|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
look Kate Middleton :-)
Bardzo podoba mi się styl Kate Middleton, w zasadzie wszystko, co ona zakłada chciałabym lub mogłabym (kwestia skali
![]() Proszę Was dziewczyny o radę, ponieważ sama nie znam się na modzie i ubieram dosyć przypadkowo. Dokładniej moje pytanie brzmi: Nie jestem również niestety milionerką :P i nie stać mnie na bezmyślne kupowanie wszystkiego, co założy Kate ew. podobnych rzeczy. Co zatem z jej szafy myślicie, że należałoby uważać za bazę i koniecznie w to zainwestować, aby osiągnąć podobny look? Na pewno jeansy rurki - akurat mam 2 pary. Obcisłe (ale bez przesady :P) żakiety - też mam 2. Co jeszcze? Poradźcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: look Kate Middleton :-)
Mi z Kate najbardziej kojarzą się słodkie, idealnie skrojone sukieneczki
![]() I jeszcze zestawy spódniczka + top + kardigan. Ale jak na złość nie mogę znaleźć zdjęć ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może kilka codziennych inspiracji?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myśle że inspirowanie sie jej akurat stylem nie będzie trudne ani drogie bo ona sie ubiera klasycznie więc nie trzeba kupować połowy najnowszych kolekcji ze sklepów żeby wyglądać jak ona , ona nosi rzeczy ponadczasowe a takie bez problemu znajdzie się tanio w serwisach aukcyjnych czy ciucholandach.Co do elementów to oprócz rurek i żakietów na pewno sukienki o swobodnym kroju nie obcisłe ale tez nie falbaniaste ,z lekkich materiałów , kopertowe , oficerki , koszule ,proste bluzki,beżowy trencz
tu jest sporo zdjęć http://www.tendencias-moda.com/2011/...leton-parte-2/ Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-03-18 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W sieci znalazłam opis stylu Księżnej Cambridge może kogoś zainspiruje.
1. Długość "w kolanko" czyli midi. Sukienki nigdy nie odsłaniają nic powyżej kolan. 2. Podkreślona talia. Księżna Catherine ma figurę klepsydry, którą zawsze podkreśla odpowiednimi fasonami i paskami w najwęższym miejscu. 3. Klasyczne czółenka na niewysokiej szpilce. Obcas, który ukochała sobie księżna Kate to 6-8 cm. Fasony butów są zawsze klasyczne i bez żadnych ozdób. Na co dzień baleriny. 4. Kopertówka. Nieodłączny element stroju księżnej. Nie widuje się jej z innymi torebkami. 5. Zakryte ramiona. Księżnej Kate nie wypada odsłaniać ramion, dlatego zazwyczaj wybiera sukienki z rękawkiem krótkim lub 3/4. 6. Jednokolorowe sukienki. Księżna Kate nie miesza kolorów. Bardzo często ma monochromatyczny total look. Zakłada też sukienki w podstawowych, klasycznych kolorach. 7. Oszczędna biżuteria. Nieodłącznym elementem biżuterii księżnej Kate jest jej pierścionek zaręczynowy. Jest to zarazem największa i najbardziej wyeksponowana ozdoba jej strojów. Z innych dodatków księżna zakłada skromne kolczyki lub niewielkie, subtelne wisiorki. 8. Długie, kasztanowe włosy. To jest największa ozdoba księżnej Kate. Długie, falowane pukle w naturalnym brązowym kolorze są zawsze lśniące i zadbane. Księżna związuje je tylko podczas zawodów sportowych.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
I jeszcze trochę zdjęć.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
C.D.
A tak przy okazji widział ktoś do kupienia takie sukienki w kolanko blisko ciała z dobrych tkanin.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie bardzo podoba mi się ten styl. Ona jest młodą osobą, a takie zestawienie klasyczne, bardzo konserwatywne bardzo dodają lat. Oczywiście rozumiem, że jest księżną i to zobowiązuje, ale wydaj mi się, że mogłaby jednak tej klsyce dodać trochę pieprzu.
Mogłaby brać przykład z Królowej Jordanii Rani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mi się podoba, na części zdjęć jest ubrana mniej oficjalnie ( czy jak kto woli sztywno). Dla mnie ma dużo wdzięku, większość jaj ubrań jest klasyczna, ale nosi je w świeży sposób. No i jest uznana za jedną z najlepiej ubranych kobiet świata.
A królowa Jordanii wydaje mi się ładniejsza, w przeciwieństwie do Kate określiłabym ją jako piękną. Za to jej sposób ubierania jest o wiele bardziej odległy od możliwości zwykłych Polek.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeszcze kilka zestawów na wzór Kate.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.