|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
TABLETKI-czy to przez nie?
Witam.
Otóż biorę tabletki antykoncepcyjne od jakiś 6 miesięcy, wcześniej nie zauważyłam tego problemu ale ostatnio, gdy jestem na jakieś imprezie i pije alkohol, niezależnie czy wódka czy whisky, występują u mnie z rana wymioty oraz bóle brzucha, nawet jeśli w nocy nie piłam na domiar za dużo, wcześniej gdy wypiłam nawet więcej nic takiego nie miało miejsca, lecz ostatnio dzieje się tak ciągle. Czym to może być spowodowane? Czy teraz nagle zaczęło się to dziać przez te tabletki ,chociaż wcześniej nie miało nic takiego miejsca? Zastanawiam się nad zmiana tabletek na inne ale czy to coś da? Proszę o pomoc co o tym sądzicie i wasze opinie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TABLETKI-czy to przez nie?
Zarówno tabletki, jak i alkohol korzystają z jednego organu - z wątroby. Nie dość, że zajmuje się hormonami, to jeszcze zajęta jest usuwaniem toksyn z organizmu. Bardzo możliwe, że po prostu tak reagujesz. Ja bym na Twoim miejscu zbadała sobie wątrobę - alat i aspat. Lepiej dmuchać na zimne, niż potem mieć poważne problemy z rozregulowaną gospodarką hormonalną.
|
|
|
|
|
#3 |
|
amor vincit omnia
|
Dot.: TABLETKI-czy to przez nie?
możliwe, ze dochodzi do takiej interakcji, że wątroba po prostu nie radzi sobie z podwójnym obciązeniem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.