jaka suknia slubna dla duzych cyckow? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-27, 18:36   #1
lenk@
Raczkowanie

Question

jaka suknia slubna dla duzych cyckow?

Drogie Wizazki!jestem tu nowa , niedawno odkrylam to forum i pomyslalam sobie, ze moglybyscie mi doradzic jaki kroj sukni slubnej pasowalby dla kobietki z troche wiekszym biustem niz przecietny ??? otoz chcialabym sie dowiedziec czy np taki oto kroj (zdjecie dolaczam- znalazlam u jednej wizazki) pasowalby "biusciastym", a moze macie inne propozycje???

www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=84668
www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=84679
www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=84919
lenk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 18:58   #2
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17
Dot.: jaka suknia slubna dla duzych cyckow?

mysle ze dla duzego biustu pasowalaby najbardziej ta ostatnia
prowokacja17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 19:21   #3
lenk@
Raczkowanie

a ta pierwsza??bo szczerze powiem ze mi sie najbardziej spodobala, tylko nie jestem pawna czy ja nie musze miec gorsetu? choc z drugiej strony ktos mi powiedzial ze bede w gorsecie wygladala jak w pancerzu!juz nie wiem . a moze wkleicie kilka fotek- dla kobitki z "D" ???
Stary 2005-06-27, 20:39   #4
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

W sumie wszystkie mają podobne dekolty- szpis, jedne bardziej rozciągnięte na ramiona drugie mniej. Jeśli 'jedyneczka' to Twój typ todlaczego nie

Musisz poprzymierzać sobie kilka fasonów sukien, w której lepiej będziesz wyglądać no i stanik [ sztywniejszy ] w przypadku tych co podałaś, powinien ładnie 'sciagać" biust.

Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 22:11   #5
Akane
Zakorzenienie

Lenk: rety, ta druga suknia jest boska... Gdzie ją wypatrzyłaś??
A co do Twojego pytania - chyba wszystkie będą pasowały dziewczynie o kobiecych kształtach. Też mam spory biust (co prawda C, a nie D) i również mnie ta kwestia trapiła (szczególnie, że do kompletu jestem niska ;P). Ale myślę, że Ty suknie wybrałaś idealne
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 09:28   #6
lenk@
Raczkowanie

Bardzo Wam dziekuje drogie wizaki - chyba bede czesciej odwiedzac te stronke ! Akane ciesze sie ze moze znlazlas i dla siebie te wymarzona !!! wszystkie sukieneczki sciagnelam niedawno ze strony jednej z wizazanek i...... zamarlam z wrazenia!!! teraz pozostaje mi tylko - zgodnie z rada Nefretete przymierzanie (jak ja tego nie lubie!!) i poszukiwanie tej wymarzonej, bo obawiam sie ze moze trwac to dosc dlugo! Dzieki kobitki za rade!!! POZDRAWIAM!!!
Stary 2005-06-28, 09:31   #7
lenk@
Raczkowanie

Acha, zapomnielam.... czy ktoras z was miala moze kiedys przyjemnosc z taka jednolita sukieneczka jak "jedyneczka: (tzn. bez gorsetu) ? i jak sie sprawdza? nie jest czasami niewygodna? dzieki za wszystko !!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-28, 11:02   #8
Masza_20
Raczkowanie

Szczerze mowiac zazdroszcze wam takich problemow, bo ja niestety mam A i marze o gorsecie! Mysle ze jesli chodzi o gorset to wcale nie musisz wygladac jak w pancerzu, tylko trzeba wybrac odpowiedni kroj, pokombinowac z szeleczkami lub bez, no i oczywiscie dobry stanik. Jak na moj gust to ta pierwsza suknia jest najladniejsza!!! Sliczna. Musisz przymierzyc takie "jedyneczki" jak to nazwalas, ale tak mi sie jakos wydaje ze jesli jestes szczupla i tylko biuscik masz duzy to moze byc rzeczywiscie niewygodna. Gorset mozna latwiej dopasowac do figury i mysle ze takie 2 czesciowe kreacje sa optycznie bardziej lekkie i beda odwracac uwage od "duzej" gory. Nie jestem specjalistka, ale wydaje mi sie ze proporcje beda lepiej zachowane. Moja najlepsza przyjaciolka brala slub rok temu i rowniez ma spory biust (co prawda C a nie D) i do tego nie jest az tak szczupla jak modelki, ale miala gorset na szerokich szelkach, aby dobrze trzymal biust i wygladalo to naprawde bardzo ladnie. Na poprawinach miala gorset bez ramionczek w dodatku w podluzne pasy i szczerze mowiac sama przyznala ze wygladala jak Fiona ze Shrek'a. Proponuje wybrac sie do kilku salonow z grupa przyjaciolek albo z kims z rodziny i poprzymierzac rozne fasony i modele.
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 11:15   #9
katrin79
Raczkowanie

Ja również uważam, że najlepszym rozwiazaniem jest przymierzanie najrozmaitszych sukienek. Ja wprawdzie nie mam problemu z duzym biustem (miseczka B...), ale zanim zaczelam zastanawiac sie, w czym bede dobrze wygladac obejrzalam wszystkie kolekcje roznych firm zaznaczajac moje typy (internet, katalogi, ulotki). Dopiero pozniej wybralam sie do salonow i mierzylam, mierzylam i jeszcze raz mierzylam! Wybralam taki gorset, ktory eksponuje i optycznie powieksza moj sredniej wielkosci biust. Tak wiec nie zastanawiaj sie tylko ruszaj na odboj salonow z sukniami slubnymi!
katrin79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 11:32   #10
Akane
Zakorzenienie

Katrin: czy możesz podać namiary na takie miejsca w sieci, gdzie wpisuje się swoje wymiary i na podstawie tych wymiarów pojawiają się proponowane dla danej figury sukienki? Będę ogromnie wdzięczna!
Stary 2005-06-28, 11:39   #11
lenk@
Raczkowanie

Dzieki wizazki- jestescie kochene - szkoda ze nie moge sie wybrac z Wami do tych salonow! chyba zrobie tak jak pisala katrin - musze powyklejac troche sukeneczek, pozaznaczac i potem marsz z tym wszystkim do salonu!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-28, 11:41   #12
katrin79
Raczkowanie

Akane-piszac "moje typy" mialam na mysli konkretne modele sukienek, ktore wpadly mi w oko. Nie znam takiej strony, ktora dopasowywalaby odpowiednia suknie do wymiarow. Mysle, ze kazda z nas wie mniej wiecej w czym korzystnie wyglada i przegladajac kolekcje automatycznie eliminowalam np.suknie na duzym kole, bardzo obszerne, bo jestem sredniego wzrostu (163 cm) i w takich sukniach wygladalabym na jeszcze nizsza. Poza tym jestem typem takiej osoby, ktora musi przymierzyc suknie (czy cokolwiek innego), dotknac materialu, wykonac kilka ruchow a nie spojrzec na obrazek, zdjecie i powiedziec "to jest to".
katrin79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 11:48   #13
lenk@
Raczkowanie

Łeeeeee szkoda myslalm ze cos takiego jest, jak przeczytalam prosbe akane to az mi serducho podskoczylo z radosci, bo sama bym taka stronke obejrzala!! a tu lipa!! szkodaaaaaaaaaa.......... ......
Stary 2005-06-28, 11:51   #14
Akane
Zakorzenienie

Katrin: ech, to się źle zrozumiałyśmy Szkoda. Chociaż gdzieś już czytałam, że można wpisać np. swój wzrost, no i automatycznie wyświetlane są zdjęcia niskich modelek w odpowiednich dla ich wzrostu sukniach ślubnych.
Też wolę "dotknąć i przymierzyć", ale nie zawsze się da No i dobrze wyrobić sobie opinię, pozachwycać się fotkami, a potem szukać sukienek po salonach
Stary 2005-06-28, 12:04   #15
lenk@
Raczkowanie

Pozostaje nam pedzic do slepow i mierzyc, mierzyc, mierzyc..........i ..........wycinac fotki !
Stary 2005-06-28, 16:55   #16
akira
Raczkowanie

gdzieś czytałam że najlepszy czy dużej miseczce jest dekolt amerykański
http://www.petertrends.com.au/catalo...3273Slinky.jpg
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 17:49   #17
lenk@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akira
gdzieś czytałam że najlepszy czy dużej miseczce jest dekolt amerykański
http://www.petertrends.com.au/catalo...3273Slinky.jpg
Tak, tak, przegladalam dzis forum (nie pamietam chyba dotyczace mody) i faktycznie wyczytalam w nim, ze najodpowiedniejszy kroj to dekolt amerykanski......macie jakies fotki ze slubnymi z takim dekolcikem???
Stary 2005-06-30, 08:27   #18
akira
Raczkowanie

suknie z dekoltem amerykańskim
Stary 2005-06-30, 08:30   #19
akira
Raczkowanie

i jeszcze te
Stary 2005-06-30, 20:18   #20
civi1
Przyczajenie

Unhappy Dot.: jaka suknia slubna dla duzych cyckow?

a kto mnie coś doradzi?? biust w rozmairze 75f i 84 cm w pasie do tego 160 wzrostu, czarno widze dzien wyboru sukni
civi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 17:57   #22
civi1
Przyczajenie

nie wiem... ja nigdy nie chciałam duuuuzej spodnicy tylko prostą sukienke bez duzych halek ech... marzenia
Stary 2005-07-01, 18:27   #23
akira
Raczkowanie

a może spróbujesz przymierzyć takie coś z gorsetem w pionowe pasy z francuskimi cięciami tzn. takimi zwężającymi się w talii ….tylko gorset szyty razem z szerszymi ramiączkami lub jednym przez szyję ze spódnicą w kształcie litery A

http://www.sinceritybridal.com/photo...0105153741.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v3...ses/almost.jpg

albo tylko takie coś tyko ten materiał wzorzysty na gorset i część spodnią, zmienić na jakiś w delikatne subtelne prążki

http://www.reginadiamante.ihe.pl/Foto/Herve/h16.jpg

możesz uszyć i bez halki..ale jakoś one się źle układają..nie musi być to litera A bombkowata a halka zabezpiecza o tyle że materiał suknii nie klei Ci się do nóg przy wietrze i zachowuje ona jako taką formę
Stary 2005-07-01, 19:54   #24
civi1
Przyczajenie

te sa fajne.... problem w tym ze gdzies czytalam z ejak sie jest malym puszystym z duzym biustem powinno sie miec sukienke taka jak te u gory nie wiem jak on sie nazywa ten kroj. coz zobaczymy na razie i tak sie nie wybieram zaczne sie martwic za kilka miesiecy. choc kusi mnie jakas dobra krawcowa anie salon sukienek, elizabeth kolo mnie ma im multum,a le dla mnie wszystkie nieciekawe. tak to jest jak ktos chce bardzo skromna suknie. co do halki to moze byc byle bym nie wygladała jak beza i nie miala metra od nogi do brzegu sukni . dzieki za wszystkie rady Aśka
Stary 2005-07-03, 11:14   #25
akira
Raczkowanie

Civi pomyślałam jeszcze o jednym..a może zwykła sukienka w kształcie litery A - nie beza ale górę optycznie zmniejszyć poprzez zastosowanie ciemniejszej koronki kończącej się gdzieś powyżej talii to Cię znowu "podwyższy"..o coś w tym stylu tylko zmodyfikować trochę górę by ukryć ramiączka od biustonosza (jakiś dekolt w kształcie litery V, łezki lub trapezu)

http://www.pronuptia.pl/pics/pani/crinoligne_d.jpg
Stary 2005-07-04, 17:05   #26
sssabka
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: jaka suknia slubna dla duzych cyckow?

potrzebujesz jakiejś sukienki, do której mogłabyś ubrać stanik na ramiączkach, żeby podtrzymać biust!!! pierwsza i druga odpadają
życzę udanego ślubu
sssabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości