|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pierwszy puder
Mam 17 lat i chciałabym zacząć uzywać pudru do twarzy, aby mniej się świeciła.
Czy powinnam zakupić puder transparentny czy też prasowany, ktory wyrówna koloryt skóry? Czy używanie pudru może szkodliwie wpłynąć na moją cerę ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: pierwszy puder
Jezeli zalezy ci tylko na zniwelowaniu blyszczenia skory to polecam pudry transparentne. Swietny puder transparentny sypki posiada w swojej ofercie Vipera. Do tego przyda sie dobry, miekki pedzel do pudru. Natomiast do poprawek w ciagu dnia puder prasowany, ktory zawsze mozesz miec przy sobie w torebce. Z prasowanych polecam Rimmel Stay Matte (rowniez jest dostepny transparentny).
Nie sadze, aby stosowanie pudru wplynelo negatywnie na stan cery, ale jezeli sie tego obawiasz to mozesz zaczac przygode z makijazem do kosmetykow mineralnych. Najbardziej popularne i dostepne w Polsce sa np. Everyday Minerals i Lily Lolo.
Edytowane przez pinupxgirl Czas edycji: 2011-08-04 o 11:23 |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak pisze Pinupxgirl, jeśli uważasz, że koloryt Twojej cery wymaga wyrównania postaw na puder prasowany (polecam Manhattan), natomiast jeśli chcesz tylko zniwelować błyszczenie zainwestuj w puder transparentny. Jeśli odpowiednio dbasz o cerę i zawsze wykonujesz dokładny demakijaż, to nie musisz się obawiać pogorszenia stanu cery
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
dziekuję za porady
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Rimmel Stay Matte. Używam już od dłuższego czasu i jeden z lepszych jakie miała. Jeżeli po jakimś czasie mimo wszystko będziesz lekko się świeci polecam bibułki matujące i przypudrować
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy chodzi o ten puder?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Puder jest rzeczywiscie rewelacyjny. Ja uzywam zawsze 001, innych kolorow nie testowalam. Nawet puder prasowany Bio Detox Bourjois nie dorownuje mu.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam transparenty i naprawdę jestem bardzo zadowolona
miałam też kolor 004 jednakże to moja nie uwaga lub mały bałagan na półkach drogerii... no ale spisywał się nadal świetnie, nie był ciemny więc dałam radę
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
a ja Ci polecam rossmannowskiego Synergena z pudrów prasowanych
jest tani i dobry, używam od paru lat i nie narzekam na nic oprócz szmatławego, plastikowego opakowania, które łatwo zepsuć. z sypkich / transparentnych polecam Viperę.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
też polecam synergena ma piękny pudrowy zapach ładnie matuje no i rzeczywiscie jest taniutki!
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Mogłabyś powiedzieć jaki masz rodzaj cery? Polecam puder Golden Rose - Pressed Powder nadaje on twarzy aksamitny wygląd, nie daje efektu ściągnięcia twarzy. W tej ofercie jest 10 odcieni. Także polecam Flormar - Wet & Dry Compact Powder ten puder można stosować na sucho i na mokro. Gwarantowany gładki, matowy wygląd, a problemy skórne, takie jak plamy zostają w łatwy sposób rozwiązane. Kamufluje niedoskonałości i nadaje twarzy jednolity i doskonały wygląd. Kosmetyk ten rozprowadza się równomiernie i bezproblemowo. Nie tworzy plam, nie podkreśla suchych skórek i nie podrażnia delikatnej skóry. Nadaje jej półmatowy, naturalny, gładki oraz zdrowy wygląd. Także występuje w 10 odcieniach.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
synergen najlepszy
też go używam i ma kilka plusów jednym z nich jest to że jest antybakteryjny , a w połączeniu z podkładem synergena po prostu cudo ;p
|
|
|
|
|
#14 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Puder do brwi ARDELL.
Korzystam od bardzo dawna, w zasadzie od samego początku ;-) Piszę o pudrze do brwi, bo akurat ten jest dla mnie szczególnie istotny. Bez jego zastosowania nie pokazuję się na ulicy ;-) |
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
synergen jest całkiem dobry, ale żałuję że nie ma jaśniejszych kolorów ;/
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
jest . fantastycznie kryje i jest antybakteryjny
używałam wiele podkładów z lepszych firm ale ten bije na głowe wszystkie , a co do kolorów to one wydają sie takie ciemne a na skórze troche jaśniejsze są ) aa i nie bierzcie koloru nr 2 bo jest pomarańczowy .
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Pierwszy puder
Witam
Niedługo skończę 16 lat i z tej okazji chciałabym kupić sobie pierwszy puder. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do przetłuszczania się. Jaki kosmetyk wybrać, żeby ładnie matował skórę, nie zatykał porów, nie było efektu "maski" i jednocześnie nie był zbyt drogi? Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pierwszy puder
,Też mam 16 lat
ja używam pudru z rossmanna SYNERGEN , jak za 8 zł to fajny efekt . Jak masz więcej kasy to z maybelina znajd,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ja osobiście nie lubię Synergena
Niestety już mi się kończy... Wiele osób chwali też Sensique puder prasowany. Coś na pewno znajdziesz
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mam 18 lat i "od początku" używam Synergena, próbowałam droższych pudrów, ale jednak ten antybakteryjny jest według mnie ok
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam puder Manhattan z serii Clearface
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
ja moja pudrowa przygodę zac zęłam od Stay M att z Rim mel i b ył dobry
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
mnie po nim wysypało, nie polecam. Ten rossmanowski jest całkiem fajny tylko dziwne kolorki ma, takie jakieś.. żółte
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam odcień vanilla 01 i właśnie wpada w pomarańcz
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
właśnie też miałam 01. Ale 02 wydaje mi się bardziej w porządku
bo patrzyłam dziś w rossmanie, moja koleżanka ich używa. Ja tylko maybelline dream matte mousse i do tego zamiast pudru zielona glinka i jestem zadowolona. Nic mi nie wyskakuje i wgl
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
Jak masz więcej kaski to może skuś się na puder mineralny?
Też mam cerę ze skłonnoscią do przetłuszczania i zbieram na mienralki, bo są chyba najlepsiejsze do przetłuszczającej się skóry ![]() Na razie używam stay matte z rimmela, ale aż tak zadowolona z tego "matte" nie ejstem, chyba że przez pierwszą godzinkę. |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Puder w dobrze dobranym odcieniu nie będzie tworzył efektu maski, zwykle odpowiada za niego źle dobrany/naniesiony podkład, pudry kryją dużo słabiej.
Ja zaczynałam od Miss Sporty, bo podszedł mi tak kolor (02) jak i cena, około 10zł za opakowanie. Potem używałam Rimmel Stay Matte, są dość fajne, ale nie znalazłam dla siebie odpowiedniego odcienia. Wibo kupiłam raz, tragedia ![]() Teraz używam mineralnych z FM, matują moją buzię na długo i cena nie zabija - najdroższy kosztuje bodajże 35zł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

Czy chodzi o ten puder?

28.06