|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czym kierujecie się w doborze ubrań?
Chciałaby wiedzieć czy wy dziewczyny patrzycie na typ swojej figury i surowo trzymacie się tego że np do gruszki nie pasują rurki a mimo to je wciągacie?
Moim problemem jest to że nie potrafię zestawić sobie ciuchów nie wiem czym się kierować, bo mi się może wydawać że jest ładnie a ktoś inny to skrytykuje.Zdaje se sprawę że są gusta i guściki każdy ma swój jakś tam styl, ale ja nie mam i nie wiem od czego zaczać... proszę o jakieś wkazówki. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym kierujecie się w doborze ubrań?
Przede wszystkim patrzę na to jak dana rzecz na mnie leży i zastanawiam się przed zakupem z czym i kiedy będę ją nosić.
Patrzę na rzeczy dopasowane do mojej sylwetki ( gruszka) i do mojego typu kolorystycznego (zima orientalna). Unikam rzeczy za małych, zbyt wzorzystych typu kompletnej pstrokacizny, wybieram bluzki zamiast t-shirtów, przedkładam jakość nad ilość. Poczytaj jakieś poradniki/artykuły o różnych stylizacjach, zastanów się czy lubisz boho/hippie , retro, glamour czy może styl rockowy i eksperymentuj z tym stylem, który najbardziej ci odpowiada.Dobieranie kolorów np. jest dość łatwe do opanowania. Pomaga koło barw, dobiera się albo kolory dopełniając się (obok siebie na kole barw) albo kontrastowe ( rozmieszczone na przeciw siebie na kole barw). Możesz umieścić na forum wątek z zawartością swojej szafy i poprosić forumowiczki o pomoc w stworzeniu ciekawych zestawów ubrań . To na pewno byłoby dobre na początek eksperymentowania z własnym wizerunkiem. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.