|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bukiet ślubny, kwiaty
Dziewczyny, potrzebuję pomocy co do kwiatów ślubnych, bo kompletnie się na nich nie znam.
Może macie jakiś pomysł na kwiaty w odcieniu mięty (bardziej mlecznej), które mogłabym pomieszać z białymi kaliami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiet ślubny, kwiaty
Z miętą to trudno, łatwiej z limonką czy pistacją
![]() eustoma13s.jpg mariachi-lime-greens.jpg zielone są hortensje (będę miała z nich bukiet) i 4607851399_7b8c2b89ca_z.jpg Bukiet-hortensja-roze.jpg pistacjowe goździkiObraz%20634.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może coś takiego?
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja bym nie łączyła kalii z niczym innym, one sa tak wymowne, eleganckie, że naprawde nie potrzeba, sama będę miała z nich bukiet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
chciałam mieć same kalie, ale zdecydowałam się na kolorowe buty,
podobają mi sie miętowe właśnie, ale obawiam się, że mogę nie znaleźć do nich kwiatów i dlatego mam dylemat czy wziąć miętowe, czy jasne wrzosowo liliowe, ale przed decyzją pomyślałam sobie, że pewnie jakoś będziecie w stanie mi pomóc ![]() załączam Wam zdjęcia (jeśli mi się uda ![]() jocelyn20_lt.green_04__43586.jpg jocelyn20_lil_04__30469.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EUSTOMA! Z nieba mi spadasz! Od pół roku szukam jak się nazywają te kwiaty i nigdy doszukać się nie mogłam, a do kwiaciarni zapytać się zawsze zapominalam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie musisz mieć kwiatów w takim kolorze, wystarczy, że wstążka będzie w takim miętowym czy podobnym odcieniu
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
wiem, ale ujęły to tak: 'jak je zafarbujemy, nie dajemy gwarancji na ich trwałość', dlatego zalezało mi, żeby jednak ich nie farbować, ale z tą wstążką, to nawet masz rację!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wstążki to najlepsze rozwiązanie białe kwiaty i miętowa szeroka wstążka z 'wąsami' ![]() Cytat:
![]() Ja trochę się naszukałam zielonych kwiatów w odpowiednim odcieniu zanim je znalazłam ![]() a Eustoma to piękne kwiaty są takie delikatne wprost niesamowite! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
w kolorze pistacjowym/ zielonym dostaniesz np goździki
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
heheh, tak mi sie kojarzy że taki zgaszony miętowy kolor ma szałwia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Sama miałam problem ze znalezieniem kwiatów w spokojniejszym odcieniu zieleni. Zawsze chciałam mieć storczyki,ale też większość odmian jest w ostrej zieleni i mają te różowe ciapki w środku. Ja chcę bukiet w odcieniach kremu- pastelowej żółci i spokojnej zieleni właśnie.
Spokojniejszą zieleń może dać właśnie szałwia oraz molucella. Ja ze storczyków znalazłam coś takiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jako byla kwiaciarka sądze ze kalie, a tak naprawde kantadeski (kalie to nieco inna odmiana) można łączyć z innymi kwiatami i wykonać z nich naprawde fantazyjny bukiet. Pozostawione na kilka godzin bez wody stają się elastyczne i można powywijać łodygi tworząc piękny bukiet. Mi osobiscie "wiącha" zlozona z kilku prostych kantadesek i zwiazana biala wstazka nie wyglada zbyt atrakcyjnie, zwlaszcza ze te kwiaty daja naprawde fajne mozliwosci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
trudno raczej będzie znaleźć coś akurat w tym odcieniu..pozostaje pastelowy bukiet i miętowa wstążka
http://www.fiftyflowers.com/flowers/...htm?cur_page=1 Edytowane przez akira Czas edycji: 2011-09-15 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.