Jest może ktoś kto postępuje tak jak ja? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 22:26   #1
kakakax
Raczkowanie

Jest może ktoś kto postępuje tak jak ja?

.

Edytowane przez kakakax
Czas edycji: 2011-10-24 o 20:13
kakakax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 22:35   #2
ksenka4
Raczkowanie

Dot.: Jest może ktoś kto postępuje tak jak ja?

Cytat:
Napisane przez kakakax Pokaż wiadomość
Często, żeby rozkręcić tą znajomość to ja przeważnie nie odpisywałam albo jak pisali czy się spotkamy to pisałam nie wiem zobacze jesczcze.
Żeby rozkręcić, nie odpisywałaś ? Zaraz , zaraz. Czegoś tu nie rozumiem. Jak ma się rozkręcić bez kontaktu ??
ksenka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 22:40   #3
kakakax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksenka4 Pokaż wiadomość
Żeby rozkręcić, nie odpisywałaś ? Zaraz , zaraz. Czegoś tu nie rozumiem. Jak ma się rozkręcić bez kontaktu ??
Chodzi o to, żeby poznać tą osobę. Dowiedzieć się coś o niej. A ja po prostu na te wiadomości nie odpisywałam.
kakakax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 22:44   #4
ksenka4
Raczkowanie

Cytat:
Chodzi o to, żeby poznać tą osobę. Dowiedzieć się coś o niej. A ja po prostu na te wiadomości nie odpisywałam.
A w jaki sposób później mogłaś "poznać" te osoby , bo rozumiem że kontakt się urywał ?
ksenka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 22:59   #5
idetamgdzieide
Raczkowanie

Cytat:
Musze się wyżalić. Ja już same siebie i mojego zachowania nie rozumie. Mam 18 lat za niedługo 19 i nigdy z nikim nie byłam. Nie jestem brzydka. Mam świadomość, że jestem ładna i podobam się facetom. Często słyszę komplementy od nich. Przez te wakacje dużo chłopaków do mnie pisało takich, których poznałam ich gdzieś tam ledwo albo tacy o których istnieniu nie wiedziałam. Często, żeby rozkręcić tą znajomość to ja przeważnie nie odpisywałam albo jak pisali czy się spotkamy to pisałam nie wiem zobacze jesczcze.
Robiłam tak,bo jakoś wyjątkowo mi się nie podobli choć wiem, ze nie byli aż tacy brzydcy.
Od kilku miesięcy pisałam z facetem starszym od siebie ok 10 lat i to mi jakoś nie przeszkadzało. Widziałam jego parę zdj i jest bardzo przystojnym facetem . On również mi pisał, że bardzo mu się podobam. Pisało nam się ze sobą bardzo dobrze. Przez telefon gadało nam się rewelacyjnie. Wkońcu doszło do spotkania. Dodam, ze mieszkamy trochę daleko od siebie. Poszliśmy na piwo i przegadałam z nim ponad 3 h. A gadało mi się z nim fantastycznie. Byłam pod wrażeniem tego jak się wypowiadał. Mówił z taką gracją, dobierał takie słowa, że głowa nie boli. Gadał z nim tak na luzie bez żadnej spiny.To było moje pierwsze spotkanie z kimś kogo poznałam przez internet, a jego nie. Powiedział mi, że pierwszy raz ma taki luz, że czuję się tak swobodnie na takim spotkaniu. Potem razem czekalismy na swoje autobusy. Wtedy przytulił mnie i trzymał mnie za rękę i powiedział co my wyprawiamy. Przyjechał moj autobus dałam mu buziaka w policzek na pożegnanie.
Cały wieczór byłam taka szczęśliwa, że doszło do tego spotkania. Na następny dzień zaczeliśmy pisać ze sobą i było fajnie do momento, gdy napisał zebysmy zaczęli się spotykać.
No i wtedy coś mi się stało i zaczęłam się z tego wykręcać. Pisałam, że nie chce się z nikim wiązać i że nikogo nie szukam. Chodz pewnie bym chciała, ale zawsze jeśli już dochodzi do czegoś poważniejszego to zawszam się z tego wykręcam. Nie wiem dlaczego to robię, czemu się tak zachowuje. Napisałam mu, żebyśmy zostali tylko znajomymi. On, ze trzymanie za ręke i przytulanie myślał ze miało dla mnie jakieś znaczenie, bo dla niego miało duże.
No i tak się stało, ze zakończyliśmy tą znajomość. Napisał mi, ze wykasował mój numer telefonu i czuje nie smak do tego co robię. Wiem, ze spieprzyłam na całej lini, ale zawsze tak mam. Moja przyjaciółka powiedziała co ja to robię, że znowu tak postępuje.

Raz jakiś czas temu kręciłam z chłopakiem 22 lata przez pół roku. Nie był on jakiś ładny, ale pomimo to coś do niego poczułam. Motyle w brzuchu i te spraawy. Nie poznałam go przez internet tylko osbiście. Ten kontakt się urwał, domyślam się dlaczego. Pewnie udawałam zbyt niedostępną. Gdyby się mnie zapytał, żebyśmy spróbowali razem, powiedziałabym tak. Niestety nie doszło do tego, bo przestał się odzywać. On często prawił mi komplementy.
Jest jeszcze parę takich przykładów moim życiu, gdzie nigdy nie kończyło się to poważnie.
Wiem, ze to wszystko przez ze mnie.

Nie wiem dlaczego tak róbię, ze jak ma być już coś więcej to ja się wykręcam.
Nie rozumie mojego postępowania, a potem żałuje tego wszytskiego.
Dlatego jestem cały czas sama. Jak jakiś chłopak czy facet pyta się mnie czy mam kogoś i mówię, że nie to nie mogą w to uwierzyć. Często spotykałam się z takimi reakcjami.

Czy wy dziewczyny też tak macie, czy ja jestem tylko taka dziwna?
Naprawde masz prawie 19 lat? Bo mentalnosc jeszcze srednio ogarnietej 14-latki.
idetamgdzieide jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 00:21   #6
Cerveza_
Wtajemniczenie

Też zwróciłam uwagę tylko na to, że Autorka ma jakieś wymagania co do wyglądu. Wiem, że wygląd ma znaczenie, bo kłamałabym mówiąc, że jest inaczej, ale jak `dorośniesz`, to zrozumiesz, że pokochać można kogoś, kto urodą nie grzeszy. Co ja gadam! Każdy jest na swój sposób wyjątkowy i jak się kocha kogoś, to ta osoba jest dla nas najpiękniejsza na świecie. Problem z niczego według mnie. Płytkie zachowanie...
Stary 2011-09-04, 08:44   #7
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ksenka4 Pokaż wiadomość
A w jaki sposób później mogłaś "poznać" te osoby , bo rozumiem że kontakt się urywał ?
Chyba chodzi o to, że on chciał rozkręcić tą znajomość, a ona nie odpisywała.

Autorko, jesteś jeszcze bardzo młoda. Wyluzuj trochę Świat nie kończy się na facetach.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 08:59   #8
letik
Zadomowienie

Wybacz, że tak z innej beczki, ale czy Ciebie ktoś kiedyś skrzywdził? Nie chodzi mi tu o faceta, ale np. o sytuację w domu.
Często ludzie, którzy mają złe doświadczenia typu alkoholizm w rodzinie lub inne patologie, nie potrafią zaufać i stąd biorą się takie zachowania jak Twoje..
Jesli jednka nic takiego sie nie działo, to po prostu jeszcze nie dorosłaś d związku i szukasz księcia na białym koniu, tyle, że tacy nie istnieją więc wake up
Stary 2011-09-04, 09:11   #9
firstdayofherlife
6 lat z wizażem:)

Też zauważyłam że kilka razy wydałaś się że patrzysz głównie przez pryzmat wyglądu . Chociaż w sumie, jeśli nic Cię nie ciągnęło do tych facetów to nie widzę sensu wiązania się na stałe.. Obniż tylko trochę progi i otwórz szerzej oczy, lęk przejdzie jak poznasz kogoś kto powalczy zebyś go nie spławiła tak od razu
firstdayofherlife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 10:04   #10
201801022117
Konto usunięte

Ja się wcale nie dziwię, że nie miałaś chlopaka. Liczy się dla Ciebie wygląd, nie dajesz nikomu nawet szansy, żeby pokazał swoje zalety, bo jeżeli nie wygląda jak ideał, od razu jest skreślony... Mnie Twoje zachowanie wydaje się śmieszne. Wykręcanie się od spotkań, poziom dziecka. Gościu ten 30letni, podejrzewam, poderwał mlodą dziewczynę, zobaczył, że Ci imponuje, więc chciał skorzystać.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 10:24   #11
amiien_
Raczkowanie

Pewnie boisz się wejść w związek, skoro jeszcze z nikim nie byłaś jest to dla Ciebie nowość.
Jeśli zależy Ci na tej znajomości to napisz temu facetowi dlaczego tak się zachowałaś, że to wynika z nieśmiałości, żebyście się najpierw trochę lepiej poznali, żebyś mogła się oswoić z jego obecnością.
Bo jak dla mnie to on mógł sobie pomyśleć że traktowałaś to jako zabawę, na zasadzie rozkochać i niech sobie chłopina teraz siedzi i się zastanawia o co Tobie chodzi. Sama spójrz jak to wygląda stojąc obok, postaw się na jego miejscu.Jeśli Ci zależy napisz do niego dlaczego tak postąpiłaś albo odpuść.
Stary 2011-09-04, 10:31   #12
Sandra86
Raczkowanie

Porozmawiaj z psychologiem o swoich problemach dotyczących związków.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości