|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki PROSALON - pytania, opinie & reszta
Zakładam wątek o tych kosmetykach, bo w najbliższym czasie zamierzam z kilku skorzystać. Na razie używam odżywki nawilżającej z linii Intenso Moisture i jestem megazadowolona - ma świetny, silikonowy skład (amodimetikon) i inne treściwe dodatki, świetnie mi na moje mohery działa. Nie elektryzują się, nie rozdwajają, są gładkie i lśniące.
Zastanawiam się nad zakupem maski i mleczka nawilżającego z tej serii, albo czegoś do włosów farbowanych. Macie jakieś doświadczenia z tymi kosmetykami ? Jakieś opinie o linii Chantal (farby, odżywki dwufazowe itp.). Kosmetyki te można dostać na Allegro i na stronie firmy (na alle są tańsze). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki PROSALON - pytania, opinie & reszta
Odżywek co prawda nie stosowałam z Prosalonu, ale farbę mogę polecić z czystym sumieniem. Zamawiałam ją dla siebie i dla paru innych osób (tak, dziś nadal są osoby nie mające konta na allegro) i moja opinia, potwierdzona przez resztę znajomych jest taka: jakość b.wysoka, a już jeśli patrzeć przez pryzmat ceny, i dajmy na to porównując do Majirela, nie odbiega od 'elity' wśród profesjonalek. Niesamowitym atutem jest to, że opakowanie - nie pamiętam dokładnie, ale sto-ileś ml, starcza na kilka użyć, zależy jakiej długości masz włosy. Zniszczeń nie zauważyłam żadnych po Chantalu, włoski się ładnie błyszczały i nie przypominały mopa. Używałam `1000/3, a dla znajomych o ile pamiętam popielaty blond i coś z rudości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ceny sa fajne a jak skladowo to wyglada? Duzo maja silikonow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Całkiem fajnie to wygląda, tylko ciekawe, czy można gdzieś w Internecie pooglądać składy
![]()
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: jest wątek o tych farbach TU. Bardzo dużo, w mojej nawilżającej amo jest na drugim miejscu w składzie, dalej są emolienty, kwasy owocowe, pantenol, witamina E. Pobieżnie luknęłam na inne i też było podobnie. Więc dla niesilikonowców odpadają raczej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
jaki masz swój naturalny kolor włosów?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki te posiadaja to co wiekszosc z fryzjerkich np loreali matrixa czy kerastase
![]() ![]() jednak dla tych co sie nie boja mozna cos wygrzebac ![]() jedynie odzywkami jestem zainteresowana ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No właśnie znacie kosmetyki z tej firmy(PROSALON)do kręconych włosów,gdy prostowałam używałam odżywki do prostowania normlanie rewelacyjna ale chciałabym do loków ale jakie i gdzie można znaleść ?
Edytowane przez mona_2215 Czas edycji: 2011-05-05 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie dotyczące farb. Otóż, czy nakładać je na mokre, czy suche włosy? Instrukcja w środku jest po francusku a w internecie nigdzie nie znalazłam o tym informacji. Z góry dzięki za info.
O i przy okazji: używała któraś z Was któregoś z tycjanów?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.