|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
moje pierwsze paznokcie żelowe na tipsie proszę o opinię
Witam kochane. zrobilam sobie pierwsze paznokcie.jestem swieżo po kursie żelowym.niestety zawiedziona strasznie bo niedosyc ze wywalilam za kurs 700zl to niczego sie nie nauczylam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez mags1974 Czas edycji: 2012-02-17 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: moje pierwsze paznokcie żelowe na tipsie proszę o opinię
Witaj. Zrobiłaś kurs, więc nikt się nie odzywa. Gdybyś nie zrobiła, byłoby dużo wypowiedzi. Ale zrobiłaś i wszystko mówi, że lepiej, gdybyś poczytała forum, pooglądała forum itd...i zaoszczędziłabyś te 700zł...Moim zdaniem nie jest najgorzej. Ćwicz, a będzie coraz lepiej.
"pooglądała filmiki na youtube" miało być Edytowane przez barbarak76 Czas edycji: 2012-02-17 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
strasznie chaotycznie napisalas...
sprobuje odpowiedziec jak ja robie zdobienia farbkami robie dopiero po zbudowaniu paznokcia i wypilowaniu masy (nadaniu ksztaltu) i czekam az farbki wyschnal i dopiero nablyszczam. ozdoby najlepiej klasc jak najnizej zebys ich nie przepilowala np po warstwie podkladowej jesli nie dajesz pozniej jakiegos kamuflarza itp. jesli zdejmujesz lepka warstwe to zmatow pozniej dokladnie powierzchnie masy i nastepne warstwy zelu beda sie trzymaly bez problemow I najwazniejsze tam gdzie robilas kurs osoba ktora Cie szkolila ma obowiązek odpowiadac na Twoje pytania nawet po skonczonym kursie wiec nie zastanawiaj sie i ją pytaj
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
pewnie, że będą z Ciebie ludzie
![]() nawet widzę dobry materia na świetną stylistkę paznokci na początek skup się na poprawnej budowie paznokcia stylizowanego aby nie nabyć złych przyzwyczajeń staraj się robić smukłe pazurki - tak aby nie rozszerzały się jak spódnice to podstawowy błąd początkujących co do malowania farbkami akrylowymi to malowany wzorek malujesz na przedostatniej zmatowionej i odpylonej warstwie namalowany wzorek najlepiej zabezpieczyć jest cieniutką warstwą żelu jednofazowego, zmatowić tę warstwę i dopiero nabłyszczać taka procedura zapewni trwałość malowankom gdybyś tego nie zrobiła wówczas nabłyszczacz odpryśnie wraz z farbką..
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja bym je spiłowała z boczków,zrobiła krzywą C.Początki bardzo trudne,ale potem się wciągniesz,a tak na marginesie to co to był za kurs,skoro nie przekazano podstaw/?
Edytowane przez sylwiaa35 Czas edycji: 2012-02-18 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
no własnie ja tez się zastanawiam co to byl za kurs!!! hahah. poza tym odnosnie certyfikatu myslalam ze dostane certyfikat z okreslonej firmy z paznokci tak jak to jest przy szkoleniach np kosmetycznych z danej firmy. a tu doopa. kobita widocznie pracuje na roznych produktach nie przedstawiajac sobą żadnej z firm. a jak u was dostalicie konkretne certyfikaty konkretnej firmy?? czy tylko ja tak wymyslam
![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
tak, tak farbka na zbudowany już pazurek
![]() z tym certyfikatem to widocznie uczyła Cię niezbyt kompetentna osoba owszem są również tacy nieprzypisani do żadnej firmy instruktorzy i oni nie mogą wystawiać zadnego firmowego certyfikatu szkoda że trafiłaś akurat na tak niekompetentna osobę ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Troszkę głupie podejście.
![]() ![]() Ale jeśli chodzi o kurs, to rzeczywiście, dziwnie, że totalnie niczego nie nauczyła Cię ta pani. :/ Koleżanka, która poleciła, też wyszła z kursów totalnie zielona? Jeżeli znów chodzi o farbki akrylowe, to wydaje mi się, że na to jest osobne szkolenie, albo warsztat jakiś. Bynajmniej ja tak miałam. Jeżeli chodzi o Twoje pazurki, nie jest źle, trochę więcej piłowania. Farbki - przedostatnia, zmatowiona warstwa. Ozdoby - ja robię różnie. Jeżeli jest grubsza ozdóbka, to leci już nawet na pierwszą warstwę. Jeśli chodzi zaś o warstwę dyspersyjną - zmywam tylko w przypadku zmiany żelu (np. jeżeli skończę pracę coverem, zmywam warstwę, delikatnie matowię, nakładam, np. gloss. Jeżeli natomiast leci cover na cover, czy tam white na white nie zmywam warst. ) No i ćwicz, moja droga, ćwicz. ![]() ![]()
meine kleine eine schweine. ![]() Edytowane przez Izu91 Czas edycji: 2012-02-21 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dzieki. ja wiem ze Lepiej nie mieć certyfikatu i umieć to i owo, niż mieć papierek i brak wiadomości. ale ludzie na to inaczej patrza mi sie wydaje ze dla wiekszosci klientek wazne jest ze masz certyfikat. bo bez certyfikatu nikt do ciebie nie przyjdzie i nawetnie bedzie rozmawial. ja mieszkam w uk wiec tutaj jest troszke inne podejscie. pytaja sie najpierw co masz a potem dopiero co umiesz. a moja kolezanka u tej samej pani miala ten sam kurs tylko juz z robieniem zdobien i nawet zele na formie. ja nawet formy nie mialam.wiec wiekszosci sama sie musze uczyc.bo nawet pani mi nie wyjasnila jak sie modeluje krzywa c.powiedziala tylko ze zawsze na samej gorze paznokcia musi byc tego zelu wiecej.. wiec poki corobie wszystko na oko metoda prob i bledow
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Hej
Szkoda że tyle kasy wydałaś, a nie nauczyłaś się tego co chciałaś, ważne że wiesz co nauczyć się jeszcze musisz ![]() Z mojej perspektywy to skup się najpierw na budowie, a na kwiatki przyjdzie czas ![]() najważniejsza budowa odpowiednia i linia uśmiechu a reszty uczyc się bedziesz całe życie ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Czekamy na więcej fotek... Może faktycznie sam uśmiechnięty french - od tego najlepiej zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.