|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
czerwiec - lakiery Barbra Colour Alike, pomadki, minerały, biochemia, nieco kolorówki
NIEAKTUALNE
1. jeśli napiszesz u mnie, odpisuję u siebie. Dyskusja jest w całości prowadzona w 1 wątku (w tym, w którym się zaczęła) 2. nie zawsze mam czas wysłać paczkę w ciągu dnia czy dwóch, więc proszę o wyrozumiałość. paczkę staram się wysłać jak najszybciej, jednak może się zdarzyć że będzie trzeba poczekać kilka dni. 3. obie strony wysyłają przesyłkę rejestrowaną (list polecony lub paczkę pocztową), zwykle preferuję priorytetową, ale może być też ekonomiczna (do dogadania) 4. w Warszawie chętnie wymienię się osobiście 5. osoby o małej ilości przekupek wysyłają jako pierwsze dokładka Na wymianę: KOLORÓWKA: paznokcie: lakiery Barbra Colour Alike - jakość na poziomie Orly, OPI (a ocenę na KWC mają nawet wyższą: KLIK!) wymienię raczej na inne Colour Alike lub za Orly, OPI, China Glaze, wszystkie które mam są zakupione przez internet ze sklepu firmowego, w czerwcu lub maju (2 razy zamawiałam), także są świeżutkie. odcienie: - 449 Grafit-ti grafitowa szarość z domieszką zieleni, z delikatnymi drobinkami SWATCHE SWATCHE 05/2013 - Jesienny Blues SWATCHE - raz użyty - szarość z domieszką różu - Moonlight Shadow raz użyty - za coś fajnego - mogę zastanowić się nad oddaniem odcieni Dark Coffee, Earth Rose, Świeżo malowane ale raczej tylko za inne lakiery na ktorych by mi zalezalo - zastanawiam sie nad oddaniem Orly Pure Porcelain - lakier Sensique Strong & Trendy Nails nr 147 (pastelowy róż/fiolet) wypróbowany na 2 paznokciach: SWATCHE - nie wiem czy oddawać - odżywka Barbra Pro z keratyną, ubytek ok. 5%, 04/2013 usta: - nawilżająca pomadka-błyszczyk Celia odcień 508 (czerwony) - wypróbowana pędzelkiem, data ważności 09/2012 dobre opinie KWC - nawilżająca pomadka-błyszczyk Celia odcień 503 - kilka razy użyta (zużycie do 5%), data ważności 06/2013 dobre opinie KWC - szminka SilkNaturals Fashionista Organic Lipstick - wypróbowany kolor, zużycie niezauważalne http://host.silknaturals.com/creb/fa...ick-p-948.html oczy: - dwustronna konturówka do oczu smokey eyes Celia: czarny + fiolet. 04/2012, wypróbowana na dłoni, zużycie nieznaczne, oczywiście jeszcze nie temperowana - jedwabista konturówka do oczu Celia w kolorze ciemnozielonym, zgubiła się skówka, ale kupowana była razem z dwustronną konturówką, data ważności (która w kosmetykach Celii jest własnie na skówkach) była podobna. Dorzucę ją do wymianki MINERAŁY: LaurEss: - soft fawn Ethereal - testowany sampel (zostalo ok. 0,5-0,7ml) przesypany do wiekszego sloiczka MEOW: - podkład Flawless Feline 3-Naughty Korat - mogę zrobić odsypkę lub oddac biga z ubytkiem - podkłąd Pampered Puss 3-Naughty Manx - mogę zrobić odsypkę lub oddać za Naughty Abyssinian - Flawless Feline 4-Fierce Manx sample - testowany - PINK Inc róż - sample - nowy gratisowy - Skinny Dipper Charteux Light - sample - nowy gratisowy Lucy Minerals: - mogę zrobić odsypkę z BIGa podkładu Creamy Olive w formule Original (nowej) - wielkość do uzgodnienia - odsypka podkładu Creamy Olive - formuła Light- ok. 0,5ml - odsypka Sunkissed - na spróbowanie SilkNaturals: - szminka Fashionista Organic Lipstick - wypróbowany kolor, zużycie niezauważalne http://host.silknaturals.com/creb/fa...ick-p-948.html - sample Cream Liner: Espresso i Midnight Lumiere - sample: - podkład Fairly Light Neutral Luminesse - podkład Flawless Foundation Medium/Deep Neutral - podkład Flawless Foundation Deep Neutral - Silk Powder Sand - odsypka w woreczku strunowym (ok. 1-1,5ml) podkładu Light Beige Veena Velvet Pixie: - sampel z ubytkiem podkładu Cover De Luxie Bliss 3 Joppa - sample: - podkład Simple Radiance Fair Linen - ok. pół sampla w oryginalnym słoiczku - Porcelain Concealer - ok. 2/3 próbki przesypane do nowego woreczka strunowego - dorzucę do wymianki - Original Finishing Silk Mocha - zostało ok. 80-90% (w słoiczku) - podkład Simple Radiance Tweed - zostało ok. 80% pierwotnej ilości - w oryginalnym słoiczku - korektor Lavender - sampel w woreczku strunowym (nowy) EDM: odsypki z opakowań big: - korektor Mint - korektor Lavender - róż Salon Fun - róż Wild Vines - róż Memphis Rose - róż Time Share (raczej nieduża odsypka) - róż DVR Saturday - podkład Olive Medium intensive -korektor Sky Blue (niebieski) - odsypka wielkości sampla EDM sample w słoiczkach (częściowo zużyte, przy każdym zaznaczam ile mniej więcej zostało z objętości pod sitkiem): - podkład Olive Fair matte - 30% sampla - podkład Olive Fair o-glo - nowy sampel - podkład Golden Medium semi matte- nowy sampel - podkład Light Almond o-glo - 50% sampla - podkład Light Martian semi-matte - 60-70% sampla - podkład Light Martian intensive - zostało ok. 80-90% - podkład Olive Fair o-glo 90% - cień Hoppity Hop Hop (zielony) - 40% sampla - cień Beach Towel - ok. 95% sampla - cień Wild Flowers - ok. 85-90% sampla - cień Parasail - ok. 85-90% sampla - cień Carpool - ok. 90% sampla oraz sample cieni i róży EDM z których mogę zrobić niewielkie odsypki (na spróbowanie koloru - ok. 0,15ml): cienie: - black eyeliner - Diary - Ballet Slippers - In The Garden - Love Letters - Romance Novel - Matinee - Wild Flowers - Rare Silk - Smokey eyeliner - Parasail - Sunset Voyage róże: - New Shoes - Cookie Sheet - DVR Saturday - Salon Fun - Best Friends - spora odsypka - rozświetlacz Natural Buff'd: sample - testowane: - róż Crabapple - róż Tulip - Teal pigment - Seaside pigment - Envy pigment - Turquoise pigment - Finishing powder Putty Kolorówka.com: - Puder ryżowy próbka 5ml z lekkim ubytkiem 12/2011 MAD Minerals: - multi use mineral color (ten akurat dobry jako matowy róż z śliwkowym akcentem) - Lolita http://madminerals.org/catalog.php?item=89 - całe zafoliowane opakowanie 5g w słoiczku - multi use mineral color Violet - mozliwa odsypka na spróbowanie CS: Cellini Red Color Mica Pigment - odsypka z sampla Satin Rouge Mica Powder - odsypka z sampla Hot Side Pink Mica - odsypka z sampla Carmine Red mica - odsypka z sampla Blushing Pink Mica - odsypka z sampla The Conservatorie: odsypki małe (np. wielkości sampli) lub większe: - Boron Veil - niewielka odsypka - Blue Mica - Lavender Mica - Dark Bronze Mica - sampel (1tsp) EGM: sample podkładów (niektóre testowane - minimalny ubytek, niektóre nie): rodzina Olive: - Sophia (CM) - Medina (CM) - Bella (YG) rodzina Cool: - Iris (YG) - Dane (YG) - Paulina (YG) - Zelda MAZIDŁA: mogę zrobić odlewki/odsypki: - kofeina (ZSK) 12/1012 - kompleks silikonowy (mazidla) 02/2012 - kwas glicyryzynowy z BulkActives (do wcierki przeciw odrastaniu włosów po depilacji, była o nim mowa w wątku o naturalnej pielęgnacji fanek minerałów -olej jojoba (mazidla) 09/2010 - do 5ml - olej z pestek malin (BU) 07/2011 - do 5ml - ekstrakt z czerwonej koniczyny (mazidla) 12/2011 - 5g - BHT 11/2011 - odsypka do kilku gram - baza kremowa z ZSK 04/2012 - do 10ml mogę zrobić nieduże odlewki na spróbowanie (ok. 5-10ml) hydrolatów: z róży stulistnej, z róży piżmowej, nagietkowy, oczarowy - butelki szklane (ciemne, z mazidel)- pojemności od 10 do 300ml jakby ktoś był zainteresowany konkretną wielkością niech pyta mam również wiele innych mazideł z których mogę zrobić niewielkie odsypki/odlewki poszukuję: - lakierów do paznokci - z dobrymi opiniami KWC (Barbra Colour Alike, OPI, Orly, China Glaze etc) - w pasujących mi kolorach ![]() - może próbek perfum i odlewek w atomkach - na spróbowanie - buteleczek po lakierach do paznokci - kilku szt, do miksów lakierowych ![]() * pudełeczek na kosmetyki i opakowań kosmetycznych - słoiczków po kosmetykach mineralnych i pudrach tradycyjnych sypkich, pudełek po kompaktach, buteleczek i słoiczków po miniaturkach kosmetyków i pełnowymiarowych kosmetykach(ładnych - raczej wysoka półka), również niektórych opakowań po balsamach do ust/dobrych jakościowo sztyftów po szminkach, innych akcesoriów kosmetycznych * półproduktów kosmetycznych: tu mozna mnie kusic ![]() -zawsze chętnie przyjmę spore ilości hydrolatów, najchętniej (rozanego - obu rodzajow, neroli, aloesowego, z kocanki, z zielonej herbaty i innych) - liposomow do cery dojrzałej i na naczynka ZSK - VOLUPLUS z mazidel - witaminy C (tetraizopalmitynianu askorbylu i SAP, kwasu askorbinowego) - alg-biofermentu, karagenianu - glinki - białej, multani mitti i może innych - ekstraktów owocowych - w szczególności ekstraktu z banana - ekstraktu z pine bark i z soi z długą datą ważności - beta-glukanu - niacynamidu i panthenolu w większych ilościach z długimi datami ważnosci - alantoiny - PHA z długą datą ważności - jedwabiu hydrolizowanego - ładnie pachnących olejków eterycznych (zaufanych firm) - ekstraktów do włosów - amli, eclipty, z pokrzywy, ze skrzypu polnego - i pewnie czegoś jeszcze ![]() ![]() * minerałów: - sampli podkładów firm innych niż EDM, Lucy, LaurEss, odcieni podobnych do Lucy Creamy Olive/Medium Olive, Meow 3-Naughty Abyssinian : np. Lily Lolo Popcorn - Meow Abyssinian 3-Naughty i 4-Fierce - żelowych linerów - sampli/odsypek Pixie - jasność ok. 3 - tonacja shaylee - BIGa Pixie Shaylee 2/3 - raczej ciemnego raczej matowego różu w odcieniach chłodnego różu z domieszką fioletu, bez brzoskwini, pomarańczy, brązu - chętnie sample/odsypki - firm innych niż EDM * pędzelków Edytowane przez ~~ALa~~ Czas edycji: 2011-09-04 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: czerwiec - lakiery Barbra Colour Alike, pomadki, minerały, biochemia, nieco kol
oddam wiele za
- Moonlight Shadow SWATCHE wypróbowany na 2 paznokciach (nie mój odcień) - brąz z drobinkami. Na żywo drobinki są dużo mniej widoczne niż na swatchach 02/2013 - 449 Grafit-ti grafitowa szarość z domieszką zieleni, z delikatnymi drobinkami - lakier Sensique Strong & Trendy Nails nr 147 (pastelowy róż/fiolet) wypróbowany na 2 paznokciach - odżywka Barbra Pro z keratyną, ubytek ok. 5%, 04/2013 zobacz do mnie ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czerwiec - lakiery Barbra Colour Alike, pomadki, minerały, biochemia, nieco kol
A interesowałaby Cie witamina C w ampułkach Pliva kraków , 0. 5 gr. w 5 ml. czyli 10 % , mogę oddać 10 ampułek.
p/s mam takie smaple z pixie---jak w tym poście wizaz.pl/forum/showpost.php?p=27569141&p ostcount=79
WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1115536 Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu...... Edytowane przez ana761 Czas edycji: 2013-05-24 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale 2 sampelki to za malo na wymianke. napisz prosze cos wiecej o tych ampulkach - jakis link do skladu etc ![]() I co wlasciwie zainteresowalo Cie u mnie? bo nie napisalas ;p Edytowane przez ~~ALa~~ Czas edycji: 2011-06-23 o 21:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No faktycznie zamianka na 2 sample jest małoopłacalna ![]() Mam sporo flakonów ale nie mam obecnie fiolek aby próbasy porobić ![]() Ampułki zawierają kwas ascorbinowy i wodę . A łasa byłam na lakiery ![]() No nic, może innym razem się uda zamianka . Pozdrawiam ![]() Ania
WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1115536 Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu...... Edytowane przez ana761 Czas edycji: 2011-06-24 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Organizatorka
Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.
|
znajdziesz coś u mnie za barbrę świeżo malowane? Jak oczywiście zdecydujesz się oddać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wstepnie interesuje mnie tez OPI Malaga Wine - jaki ma ubytek? A jak konsystencja? Jest na nim moze jakas data waznosci? Calkiem interesuje mnie Weekendowy szal (chociaz mam juz ten lakier, ale go b. lubie :P) ale to za malo na wymianke... masz moze cos z mojej wish-listy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do OPIka, to na butelce jest kod NL L87, konsystencja wg mnie OK, użyłam go 4 razy, moja poprzedniczka też może z 5, więc jest go sporo, wiecej niz 3/4 buteleczki. Z mineralów to szukam korektora Multi Tasking i Aussie Perk Me Up ![]()
WYMIANA Edytowane przez moniar83 Czas edycji: 2011-07-16 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja bym byla chetna na ten korund + OPI ![]() Ciebie ode mnie interesuje jak rozumiem lakier Jesienny Blues Colour Alike i korektor Mint EDM - jak dużą chciałabyś odsypkę? Jeśli chcesz mogę zrobić dużą, do nowego pojemniczka (z oryginalną folią na sitku) który wygląda o tak: http://www.mineral-make-up.net/images/all41.jpg lub tak: http://4.bp.blogspot.com/_6e9ozV07S_.../s200/jars.JPG (mam oba rodzaje) Multitaskinga nie mam, Aussie mam do połowy zużytego sampla, jeszcze w starej szacie graficznej (brązowa nakrętka) - nie wiem czy Cie interesuje? tzn. to jest wersja bez LL - nieorganiczna, a zatem nie przy odpowiednim przechowywaniu nie psujaca sie, ale nie wiem czy taka ilosc Cie interesuje - nadaje sie raczej na testowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ode mnie: OPI + korund Od Ciebie: Lakier Barbra + korektor mint w pudełku zastepczym + reszta Aussie, Dołożyłabyś może - szminka Fashionista Organic Lipstick ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba ze ta odsypke minta chcialas nieduza, bo ja zrozumialam ze chcesz taka naprawde duza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
czyli jak rozumiem tak:
Ode mnie: - Barbra Colour Alike Jesienny Blues - EDM Mint odsypka wielkości sampla w słoiczku bez sitka - Aussie Perk Me Up ok. 50% sampla w oryginalnym słoiczku - Pomadka SN Fashionista Od Ciebie: - OPI Malaga Wine - korund 3/4 op. ZSK Aha, jak rozumiem ten OPI to pelnowymiarowy (15ml) lakier, tak? chcialam sie upewnic, bo w watku nie bylo napisane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Te 2 chętnie przygarnę. Jeśli znajdziesz coś u mnie - zapraszam.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Przekupka: 87 pkt / 100% pozyt.
|
Coś u mnie za Earth Rose, Pure Porcelain, odżywkę z kreatyną, odsypki korektorów edm, oleje z pestek malin i jojoba, ekstrakt z koniczyny? Mogę dorzucić pustą buteleczkę po lakierze
![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
olej jojoba (mazidla) 09/2010 - do 5ml
Na pewno wpisałas dobry rok?? ![]() Znalazłabyś coś u mnie za różne próbki mazidłowe??
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Znajdziesz może cos u mnie za lakiery Colour Alike? Najchętniej wszystkie ![]() Poza wątkiem mam sporo minerałów, trochę naturalnej pielęgnacji, ćwiartkę Lush trichomania, mały kawałek CoalFace i próbkę Lady catrina.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
niestety nic mnie na razie nie zainteresowalo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.