|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Ucinać łapy złodziejom !!!
.
Edytowane przez beatakob Czas edycji: 2013-03-04 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ucinać łapy złodziejom !!!
Przykro mi z powodu tego co się stało...przedwczoraj mojej kuzynce ukradli telefon...tylko, że a tramwaju ale zawsze to kradzież. Na prawdę wściekłość mnie bierze jak czytam takie rzeczy. Miom zdaniem najlepiej by było obić tych kolesi ale tak porządnie żeby dobrze zapamiętali i to najlepiej w ciemnej uliczce bez świadków. Ale chyba powinna zostać sprawa zgłoszona na policję...może to ruszy tych wychowawców i coś zrobią....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja bym zgłosiła na policję- może to chociaż jakoś ruszy sprawę. Mi raz ukradli aparat za 2000, komórkę... wiem jakie to uczucie- wściekłość i bezsilność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktokolwiek dopuscil sie tego obrzydliwego czynu, moze nawet nie zdaje sobie sprawy z krzywdy jaka wyrzadzil- brak szacunku dla ludzkiej wlasnosci zdobytej z trudem. Bardzo mnie to bulwersuje. Pewnie zlodziej/ je nawet nie wie z tego, ile znaczyl ten przedmiot dla Wlasciciela. Paskudne zachowanie, naprawde godne potepienia
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nic nie poradzisz na ludzką chciwość, i co tu dużo mówić, głupotę. Taki 'burak' nawet nie pomysli ile ktos musiał włożyć wysiłku, aby to kupić. Sam jest pasożytem, nie potrafi na nic zapracować, więc kradnie.
Wątpię, żeby Twojemu bratu udało się odzyskać MP3. Nauczyciele kompletnie nie reaguja na takie sprawy. Nie mozna na nich liczyć. Smutne, ale prawdziwe. Takich buraków to po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Mi też przykro z powodu telefonu kuzynki. Najlepiej chyba nosić telefon na smyczy szyi.
Darek dzisiaj wrócił ze szkoły i moja Mama dzwoniła do wychowawcy. Rzeczywiście powiedziała mu, że jeżeli nic z tym nie zrobi sprawę zgłosi na policję. Skoro żaden się nie chce przyznać, powinni złożyć się po 200 zł każdy. Ale czy policja może coś z tym zrobić, jeżeli nie ma dowodów? Świat jest straszny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jestem za ucinaniem rak złodziejom moze by sie wreszcze oduczyli krasc. Mojego brata kiedys okradli na miescie w Lublinie, w bialy dzien. Kazali mu oddawac kase albo go zabija. To oddał co mial. Straszny jest ten swiat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że policja pewnie nic nie zrobi. Owszem przyjadą popytają, zapiszą zeznania i pojadą. I na tym się skończy no bo co innego mogą zrobić?? Wypytywać ich "na siłe" jak na filmach?? No penwie by to było skuteczne ale niestety tak się nie robi...a szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no właśnie policja nic nie zrobi...taki kraj!zresztą bałabym sie też zemsty tych "kolegów" a może jest ktoś wyżej nad nauczycielem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Teraz dojdzie do tego nieciekawa sytuacja z "kolegami". :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nad wychowawcami w internacie jest chyba dyrektor internatu. Trochę odreagowałam to, ale dalej mi jest przykro. Moja Mama jako energiczna kobietka tam robi już telefonicznie awanturki
![]() Dziękuję Wam bardzo za wsparcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
koniecznie zgłoście sprawę na policję. podejrzewam, że wystarczy tylko, że postraszą gówniarzy i któryś się przyzna. pogląd, że policja i tak nic nie zrobi, tylko przyczynia się do bezkarności złodziei. ja miałam kiedyś sprawę, która też opierała się na domysłach, a jednak policja zachowała się bardzo profesjonalnie i pomogła mi odzyskać stracone rzeczy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.