ratunku!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-13, 17:27   #1
dore
Rozeznanie

ratunku!!!

czesc dziewczyny. niedawno bylam nad morzem i chyba przecholowalam z lodami. strasznie boli mi gardlo, glowa, ogolnie jestem strasznie rozbita. angina sie klania. jutro /wtorek, dzis jest pon./ mam wazna dyskoteke, kupilam bilet juz dawno, i musze na niej byc, na dodatek dostalam okres. czy znacie jakies sposoby domowe na szybkie wykurowanie sie? nie wiem.. jakies lekkie tabletki z apteki moze, ktore skutecznie zwalczaja takie objawy jak wyzej wymienilam. napary, cos z miodem... chociaz zebym na ta noc lepiej sie czula. oczywiscie okresu nie zatkam /chyba ze tamponem/ ale poradzcie cos zeby przezwyciezyc te przeziebienie !!! prosze was mocno !!! malo czasu mi zostalo.. dziekuje z gory..
dore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-13, 17:43   #2
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Dot.: ratunku!!!

Moja koleżanka "zalecza" się w podbramkowych sytuacjach Tabcinem i bardzo go chwali- osobiście nie próbowałam. Proponowałabym herbatkę z cytryną (tylko nie za gorąca woda, żeby "dobroci" nie powybijała ), napar z lipy z miodem (napar gorący rozcieńczyć i schłodzić rozpuszczonym miodkiem- miód przez parę godzin porozpuszczać w letniej wodzie), kanapki z czosnkiem...
Ale na jednodniowy cud chyba nie ma co liczyć... Dore- i rozsądek podpowiada, by jednak darować sobie tę dyskotekę
Stary 2005-06-13, 17:46   #3
Gradisca
Rozeznanie

miód + czosnek + ciepłe mleko pite do skutku, spanie i apsiryna
Gradisca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-13, 17:48   #4
Justek
BAN stały

GG do Justek

Ja proponuję Gripex, wbrew pozorom jest naprawdę skuteczny. Wypróbowałam na sobie. Możesz sobie kupić Gripex noc. Skuteczny jest też sok z malin. Pij ciepły.Co prawda strasznie będziesz się po nim pocić w nocy ale rano powinnaś poczuć się lepiej.
Justek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-13, 17:51   #5
zgagunia
Raczkowanie

hehehe po czosnku chyba lepiej nie iśc na dyskoteke co za ironia bo to własnie czosnek leczy w jedna noc....
zgagunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-13, 19:17   #6
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Ja bym też poradziła leżeć cały dzień w łóżku, dużo apsiryny na noc, mleko z masłem i miodem, a co do czosnku to możesz kupić w tabletkach, nie ma zapachu Na zaczynające się przeziębienie, pewna moja znajoma poradziła mi mała końską terapię (dziewczyna miała medyczne wyształcenie, była po liceum medycznym) - mianowicie kazała zjeść na noc całe opakowanie wit C - w początkowym stadium choroby może pomóc zupełnie.

Swoją drogą coś w powietrzu jest - czuję się dziś wyraźnie chora, kicham, prycham...
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-13, 19:18   #7
sitc
Rozeznanie

Po pierwsze czy masz gorączkę i czy czujesz się taka "rozbita"? Jeśli tak to ja bym jednak radziła Ci nie iść, własne zdrówko jest ważniejsze od dyskotek.
Na anginę same tabletki na gardło nie pomogą (mnie na przykład pomagają w bardzo małym stopniu) konieczny jest antybiotyk. Dużą ulgę przynosi picie gorącej herbaty z sokiem malinowym bądź z cytryną.
sitc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-13, 23:05   #8
dzieffczynka86
Przyczajenie

Lepszy jest Gripex na noc bo ten na dzień jest do d***
ja też bym sobie dyskotekę darowała bo jak napisałąś że jeszcze okres masz,to poprostu możesz nie wyrobić
dzieffczynka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-13, 23:12   #9
Lovisa
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: ratunku!!!

Szczerze mówiąc, odradzam tą dyskotekę. Rok temu miałam trochę podobny problem. Brałam antybiotyki [w sumie nie pamietam na co, ale nie było to przeziębienie] i miałam ogólnie problemy ze zdrowiem [dużo schudłam nic nie robiąc - prawie 10kg, miałam ciągłe bóle żoładka]. Ale tak ogólnie nie czułam się aż tak bardzo źle, można powiedzieć, że trzymałam się na nogach. I oczywiście pojechałam z moimi znajomymi na całonocną rockotekę, bo stwierdziłam, że nie daruje sobie, jezeli oni będa sie dobrze bawic, a ja bede musiała siedzieć w domu i sie nudzić. No i skończyło sie to tym, że po wypiciu jednego piwa, zemdlałam i pogotowie zabrało mnie do szpitala. Potem moi rodzice musieli po mnie przyjechać w środku nocy [co nie było miłe, bo to wszystko działo się w innym mieście]. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Ale następnym razem jak będę chora, to po prostu zostanę w domu.
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-15, 13:18   #10
dore
Rozeznanie

dzieki za zainteresowanie. odpuscilam sobie dyskoteke, poszlam do lekarza i przepisal antybiotyk. a z opowiesci kolezanek wywnioskowalam ze ta dyskoteka to niewypal.-nie mam czego zalowac jak sie ciesze
pozdro
dore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości