Kosmetyki PROSALON - pytania, opinie & reszta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-20, 19:12   #1
szugarbejb
Zakorzenienie

Kosmetyki PROSALON - pytania, opinie & reszta

Zakładam wątek o tych kosmetykach, bo w najbliższym czasie zamierzam z kilku skorzystać. Na razie używam odżywki nawilżającej z linii Intenso Moisture i jestem megazadowolona - ma świetny, silikonowy skład (amodimetikon) i inne treściwe dodatki, świetnie mi na moje mohery działa. Nie elektryzują się, nie rozdwajają, są gładkie i lśniące.
Zastanawiam się nad zakupem maski i mleczka nawilżającego z tej serii, albo czegoś do włosów farbowanych.

Macie jakieś doświadczenia z tymi kosmetykami ? Jakieś opinie o linii Chantal (farby, odżywki dwufazowe itp.).

Kosmetyki te można dostać na Allegro i na stronie firmy (na alle są tańsze).

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 08:01   #2
Martencja24
Raczkowanie

GG do Martencja24 Send a message via Skype™ to Martencja24
Dot.: Kosmetyki PROSALON - pytania, opinie & reszta

Odżywek co prawda nie stosowałam z Prosalonu, ale farbę mogę polecić z czystym sumieniem. Zamawiałam ją dla siebie i dla paru innych osób (tak, dziś nadal są osoby nie mające konta na allegro) i moja opinia, potwierdzona przez resztę znajomych jest taka: jakość b.wysoka, a już jeśli patrzeć przez pryzmat ceny, i dajmy na to porównując do Majirela, nie odbiega od 'elity' wśród profesjonalek. Niesamowitym atutem jest to, że opakowanie - nie pamiętam dokładnie, ale sto-ileś ml, starcza na kilka użyć, zależy jakiej długości masz włosy. Zniszczeń nie zauważyłam żadnych po Chantalu, włoski się ładnie błyszczały i nie przypominały mopa. Używałam `1000/3, a dla znajomych o ile pamiętam popielaty blond i coś z rudości.
Martencja24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 10:35   #3
Jennifer85
Zakorzenienie

Ceny sa fajne a jak skladowo to wyglada? Duzo maja silikonow?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 13:16   #4
Narek
Zakorzenienie

Całkiem fajnie to wygląda, tylko ciekawe, czy można gdzieś w Internecie pooglądać składy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 13:37   #5
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martencja24 Pokaż wiadomość
jakość b.wysoka, a już jeśli patrzeć przez pryzmat ceny, i dajmy na to porównując do Majirela, nie odbiega od 'elity' wśród profesjonalek. Niesamowitym atutem jest to, że opakowanie - nie pamiętam dokładnie, ale sto-ileś ml, starcza na kilka użyć, zależy jakiej długości masz włosy. Zniszczeń nie zauważyłam żadnych po Chantalu, włoski się ładnie błyszczały i nie przypominały mopa. Używałam `1000/3, a dla znajomych o ile pamiętam popielaty blond i coś z rudości.
Super, dzięki za opinię. faktycznie, tubka Chantal kosztuje jakieś 11 zł, a ma pojemność 120 g, czyli ponad dwa razy tyle, ile ma profesjonalna Joanna. Znalazłam też kolor, którego szukam, czyli jasny brąz popielaty. Jak tylko skończę Joannę zamawiam Chantal.

Edit: jest wątek o tych farbach TU.
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ceny sa fajne a jak skladowo to wyglada? Duzo maja silikonow?
Bardzo dużo, w mojej nawilżającej amo jest na drugim miejscu w składzie, dalej są emolienty, kwasy owocowe, pantenol, witamina E. Pobieżnie luknęłam na inne i też było podobnie. Więc dla niesilikonowców odpadają raczej.

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Całkiem fajnie to wygląda, tylko ciekawe, czy można gdzieś w Internecie pooglądać składy
Tu i tu

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 13:39   #6
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Super, dzięki za opinię. faktycznie, tubka Chantal kosztuje jakieś 11 zł, a ma pojemność 120 g, czyli ponad dwa razy tyle, ile ma profesjonalna Joanna. Znalazłam też kolor, którego szukam, czyli jasny brąz popielaty. Jak tylko skończę Joannę zamawiam Chantal.

Edit: jest wątek o tych farbach TU.
Bardzo dużo, w mojej nawilżającej amo jest na drugim miejscu w składzie, dalej są emolienty, kwasy owocowe, pantenol, witamina E. Pobieżnie luknęłam na inne i też było podobnie. Więc dla niesilikonowców odpadają raczej.

Tu i tu
Dzieki

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 14:30   #7
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martencja24 Pokaż wiadomość
Używałam `1000/3, a dla znajomych o ile pamiętam popielaty blond i coś z rudości.
jaki masz swój naturalny kolor włosów?

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 14:31   #8
caskada
Zakorzenienie

kosmetyki te posiadaja to co wiekszosc z fryzjerkich np loreali matrixa czy kerastase skladowo napakowane silikonami i parabenami
jednak dla tych co sie nie boja mozna cos wygrzebac
jedynie odzywkami jestem zainteresowana
Stary 2011-05-05, 20:37   #9
mona_2215
Przyczajenie

No właśnie znacie kosmetyki z tej firmy(PROSALON)do kręconych włosów,gdy prostowałam używałam odżywki do prostowania normlanie rewelacyjna ale chciałabym do loków ale jakie i gdzie można znaleść ?

Edytowane przez mona_2215
Czas edycji: 2011-05-05 o 22:57
mona_2215 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 19:22   #10
Pantalonada
Raczkowanie

Mam pytanie dotyczące farb. Otóż, czy nakładać je na mokre, czy suche włosy? Instrukcja w środku jest po francusku a w internecie nigdzie nie znalazłam o tym informacji. Z góry dzięki za info.
O i przy okazji: używała któraś z Was któregoś z tycjanów?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości