Uwm :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 19:01   #1
polamanyludzik
Przyczajenie

Uwm :)

Witam szukam jakiś osób, które wybierają sie na studia zaoczne na uwm, ja zamierzam iść na bezpieczeństwo wewnętrzne, fajnie by było znależć osoby które idą na ten sam kierunek a jeśli nawet nie, to takie które chciałyby nawiązać nowe znajomości co by razniej było w październiku Także studentki łączmy się, do napisania ;D
polamanyludzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 21:12   #2
marlenka2525
Raczkowanie

Dot.: Uwm :)

Hej Ja się tam wybieram i też na bezpieczeństwo wewnętrzne, tylko że na studia dzienne
marlenka2525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 22:39   #3
polamanyludzik
Przyczajenie

ja się waham, pomiędzy szkołą policealną a tymi studiami, bo szczerze mówiąc nie ciagnie mnie na studia, sama nie wiem czemu..
Stary 2011-07-14, 14:13   #4
marlenka2525
Raczkowanie

Ja już jestem zdecydowana i tylko na Uwm składałam. Mam nadzieje,że mnie przyjmą na te dzienne,a jak nie to wtedy na zaoczne Trochę się boję,bo nie wiem jak to tam będzie a wyniki już jutro
A na tą policealną to gdzie chcesz iść? Chociaż ja na Twoim miejscu mimo wszystko wolałabym studia
Stary 2011-07-14, 16:44   #5
polamanyludzik
Przyczajenie

no ja własnie się zastanawiam, bo te studia mnie tak średnio interesują, od małego wolałam jakieś bajery i szmery z włosami, malowanie paznokci itp, wiec w zwiazku z tym myslałam zeby srobic sobie technika uslug kosmetycznych i fryzjerskich, ale sama nie wiem, czy za kilka lat nie bede pluc sobie w twarz ze nie poszłam na studia :p
Stary 2011-07-14, 21:03   #6
marlenka2525
Raczkowanie

Jeśli Cię to naprawdę interesuje to może i warto,bo jak masz się później męczyć na tych studiach i w trakcie uświadomisz sobie,że to nie to, to nie ma sensuA tak to przynajmniej będziesz robiła to co lubisz,a w dzisiejszych czasach na takie usługi jest zapotrzebowanie ,więc może i z pracą nie będzie tak źle Ja początkowo też myślałam o jakimś studium kosmetycznym Bo też mnie to trochę interesuje,ale nie jestem przekonana, czy bym chciała się tym w przyszłości zajmować...i tak sobie myślę,że skończę jakiś normalny kierunek, a jak coś to jeszcze zrobię sobie jakiś kurs,albo skończę zaocznie coś z tym związanego
Stary 2011-07-15, 16:26   #7
martaost92
Przyczajenie

Hej Dziewczyny
Wlasnie dowiedzialam się ze zostalam przyjeta na Uwm. Zawsze o tym marzylam, kocham te miasto. Fajnie byłoby poznac pare osob bo niestety nikt z moich znajomych do Olsztyna sie nie wybiera.
martaost92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 21:53   #8
Lili2115
Przyczajenie

Witam ja tez startowałam na prawo do uwm . wie ktos moze ile osob przyjeli na prawo ?
Lili2115 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 11:41   #9
nvmd
BAN stały

UWM to dobra uczelnia dołączając do tego miasto studenckie- Kortowo ;-)
Nie da się tam nudzić. ;-)
nvmd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 13:37   #10
MargaritaMangana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili2115 Pokaż wiadomość
Witam ja tez startowałam na prawo do uwm . wie ktos moze ile osob przyjeli na prawo ?
Tego chyba nikt nie wie ja czekam, bo jestem niedaleko na liście rezerwowej

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nvmd Pokaż wiadomość
UWM to dobra uczelnia dołączając do tego miasto studenckie- Kortowo ;-)
Nie da się tam nudzić. ;-)
No pewnie też tak sądzę. Miasto na plus
MargaritaMangana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 13:50   #11
Kasiulka1902
Przyczajenie

No pewnie też tak sądzę. Miasto na plus[/QUOTE]

Witam. Ja niestety nie znam Olsztyna ale chyba będę musiała polubić to miasto bo przynajmniej przez 3 lata będę na nie skazana. Czytając wasze posty myślę jednak, że nie będę musiała się długo przekonywać do Olsztyna:P
Kasiulka1902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 19:07   #12
Lili2115
Przyczajenie

no ja własnie tez jestem bardzo blisko a na ktorej pozycji jestes jak mozna wiedziec ?
Stary 2011-07-17, 12:05   #13
polamanyludzik
Przyczajenie

a skąd laski jesteście ? ja mieszkam 60km od olsztyna w Nidzicy
Stary 2011-07-17, 12:44   #14
nvmd
BAN stały

Mam znajomych z NNI Ja z Olsztyna, aczkolwiek na UWM nie ide:P
Stary 2011-07-17, 18:14   #15
Lili2115
Przyczajenie

ja mieszkam koło bydgoszczy :P
Stary 2011-07-17, 19:08   #16
polamanyludzik
Przyczajenie

A powiedzcie mi jak przekonać rodziców do wyprowadzki, bo mam taki plan żeby isc na stancje z chlopakiem i znajomymi, tylko ze boję sie troche reakcji rodziców. Chcę iść do pracy, utrzymywać się z mała pomocą rodziców i usamodzielnić się troche, wyfrunąć z gniazda, bo powiem wam szczerze że u nas jest nędza z pracą czy stażem. Idziesz a oni mówią, że potrzebują z doświadczeniem, tylko gdzie ja mam je zdobyć? Myślę że w wiekszym miescie byłoby łatwiej, wiadomo nie jakies kokosy, ale zawsze na czynsz i jedzenie by starczyło...
Stary 2011-07-17, 19:59   #17
nvmd
BAN stały

polamanyludzik jeśli chodzi o pracę to w Olsztynie niewiele lepiej, choć w sumie jako telemarketer bądź tym podobne powinnaś coś znaleźć.
Co do rodziców hm to zależy od ich sposobu wychowania, czy charakteru. Mozesz powiedziec, ze dojazdy są malooplacalne i może po prostu dorosłaś do tego aby sprobowac sie troche usamodzielnić?
Stary 2011-07-17, 21:27   #18
polamanyludzik
Przyczajenie

wiesz ja mogę pracować gdziekolwiek, tylko żebym chociaż tysiak przytuliła co miesiac. Rozmawiałam z mamą wczesniej i ona powiedziała, że jeśli tutaj nie znajde pracy to może warto sprobować tam żyć, bo przecież jesli cos pojdzie nie tak to zawsze moge wrocic - jak ona to powiedziała. Nie chcę narazie rozmawiać na ten temat z nimi, po prostu się boję. A chciałabym sprobować żyć na własny rachunek, sprawdzić jak to jest choć wiem, że nie lekko, ale kiedys trzeba odciać pępowinę. Jak tu zostanę to i tak pewnie nic lepszego mnie nie czeka jak nic nierobienie, siedzenie w domu i zamulanie, bo przeciez wszyscy znajomi beda na studiach, a tutaj zostanie co najwyzej rodzina rodziców, ciotki, wujkowie etc. ja tak nie chce :P
Stary 2011-07-17, 21:33   #19
nvmd
BAN stały

Hm, jeśli chcesz studiować dziennie i do tego pracować to może być ciężko.
Myślę, że gdybyś wyrobiła książeczkę sanepidowską to może byś się załapała do jakiegoś sklepu bo za studentów nie odprowadza się chyba podatku więc są chętniej przyjmowani.

Fakt- większe miasto większe perspektywy.
Radziabym sie obejrzec za pracą juz w sierpniu, dac ogloszenia o tym, ze studentka szuka pracy i powinno byc ok;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 21:52   #20
Kasiulka1902
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lili2115 Pokaż wiadomość
no ja własnie tez jestem bardzo blisko a na ktorej pozycji jestes jak mozna wiedziec ?

hmm... jestem ok 200 miejsca wiec daleko ale dostałam się od razu. a ile punktów ty masz??
Kasiulka1902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-17, 22:36   #21
polamanyludzik
Przyczajenie

ide na studia zaoczne, drogo ta ksiazeczka kosztuje ?
Stary 2011-07-17, 23:16   #22
nvmd
BAN stały

50zł
na pw wysłałam Ci link do strony.
Stary 2011-07-17, 23:19   #23
polamanyludzik
Przyczajenie

a ty w tym roku szkolnym maturka co ?
Stary 2011-07-17, 23:23   #24
nvmd
BAN stały

tak ;-) miałam pół roku przerwy w edukacji
Stary 2011-07-19, 17:12   #25
polamanyludzik
Przyczajenie

pod latarnia najciemniej :P wlasnie dostałam staz w urzedzie pracy, co za ironia, czyli moja wyprowadzka tak jakby jest marzeniem, staz trwa 3 miesiace czyli do listopada, a potem ponoc jak dobrze pojdzie zostane na zastepstwo za kobietke w ciazy. No cóż doszłam do wniosku ze moze to i lepiej, zdobede troche doswiadczenie i moze odloze troche kasy i sprobuje sie wyprowadzic w przyszłym roku akademickim.
Stary 2011-07-19, 17:26   #26
nvmd
BAN stały

dokładnie ;-)
studia nie zając a staż można wpisać w CV
Stary 2011-07-19, 19:05   #27
polamanyludzik
Przyczajenie

Trochę boję się co bedzie ze mną i moim facetem, on idzie na dzienne, mam dziwne wrazenie ze wszystko sie zmieni i cholernie mi przykro jak o tym pomysle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 23:41   #28
nvmd
BAN stały

prawdziwa milosc przetrwa wszystko;-)
Stary 2011-07-20, 15:53   #29
just92
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny ja też wybieram sie na studia do olsztyna na ekonomie, tyle ze moi wszyscy znajomi pouciekali do Wwy noi zostalam sama jutro ide ogladac jakies pokoje ale ostatnio zaczelam myslec nad akademikiem, moze ktoras z was poradzi co lepsze? Tez mam problem bo jeszcze do tego wszystkiego chlopak, tak czy tak lipa bede sie z nim widywac raz na tydzien jak dobrze pojdzie bo pracuje a jak pojde do akademika to juz wgl nie wiem co bedzie.. dlatego rozumiem kolezanke, ale nie martw sie, ja np Ci zazdroszcze, rodzicow zawsze da rade przekabacic to mysle ze jego studia a twoja praca nie bedzie problemem )

there are far, far better things ahead
than any we leave behind

just92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 09:44   #30
katia192
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez just92 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja też wybieram sie na studia do olsztyna na ekonomie, tyle ze moi wszyscy znajomi pouciekali do Wwy noi zostalam sama jutro ide ogladac jakies pokoje ale ostatnio zaczelam myslec nad akademikiem, moze ktoras z was poradzi co lepsze? Tez mam problem bo jeszcze do tego wszystkiego chlopak, tak czy tak lipa bede sie z nim widywac raz na tydzien jak dobrze pojdzie bo pracuje a jak pojde do akademika to juz wgl nie wiem co bedzie.. dlatego rozumiem kolezanke, ale nie martw sie, ja np Ci zazdroszcze, rodzicow zawsze da rade przekabacic to mysle ze jego studia a twoja praca nie bedzie problemem )

Witam wszystkich. Ja mam ten sam problem co ty:P również idę na ekonomię i także zostałam sama tyle, że u mnie wszyscy do Gdańska ruszyli. Jeśli moja koleżanka, która jest obecnie na liście rezerwowej nie dostanie się na ekonomię to idę do akademika. Według mnie stancja z zupełnie obcymi osobami to jest ryzyko bo jeśli ktoś ci nie będzie pasował to rok musisz się z nim męczyć, a ciężko w roku akademickim zmienic stancję. w akademiku jest dużo ludzi więc w czasie roku chyba można zmieniać pokoje bez żadnego problemu. takie jest przynajmniej moje zdanie. A po za tym jeśli zostajesz sama to w akademiku szybciej poznasz ludzi
katia192 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości