![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Najgorsze, najdziwniejsze numery, jakie wywinęły wam przyjaciółki
Jak wyżej. Najgorsze, najbardziej pokręcone akcje, jakie zafundowały wam przyjaciółki.
Moje przyjaciółki (3) podczas mojej nieobecności (byłam 2 miesiące na wakacjach) namówiły czwartą, najbliższą mi dziewczynę, żeby.. spróbowała odbić mi chłopaka, bo według nich pasował do niej bardziej, niż do mnie ![]() I ona przyszła do mnie i oświadczyła mi z całą powagą, że ma zamiar rozbić mój związek ![]() A potem zaczęła próbować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najgorsze, najdziwniejsze numery, jakie wywinęły wam przyjaciółki
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47366358]przyjaciółki (3) [/QUOTE]
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47366358]czwartą, najbliższą mi dziewczynę[/QUOTE] że kto?
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
O matko. Raz, że ja bym ich przyjaciółkami nie nazwała. Dwa, że jak facet pozwolił sobie wrzucić fotkę ''zaraz po seksie'' (bo jak rozumiem o to chodzi), na FB, publicznie, dla znajomych to jakiś idiota. Nie mówiąc o tej dziewczynie. Nigdy nie ogarnę upubliczniania intymnych itd. informacji na FB. A ludzie chyba po to tylko by się dowartościować to piszą tam o sobie nie raz o wiele za dużo, czy wrzucają za dużo zdjęć, że wiocha jest. Serio nie ogarniam takiego upubliczniania intymnych, albo głupkowatych zdjęć publicznie, tudzież jakichś intymnych, tak samo tego informowania na FB na bieżąco co się dzisiaj robiło itd.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-19 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Cztery przyjaciółki z tak zwanej paczki, ja byłam piątą
![]() Wtedy myślalam, że są przyjaciółkami, młoda byłam, pierwszy raz miałam bliższe koleżanki. Ach, naiwna byłam, teraz jak o tym myślę, to wiem, że były znaki, że mnie nie lubią i tolerują ze względu na niego ![]() Ona tę fotkę usunęła potem na jego prośbę, ale teren oznaczyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Cóż mogę rzec? Teraz młodzi ludzie zbyt łatwo szastają słowem przyjaciel. O np. Brytyjczykach nie wspomnę, dla nich chyba już nie ma słowa mate, czy colleague, tylko friend.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
To prawda, też to zauważyłam. Ja się od czasu tamtych wydarzeń bardzo dystansuję od tego słowa, wręcz zdarzało mi się "poprawiać" pewne osoby, które używały słowa przyjaźń do opisywania naszych relacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Widzisz, ja gadając z Brytyjczykami, czasem sama muszę im tłumaczyć co znaczy słowo MATE, czy COLLEAGUE, bo oni znają tylko FRIEND
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale offtop offtopem, a ja czekam na wasze historie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tam nazewnictwo nie obchodzi, na wszystkich moich znajomych mówię kumpel, nieważne czy to bliski, czy to mniej bliski ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- [1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47366966] Ale offtop offtopem, a ja czekam na wasze historie ![]() Nie posiadam przyjaciółki, nie mam się czym pochwalić ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Świetny wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47367196]Mistrz
![]() ![]() Dlatego nie przyjaźnię się z kobietami, bezpieczniej ![]() Moim najlepszym przyjacielem jest mój facet, więc też facet ![]() Na Wizażu znam normalne kobiety, ale czemu one nie są stacjonarne, czemu?!
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
a ja nie miałam żadnej takiej akcji
![]() ![]() chyba po prostu zbyt starannie dobieram sobie przyjaciół (mam dwie przyjaciółki, jedną od 17 lat, drugą od 4, gdzie znamy się również 17 lat). jedyne co przychodzi mi do glowy, to to, kiedy w ostatnim momencie wymigiwaly sie od spotkania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a)chce mnie przelecieć b)nie chce mnie przelecieć Po tej prostej selekcji z grupą b od razu jest dobry kontakt, zero durnych akcji wszystko wyjaśniane po męsku, prosto z mostu, żadnych niedomówień. Bardzo sobie kolegów chwalę. Ale też zastanawiam się zawsze, gdzie są te wszystkie wizażanki, gdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Colleague to kolega z pracy. Mate jest dwuznaczne, bo może też oznaczać partnera, co może prowadzić do nieporozumień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
W czasach gdy byłam panną, pracowałam, mieszkałam na stancji w mieszkaniu gdzie było kilka pokoi wynajmowanych.Opłata była umiarkowana.
Przyjaciółka / mieszkała z rodzicami w domu/zaproponowała wspólne wynajęcie 2 pokojowego mieszkania, po jednym dla każdej. Miała chłopaka, przyjeżdżał do niej co weekend z innego miasta, potrzebowali więcej intymności.Miał się wprowadzić do nas , znaleźć pracę co nie było trudne wówczas. Zgodziłam się mimo, że drożej mnie to wynosiło. Ale komfort przecież większy, jedna łazienka na 3 osoby a nie jak do tej pory na 8 osób. Znalazłyśmy mieszkanie, dokonałam wpłaty za całość plus kaucja. Miałam jakieś oszczędności więc starczyło. Przyjaciółka miała mi oddać gdy za kilka dni dostanie wypłatę, chłopak po wprowadzeniu się. Wprowadziłam się rano, ona miała się wprowadzić po południu, on za kilka dni. Po południu ani wieczorem jej nie było. Następnego dnia po pracy udałam się do jej domu zaniepokojona czy coś się nie stało. Była w domu bo słyszałam przez okno jak rozmawia z młodszą siostrą. Jednak siostra powiedziała, że jej nie ma i nie wie gdzie jest ani kiedy wróci. Spotkałam ją dopiero po kilku dniach gdy czatowałam na nią pod jej pracą. Powiedziała, że zrezygnowała z wynajmu, taniej będzie mieszkać z rodzicami. I żebym sobie znalazła współlokatorki. Przez 3 miesiące wakacji mieszkałam sama bo chętnych nie było. Prawie cała pensja szła mi na to mieszkanie.Zostawało na bardzo skromne wyżywienie, podstawowe środki higieniczne. Potem udało mi się znaleźć chętnych na całe mieszkanie bo rok akademicki się zaczął, właścicielowi było wszystko jedno kto mieszka. Z podkulonym ogonem wynajęłam pokój znowu w wieloosobowym ale innym mieszkaniu, znacznie tańszym. Po kilku miesiącach przyjaciółka jakby nigdy nic odszukała mnie. Potrzeba jej było coś na zaliczenie na studiach, wiedziała, że jestem w stanie pomóc, termin był na następny dzień. Pomogłam ale powiedziałam aby więcej na mnie nie liczyła. 3 miesiące jadłam kisiel na przemian z makaronem bo tylko na to było mnie stać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
grubella Żartujesz?!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Umowa była na mnie,okazało się , że ona w czasie podpisywania zapomniała dowodu osobistego, zresztą ufałam jej, to był jej pomysł, jej bardziej zależało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Ja miałam taką koleżankę. Beznadziejną, ale raz mi pomogła na początku znajomości. Gadałam z chłopakiem jej koleżanki o zwierzętach itd. bo się tym interesowaliśmy, a one uknuły przeciwko mnie intrygę, rozpowiadając jedną bardzo intymną rzecz. Potem jeszcze mnie zrobiła w balona jak moja mama miała firmę i w zamian za darmowe zabiegi w tych usługach miała pomóc w reklamie, miała załatwić żeby salon fizjoterapii jej mamy też zrobił reklamę, oczywiście słowa nie dotrzymała. Ostatecznie mnie wkurzyła tak, że się z nią więcej nie umawiam - miała mi pożyczyć notatki z chemii. Umówiłyśmy się. 5 minut przed czasem piszę jej smsa, że jestem pod salą wykładową gdzie się umawiałyśmy, a ona mi mówi, że jej tam nie ma bo coś tam i jest w innym budynku. Jakbym nie napisała to nawet bym nie wiedziała. Zadzwoniłam do niej gdzie to jest, a ona mówiła, że mi nie wytłumaczy i się rozłączyła. Wtedy takim bezczelnym olaniem mnie i niedotrzymaniem słowa tak mnie wkurzyła, że więcej się do niej nie odzywam, tylko mówię cześć jak ją spotkam.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja miałam koleżankę, która ciągle pożyczała kasę, drobne sumy, ale niemal codziennie do czegoś jej brakło euro, albo dwóch. Zarabiała tyle samo, co ja i inna kumpela. Na imprezę składkową zawsze z pustymi rękami, kasy nigdy nie oddawała, za to nie miała oporów przed rozdawaniem naszych fajek obcym ludziom w klubie, czy przychodzeniem na domówki w towarzystwie 5-8 osób, których w ogóle nie znałyśmy i które jadły i piły na nasz koszt. Jak w końcu organizowała imprezę u siebie, to zaprosiła wszystkich oprócz nas. Raz pożyczyła mi 20 euro na taksówkę, bo przegapiłam autobus. Zadzwoniłam sama na drugi dzień spytać, kiedy ma czas, żeby podejśc do niej oddać kasę. Oddzwaniała 5 razy z pytaniem, czy na pewno będę, bo potrzebna jej ta kasa bardzo... ![]() Inna koleżanka też maksymalna sknera umawiała się przez pewien czas z gościem, który miał dziewczynę, tylko dlatego, że ciągle zapraszał ją gdzieś na żarcie i drinki... I nie przeszkadzało jej, że koleś nie pracował i najprawdopodobniej fundował to za hajs swojej dziewczyny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółka przestała się ze mną przyjaźnić po tym jak oskarżyła mnie o coś, czego nie zrobiłam. Następnie pozwoliła innej "przyjaciółce" wtrącić się między nas. Skończyło się tym, że pomocna przyjaciółka powiedziała jej, że nie warto się ze mną przyjaźnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --------------------- Co do mojej sytuacji to ja wszystkich co znam nazywam kolega/kolezanka. Nie jestem wylewna osoba i czuje sie nie komfortowo kiedy musze powiedziec przyjaciolka. Poza tym to brzmi dla mnie troche infantylnie. Mam bliska kolezanke, ktora byla moim swiadkiem na slubie. Znamy sie od ponad 10 lat. Dwa lata temu pojechalysmy na wakacje do Chorwacji, ktoregos dnia chodzimy po plazy, tylko w bikini bo skwar niesamowity. Mijamy grupke kolesi, gdzies tak po 20 kilka lat, trudno ich wiek okreslic z powodu spozytej ilosci koksu i przerostu tkanki miesniowej. Ta grupka za nami rusza, cos mnie w pewnym momencie tknelo, odwracam sie, a koles robi sobie zdjecie telefonem mojego tylka. Tak sie wtedy wkurzylam, zaczelam sie drzec jak poparzona, chcialam mu wyrwac telefon, zaczelam go obkladac, krzyczec. On w pospiechu zaczal wykasowywac te zdjecia i uciekac w tym samym czasie. W koncu udalo im sie uciec, nie wiem czy wykasowal moje zdjecie. Odwracam sie po calej sytuacji, by zobaczyc gdzie moja kumpela. A ona sobie stoi jakies 5 metrow od calej zadymy, odwrocona bokiem i udaje ze nie wie co sie stalo. W zyciu nikt mnie tak nie zawiodl. Normalnie kopara mi opadla. Gdyby sytuacja byla odwrotna i to jej zdjecie pstrykneli to bym uwiesila sie nogi tego buraka poki nie wykasowalby wszystkich zdjec. Walczylabym o to tak samo glosna jak walczylam o moje zdjecie. A ona stchorzyla. Od tamtego momentu obraz jej osoby w moich oczach niezle obladl.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: myślę, ale nic sobie takiego nie przypominam, żadnej ekstremalnej historii.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-07-19 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
To "chyba", czy "tylko", bo to się wyklucza.
![]() Potrafisz podać jakieś logiczne argumenty, czy tylko śmiać się głupkowato? Edytowane przez copycat_ Czas edycji: 2014-07-19 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jaki Ty chcesz argument? Napisalas glupoty to sie smieje ![]() Wybacz ale musialam pokazac twoja wypowiedz mojemu mezowi (anglikowi) i normalnie parsknal smiechem. Jemu pewnie tez logicznych argumentow brakuje ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Pani Mizantrop
|
Mam to samo, baby mnie nie lubią, koleżanki mogę policzyć na palcach jednej ręki
![]()
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Mam podobne podejście. Przyjaciel to partner, reszta to znajomi. Tak powinno być, dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.