![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jaki odcień creme puff?
Mam pytanie dotyczące koloru . Chcę kupić ten puder ( zachęcona opiniami na kwc) ale nie wiem jaki kolor.Najlepiej taki który nie jest za jasny blady ale tez nie przesadnie ciemny bardzo ( wiele razy na przyklad spotkalam sie z pudrami ktorych kolorystyka wpadala w czerwień).
Interesuje mnie raczej beż ale nie ziemisty, nie rozowy tylko raczej cieply sloneczny miodowy złoty??Czy znajde taki odcien w kolorystyce max factora??Jestem raczej cieplym typem , mam wlosy w kolorze zlotego slonecznego blondu i nie dobrze mi w rozach.W sklepach trudno jest dobrac odcien ![]() Pozdrawiam wszystkie forumowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki odcień creme puff?
Może najlepiej przezroczysty "translucent"- chyba tak się on nazywa
![]() Nie zmienia odcienia skory lub podkladu, tylko daje matowe wykonczenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
chciałabym zeby jednak koloryzował trochę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nie ma takiego koloru u maxa factora??? a odcien deep beige?? uzywa ktos?jest ciemny czy sredni jak wychodzi na twarzy , a numer 13?? jest podobny do 42 jaka jest miedzy nimi roznica?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mam odcien nouveau beige 13 i jest bardzo ciemny w sam raz do opalonej cery
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tnacsculent ma nr 5 ale on jednak troszkę zmienia kolor, tzn jest ciemniejszy na twarzy niż sie to wydaje, patrząc na puder w puderniczce. Raczej do średniej karnacji (ani bardzo jasnej ani bardzo ciemnej)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hej anchela a moglabys mi napisac jaki kolor daje ten numer 5??? tak mniej wiecej go opisz, jak wyglada na twarzy , i czy uzywalas moze tez innych odcieni creme puff? np medium beige i jak sie ma do tego nr 5??? w sklepach szczeoglnie typu rossman trudno dobrac kolor niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a czy ktos mial odcienie candle glowi sun frolic ? 55 i 34 wydaja sie cieple i nie wpadajace w roz ale czy sa ciemne bardzo czy srednio ? jakby je porownac do 13 np ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej chyba będzie przejśc się do drogerii, wysmarować kilkoma policzki i zobaczyć buźkę w świetle dziennym. Po czym poprosić miła panią ekspedientkę i chusteczkę do demakijażu i obiecać jutro wrócić po puder
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja też mam pytanko moze troche nie zwiazane z tematem, ale czy creme puff jest kryjący? Zależy mi na tym ponieważ mam małe wypryski itp.
Pozdrawiam ![]() (P.S. Czy na tym forum jest miejsce żeby się przywitać ??)
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dla mnie kryl i matowil bardzo dobrze
![]() mailam odcien transparentny lecz robil sie pomaranczowy na buzi;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Miuoshowa
|
Dokladnie, dobrze matowi i kryje. A juz nalozony na skrobie, pedzlem, po czym znowu przyproszony skrobia to juz w ogole
![]() Mam medium beige 41 i to jest wlasnie taki jasny bezyk, troche ciemniejacy, ale nie na pomaranczowo.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja mam CANDLE GLOW i uważam, że jest na początku ostro pomarańczowy ale po jakiejś godzinie się SUPER extra stapia i go prawie nie widać i oczywiście świetnie matuje i kryje. Ale z tą pomarańczowością pod światło dzienne jej ponoć nie widać jak się pytałam czy widać to nic nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
jaki polecacie odcień dla jasnej karnacji??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Podbijam
![]() Chciałam się zapytać cyz ma ktoś może creme puff w kolorze 81? Prosiłabym o zdjęcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam kolor transparentny 5 i novueau beige 13 i oba są dość ciemne, a transparentny nawet ciemniejszy była już mowa o jasnych kolorach Creme Puff i z tego co pamiętam dziewczyny też pisały, że nie ma jasnych odcieni niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja mam odcień 5 pseudo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja mam średni beż i jest pomarańczowy i zdecydowanie dla mnie za ciemny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Uczestniczę w podobnym wątku szukając odpowiedniego odcienia http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=creme+puff
Może komuś pomoże zdjęcie załączone przez alkapone? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
dimiti, a jaki masz odcień cery? Wiesz może, czy 42 deep beige bardzo różni się w rzeczywistości od 13 novueau beige ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Creme Puff- mój ulubiony! Nakładam pędzlem, jako wykończenie. Samodzielnie też się da, proponuję delikatnie zwilżoną gąbeczką do podkładu (dla osób, kt. nie mają zbyt wiele do ukrycia
![]() Miałam odcienie 05, 41, 42 i 13. 42 dużo, dużo ciemniejszy od 41 i 13 (na lato, przy bardzo brązowej, opalonej buzi). 13, 41 i 05 wg. mnie są do siebie zbliżone. 05 daje lekko różowy odcień (nie widzę w nim żadnej cegły o kt. piszą niektóre wizażanki, transparenty też nie jest, ponieważ lekko przyciemnia twarz). 41 wpada mi w żółtawy, zielonkawy (brzoskwinia to może i jest, ale ekstremalnie niedojrzała- zielona!). 13 coś pomiędzy różem, brązem, a beżem, nieco ciemniejszy od 41 i 05. Najbardziej pasuje mi nr 41, każdy puder jest dla mnie za różowy, a ten taki nie jest. ![]() Polecam! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja przez dobre 5 lat uzywalam odcienia nr 85 (Light'n'gay), byl naprawde super. Delikatny bez z odrobinka rozu.
Idealnie stapial sie z moja cera ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
oj to trzeba bedzie sie mu przygladnac
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Widzę że wątek upadł, ale może ktoś mi odpowie.Na Allegro są nowe kolory jakich nie widziałam w sklepach stacjonarnych:50 Natural i 75 Golden.Możecie coś napisać o nich?Używała któraś?Od lat używam go jako zamiennika wycofanego pudru Virtual z jedwabiem. Tylko Creme Puff zadowolił mnie po Virtualu i jestem mu wierna od dawna.Używam aktualnie 05 ale nie do końca pasuje mi on zimą, jest jednak za ciemny(od kiedy stosuję kwasy i nie chodzę na solarium).Chciałam przeskoczyć na minerałki na stałe i w sumie od roku prawie mi się udało ale nie znalazłam nic co dałoby mi ten efekt gładkości jak CP. Ostatnio użyłam CP i padłam z wrażenia.To jest jednak strzał w 10 z efektem.Poszukuję jednak odcieni jaśniejszych i bardziej żołtych,bez różowych czy pomarańczowych tonów-dzięki podkładom mineralnym poznałam dobrze odcień swojej cery.Myślałam o kolorze 41.Ale natknełam sie na 50 i 75, ale nikt nie pisze o tych kolorach....Testowałyście ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.