Fa³dki-dwa rodzaje? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-07-29, 21:17   #1
bonarka87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 118

Fa³dki-dwa rodzaje?

Witajcie,

Mam troszkê dziwne pytanie, ktore nurtuje mnie od pewnego czasu mianowicie, zauwa¿ylam ze sa dwa typy ludzi z nadwag±: A-tacy ktorzy maj± fa³dki i ich cia³ko jest poprostu bardzo miêkkie oraz B-tacy którzy maja poprostu duzy brzuch ale w postaci raczej jednolitej(??) Mam nadzieje ze wiecie o co chodzi.
Pytanie moje jest takie, jestem typem A i wydaje mi sie ze moje fa³dki i ich widocznosc jest zwiazana z ma³± iloscia miesni, bo nawet gdy schud³am znacznie, one malaly ale nie znikaly i cialo dalej bylo miekkie:/
czy dobrze rozumuje? Czyli jednak sama dieta nie wystarczy(przynajmniej w moim przypadku bo wiem,ze niektorym sie udaje bez cwiczen) Jesli moglby mi ktos wyjasnic potwierdzic/zaprzeczyc temu rozumowaniu bylabym wdzieczna )

P.S Uzna³am ze watek podlega pod ta tematyke, ale jesli jestm w bledzie prosze o przesuniecie go na odpowiednie miejsce.
bonarka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-30, 11:34   #2
Mini82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 109
GG do Mini82
Dot.: Fa³dki-dwa rodzaje?

nie, nie wystaczy.
Stary 2011-07-30, 13:37   #3
czarna_2011
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 133

Dieta + æwiczenia, nie ma rady, si³ownia, albo je¶li nie chcesz/nie masz czasu/nie masz mo¿liwo¶ci dobrze dobrane æwiczenia i wykonujesz je w domu. Ot co, ca³a filozofia.
czarna_2011 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-30, 15:03   #4
bonarka87
Raczkowanie

Wiem ze sa potrzebne cwiczenia, nie o to pytam Chodzi mi o to, czy ilosc faldek moze wskazywac na mala ilosc miesni. Czy oprocz cwiczen na t³uszczyk powinnam wykonywac tez cwiczenia wzmacniajace miejsnie zeby utwardzic cialo zeby nie bylo sflaczale.
Stary 2011-07-30, 16:10   #5
antidotum89
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 797

mi sie wydaje ze to nie ma znaczenia, poprostu takie jednolite, duze faldki to wiecej tluszczu w mniejszej ilosci skory<?> a kilka minejszych to tez tluszcz ale i bardziej rozciagnieta skora, ale moze sie myle, i tu i tu potrzebne sa takie same cwiczenia, dieta

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-30, 16:23   #6
czarna_2011
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 133

Je¿eli bêdziesz regularnie æwiczyæ, i bêdziesz mia³a odpowiednio te æwiczenia dobrane to znikn± te fa³dki które s± niczym innym jak tkank± t³uszczow±, æwicz, æwicz i jeszcze raz æwicz. Zobaczysz efekty. I odpowiadam na Twoje pytanie: nie, ilo¶æ fa³dek nie mówi o tym ¿e masz ma³± ilo¶æ miê¶ni (sk±d wogóle to wziê³a¶ )
czarna_2011 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-01, 19:58   #7
findsomething
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 463

nie chodzi o to by cia³o by³o po prostu chude.
Chodzi o to ¿eby by³o chude ale wysportowane, z zarysem miê¶ni, twarde, zbite, jêdrne.

Si³ownia + spora dawka ruchu na codzieñ. Dieta to tylko element w drodze do dobrego wygl±du, taka minimalna "baza" dla ca³ej reszty nawyków.
findsomething jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-02, 13:10   #8
vadi
*sportaddict*

Wiadomo¶ci: 12 127

Cytat:
Napisane przez bonarka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem ze sa potrzebne cwiczenia, nie o to pytam Chodzi mi o to, czy ilosc faldek moze wskazywac na mala ilosc miesni. Czy oprocz cwiczen na t³uszczyk powinnam wykonywac tez cwiczenia wzmacniajace miejsnie zeby utwardzic cialo zeby nie bylo sflaczale.
sama sobie odpowiedzia³a¶ na pytanie, jak nieæwiczone cia³o mia³oby siê wzmocniæ i ujêdrniæ?
vadi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 22:51   #9
shella
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

hej
Chodzi Ci o to, ze typ A jest taki mieciutki, duzo tluszczyku, faldki? A typ B jest tlusty, ale jakby taki... zbity?
Ja jestem typ A, tluszczyk na brzuszku, ostatnio krece hula hop, ponoc bardzo pomagaja dopiero zaczelam, kilka dni, wiec na efekty musze poczekac
Stary 2011-08-08, 20:26   #10
bonarka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shella Poka¿ wiadomo¶æ
hej
Chodzi Ci o to, ze typ A jest taki mieciutki, duzo tluszczyku, faldki? A typ B jest tlusty, ale jakby taki... zbity?
Ja jestem typ A, tluszczyk na brzuszku, ostatnio krece hula hop, ponoc bardzo pomagaja dopiero zaczelam, kilka dni, wiec na efekty musze poczekac
Dok³adnie strafilas w sedno) Oto mi chodzi! Zawsze sie zastanawialam od czego to zalezy ze niektore osoby maja takie brzuszki a drugie inne no ale moze faktycznie to kwestia naprezenia skory jak tu u góry kolezanka napisala Daj znac jakie efekty tym hula hopkiem
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.