|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
odchudzam brzuszek- widać różnicę?
Wtiam!
podjełam kolejną walkę z tłuszczem na brzzuchu który miałam od zawszę, udało mi się go dużo zrzucić po diecie Dukana, byłoby fajnie gdybym się nie rozchorowała po tym(kwasica ketonowa itd) odpuściłam sobię na miesiąc i udało ponownie wychodować brzuszek jednak mniejszy od 3 tygodni jestem na South beach, co drugi dzień odwiedzam siłownię (trening HIIT i siłowe) mam problem z dolną partiąbrzucha, ćwiczyłam ABS i udało mi sięstworzyć tałkiem niezłe mięśnie...jednak pod warstwą tłuszczu :/ Co jeszczę mogę zrobić, ćwiczenia, dieta, aby mieć płaski brzuch bez tej odstającej fałdki? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: odchudzam brzuszek- widać różnicę?
Moja droga GRATULUJĘ
Widać efekt, nawet patrząc na pierwsze zdjęcie i ostatnie. Tam są pokazane efekty. Napisałaś, że "wyrobiłaś" sobie mięśnie, lecz pod tłuszczem. Ja radziłabym poćwiczyć różne ćwiczenia z Jogi. Niektórzy myślą, że joga ma na celu zrelaksować człowieka niestety tutaj się mylą. Większość ćwiczeń z jogi pomaga schudnąć, poprawić kondycję, tak jak pisałam wcześniej zrelaksować i wiele innych. Jeżeli skończyłaś już ćwiczenia A6W. Nie radzę diet, lecz zdrowe odżywianie jedzenie białka, wapnia, magnezu. Jeżeli chodzisz na siłownię zapytaj trenera jakie ćwiczenia poleca moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. Polecam również ćwiczenia fitness oraz aerobik.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ćwicz dalej a efekty będą jeszcze lepsze
można też pobiegać i poskakać na skakance - też dobre na brzuszek i ogólną kondycję
|
|
|
|
|
#4 |
|
♥
|
pokaż trening siłowy . kto ci układał ? niestety większość trenerów na siłowni jest niekompetentnych. znalezienie dobrego trenera to nie lada wyczyn.
|
|
|
|
|
#5 |
|
amor vincit omnia
|
oby tak dalej
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Ćwicz nadal, ale nie da się schudnąć tylko z brzucha, to by było za łatwe.
Musisz do ćwiczeń siłowych dodać bieganie lub inne aeroby. Ja podobnie mam mięśnie, ale pod fałdką tłuszczu A tłuszczyk lubi się gromadzić w tej dolnej warstwie. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Heh nie zgadzam się. Sama jestem trenerką przeszłam specjalne kursy, szkolenia oraz konferencje na których dowiedzieliśmy się jak powinniśmy dobierać ćwiczenia oraz wiele innych ciekawych i przydatnych rzeczy.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Super Ci brzuszek spadl
![]() Duzo osob ma z tym problem, ja tez ![]() Od kilku dni krece hula hop, tyle sie naczytalam o tym, ze w pasie sie traci centymetry, postanowilam sprobowac. Jestem ciekawa i zdesperowana ![]() Tluszczyku, spalaj sie, noo!
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście nie mówię, że jesteś złą trenerką, bo nie wiem, ale nie wystarczą kursy, bo potem trafiamy na siłowni na takich znawców, którzy np.: każą robić aeroby przed siłowym
|
|
|
|
#10 | |
|
♥
|
Cytat:
nie oceniam przecież twojej pracy bo nie wiem jakie treningu układasz ani jaka jest twoja wiedza.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowisz ze ,,jestem POWIEDZMY trenerem" - cytat z innego watku no wiec jestes instruktorem kulturystyki i fitness czy jestes powiedzmy trenerem bo nie wiem jak do CIebie podchodzic
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Droga Autorko- gratuluję efektów
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem, juz od dluzszego czasu.
Macie jakies KONKRETNE rady? ćwiczenia? slyszalam tez gdzies, ze czasami taki tluszczyk da sie rozbic tylko mechanicznie ( masazami, zabiegami) czy to prawda? Schudlam ponad rok temu, i od tego czasu mam takie dziwnie wyglądające wybrzuszenie ![]() a cwicze i waga sie nie rusza |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Nie, masażami nie rozbijesz tłuszczu, "popchniesz" go w inne miejsca. Tłuszcz trzeba SPALIĆ.
Ja polecam rolki - super zabawa, fajnie spędzony czas, ogromna dawka ruchu dla całego ciała. Wysmuklenie ciała gwarantowane szczególnie gdy jeździsz na długie dystanse, np. 2-3 godziny ciągłego jeżdżenia efekty niesamowite![]() Wszystkie ćwiczenia bardzo długotrwały wysiłek - dłuuuuugie spacery, dłuuuugie truchtanie, dłuuuugie pływanie, dłuuuuuuga jazda na rolkach
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
chodze na silownie 3-4 razy w tyg i raz w tyg na badmintona
na silowni robie 1-1,5 h aeroby i potem ok 20 min cwiczenia na brzuszek od roku, nie pomaga... dlatego szukam czegos innego..
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
dieta+ cwiczenia silowe!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętaj,że spalanie podczas areobów działa tylko podczas wykonywania ćwiczeń, zaś przy siłowych- jeszcze kilka godzin po!!!!! to jest argument, co? no i dieta to podstawa może powinnaś zamiast areobów wykonywać interwały? po sobie wiem,że robiąc interwały na skakance efekty po miesiącu ćwiczeń były większe niz chodzenie przez 2 miesiące na areobic -serio do tego jak dołączysz siłowe (ale nie brzuszki i rower, tylko ćwiczenia z obciążeniami) to gwarantuje Ci że będziesz mieć boskie ciało! Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2011-08-10 o 10:30 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Polecam spróbować także ćwiczenia TMT - Total Muscle Training jest to 9 tygodniowy trening, który pomaga ukształtować sylwetkę.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
dieta? przy 175 cm waze 59 kg?
to chyba z ta dieta srednio co..? ![]() aeroby w domu? jak? nie mam biezni, orbitreka, wiosel, roweru, jedyne co moglabym biegac a tego nie lubie bo mnie potem kolana bola... no dobra, to ide w silowe ![]() i tak po kazdych aerobach robilam okolo 300-400 brzuszkow, ale moza racja ze powinnam przezucic sie na jakies maszyny Thx! aaa i hula hop mam z masujacym czyms, tez tak ze 2 razy jak cos ogladam smigam i lipa.. |
|
|
|
|
#22 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#23 |
|
Rzabbocop
|
Siłowe na CAŁE ciało, z porządnym obciążeniem
aeroby czy interwały jako dodatek ale przede wszystkim masz krzywy kręgosłup i musisz coś z tym zrobić, zanim zaczniesz treningi powinien Cię obejrzeć specjalista |
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny tutaj robią np 8 minutówki, tamilee, body rock, insanity
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

Widać efekt, nawet patrząc na pierwsze zdjęcie i ostatnie. Tam są pokazane efekty. Napisałaś, że "wyrobiłaś" sobie mięśnie, lecz pod tłuszczem. Ja radziłabym poćwiczyć różne ćwiczenia z Jogi. Niektórzy myślą, że joga ma na celu zrelaksować człowieka niestety tutaj się mylą. Większość ćwiczeń z jogi pomaga schudnąć, poprawić kondycję, tak jak pisałam wcześniej zrelaksować i wiele innych. Jeżeli skończyłaś już ćwiczenia A6W. Nie radzę diet, lecz zdrowe odżywianie jedzenie białka, wapnia, magnezu. Jeżeli chodzisz na siłownię zapytaj trenera jakie ćwiczenia poleca moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. Polecam również ćwiczenia fitness oraz aerobik.
można też pobiegać i poskakać na skakance - też dobre na brzuszek i ogólną kondycję