Ucinać łapy złodziejom !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-10, 18:07   #1
beatakob
Rozeznanie

Angry

Ucinać łapy złodziejom !!!

.

Edytowane przez beatakob
Czas edycji: 2013-03-04 o 10:28
beatakob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 18:13   #2
Madia
Zakorzenienie

Dot.: Ucinać łapy złodziejom !!!

Przykro mi z powodu tego co się stało...przedwczoraj mojej kuzynce ukradli telefon...tylko, że a tramwaju ale zawsze to kradzież. Na prawdę wściekłość mnie bierze jak czytam takie rzeczy. Miom zdaniem najlepiej by było obić tych kolesi ale tak porządnie żeby dobrze zapamiętali i to najlepiej w ciemnej uliczce bez świadków. Ale chyba powinna zostać sprawa zgłoszona na policję...może to ruszy tych wychowawców i coś zrobią....

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 18:18   #3
Liana
Zadomowienie

Ja bym zgłosiła na policję- może to chociaż jakoś ruszy sprawę. Mi raz ukradli aparat za 2000, komórkę... wiem jakie to uczucie- wściekłość i bezsilność Playerek mp3 wart 400 zł - ta kradzież to przestępstwo
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 18:19   #4
Intuicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatakob
Aż muszę się wyżalić, bo jestem i zdenerwowana i jest mi przykro strasznie. Mój młodszy braciszek (17 lat) dzielnie oszczędzał na swój wymarzony mp3 porządnej firmy, chociaż w domu się nie przelewa. A ponieważ, chodzi do szkoły 50 km od domu i mieszka tam w internacie, z trudem uzbierał sobie 400 zł, odmawiał sobie często wielu rzeczy i pod choinkę kupił sobie cudo. Zawsze w autobusie i przed snem słuchał. W pokoju mieszka z 22 i 20-latkiem (kto mądry mu dał takich pustaków do pokoju zamiast kogoś w jego wieku). Zawsze rano zamykał mp3 w szafce na klucz, ale we wtorek akurat zaspał do szkoły i zapomniał zamknąć. Kiedy wrócił już w szafce nic nie było. W tym czasie w pokoju byli tylko Jego współlokatorzy. Po zgloszeniu sprawy do wychowawcy otrzymał odpowiedź "To idź z nimi pogadaj i się spytaj" SZOK, tak się zachowuje wychowawca po zgłoszeniu kradzieży?? (zresztą kto by się przyznał?) A te pustaki po rozpoczęciu rozmowy na ten temat zaczęły się glupio cieszyć i puszczać bajeczki, że w tamtym roku zginął jednemu z pokoju komputer (chociaż mówił wcześniej, że mieszkał z rodzeństwem w internacie i nie mieli komputera w pokoju)
Jest mi strasznie przykro z tego powodu, bo widzę jak Darek chodzi teraz po domu przygnębiony. I co robić w takiej sytuacji, kiedy nie da się udowodnić winy, a jednak jest pewność kto zawinił? Ludzie nie mają szacunku do czyjejś pracy i własności. Poprostu smutne...

Może trochę mi się lepiej zrobiło, ale chyba nie do końca...
Bardzo mi przykro i szczerze wspolczuje Twojemu Bratu, tymbardziej, ze byl to przedmiot, ktory kupil sobie sam- kosztem wyrzeczen.
Ktokolwiek dopuscil sie tego obrzydliwego czynu, moze nawet nie zdaje sobie sprawy z krzywdy jaka wyrzadzil- brak szacunku dla ludzkiej wlasnosci zdobytej z trudem.
Bardzo mnie to bulwersuje.
Pewnie zlodziej/ je nawet nie wie z tego, ile znaczyl ten przedmiot dla Wlasciciela.
Paskudne zachowanie, naprawde godne potepienia
Stary 2006-02-10, 18:19   #5
tess_d
Zadomowienie

Nic nie poradzisz na ludzką chciwość, i co tu dużo mówić, głupotę. Taki 'burak' nawet nie pomysli ile ktos musiał włożyć wysiłku, aby to kupić. Sam jest pasożytem, nie potrafi na nic zapracować, więc kradnie.
Wątpię, żeby Twojemu bratu udało się odzyskać MP3. Nauczyciele kompletnie nie reaguja na takie sprawy. Nie mozna na nich liczyć. Smutne, ale prawdziwe.

Takich buraków to po prostu
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 18:21   #6
beatakob
Rozeznanie

Mi też przykro z powodu telefonu kuzynki. Najlepiej chyba nosić telefon na smyczy szyi.
Darek dzisiaj wrócił ze szkoły i moja Mama dzwoniła do wychowawcy. Rzeczywiście powiedziała mu, że jeżeli nic z tym nie zrobi sprawę zgłosi na policję. Skoro żaden się nie chce przyznać, powinni złożyć się po 200 zł każdy. Ale czy policja może coś z tym zrobić, jeżeli nie ma dowodów?
Świat jest straszny
Stary 2006-02-10, 18:22   #7
maarchewka
Zakorzenienie

jestem za ucinaniem rak złodziejom moze by sie wreszcze oduczyli krasc. Mojego brata kiedys okradli na miescie w Lublinie, w bialy dzien. Kazali mu oddawac kase albo go zabija. To oddał co mial. Straszny jest ten swiat.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 18:27   #8
Madia
Zakorzenienie

Najgorsze jest to, że policja pewnie nic nie zrobi. Owszem przyjadą popytają, zapiszą zeznania i pojadą. I na tym się skończy no bo co innego mogą zrobić?? Wypytywać ich "na siłe" jak na filmach?? No penwie by to było skuteczne ale niestety tak się nie robi...a szkoda

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 18:38   #9
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

no właśnie policja nic nie zrobi...taki kraj!zresztą bałabym sie też zemsty tych "kolegów" a może jest ktoś wyżej nad nauczycielem?
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 18:48   #10
tess_d
Zadomowienie

No właśnie. Teraz dojdzie do tego nieciekawa sytuacja z "kolegami". :/
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 19:07   #11
beatakob
Rozeznanie

Nad wychowawcami w internacie jest chyba dyrektor internatu. Trochę odreagowałam to, ale dalej mi jest przykro. Moja Mama jako energiczna kobietka tam robi już telefonicznie awanturki Gdyby sytuacja pomiędzy mną a moim bratem i wiek były odwrotne, pewie dostali by mały "wycisk". Ale jako starsza siostra cóż mogę zrobić, jedynie nasłać anonimowych kolegów ;-)
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie.
Stary 2006-02-13, 15:17   #12
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79

koniecznie zgłoście sprawę na policję. podejrzewam, że wystarczy tylko, że postraszą gówniarzy i któryś się przyzna. pogląd, że policja i tak nic nie zrobi, tylko przyczynia się do bezkarności złodziei. ja miałam kiedyś sprawę, która też opierała się na domysłach, a jednak policja zachowała się bardzo profesjonalnie i pomogła mi odzyskać stracone rzeczy.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości