|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Uwaga, złodziej - niecodzienna kara
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/stra...wiadomosc.html
Z jednej strony zgroza. Nie potrafiłabym tak upokorzyć dziecka ![]() ![]() Strasznie to i smutne, i trudne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uwaga, złodziej - niecodzienna kara
Właśnie przeczytałam ten artykuł. Dla mnie to straszne, co ta matka zrobiła - w zasadzie rodzice. Rozumiem, że może już nie wiedzieli co mają z chłopcem zrobić, jak go oduczyć kradzieży. Ale nigdy nie powinno się upokarzać swojego dziecka. Kara jak najbardziej się należy, ale nie w ten sposób.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Uo matko
![]() Chlopak ma 10 lat, nie 20! Takie zachowania moga być wynikiem głupich błędów wychowawczych, ale również jakiś przykrych doświadczeń, kompleksów, zaburzeń w postrzeganiu świata, chłopiec może potrzebować pomocy, a nie dobicia. To mu zafundowali. Nawet jeśli przestanie kraść w sklepach bo będzie bał się jedynie upokorzenia, to co to za nauka dla niego? No, ale nieważne, bo rodzice przestaną się wstydzić, problem zniknie i jeszcze będą się chwalić, jakie to skuteczne. Sobie powinna założyć "kobieta bez wyobraźni". swoją drogą...ciekawe, czy gdziekolwiek szukała pomocy. Ciekawe, czy zrobili coś przez te 3 lata (oprócz zastraszającej wizyty na policji). O psychologu, pedagogu szkolnym, który rozkłada ręce jakoś nie ma tam słowa. Szajajaba, gratuluję! późno, ale szczerze ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-08-23 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mnie tu fascynuje jedna rzecz.
Dziecko nie słucha rodziców, kradnie, nie pomagają prośby ani groźby. A pozwoliło się posadzić na ławce i tak grzecznie siedziało? Nie kumam. ![]() Ja nie kradłam, rodzice nie mieli ze mną problemów, gdy byłam w tym wieku, ale w życiu nie dałabym się tak usadzić. Musieliby mnie przybić gwoździami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
mnie też zastanawiało to jak to możliwe,ze na groźby ikary nie reagował a usiadł z tyłkiem na ławce,,ale z jednej strony moze bał się rodziców przy ich obecności się sprzeciwić....a kto wieczy poprostu dziecko nie ma kleptomanii którą się leczy...i mogło kraśc a nie chciało tego...no cóz czasmi bezradnośc rodziców przeraża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Taszkin
![]() Kropka, no właśnie, tez mnie to dziwiło. I ciekawa jestem co z tą pomocą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
O w mordę. Drastyczny zabieg.
Nie ma co jednak wieszać psów i na dziecku i na mamie. Tego typu artykuły zawsze są tak sklecone, by wywołały jak największą grozę, zgrozę i oburzenie. Kto wie, co rodzice robili? Chociaż przyznam, że ja bym tak nie zrobiła. Mojemu dziecku zdarzały się tego typu incydenty, ale brałam za łape, syn oddał to co zwinął, przeprosił i świecił oczyma tylko przed tym kimś. Ale tak? nieeee.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A jej bym zalozyla koszulke - uwaga glupia matka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tia... A mnie zastanawia jedno...
Dziecko jak się rodzi jest jak czysta kartka, która powoli jest zapisywana - w jaki sposób dziecko się tego nauczyło?? No z niczego się to nie wzięło - nie twierdze, że to nauka od rodziców, ale jeśli faktycznie dziecko nie miało w domu - gdzie byli rodzice jak dziecko przyswajało takie "metody"?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie do konca człowiek sie rodzi tabula rasa, bo ma geny przekazane od przodków, ale to tak na marginesie, a po drugie, zgadzam sie z Tobą, że to wina rodziców, ze wychowali dziecko-złodzieja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Właśnie może w tym rzecz, że hodowali - a nie wychowywali.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28997099]Właśnie może w tym rzecz, że hodowali - a nie wychowywali.[/QUOTE]
A moze nie pokazywali dobryvh wzorców, albo za mało. W każdym razie ta matka chyba nie jest tego swiadoma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem tej kobiety w zadnym calu. Nic jej nie usprawiedliwia. Skoro chlopczyk kradnie od siodmego roku zycia, to na jej miejscu zaprowadzilabym go do psychologa. Moze cierpi na kleptomanie, albo jakies inne zaburzenia. Bo to nie jest normalne, zeby w tym wieku dziecko kradlo bez przyczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.