moja pierwsza praca, czy przyjąć ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 11:46   #1
artney
Raczkowanie

moja pierwsza praca, czy przyjąć ?

może zacznę od tego, że mam dopiero 16 lat, we wrześniu idę do pierwszej klasy LO. dzisiaj rano zadzwoniła do mnie ciocia z pewną propozycją. otóż u niej w firmie (pralnia) szukają kogoś do pracy w takim jakby hmmm punkcie obsługi klienta. tzn. miałabym przyjmować zamówienia, wydawać zamówienia itd. Miałabym pracować tylko w soboty, od godz. 9 do 13, do marca 2012. musiałabym jakieś 20 min dojeżdżać tam autobusem.
na początku się ucieszyłam, ponieważ chciałam znaleźć jakąś pracę, a teraz się trafiła taka na 250, 300 zł miesięcznie, a dla mnie to dość dużo ... jednak teraz naszły mnie wątpliwości, nie mam żadnego doświadczenia, nie pracowałam nigdy nigdzie, byłby to rok szkolny, musiałabym poświęcić jeden dzień z weekendu, do tego pierwsza klasa liceum, nie wiem jak będę sobie tam radzić... dzisiaj po południu muszę odpowiedzieć czy przyjmuję pracę i jutro miałabym iść na szkolenie, zaczęłabym oficjalnie w najbliższą sobotę. co o tym myślicie ? warto przyjąć tą propozycję ?
artney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 12:07   #2
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: moja pierwsza praca, czy przyjąć ?

Cytat:
Napisane przez artney Pokaż wiadomość
może zacznę od tego, że mam dopiero 16 lat, we wrześniu idę do pierwszej klasy LO. dzisiaj rano zadzwoniła do mnie ciocia z pewną propozycją. otóż u niej w firmie (pralnia) szukają kogoś do pracy w takim jakby hmmm punkcie obsługi klienta. tzn. miałabym przyjmować zamówienia, wydawać zamówienia itd. Miałabym pracować tylko w soboty, od godz. 9 do 13, do marca 2012. musiałabym jakieś 20 min dojeżdżać tam autobusem.
na początku się ucieszyłam, ponieważ chciałam znaleźć jakąś pracę, a teraz się trafiła taka na 250, 300 zł miesięcznie, a dla mnie to dość dużo ... jednak teraz naszły mnie wątpliwości, nie mam żadnego doświadczenia, nie pracowałam nigdy nigdzie, byłby to rok szkolny, musiałabym poświęcić jeden dzień z weekendu, do tego pierwsza klasa liceum, nie wiem jak będę sobie tam radzić... dzisiaj po południu muszę odpowiedzieć czy przyjmuję pracę i jutro miałabym iść na szkolenie, zaczęłabym oficjalnie w najbliższą sobotę. co o tym myślicie ? warto przyjąć tą propozycję ?
warto.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 12:11   #3
201605011933
Konto usunięte

Warto, ja bym przyjęła.

Zwłaszcza że TAKĄ pracę jest ciężko znaleźć. W wieku 16 lat znajdziesz pracę tylko przy roznoszeniu ulotek.
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 12:58   #4
jag_na
Rozeznanie

bierz tę robotę - masz wakacje
a w roku szkolnym (gdybyś nie wyrabiała) to najwyżej znajdziesz jakąś koleżankę na swoje miejsce, pewnie chętnych nie będzie brakowało
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:11   #5
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Pewnie że bierz tą pracę . Nie potrzebujesz doświadczenia - szybko pojmiesz co i jak, ja swoją pierwsza poważną pracę zaczynałam bez doświadczenia od razu na stanowisku sekretarki, gdzie samodzielnie prowadziłam sekretariat.
Jak napisała przedmówczyni - jak nie dasz rady na pewno szybko znajdziesz kogoś na swoje miejsce.
W sobotę kończąc o 13 masz jeszcze pół dnia i cały wieczór na rozrywki i naukę .
Aha, przypomniało mi się - jak byłam w twoim wieku (a nawet młodsza) pracowałam jako wolontariuszka właśnie w soboty od 9 do 14 i wszystko się dało pogodzić łącznie z nauką .
jezozwierzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 17:30   #6
jodame
Zadomowienie

Tak jak dziewczyny piszą -bierz tę pracę.
+ sama chciałaś szukać pracy
+ ta nie jest bardzo męcząca
+stawka jest dobra
+ gdybyś nie dała rady, to zrezygnujesz
+zdobędziesz doświadczenie!
+ praca nie jest związana z konkretnymi umiejętnościami, więc szybko ogarniesz co i jak

Powodzenia!
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:28   #7
beatiska
Zakorzenienie

i co zgodziłas się?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 11:59   #8
anja0804
Raczkowanie

Ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała,nie masz szczególnych potrzeb finansowych bo masz dopiero 16 lat,a to zawsze jakiś dodatkowy pieniądz i do tego łatwy! Uwierz mi,że siedzenie w pralni i wykonywanie takiej pracy jak napisałas nie jest niczym trudnym nawet dla osoby bez żadnego doświadczenia. Od czegoś trzeba zacząć,oswoisz się z ludźmi i łatwiej będzie Ci po liceum szukać podobnej pracy
anja0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 12:11   #9
justwoman
Przyczajenie

Posłuchaj rad innych Wizażanek i weź tą pracę, kiedyś trzeba zacząć, a to jest świetna okazja, bo zawsze masz niedzielę wolną Ja mam 22 lata i podczas poprzedniego roku akademickiego miałam zajęcia od poniedziałku do piątku, a w soboty pracowałam od 8 do 21 i o dziwo to nie było aż tak bardzo męczące

WARTO WARTO WARTO!
justwoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 19:19   #10
artney
Raczkowanie

dziękuję wam za odpowiedzi, naprawdę pomogły mi podjąć decyzję pracę przyjęłam, wczoraj i dzisiaj byłam na 3 godziny na takim jakby 'okresie próbnym' i powiem wam, że nie jest źle. na początku trochę się denerwowałam, ale idzie mi coraz lepiej. w sumie nie mam tam za wiele obowiązków, praca nie męcząca a zawsze jakiś zarobek. jutro będzie mój pierwszy oficjalny dzień pracy i będę już zupełnie sama ale mam nadzieję, że sobie poradzę
artney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 21:07   #11
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 21:52   #12
Miss Saeki
Zakorzenienie

Myślę, że nawet będziesz mogła sobie przynieść tam jakiś zeszyt czy książkę i spokojnie czytać. Zapewne Twoimi obowiązkami jest odbieranie od klientów prania, dawanie im jakichś kwitków i kasowanie, tak? Klienci nie przychodzą jeden za drugim. Jest klient to go obsługujesz a jak sobie pojdzie i nikt przez chwilę nie bedzie przychodził to zamiast patrzeć w sufit będziesz mogła poczytać notatki. Chyba, że masz jakieś inne tam obowiązki
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 20:46   #13
jodame
Zadomowienie

Brawo! Powodzenia!
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 07:48   #14
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez artney Pokaż wiadomość
dziękuję wam za odpowiedzi, naprawdę pomogły mi podjąć decyzję pracę przyjęłam, wczoraj i dzisiaj byłam na 3 godziny na takim jakby 'okresie próbnym' i powiem wam, że nie jest źle. na początku trochę się denerwowałam, ale idzie mi coraz lepiej. w sumie nie mam tam za wiele obowiązków, praca nie męcząca a zawsze jakiś zarobek. jutro będzie mój pierwszy oficjalny dzień pracy i będę już zupełnie sama ale mam nadzieję, że sobie poradzę
Jasne, że sobie poradzisz.
Powodzenia
Stary 2011-08-08, 10:59   #15
justwoman
Przyczajenie

Powodzenia, trzymamy kciuki
justwoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 12:30   #16
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Moim zdaniem to bardzo dobra praca jak na Twój wiek.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości