| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba. | 
|  | 
|  | Narzêdzia | 
|  2011-07-29, 21:17 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 
					Wiadomo¶ci: 118
				 | Fa³dki-dwa rodzaje?

Witajcie, Mam troszkê dziwne pytanie, ktore nurtuje mnie od pewnego czasu mianowicie, zauwa¿ylam ze sa dwa typy ludzi z nadwag±: A-tacy ktorzy maj± fa³dki i ich cia³ko jest poprostu bardzo miêkkie oraz B-tacy którzy maja poprostu duzy brzuch ale w postaci raczej jednolitej(??)  Mam nadzieje ze wiecie o co chodzi. Pytanie moje jest takie, jestem typem A i wydaje mi sie ze moje fa³dki i ich widocznosc jest zwiazana z ma³± iloscia miesni, bo nawet gdy schud³am znacznie, one malaly ale nie znikaly i cialo dalej bylo miekkie:/ czy dobrze rozumuje? Czyli jednak sama dieta nie wystarczy(przynajmniej w moim przypadku bo wiem,ze niektorym sie udaje bez cwiczen  )  Jesli moglby mi ktos wyjasnic potwierdzic/zaprzeczyc temu rozumowaniu bylabym wdzieczna  ) P.S Uzna³am ze watek podlega pod ta tematyke, ale jesli jestm w bledzie prosze o przesuniecie go na odpowiednie miejsce. | 
|     |   | 
|  2011-07-30, 11:34 | #2 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Fa³dki-dwa rodzaje?

nie, nie wystaczy.

__________________ ¯yjê po raz drugi ... teraz wszystko musi byæ na 100% !!! | 
|     |   | 
|  2011-07-30, 13:37 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-05 
					Wiadomo¶ci: 133
				 | 

Dieta + æwiczenia, nie ma rady, si³ownia, albo je¶li nie chcesz/nie masz czasu/nie masz mo¿liwo¶ci dobrze dobrane æwiczenia i wykonujesz je w domu. Ot co, ca³a filozofia.

| 
|     |   | 
|  2011-07-30, 15:03 | #4 | 
				 | 

Wiem ze sa potrzebne cwiczenia, nie o to pytam  Chodzi mi o to, czy ilosc faldek moze wskazywac na mala ilosc miesni. Czy oprocz cwiczen na t³uszczyk powinnam wykonywac tez cwiczenia wzmacniajace miejsnie zeby utwardzic cialo zeby nie bylo sflaczale. | 
|     |   | 
|  2011-07-30, 16:10 | #5 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: okolice Krakowa 
					Wiadomo¶ci: 2 797
				 | 

mi sie wydaje ze to nie ma znaczenia, poprostu takie jednolite, duze faldki to wiecej tluszczu w mniejszej ilosci skory<?> a kilka minejszych to tez tluszcz ale i bardziej rozciagnieta skora, ale moze sie myle, i tu i tu potrzebne sa takie same cwiczenia, dieta

__________________ "Cause I may be bad but I'm perfectly good at it " | 
|     |   | 
|  2011-07-30, 16:23 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-05 
					Wiadomo¶ci: 133
				 | 

Je¿eli bêdziesz regularnie æwiczyæ, i bêdziesz mia³a odpowiednio te æwiczenia dobrane to znikn± te fa³dki które s± niczym innym jak tkank± t³uszczow±, æwicz, æwicz i jeszcze raz æwicz. Zobaczysz efekty. I odpowiadam na Twoje pytanie: nie, ilo¶æ fa³dek nie mówi o tym ¿e masz ma³± ilo¶æ miê¶ni (sk±d wogóle to wziê³a¶   ) | 
|     |   | 
|  2011-08-01, 19:58 | #7 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 
					Wiadomo¶ci: 1 463
				 | 

nie chodzi o to by cia³o by³o po prostu chude. Chodzi o to ¿eby by³o chude ale wysportowane, z zarysem miê¶ni, twarde, zbite, jêdrne. Si³ownia + spora dawka ruchu na codzieñ. Dieta to tylko element w drodze do dobrego wygl±du, taka minimalna "baza" dla ca³ej reszty nawyków. | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2011-08-02, 13:10 | #8 | |
| *sportaddict* Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Warszawa 
					Wiadomo¶ci: 12 127
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2011-08-07, 22:51 | #9 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Polska 
					Wiadomo¶ci: 22
				 | 

hej  Chodzi Ci o to, ze typ A jest taki mieciutki, duzo tluszczyku, faldki? A typ B jest tlusty, ale jakby taki... zbity? Ja jestem typ A, tluszczyk na brzuszku, ostatnio krece hula hop, ponoc bardzo pomaga  ja dopiero zaczelam, kilka dni, wiec na efekty musze poczekac   
				__________________ Zapomnij o brylantach. To czekolada jest najlepszym przyjacielem kobiety.   | 
|     |   | 
|  2011-08-08, 20:26 | #10 | |
				 | 

Cytat: 
  ) Oto mi chodzi! Zawsze sie zastanawialam od czego to zalezy ze niektore osoby maja takie brzuszki a drugie inne no ale moze faktycznie to kwestia naprezenia skory jak tu u góry kolezanka napisala  Daj znac jakie efekty tym hula hopkiem   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe w±tki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie | 
|  | 

| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.