![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Trudna sytuacja w związku po 3 latach, zwątpienie i ten trzeci :/
.
Edytowane przez ksenka4 Czas edycji: 2014-09-09 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Trudna sytuacja w związku po 3 latach, zwątpienie i ten trzeci :/
Szczerze ? Ranisz faceta, który Cię Kocha i zrobi dla Ciebie wszystko. Najlepszym rozwiązaniem będzie zostawienie go w spokoju. Nie napiszę, że go zdradzasz, bo tego nie wiem, ale ciągle dajesz mu nadzieję, chorą nadzieję. On może sobie jeszcze poukładać życie po tych prawie 4 latach, gorzej jak mu to wyznasz po 20. Nie szukaj w międzyczasie kogoś 'lepszego', zranisz siebie i tym samym obecnego partnera jak i 'przyszłego'.
Zostawienie go w spokoju tyczy się faktu, iż sama napisałaś, że go nie kochasz lub nie jesteś tego pewna. Sama nie wiesz czego chcesz ... z jednej strony nowa miłość, odejście, z drugiej zaręczyny ... Zrobisz mu krzywdę jak się oświadczy wkrótce, a Ty odmówisz.
każdy ma swoje zdanie - licz się z tym każdy ma swój gust - pamiętaj dziękuję ![]() Patrycja - miło mi ![]() Edytowane przez przekora Czas edycji: 2011-08-25 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
W sumie to jesteśmy w podobnej sytuacji. Też jestesmy razem 3 lata, tylko że nie mieszkamy razem (jesteśmy na to za młodzi). Poznałam świetnego chłopaka i wiem na 100% ze on chce ze mną być. Tylko ze tutaj problemem jest odleglosc. Mój tż tez mnie kocha bardzo mocno, a ja juz tego aż tak nie czuje, ale też mieliśmy szczera rozmowę i nie potrafilam powiedzieć ze to koniec
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Miłość to nie zabawa
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak to już często jest, że będąc w związku kobiety szukają czegoś "bardziej" chociażby to co jest teraz było wspaniałe. Ja obiecałam sobie, że nigdy nie popełnię takiego błędu. Można się na takim myśleniu ostro przejechać i zostać z niczym. Nie mówię, że masz zostać na siłę z obecnym partnerem, ale czy parę chwil z zawianym mózgiem i dreszczami jest naprawdę tyle warte by krzywdzić porządnego człowieka? Czasami człowiek oczekuje więcej chociaż ma wystarczająco dużo. Ale o tym, że ma dużo i tyle wystarcz,y dowiaduje się często gdy już jest za późno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wiem, ze miłość to nie zabawa. Dwa miesiące temu miałabym takie zdanie jak wy. Nie widziałam nic poza moim tżtem. Poznałam X i wszystko obróciło sie do góry nogami .
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ksenka4 Czas edycji: 2014-09-09 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Gdyby to było takie łatwe to decyzję podjęłabym już miesiąc temu
![]() Jakie to dziwne, ze w sumie w ciągu paru dni życie może zmienić się nie do poznania ![]()
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
hm...wydaje mi sie ze tak wyglada dojrzaly zwiazek
nie ma iskier, za czesto, bo bywaja, jest przyjazn i zrozumienie i to jest milosc dla mnie, i wiele innych czynnikow, takich prostych codziennych wiesz, ja mialam podobnie, bedac z chlopakiem 6 lat, zostawilam go, ale dla nikogo, ot tak swierdzilam, ze nie kocham jak sie mylilam, odzyskanie jego zaufania i zainteresowania trwalo pol roku, ale bylo warto bo... od 4 dni jestem żona.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ksenka4 Czas edycji: 2014-09-09 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
madry i uczciwy facet z tego T i calkowicie podzielam jego zdanie... zastanow sie Autorko i to bardzo wnikliwie...
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Autorko, przemyśl sobie całą sprawę na spokojnie czy kochasz swojego chłopaka. Jak na razie, to tej miłości nie widać.
Problemem raczej nie jest to, że nie masz z Nim orgazmu, bo to faktycznie nie jest najważniejsze, tylko brak większego uczucia z Twojej strony wobec swojego chłopaka. Oczywiście, nie jestem wyrocznią i jak każdy, mogę się mylić, ale po przeczytaniu tego tekstu mam takie , a nie inne zdanie. Twój chłopak według mnie jest dla Ciebie tylko "spokojną przystanią", kimś kogo znasz i kogo być może boisz się zranić i boisz się, że nikt już Ciebie tak nie pokocha jak On. Jednak nie tędy droga, facet mówi , że chce na Ciebie czekać, lecz dlatego, że Cię kocha, a kiedyś klapki z oczu spadną i na pewno uświadomi sobie, że może być z kimś, kto naprawdę Go pokocha, a nie będzie czuć co najwyżej sympatię. A kolega z pracy Jego powiedział, że mu współczuje, bo jak nie współczuć chłopakowi, który jest robiony w konia? Przemyśl to co napisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomińmy na razie tego calego T....niech sobie żyje, jak będziesz wolna- to się za niego bierz, jesli chcesz, na razie rozważmy twój związek: miły, kochany facet, zapatrzony w ciebie, super z niego przyjaciel, dobry kompan,wszystko niby cacy..ale sex z nim to wielki smutek ![]() bez dobrego,ba! bez zaje...stego sexu wasz związek to tylko pół dobrego związku. i tak- sex jest ważny, jest baaardzo ważny w związku, śmiem twierdzić, że dopasowanie sexualne jest prawie najważniejsze w związku, a to dlatego, ze dogadać się można w wielu sprawach (jesli obywoje chcą, to się zawsze dogadają), ale jesli ludzie mają różne temperamenty, lub są zupełnie odmiennie wychowani i nastawieni do sexu- wtedy klops- kompromisu nie będzie...no bo ona chce w przebraniu sexownej pielęgniarki, a on tylko po ciemku i pod kołderką ![]() na pocieszenie mogę sprzedać ci złotą radę od cioci La'Mbrii: komunikuj swoje potrzeby wyraźnie i bez krępacji ![]() ja przez 7lat związku miałam problem z komunikowaniem TŻowi czego od niego oczekuję w łóżku, on też miał (i jeszce troszkę nadal ma) z tym problem... rozstaliśmy się, ja byłam z innym gościem, który mnie nauczył właśnie takiego bezpośredniego komunikowania swoich potrzeb, wróciliśmy po roku do siebie z TŻem i jesteśmy od jakiś 2 lat zdecydowanie szczęśliwsi niż byliśmy przed tą przerwą
![]() |
![]() |
#17 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Też mnie bardzo denerwuje to, że to ja jestem "panią domu". Cokolwiek złego zrobie zostanie mi to wybaczone, na dodatek dostanę buzi w czółko. To było dla mnie jak zielone światło do zboczenia z właściwej ścieżki. Nie jest tak w moim aktualnym związku, ale było w poprzednim. Aktualnie też dużo "mogę" ale pojawiły się już pewne granice i cieszę się, że jestem z mężczyzną a nie francuskim pieskiem. Hmm, jestem w związku od 3 lat i 9 miesięcy. Jakiś czas temu też miałam poważne wątpliwości, czy to na pewno ten mężczyzna, czy warto się dalej angażować, czy to nie jest już tylko przyzwyczajenie... A wiem że on za mną poszedłby w ogień, jestem tego pewna. Nie chciałam go skrzywdzić mówiąc że może powinniśmy chwilę przystopować, odpocząć od siebie bo bałam się co może zrobić... Zrobić sobie. Zagryzłam zęby i powiedziałam sobie że brnę dalej - zaznaczam że sama nie wiedziałam czego chciałam, a nie że byłam z nim na siłę - kryzys przetrwałam i cieszę się że tak się stało, bo nie potrafiłam, nie potrafię wyobrazić sobie życia bez niego... Zakupów, oglądania filmów, wspólnych wyjść... Nie potrafię bez tego żyć ![]() ![]() ![]() Można poczytać: http://www.papilot.pl/milosc/8511/5-...przetrwac.html
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2011-08-25 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest ważne to czy kobieta czuje się zaspokajana w łóżku przez swojego partnera? no weźże się ogarnij! oczywiście że jest ważne, fajnie by ci było żyć z kimś prawie 4 lata i nie mieć z nim NIGDY orgazmu ??? (przecież nie musi miec orgazmu podczas penetracji, ale do ciezkiej Anielki- minetę koleś mógły strzelić, albo palcóweczkę i dziewczyna by była zadowolona, widać za bardzo mu się nie chce starać) i jeszcze żyć z kimś takim i planować z nim przyszlość i wiedzieć, że istnieje duże prawdopodobieństwo że tego orgazmu się ze swoim wybrankiem nie osiągnie? a ja dziekuję za takiego wybranka...
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, żę kobieta może mieć fajny seks z facetem, lecz nie mieć orgazmu długi czas - zdarza się. Są przecież też kobiety, które generalnie nigdy do orgazmu nie dojdą. Jednak oczywiście jeśli w łózku jest całkiem beznadziejnie, to tym bardziej związek nie ma sensu i jak już pisałam nie widzę tu miłości, za wiele ich różni itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci z własnego doświadczenia - NIE WARTO pakować się w coś, co teraz wydaje Ci się wspaniałe! Mam tu na myśli Twoją znajomość z T.
Po prostu potrzebujesz jakiejś odmiany, po latach inaczej patrzy się na własnego faceta, ale masz teraz ustabilizowane życie i świadomość, że Twój chłopak Cię kocha i mu na Tobie zależy. Nie przekreślaj tego. Zawalcz o was.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Kuźnia inspiracji
|
Według mnie nie warto niszczyć zwiazku dla przelotnej znajomości. Bo co? Zerwiesz ze swoim facetem, pójdziesz do T., a okaże się, że on wcale tego nie chce, no i co wtedy?
Jak ktoś napisał wyżej, faceci, od których mamy 'iskierki" nie bywają dobrymi tż-tami. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja jestem bardzo ciekawa gdzie Ty zobaczyłaś co ich różni?
![]() ![]() ![]() I znowu sprawdza się moja teoria, że kobiety żeby docenić to co mają, niejednokrotnie wcześniej muszą dostać od życia po dupsku i spotkać ostatniego suki**syna by pokochać potem wartościowego człowieka. Ty chyba nie masz porównania jak bardzo można być ignorowanym, obrażanym i poniżanym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
autorko, piszesz że głównym problemem jest fatalny seks - skoro nic nie zmienia się w lepszym kierunku a dla ciebie to taki poważny problem - albo się rozstańcie albo szukajcie pomocy u seksuologa.
Masz pretensje, że TŻ nie jest męski i stanowyczy, tu muszę się zgodzić z : Cytat:
![]() Denerwujesz się , że TŻ się nie oświadcza -jak on może myśleć o oświadczynach skoro mówisz mu, że może tracić z Tobą czas. Może czeka na moment kiedy będziesz wiedziała czy chcesz być z nim czy szukać szczęścia gdzie indziej.
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak definiujesz swojego ksiecia z bajki? Moze ON jest wlasnie ksieciem z bajki, nie daje soba rzadzic, tylko chce, zeby jego ksiezniczka miala jak najlepiej, moze mu powiedz, zeby Cie czasem uderzyl, wyzwal od najgorszych, powiedzial, ze jego idealem jest taka i taka (zupelnie odmienna od Ciebie), bo wtedy poczujesz, ze jestes z facetem, ktorego pragniesz? ![]() T. dobrze Ci powiedzial - ja tez mu wspolczuje. Pokaz mu ten watek, moze w koncu przejrzy na oczy i nie bedzie za Toba latal i sie staral, przeciez nie tego oczekujesz od swojego faceta. Moze w koncu Cie zostawi i nie bedzie sobie marnowal zycia przy dziewczynie, ktora go nie docenia. Nie wiem jakich bajek sie naogladalas, w moich wszyscy robili tak, zeby ukochanej bylo jak najlepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
jak byłam młoda i naiwna to wszystko mi się wydawało takie czarno-białe.......kochasz? to nie zdradzasz, jesteś, dbasz o drugą osobę. Nie kochasz? jasna sprawa, rzucasz i w czym problem? Dopiero życie nauczyło mnie ,że zycie ma też od cholery odcieni szarości i nic nie jest takie proste na jakie się wydaje........
nie zazdroszczę autorko takiej sytuacji, sama niejednokrotnie nie byłam zdecydowana co mam zrobić z życiem, z tż-tem....kocham? nie kocham? jest taki dobry ale ja nie czuje motylków.......no ale poprzednio miałam motylki i huśtawkę a potem exowi się odwidziało i co mi z tej huśtawki przyszło? tylko łzy........ Trzeba sobie zadać podstawowe pytanie. Co jest dla Ciebie w życiu najważniejsze? Do czego dążysz w związku? Ja chciałam stabilizacji, poczucia ,że mogę na kogoś liczyć, kogoś kto nie będzie mnie chciał zmieniać i dla kogo ja będę najważniejsza a nie on sam........bo motylki mijają a wtedy pokazuje się prawdziwy człówiek...... ja wybrałam spokój, bezpieczeństwo, czułe wsparcie w każdej sytuacji.....to jest oznaka prawdziwej miłości, dojrzałej miłości zwykle apetyt rośnie w miarę jedzenia ale czy nie warto pohamować swoje łakomstwo dla zdrowszego ciała i zgrabnej sylwetki? metaforraa taka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i podpisuje sie pod pytaniem, czysta prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym, czy to jest mądre i uczciwe niszczyć kogoś psychicznie poprzez prawienie niby-morałów i krytykowanie cudzego związku, jesli zna się te osoby od jakichś 3 spotkań ?? Moim zdaniem, to jest wtrącanie się i z mądrościa nie ma nic wspólnego. Poza tym, tak, uważam, że jest mądry ![]() Zresztą krytykował (nie otwarcie, ale jednak okrutnie) nie tylko mnie, ale także mojego TŻ. Tak się złozyło, że z T. wracaliśmy razem z imprezy za miastem, a mój TZ zostal tam na drugi dzien. T. powiedzial, że "kopara mu opadła", że TZ mnie puścił z innym. Powiedzial, że on by swojej dziewczyny nie puścił. Ja nie widzę w tym nic złego. Ale mniejsza z tym, dziewczyny, jak jest u Was po tych kilku dobrych latach ? Edytowane przez ksenka4 Czas edycji: 2011-08-26 o 09:36 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez uwazam, podobnie jak on, ze jestes niezbyt fair wobec swojego TZ - szukasz kontaktu z innymi facetami, nie kochasz go, ale w sumie nie chcesz od niego odejsc, bo Ci z nim wygodnie i masz zapewniona przyszlosc. Skoro T. jest racjonalista to i tak by z Toba nie byl, bo jak to juz rozslawione haslo mowi - rzucila innego dla Ciebie, Ciebie tez rzuci dla innego. Zawsze znajdzie sie ktos lepszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.