![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
nie mówi o uczuciach.
Jestem z chłopakiem pół roku. Jest między nami bardzo dobrze, wręcz bajkowo, ale zaczynam zazdrościć innym dziewczynom tego że ich chłopak potrafi je jakos pieszczotliwie nazwać, powiedzieć że mu zależy, że jest ładna...Wiem, że mu się podobam, ale nie powiedział mi nigdy "jesteś ładna, podobasz mi się" czy coś w tym stylu, nie powiedział że mu zależy..Wiem że nie słowa lecz czyny świadczą o tym, i tutaj to u mnie się sprawdza...Ale miło by było od czasu do czasu usłyszeć od swojego chłopaka coś miłego....A może za bardzo wymyślam? Jak to jest u Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: nie mówi o uczuciach.
Cytat:
![]() Mialam kiedys sytuacje, ze facet przestal mi mowic takich ✂✂✂✂✂✂✂ek. No i po 4 miesiacach w koncu mu powiedzialam, co mnie boli, co sie okazalo? Przestalo mu zalezec ![]() ![]() A moze po prostu sprowokuj jakos te slowa (tak na poczatek), na przyklad powiedz w jego obecnosci, ze czujesz sie brzydka, albo pytanie w stylu "uwazasz ze w tym makijazu jestem ladniejsza?" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po prostu powiedz, że potrzebujesz tego, żeby Ci mówil różne miłe rzeczy.
Mój TŻ mówi mi mnóstwo fantastycznych rzeczy, które pokrywają się z czynami, więc nie mam takiego problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Właśnie po prostu mu powiedz że lubisz słuchać jak mówi Ci miłe słówka.Rozmowa,rozmowa i jeszcze raz rozmowa jest bardzo ważna w związku.Nie ma się czym krępować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jesteście razem pół roku. Nigdy Ci nie powiedział, że mu zależy, że kocha? (no dobra tutaj może ktoś potrzebuje więcej czasu, chociaż ja jestem z tych co twierdzą, że jak się do pół roku nie zakochał to już marne szanse na to).
Druga kwestia: nie wiem idziecie na jakąś fajną randkę, Ty się wybitnie odstawiłaś, nie powie Ci: ładnie wyglądasz? W sumie Cię rozumiem, również lubię komplementy i świadomośc nie tylko czynami, że komuś na mnie zależy. Porozmawiaj z nim. Jeśli to było ot zacmienie mózgu z jego strony (bo pewne rzeczy powinny byc oczywiste), to się ogarnie i powinno się co nieco zmienic. Jeśli rozmowa nie przyniesie żadnego skutku to znaczy, że problem jest głębszy. I albo on jest jakiś emocjonalnie upośledzony i w ogóle miłych rzeczy nie potrafi mówic, albo nie mówi ich z jakiegoś powodu tobie.
![]() |
#6 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
itp,nie kłócimy się, i żadnych innych problemów nie ma...On wyśmiewa się z ''pantoflarzy'', jest b.pewny siebie, i mam wrażenie że on nie chce tak ''słodzić'' dziewczynom, żeby nie poczuły się pewniej,próżnie itp. nie wiem...kombinuje na wszystkie sposoby..nie chce na nim nic wymuszać pewnych słów, prędzej będę próbowała podtekstami coś zdziałać bo mnie zaczyna to już powoli męczyć.... ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
może chłopak poprostu nie jest wylewny i uczucia okazuje poprzez czyny
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Na początku też tak sobie mówiłam, bo miałam kiedyś chłopaka który przez pierwszy miesiąc non stop mi słodził, mówił jaka jestem cudowna/piękna/jedyna..a po krótkim czasie zaczął mnie olewać i mnie zostawił...W tym przypadku jest odwrotnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kuźnia inspiracji
|
Po prostu porozmawiajcie o tym. Po co masz się nakręcać? on nie wie pewnie o tym i myśli, że jest dobrze, jak jest.
Pisałaś, że nie powiedział, że kocha... czym pokazał, że tak jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Masz rację, że to nie słowa świadczą o uczuciu, ale, do licha, jak można być tak zimnym i nieczułym wobec osoby, na punkcie której ma się bzika? ![]() Mnie to wkurzało i ponarzekałam swojemu, że na samym początku był milszy wobec mnie, a nagle się zmienił na zasadzie "przecież Ci mówiłem, że mi się podobasz, to po co mam Ci to ciągle powtarzać, skoro nic się nie zmieniło". Różnie bywało, ale ostatnio jest tak przylepny, że nie mam zupełnie na co narzekać. Powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
witaj w moim świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy powinnam porównywać, ale u moich rodziców jest tak samo. Moja mama nigdy nie usłyszała komplementu od taty. Czasami aż się nawet prosi ( jak ubierze nową sukienkę np.) A on nic. Boli ją to, że przez te wszystkie lata nie usłyszała nic miłego.
Wydaje mi się, że to zależy w głównej mierze od charakteru faceta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie każda dziewczyna potrzebuje komplementów i nie każdy facet sypie nimi jak z rękawa, ale skoro nie domyślił się do tej pory, że tego oczekujesz, to oświecenie raczej na niego już nie spadnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym Autorko, jestes w moich oczach bardzo wytrwala i cierpliwa, ja bym nie dala rady byc w zwiazku, w ktorym facet sam od siebie nie powie mi, ze mnie kocha (tutaj rowniez mozesz powiedziec, ze mowi Ci to dlatego, ze chcesz to uslyszec, bo pierwszy nie powie - wiec czemu mu nie powiesz, ze chcesz czasem uslyszec jakies mile slowo na swoj temat). Pomysl o przyszlosci, mowie o przyszlosci, bo nie wiem, czy wspolzyjecie. Jak to bedzie wygladalo? Wlozy, wylozy, dojdzie, Ty nie, a potem odwroci sie plecami i.. i tyle? Moim zdaniem facet, ktory nie potrafi zadbac o kobiete tak, by czula sie doceniona (niektore nie maja komplementow, a czuja sie docenione, jesli piszesz na forum wnioskuje, ze masz z tym problem) nie potrafi o nia zadbac tez w lozku. Poza tym nie koniecznie jest powiedziane, ze bedzie Ci to mowil, bo Ty tego oczekujesz. Moze mu sie podobasz, moze go podniecasz, tylko on nie czuje potrzeby mowienia Ci tego, bo tego nie okazujesz i na kazdym kroku udajesz, ze wszystko jest ok? W zwiazku nie jest sie po to, zeby bylo zle.. jak jest zle, to sie o tym mowi, a nie tlumi w sobie z mysla "a moze pomysli" - nie, nie pomysli i nie zrobi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie uprawiamy jeszcze ''tradycyjnego'' seksu, chociaż były próby. Na razie tylko inne pieszczoty, chociaż w głównej mierze są zaspokajane jego potrzeby.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nie depcze krokusów
|
Onazyje - nie rzucaj go od razu, tylko powiedz, co Ci leży na wątrobie. Używanie miłych słów nie jest równoznaczne z byciem pantoflarzem, niech wie, że to nie umniejszy jego męskości, a Ty od jednego komplementu nie zakwitniesz jak narcyz.
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze to ujęłaś, on ma chyba właśnie takie wrażenie że takie komplementy umniejszają jego męskości, a ja stanę się narcyzem ![]() Zobaczę co będzie się działo dalej, po rozmowie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja wprost powiedziałam kiedyś, ze po prostu potrzebuję neiktórych slów, rozmów i gestów, bo inaczej czesto dopada mnie uczucie, ze jestem niekochana i niepotrzebna. Bo potrzebuję. Jak potrzebujesz to też to powiesz, może z przykładami, np. "nie czuję się atrakcyjna, kiedy nikt nie mowi mi, ze ladnie wygląda/ladnie się uczesalam etc".
PS. Tylko nie mów proszę "powiedz mi coś milego, jakieś sratatata" bo po salwach śmiechu tak jak ja usłyszysz "sratatata" ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Weźcie, bo mi smutno będzie.
Mój facet w ogóle nie mówi, co czuje. Ewentualnie, że kocha. Rozmawialiśmy o tym tysiące razy i za każdym razem słyszałam: "Ale ja nie umiem"... Ech ![]() Fajnie macie, że Ci wasi to takie pieszczochy. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-08-25 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Zamiast siedzieć przed komputerem i użalać się na forum, porozmawiaj z nim o tym problemie, bo uważam, że jest to dość istotna kwestia do omówienia między partnerami. Mężczyźni z natury nie rozmawiają o uczuciach, ale wszystko powinno mieć umiar i nie wyobrażam sobie nie usłyszeć od Tż, że mnie kocha, że mu się podobam, że ładnie mi w sukience/nowej fryzurze.
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Tak to kochana juz jest z Tymi facetami na początku zwykle tak jest że wszystko jest piękne i kolorowe a z czasem zmienia sie jak w kalejdoskopie. Wszystko tak naprawde uzależnione jest tylko od faceta, ćze zmieni sie jesli mu powiesz, że czegos Ci brakuje i oczekujesz tego czy tamtego. Moj niestety nie potrafi sie zmienic ciągle mi powtarza, że gdyby mnie nie kochał to by ze mna nie był. A jak potrzebuje tak nie wiele tylko czasem przytulenia i miłego słowa na dobranoc ale cóż..... ONI tacy są
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie gniewaj się, ale to, że to jego pierwszy poważny związek, nie tłumaczy BURACTWA. Nie chodzi o to, że on NIE POTRAFI. Chodzi o to, że niedojrzały fufniarz sobie ubzdurał, że jak Ci nie będzie słodził, zachowywał się jak maczo men, którego jakimś cudem wyrwałaś i powinnaś piac z zachwytu z tego powodu, to będziesz za nim latała jak głupia, a on się nie "spantofli". Jak na razie widac świetnie mu ten egoizm idzie, nawet w łóżku nie zgłaszasz sprzeciwów mimo, że zostajesz zepchnięta na dalszy plan. Sorry, ale po prostu, u niego to nie brak umiejętności (bo co to KU$wa za umiejętnośc powiedziec: ładnie wyglądasz), a czyste wyrachowanie.
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Pogadaj z Nim o tym
![]() Mój facet też nie jest wylewny i rzadko mówi do mnie aż tak pieszczotliwie, taką ma naturę, ale okazuje mi to czynami . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Nie mówi o uczuciach. Może po prostu nie ma nic lub bardzo niewiele do powiedzenia? To, że Ty go bardzo lubisz, jesteś nim nadal zauroczona, czy czujesz się zakochana nie znaczy, niestety, że on czuje to samo. A Ty mu mówisz miłe słowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.