![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Uwm :)
Witam szukam jakiś osób, które wybierają sie na studia zaoczne na uwm, ja zamierzam iść na bezpieczeństwo wewnętrzne, fajnie by było znależć osoby które idą na ten sam kierunek a jeśli nawet nie, to takie które chciałyby nawiązać nowe znajomości co by razniej było w październiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uwm :)
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja się waham, pomiędzy szkołą policealną a tymi studiami, bo szczerze mówiąc nie ciagnie mnie na studia, sama nie wiem czemu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja już jestem zdecydowana i tylko na Uwm składałam. Mam nadzieje,że mnie przyjmą na te dzienne,a jak nie to wtedy na zaoczne
![]() ![]() ![]() A na tą policealną to gdzie chcesz iść? Chociaż ja na Twoim miejscu mimo wszystko wolałabym studia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
no ja własnie się zastanawiam, bo te studia mnie tak średnio interesują, od małego wolałam jakieś bajery i szmery z włosami, malowanie paznokci itp, wiec w zwiazku z tym myslałam zeby srobic sobie technika uslug kosmetycznych i fryzjerskich, ale sama nie wiem, czy za kilka lat nie bede pluc sobie w twarz ze nie poszłam na studia :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli Cię to naprawdę interesuje to może i warto,bo jak masz się później męczyć na tych studiach i w trakcie uświadomisz sobie,że to nie to, to nie ma sensu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wlasnie dowiedzialam się ze zostalam przyjeta na Uwm. Zawsze o tym marzylam, kocham te miasto. Fajnie byłoby poznac pare osob bo niestety nikt z moich znajomych do Olsztyna sie nie wybiera. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
UWM to dobra uczelnia dołączając do tego miasto studenckie- Kortowo ;-)
Nie da się tam nudzić. ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
No pewnie też tak sądzę. Miasto na plus ![]() Witam. Ja niestety nie znam Olsztyna ale chyba będę musiała polubić to miasto bo przynajmniej przez 3 lata będę na nie skazana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
no ja własnie tez jestem bardzo blisko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
a skąd laski jesteście ? ja mieszkam 60km od olsztyna w Nidzicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Mam znajomych z NNI
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja mieszkam koło bydgoszczy :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
A powiedzcie mi jak przekonać rodziców do wyprowadzki, bo mam taki plan żeby isc na stancje z chlopakiem i znajomymi, tylko ze boję sie troche reakcji rodziców. Chcę iść do pracy, utrzymywać się z mała pomocą rodziców i usamodzielnić się troche, wyfrunąć z gniazda, bo powiem wam szczerze że u nas jest nędza z pracą czy stażem. Idziesz a oni mówią, że potrzebują z doświadczeniem, tylko gdzie ja mam je zdobyć? Myślę że w wiekszym miescie byłoby łatwiej, wiadomo nie jakies kokosy, ale zawsze na czynsz i jedzenie by starczyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
polamanyludzik jeśli chodzi o pracę to w Olsztynie niewiele lepiej, choć w sumie jako telemarketer bądź tym podobne powinnaś coś znaleźć.
Co do rodziców hm to zależy od ich sposobu wychowania, czy charakteru. Mozesz powiedziec, ze dojazdy są malooplacalne i może po prostu dorosłaś do tego aby sprobowac sie troche usamodzielnić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
wiesz ja mogę pracować gdziekolwiek, tylko żebym chociaż tysiak przytuliła co miesiac. Rozmawiałam z mamą wczesniej i ona powiedziała, że jeśli tutaj nie znajde pracy to może warto sprobować tam żyć, bo przecież jesli cos pojdzie nie tak to zawsze moge wrocic - jak ona to powiedziała. Nie chcę narazie rozmawiać na ten temat z nimi, po prostu się boję. A chciałabym sprobować żyć na własny rachunek, sprawdzić jak to jest choć wiem, że nie lekko, ale kiedys trzeba odciać pępowinę. Jak tu zostanę to i tak pewnie nic lepszego mnie nie czeka jak nic nierobienie, siedzenie w domu i zamulanie, bo przeciez wszyscy znajomi beda na studiach, a tutaj zostanie co najwyzej rodzina rodziców, ciotki, wujkowie etc. ja tak nie chce :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Hm, jeśli chcesz studiować dziennie i do tego pracować to może być ciężko.
Myślę, że gdybyś wyrobiła książeczkę sanepidowską to może byś się załapała do jakiegoś sklepu bo za studentów nie odprowadza się chyba podatku więc są chętniej przyjmowani. Fakt- większe miasto większe perspektywy. Radziabym sie obejrzec za pracą juz w sierpniu, dac ogloszenia o tym, ze studentka szuka pracy i powinno byc ok;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
ide na studia zaoczne, drogo ta ksiazeczka kosztuje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
50zł
![]() na pw wysłałam Ci link do strony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
a ty w tym roku szkolnym maturka co ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
tak ;-) miałam pół roku przerwy w edukacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
pod latarnia najciemniej :P wlasnie dostałam staz w urzedzie pracy, co za ironia, czyli moja wyprowadzka tak jakby jest marzeniem, staz trwa 3 miesiace czyli do listopada, a potem ponoc jak dobrze pojdzie zostane na zastepstwo za kobietke w ciazy. No cóż doszłam do wniosku ze moze to i lepiej, zdobede troche doswiadczenie i moze odloze troche kasy i sprobuje sie wyprowadzic w przyszłym roku akademickim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
dokładnie ;-)
studia nie zając a staż można wpisać w CV |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Trochę boję się co bedzie ze mną i moim facetem, on idzie na dzienne, mam dziwne wrazenie ze wszystko sie zmieni i cholernie mi przykro jak o tym pomysle
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
prawdziwa milosc przetrwa wszystko;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam wszystkich. Ja mam ten sam problem co ty:P również idę na ekonomię i także zostałam sama tyle, że u mnie wszyscy do Gdańska ruszyli. Jeśli moja koleżanka, która jest obecnie na liście rezerwowej nie dostanie się na ekonomię to idę do akademika. Według mnie stancja z zupełnie obcymi osobami to jest ryzyko bo jeśli ktoś ci nie będzie pasował to rok musisz się z nim męczyć, a ciężko w roku akademickim zmienic stancję. w akademiku jest dużo ludzi więc w czasie roku chyba można zmieniać pokoje bez żadnego problemu. takie jest przynajmniej moje zdanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.