|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zbiór wszystkich serii o wampirach, duchach, aniołach..
Na pewno znajdą się tu takie dziewczyny jak ja, które uwielbiają czytać fantastyke ( np. o wampirach lub duchach) I szukają po internecie, który tom jest pierwszy a który drugi . Myślę, że przyda się taki wątek, gdzie każdy kto wie i może udzielić informacji, który tom jest który i jak nazywa się seria lub dopytać się ewentualnie.. Zapraszam
ja jedynie wiem o serii Zmierzch jak większośc z nas 1- Zmierzch 2- Księżyć w Nowiu 3-Zacmienie 4- Przed świtem ogolnie szukam kolejnej nazwy tomu z serii Dary Anioła: 1- Miasto kości 2-Miasto popiołów 3- Miasto szkła a czwartego juz nie znam i nie wiem czy zostal juz wydany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zbiór wszystkich serii o wampirach, duchach, aniołach..
serie powieści Anne Rice -''Kroniki wampirów'' z słynnymi już ''Wywiad z wampirem'', ''Wampir Lestat'' i ''Królowa Potępionych''.
książki Brama Stokera (chyba nie pokręciłam nazwiska) o Draculi. parę tomów serii ''Gęsia skórka'' R.L.Stine'a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
o aniołach SZEPTEM + CRESCENDO Fitzpatrick
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Rachel Caine Wampiry z Morganville, tom 1 - Przeklęty dom Wampiry z Morganville, tom 2 - Bal umarłych dziewczyn Wampiry z Morganville - Księga 3 - Pan Ciemności; Godzina łowów Wampiry z Morganville - Księga 4 - Rozwiane cienie; Pocałunek śmierci Wampiry z Morganville - Księga 5 - Miasto widmo
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Maja Lidia Kossakowska
Żarna niebios Siewca Wiatru Zbieracz Burz tom 1,2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Cykl "Akademia wampirów", Richelle Mead
Akademia wampirów (tom: 1) W szponach mrozu (tom: 2) Pocałunek Cienia (tom: 3) Przysięga krwi (tom: 4) Cykl "Sookie Stackhouse", Charlaine Harris Martwy aż do zmroku (tom: 1) U martwych w Dallas (tom: 2) Klub Martwych (tom: 3) Martwy dla świata (tom: 4) Martwy jak zimny trup (tom: 5) Definitywnie martwy (tom: 6) Wszyscy Martwi razem (tom: 7) Cykl "Dom nocy", P.C. Cast Naznaczona (tom: 1) Zdradzona (tom: 2) Wybrana (tom: 3) Nieposkromiona (tom: 4) Osaczona (tom: 5) Kuszona (tom: 6) Cykl "Błękitnokrwiści", Melissa de la Cruz Błękitnokrwiści (tom: 1) Maskarada (tom: 2) Objawienie (tom: 3) Dziedzictwo (tom: 4) Zbłąkany Anioł; Krwawe Walentynki (tom: 5) Klucze do repozytorium (tom: 6) Cykl "Świat nocy", L.J. Smith Świat nocy 1: Dotyk wampira, Córki nocy, Zaklinaczka (tom: 1-3) Świat nocy 2: Wybrani, Anioł ciemności, Pakt dusz (tom: 4-6) Świat nocy 3: Łowczyni, Czarny świt, Światło nocy (tom: 7-9) Cykl "Pamiętniki wampirów", L.J. Smith Przebudzenie (tom: 1) Walka (tom: 2) Szał (tom: 3) Mrok (tom: 4) Powrót o zmierzchu (tom: 5.1) Uwięzieni (tom: 5.2) Dusze cieni (tom: 6) Północ (tom: 7) Pamiętnik Stefano: Tom 1: Początek (tom: 8) Pamiętnik Stefano: Tom 2: Żądza krwi (tom: 9) Cykl "Dary Anioła", Cassandra Clare /jak widać, są już 4 tomy ![]() Miasto kości (tom: 1) Miasto popiołów (tom: 2) Miasto szkła (tom: 3) Miasto upadłych aniołów (tom: 4) Cykl "Upadli", Lauren Kate Upadli (tom: 1) Udręka (tom: 2) Namiętność (tom: 3) Cykl ''Pocałunki Wampirów'', Ellen Schreiber - pierwsze trzy części już w Polsce Beginning Kissing Coffis Vampire Ville Dance with the vampire The coffin club Royal Blood Love Bites Cryptic Cravings Cykl "Nieśmiertelny", Gillian Shields Nieśmiertelny (tom: 1) Zdrada nieśmiertelnego (tom: 2) Cykl "Kroniki wampirze", Anne Rice Wywiad z wampirem (tom: 1) Wampir Lestat (tom: 2) Królowa potępionych (tom: 3) Opowieść o złodzieju ciał (tom: 4) Memnoch Diabeł (tom: 5) Wampir Armand (tom: 6) Merrick (tom: 7) Krew i złoto (tom: 8) Posiadłość Blackwood (tom: 9) Krwawy kantyk (tom: 10) Cykl "Nowe Kroniki Wampirów", Anne Rice Pandora (tom: 1) Wampir Vittorio (tom: 2) ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Więcej już nie kojarzę, ale: + przeczytaj moją opinię o 'Z ciemnością jej do twarzy': http://kreatywa.blogspot.com/2011/04...ly-keaton.html - nie ma tu wampirów, ale może Cię zainteresuje. Będzie z tego cała seria. + http://kreatywa.blogspot.com/2011/06...na-belitz.html - j/w + http://kreatywa.blogspot.com/2011/07...fer-estep.html - inne istoty o niezwykłych mocach + może: Cykl "Nieśmiertelni", Alyson Noel /nie wampiry, nieco inne 'stworzenia'/ Ever (tom: 1) Błękitna godzina (tom: 2) W cieniu klątwy (tom: 3) http://kreatywa.blogspot.com/search/...C5%9Bmiertelni
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2011-08-09 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.