|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem z crackle
Witam Was wszystkie,słuchajcie mam problem,dostałam niedawno werniks pękający firmy Renesans,jest tu napisane na etykiecie żeby go stosować z werniksem postarzającym (ale takiego nie mam) lub z werniksem z połyskiem (taki posiadam tej samej firmy).Wykonałam już kilka prób i nic.Kompletnie nic.W ogóle farba nie chce mi pękać.Czy któraś z Was miała do czynienia z tym produktem i jak go stosować krok po kroku od nałożenia bazy aż po lakier.Proszę o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: problem z crackle
Musisz potraktować go jak krak dwuskładnikowy. Czyli po zastosowaniu jednego z drugiem (wg przepisu) spękania powstałe wypełnić porporiną lub innym wypełniaczem (mogą to być cienie do powiek). Inaczej spękań nie zobaczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z crackle
Jeśli to jest krak dwuskładnikowy to tak jak Figa napisała musisz mieć obydwa preparaty, nie znam kraka z Renesansu, więc nie wiem jakie będą nazwy poszczególnych składników, ale myślę, że tą informację znajdziesz w Internecie, natomiast tu znajdziesz rowiązanie swojego problemu krok po kroku - miłej pracy z krakiem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.