmiaru. Ogolna rozmiarówka też dotyczy Y.O.U ? Zamawiałyście może ? Jak przedstawiają się rozmiary z Y.O.U ? Są zawyżone ? Zaniżone ?
http://www.quelle.pl/pl/q4r/home/ber...en/049_02.html - tutaj jest ta ogólna rozmiarówka, osobno jest tylko dla NEXT, jednak wątpie żeby wszystkie ciuszki były dokładnie takie jak przedstawia tabelka, jak to w końcu jest ? Edytowane przez Argumentative Czas edycji: 2009-12-07 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.