![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak polubić lub przetrwać zimę :)
Nienawidzę jej!
Więc w tym roku stwierdziłam, że muszę ją sobie jakoś umilić ![]() Zaczęłam od kupna kremu rozgrzewającego do stóp (cynamonowy ![]() A no i w tamtym roku zimę umilały mi kuligi z ogniskami, więc na pewno muszę to dalej praktykować ![]() ktoś się dołączy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak polubić lub przetrwać zimę :)
Hej
![]() Ja lubię zimę ![]() ![]() Mój sposób na umilanie długich wieczorów? Spora ilość świeczuszek w pokoju, odpowiedni nastrój od razu lepiej nastraja ![]() plus oczywiście grube skarpety wieczorami i koniecznie rękawiczki na wyjścia, bo już mam odmrożone ręce ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Fajne, cieple perfumy (np: NafNaf lub Casmir), dużo filmów na długie zimowe wieczory, dieta, która doda energii i piżama flanelowa.
Też nie lubię zimy, ale już wolę ją od jesieni. jesień jest dla mnie symbolem końca, zamierania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tez chetnie sie dowiem
![]() nie cierpie zimy ![]() - marzna mi stopy, niezaleznie czy mam skorzane buty czy z ekoskory - roznica temperatur, co chwile zimno-goraco i tak na przemian ![]() - chce mi sie ciagle spac - zimno mi w uszy, a nie cierpie czapek - przemakaja mi buty - mam sucha skore - i jeszcze pewnie wiele innych kocham wiosne ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Chętnie się przylacze
![]() ![]() Bardzo lubię zimowe spacerki jak jest puszysty snieg i moge sie wyszalec z psem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Tez nienawidze zimy
Chce mi sie spac nie mam sily sie uczyc , ciagle mi zimno mam wiecznie dola Moglabym zapasc w sen zimowy ![]() Ale jakos trzeba przetrwac .Moja babcia mowi ze najlepiej (zreszta nas nie wypuszczala z domu bez) kubka cieplej herbaty lub kakao dla rozgrzania sie po nocy ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mój sposób?
- seriale ![]() -częste jedzenie chilli con carne (rozgrzewa) - buty emu - szalik i czapa, szalik owinięty tak, że widać tylko oczy-udaję wtedy bandytę w kominiarce i mam od razu lepszy humor ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
No i rozgrzewające grzane wino lub piwo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Oj ja też nie cierpię zimy :/ Gdzieś koło lutego łapię zazwyczaj depresję z powodu braku słońca, mimo, że lata jakoś szczególnie też nie wielbię. Za to kocham wiosnę i jesień, taką umiarkowaną pogodę, która niestety chyba już w naszym klimacie zanika i mamy albo tropiki albo zimy stulecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja nie potrafię zdzierżyć zimy, szlag mnie trafia od mrozu, nienawidzę zimna i podejrzewam, ze nigdy nie polubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Grzaniec zbójnicki i gorące kąpiele z jakimś pachnącym olejkiem, może wspólnie z Tż.
Zimą noszę w torbie termos z gorącą herbatą albo inką.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja równiez nie lubie zimy. Aczkolwiek uwielbiam ten czas przedswiateczny to bieganie po sklepch, szał zakupów, prezentów...A na zimowe wieczory jakis dobry film, ksiazka, wspolne wieczory z przyjaciolmi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ale w zeszłym roku było naprawdę bardzo zimno. Jak żyje 21 lat nie pamiętam takiego mrozu jak wtedy.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Bo to była faktycznie jedna z większych i dłuższych zim. w 2003 chyba roku też nie było wcale gorzej choć krócej, tak to jedna z zim w połowie lat 90 też była całkiem całkiem, dalej nie pamiętam dokładnie.
![]() |
![]() |
#17 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Fajny wątek, ja słyszałam że w tym roku zima mam być jeszcze gorsza niż w tamtym
![]() Ja mam taki piec opalany na węgiel w kuchni ![]() Więc co, stwarzamy front walki z zimą? ![]() Po pierwsze - jaką herbatkę polecacie? Ja na razie piję czerwoną i wierze w jej magię odchudzania:P Po drugie zapas dobrych książek. A tak w ogóle w tą zimę pierwszy raz święta spędzę z moim mężem... i ma być normalnie jak z bajki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja po długim przebywaniu na dworze zimną, uwielbiam usiąść plecami do kominka i to tak, że prawie dotykam rozgrzanej szyby
![]() ![]() Poza tym, podczas mrozów, noszę zawsze przy sobie takie śmieszne serduszka, które jak się przełamie je w środku, od razu robią się przyjemnie gorące- porządnie rozgrzewają ręce jak się czeka pół godz na autobus ![]() Jeśli chodzi o plusy zimy, to można na nartach pojeździć, kulig zrobić, pić na potęgę gorącą czekoladę, grzane wino i herbatę z rumem ![]() Do tego lubię lepić lepić bałwany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ojooj ja też nie znoszę zimy, jeszcze jak muszę w wielki mróz albo chlapę pól miasta przejeżdżać autobusem na uczelnie;/
Zawsze ratuje mnie - gorąca kąpiel z jakimiś fajnymi olejkami, ciepły kocyk, gorąca herbatka (zwykła z miodem, owocowa, zielona), no i oczywiście przytulanie się do tżta w zimowe weekendowe wieczory i oglądanie filmów czy seriali;D w tym roku planuję zakupić zapachowe świeczki, słyszałam że poprawiają nastrój szczególnie zimnymi wieczorami ![]() no i ja mam nadzieję że jednak ta zima nie będzie taka straszna.. chce śniegu i max -10 stopni ;d hehe ;D
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja lubię zimę bo jak jest Ci zimno to mozesz się ciepło ubrac a jak latem sa duchoty to tylko leżysz i się pocisz:P
No i przecież w zimie sa świeta,sylwester ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
idealny watek dla mnie, poniewaz, podobnie jak wiekszosc, nie lubie zimy. Jestem zmarzluchem i ciagle mi wtedy zimno i jakos humor mi zawsze siadal, ale w tym roku bedzie inaczej, postanowilam cos zmienic w zyciu i oto pomyslalam, ze nie bede sobie zaprzatac glowy zima, gdy bede ciagle zajeta. Wlasnie rozpoczynam kurs tureckiego i angielskiego, szukam pracy i jeszcze studia, wiec mysle, ze to w sprawach humoru pomoze. Jesli chodzi o drobne przyjemnosci to zawsze wieczorami siadam z kubkiem goracej herbaty (alkoholu zadnego nie toleruje), biore goraca kapiel, wieczorami mam wiecej czasu dla siebie, wiec mam czas na nalozenie balsamow na przesuszona skore
![]() ![]() ![]() Jako ze mieszkam w bloku, nie jest tak przytulnie, jak w domu, dlatego tez, aby troche 'uprzytulnic' mieszkanko... prasuje ![]() ![]() Jeszcze aby uprzytulnic chatke zarzucam ja masa poduszek i innych pachnacych gramateli - swieczki, misie, cokolwiek aby zastawic pusta powierzchnie,wtedy jest tak milej. Tak patrze, ze prawie kazda rozpija sie w goracej czekoladzie - ja rowniez lubie, ale moze macie jakies sposoby na mniej kaloryczne spedzenie wieczoru ![]() ![]() pozdrawiam dziewczynki i mam nadzieje, ze prztrwamy te zime i nie bedzie ona tak dluuga jak ta ostatnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
W zeszłym roku tak bardzo nie mogłam doczekac sie świąt że "wystroiłam'' juz dom na poczatku grudnia. Światełka w oknach sie swiecily i mialam klimat przedswiateczny. Moze to tez jest jakis sposob na przetrwanie tej zimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
W Święta jest fajnie ale najgorsze mrozy przychodzą w styczniu i lutym, jakby sesja nie wystarczyła...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A ja lubię zimę, zresztą tak jak każdą inną porę roku
![]() A poza tym wieczory z książką i gorącą herbatą pod ciepłym kocem mają swój oczywisty urok tylko zimą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Oj ja ciężko znoszę zimę . Podobno jestem wtedy nie-sobą . Nie chcę mi się wychodzić ze znajomymi . Marudzę gorzej niż zwykle
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
"Friends" to była zima dwa lata temu, teraz było "Kasia i Tomek", a na teraz magicznie - "Sabrina" i "Buffy, Postrach Wampirów" ![]() ![]() ![]() Tyle, że ja z TŻ oglądam... Plus nauka ekonomii szeroko pojętej, na rok przerwałam studia żeby zdać egzamin na wymarzoną uczelnię na magisterkę. Więc czym będzie gorzej na zewnątrz tym się więcej będę uczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam zime,to moja ulubiona pora roku
![]() Gorące herbatki,grube mięciutkie swetry,książka w dłoni i grzanie sie przy kaloryferze,uwielbiam ![]() Jak przetrwac? Moja recepta to Zaopatrzyc sie w ciepłe swetry,getry,nieprzemakal ne buty, wypozyczyc duzo ksiazek na zimowe wieczory a rano wcinac gorącą owsiankę ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Jak tu myśleć o mroźnej zimie, skoro za oknem taka piękna złota jesień
![]()
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
A te serduszka to dostałam od TŻ pewnej mroźnej zimy
![]() Ale znalazłam coś podobnego na allegro: http://allegro.pl/zelowe-wkladki-roz...252109288.html Tyle, że moje jest ładniejsze ![]() Co do seriali to też oglądam, ale i zimą i latem (wiosna i jesień jakoś mi serialowo nie odpowiadają..). Całymi seriami zaczęłam oglądać oglądać seriale 2 lata temu, na pierwszy ogień poszedł "Lost", następnie "Czarodziejki", "House", "True blood" (polecam, jeśli jeszcze nie miałyście okazji oglądać) i teraz skończyłam "Seks w wielkim mieście" ![]() Edytowane przez 201804271242 Czas edycji: 2010-10-06 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.