|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() kroje spódnic z klinów i "bananowych"-kto pomoze??
Dziewczyny, jak zrobic kroje takich spodniczek..lub cos podobnego jak na zdieciach? Bardzo prosze o pomoc poniewaz doslownie "zachorowalam" na takie w wydaniu sztruks.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kroje spódnic z klinów i "bananowych"-kto pomoze??
Ta jest podobna. Zarówno moje, jak i Twoje, są szyte z klinow. Niestety nie ma możliwosci (ze wzgledu na wielkość) załączyć wykroju na forum.
Edytowane przez iza73 Czas edycji: 2013-04-11 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
IZA73- a czy to ktorys z aktualnych nr burdy??? Moze uda mi sie gdzies w kiosku dostac
![]() A puki co BARDZO dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wanilka te skany w poscie wyzej sa z burdy wrzesniowej 2004 rok.W listopadowej z tego roku sa takie podobne spodnice jak wkleilam zdjecia na dole.Niemam burdy grudniowej najnowszej wiec niewiem czy w niej cos jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo
![]() Przede się po kioskach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
swego czasu szylam podobnosa spodnie z wykorju ze strony: http://club.osinka.ru/viewtopic.php?...r=asc&&start=0
trzeba sie troche pobawic bo zeby wydrukowac trzeba miec program w ktorym autorka rysowala ten wykroj, ale program jest na tej stronie. Potem wydrukowac i poukladac bo na drukarce A4 czy A3 wydrukuje sie w pary kawalkach ![]() Ale uszyc się da. ładnie wyglada, tylko wykroj jest przeznaczony na spodnice do kostek, ale jak umiesz to sobie ja skrocisz... ja nie umiem wiec mam kiecke do ziemi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Sa spodnice tego typu tu http://www.osinka.ru/Pattern/Free/03.html musisz sobie sciagnac wykroj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jestescie wspaniale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Iza73 : jak ściągasz te wykroje z osika np .ta spodniczkę http://www.osinka.ru/Pattern/Free/f-115/ bo ja dłowie sie ciagle bo nie znam rosyjskiego . pomożcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam,
Potzrebuję wykroju na spódnice z koła, jakieś wskazówki gdzie szukac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja bardzo potrzebuje wykrój spódnicy BANANOWEJ powiększę sobie, chodzi tylko o rysunek jak to zrobić. zaglądałam na rosyjska stronę ,- Osinka, ale niestety nie ma tam takiej typowej spódnicy. Bardzo was proszę pomóżcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam. Również poszukuję takiego wykroju i dołączam się do prośby mojej poprzedniczki. Bardzo, very, sure proszę o pomoc. ![]() ![]() Graszka21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny , mam BANANÓWKĘ . Mam nadzieję,że dacie sobie rade powiększyć na papierze.W zależności od obwodu bioder dajemy 6 albo 8 klinów, długość sobie dorabiamy z tego wąskiego klina od góry. Ten mały kawałek dlatego,że ja nie miałam możliwości robić całości na materiale, więc odcięłam. Powodzenia z szyciem. Spódnica jest na prawdę szałowa.http://images8.fotosik.pl/2802/c16cd134d1509619gen.jpg
http://images8.fotosik.pl/2802/a7d280a88fd993cbgen.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witaj, Dobra Kobieto (?)
Wielkie dzięki niech Ci będą! Ale jeszcze jedno pytanko (pewnie wyjdę na zdeczka niedoklepaną): ten "ogonek" to do zawijaska należy dokleić przed wycinaniem? Pozdrawiam serdecznie Graszka21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ten ogonek, jak to nazwałaś możesz dokleić do wykroju jeśli masz tyle materiału,ze możesz każdy klin robić w całości. Ja robiłam w ten sposób,że ten mały kawałek docinałam osobno, zszywałam z tym większym i wszystko razem już łączyłam w całość. Powodzenia przy szyciu, jak sie przekonasz po pierwszej uszytej spódnicy nie jest to takie trudne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witaj.
Serdecznie dziękuję. I teraz muszę wymyślić, z czego ją uszyć. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.