|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Na Ukrainie PALĄ ŻYWCEM PSY! Podpisz petycję!
http://www.thepetitionsite.com/2/tel...animals-alive/
W Leśniczanskie (Ukraina) stworzono ruchome krematoria dla zwierząt. Całość jest wprowadzana w „życie” jako program przygotowań do EURO 2012. Do pieców wrzuca się jeszcze żywe zwierzęta… Ludzie, którym nie jest to obojętne zbierają podpisy pod petycję z żądaniem wstrzymania tego zwyrodnialstwa… O zaprzestanie stosowania niehumanitarnych metod rozwiązujących problem ogromnej ilości bezdomnych psów na Ukrainie obrońcy praw zwierząt apelują od lat. Ich prośby nigdy nie były brane pod uwagę, a sytuacja staje się coraz bardziej drastyczna.Dotychczas psów i kotów władze pozbywały się za pomocą nielegalnej trucizny dithylinum. Zwierzętom wstrzykiwano substancję, która paraliżuje układ oddechowy. Śmierć z uduszenia trwa nawet kilka godzin. Teraz jednak Ukraina ma jeszcze inny pomysł na pozbycie się niechcianych czworonogów. Nowy sposób jest ponoć „nowocześniejszy” i „bezpieczniejszy dla środowiska”. Zwierzęta są odławiane z ulicy i wkładane do mobilnego krematorium. Mówiąc wprost – wrzucane do rozgrzanego do 9000 C piekarnika i palone żywcem. Obrońcy zwierząt zwrócili się po pomoc do dyrektora organizacyjnego turnieju Euro 2012 Martina Kallena. Ten publicznie powiedział, że nie pochwala żadnych metod rozwiązania problemu bezdomnych zwierząt, które opierają się na okrucieństwie. Na poważnie nikt się jednak problemem nie zajął. Fakty są takie, że tydzień temu prezydent UEFA Michel Platini odwiedził Ukrainę i wyraził swoje zadowolenie z postępów w pracach nad organizacją mistrzostw. Ukraińscy aktywiści próbują nagłośnić sprawę – nic więcej nie mogą zrobić. Proponowali bojkot udziału Ukrainy w Euro, ale nic w tej kwestii nie zostało ustalone. Jak na razie za wszelką cenę starają się uratować jak najwięcej psów i kotów wałęsających się po ulicach.[1] Trzeba zebrać 5 000 podpisów, podpisują się z całego świata, lecz na dzień dzisiejszy zebrano tylko połowę podpisów. Niestety petycja jest w j. angielskim, co stwarza trudności dla niektórych ludzi. (trzeba wypełnić pola na prawej tablicy i nacisnąć przycisk „Sign Now”) |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na Ukrainie PALĄ ŻYWCEM PSY! Podpisz petycję!
Szczerze to nie wiem czy wierzę, znaczy się powiem tak;
dowiedziałam się o tym z facebooka gdyż została utworzona grupa osób które przeciwko temu protestują, tysiące, dziesiątki tysięcy osób do niej dołączyły. I... Pamiętacie akcje typu dołącz do nas facebook roześle 1000 koszulek? To był pic na wodę i handlowanie danymi osobistymi. Przeszło mi przez myśl że teraz może być podobnie. A twojej strony nie znam więc nie wiem czy mogę ją uznać za wiarygodne źródło. Czemu wp, onet, wyborcza, dzienniki, tvn - nikt o tym nie mówi? To nie jest kwestia lokalna w sensie kilku psów, to jest masowe i to żywcem - trochę mi tutaj nie wiem nie wierzę w to, nie z powodu wiary w ludzi tylko wręcz z powodu niewiary w ludzi, bo coś czuję że te dane osobowe które podamy pod petycją wcale a wcale nie popierają słusznej akcji tylko pójdą gdzieś dalej. Jeśli ktoś mnie wyprowadzi z błędu i poda źródła dla mnie wiarygodne, to oczywiście podpiszę. Ale w ten sposób najłatwiej nabrać ludzi, puścić niewiarygodną wręcz masakryczną wieść by każdy się zainteresował sprawą, oburzył i chciał przyjąć stanowisko oraz wypowiedzieć się Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2011-10-17 o 23:27 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko
trzeba to na facebooka wrzucić. nie mam słów ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja o tym słyszałam dawno temu i na pewno nie z internetu. Tu artykuł z filmikiem: http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...Euro_2012.html
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
sprawa wypłynęła jakoś rok temu, też ją kojarzę, teraz znów kilka portali o niej napisało, ale jakoś nieduży wywołuje odzew wśród opinii publicznej
http://www.sport.pl/sport/1,65025,10...zywe_psy_.html |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
też mam nadzieję, że to nieprawda. Petycję podpisałam już dawno temu.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Rok wcześniej były już o tym artykuły w Angorze i Rzeczpospolitej ale po prostu jakoś nikt dalej się tym nie zainteresował. Wtedy też zbierano podpisy
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek, oczywiście podpisałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

trzeba to na facebooka wrzucić.