Pytanie do osób ze Sierniewic - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 09:28   #1
Cataldo
Przyczajenie

Pytanie do osób ze Sierniewic

Cześć, mam kilka pytań do osób mieszkających w Skierniewicach. Chciałabym wiedzieć jak oceniacie to miasto, jakie są jego największe plusy i minusy. Z różnych powodów rozważam przeprowadzkę właśnie do Skierniewic, które miałyby stanowić taką bazę wypadową na Łódź i Warszawę. Nie wiem na ile jest to realne – w dobie obecnych remontów PKP. Z tego co widzę ze Skierniewic do Warszawy jedzie się obecnie 1h 15 min, a do Łodzi 50 min. Nie wiem jak długo potrwają remonty( brak wiążących informacji) i ile będzie trwał przejazd po ich zakończeniu.O samych Skierniewicach również nie wiem za wiele, dlatego będę wdzięczna za wszelkie opinie.

Pozdrawiam
Cataldo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 09:55   #2
Aniap23
Zadomowienie

Dot.: Pytanie do osób ze Sierniewic

Mieszkałam tam 8 lat, już nie mieszkam, wróciłam w rodzinne strony. Skierniewice to mała miejscowość i właśnie takie miasto "wypadowe". Kiedyś do Warszawy pociągiem pospiesznym jeździło się ok 50 min.
Dużo marketów , bardzo fajne święto kwiatów owoców i warzyw (we wrześniu). Spokojne miasteczko, jeśli jesteś bardzo rozrywkowa to nic ciekawego tam nie znajdziesz Ogólnie polecam, mnie pasowało. Ja tam pracowałam a w Warszawie studiowałam
Aniap23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 16:05   #3
Cataldo
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź. Poza dobrym dojazdem do Warszawy/Łodzi (co mam nadzieję stanie się faktem) oczywiście chciałabym się dobrze czuć w miejscu, gdzie mieszkam. Popytałam także na innych forach i niestety, lokalizacja, którą sobie upatrzyłam, nie cieszy się za dobrą opinią (Okrzei/Batorego) - czy mogłabyś mi coś napisać na jej temat? Z tego co zdążyłam się zorientować, powrót z dworca w te rejony wiedzie przez ulice, które określane są jako niebezpieczne (Sienkiewicza, Lelewela).
Stary 2011-08-18, 07:46   #4
Aniap23
Zadomowienie

Nie znam tamtych regionów, ja mieszkałam na osiedlu Widok. To chyba jedno z najfajniejszych osiedli i blisko na dworzec i do marketów Plac zabaw, sporo zieleni. Może tam czegoś poszukaj
Stary 2011-08-18, 09:47   #5
diana
Raczkowanie

Witam

Ja w Skierniewicach mieszkam od bardzo dawna z małą dwuletnią przerwą. Można powiedzieć, że to moje rodzinne miasto.Przez jakiś czas mieszkałam w sporo większym mieście i po powrocie czułam rozczarowanie. Ale jak już się przyzwyczaiłam jest ok. Miasteczko małe i spokojne, lokalizacja idealna - niedaleko i do Łodzi i do Warszawy - na jakieś większe zakupy odzieżowe wybieram sie właśnie tam. W samych Skierniewicach w sumie niewiele się dzieje ale zjeść jest gdzie pospacerować też - zależy co kto lubi (nie wiem co Cie najbardziej interesuje). Ja mieszkam na osiedlu widok i chyba stad wszędzie blisko i do marketu można piszo i na stację pkp też.
diana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 11:03   #6
Aniap23
Zadomowienie

To może się nawet znamy

Ja też jeździłam na zakupy odzieżowe do Łodzi lub Warszawy.
Stary 2011-08-18, 11:05   #7
diana
Raczkowanie

może może to w sumie niewielkie miasteczko
Stary 2011-08-18, 17:37   #8
Cataldo
Przyczajenie

Idea małego miasteczka mi nie przeszkadza. Nie oczekuję niesamowitych atrakcji (choć zajęcia z jogi by się przydały -ma mi się tu dobrze, spokojnie mieszkać i dobrze dojeżdżać do pracy i chyba ta część najbardziej mnie przeraża. Zawodowo jestem związana z Łodzią i Warszawą dlatego wymyśliłam sobie Skierniewice, jako umożliwiające mi takie funkcjonowanie. Z Łodzi do Warszawy obecnie jedzie się ponad 2 h a to za długo i nie wierzę, że szybko doczekam poprawy. Boję się tylko, że moja idea a rzeczywistość (tj. dojazdy, pkp) to dwie różne sprawy.
Stary 2011-08-18, 20:09   #9
pomaranczkav
Raczkowanie

SIenkiewicza to złooo nie radzę się tam kręcic wieczorem :P szczególnie w pewnej bramie lelewela no coż też bym chyba sama tam nie zawitała po zmroku

ogólnie wg mnie jest bezpiecznie jeśli się nie kusi losu ja tam po parku nie potrzebuje spacerować po zmroku

uważać trzeba jak wszędzie niestety.. a miasto no cóz, wielkie nie jest, małe też nie :P
dużo sklepów, z pracą raczej ciężko, ale jeśli chcesz mieszkać żeby mieć blisko do łodzi i warszawy to polecam

ja chętnie wracam z "wielkiej" łodzi do domu

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham"

"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 07:21   #10
diana
Raczkowanie

Zajęcia jogi znajdziesz na pewno
kiedys dojezdzalam do pracy do Łodzi w chwili kiedy ta trasa była remontowana i przeżyłam także może nie będzie tak źle
Stary 2011-08-19, 08:19   #11
Aniap23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cataldo Pokaż wiadomość
Idea małego miasteczka mi nie przeszkadza. Nie oczekuję niesamowitych atrakcji (choć zajęcia z jogi by się przydały -ma mi się tu dobrze, spokojnie mieszkać i dobrze dojeżdżać do pracy i chyba ta część najbardziej mnie przeraża. Zawodowo jestem związana z Łodzią i Warszawą dlatego wymyśliłam sobie Skierniewice, jako umożliwiające mi takie funkcjonowanie. Z Łodzi do Warszawy obecnie jedzie się ponad 2 h a to za długo i nie wierzę, że szybko doczekam poprawy. Boję się tylko, że moja idea a rzeczywistość (tj. dojazdy, pkp) to dwie różne sprawy.
Na osiedlu Widok jest basen i może tam będzie joga Ja chodziłam tam kiedyś na aerobik wodny (polecam). A co do dojazdów to mój TŻ dojeżdżał do Warszawy do pracy przez 10 lat i nadal żyje W doku był koło 17:30

Cytat:
Napisane przez pomaranczkav Pokaż wiadomość
SIenkiewicza to złooo nie radzę się tam kręcic wieczorem :P szczególnie w pewnej bramie lelewela no coż też bym chyba sama tam nie zawitała po zmroku

ogólnie wg mnie jest bezpiecznie jeśli się nie kusi losu ja tam po parku nie potrzebuje spacerować po zmroku

uważać trzeba jak wszędzie niestety.. a miasto no cóz, wielkie nie jest, małe też nie :P
dużo sklepów, z pracą raczej ciężko, ale jeśli chcesz mieszkać żeby mieć blisko do łodzi i warszawy to polecam

ja chętnie wracam z "wielkiej" łodzi do domu
Właśnie, uważać trzeba wszędzie Nie strasz dziewczyny bo i tak w porównaniu do niektórych miast Skierniewice są spokojne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 08:50   #12
diana
Raczkowanie

Na widoku jest taki klub expresja fitness duzo fajnych zajęć i joga tez na pewno była
Stary 2011-08-19, 09:00   #13
pomaranczkav
Raczkowanie

pewnie, że w porównaniu do innych miast są spokojne!! ale są miejsca gdzie nie należy się kręcić z zasady i wszyscy mieszkańcy o tym wiedzą policja też, ale ich to akurat najmniej chyba wzrusza :P

a joga się znajdzie jest kilka klubów fitness

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham"

"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 09:35   #14
Aniap23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diana Pokaż wiadomość
Na widoku jest taki klub expresja fitness duzo fajnych zajęć i joga tez na pewno była

A to może od niedawna bo nie słyszałam, nie mieszkam w Skierniewicach już 4 lata
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości