|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
praktyki w biurze podróży
przepraszam ale nie wiem gdzie umieścić ten wątek.
Mam wielka prośbę do Was- chodzi o to że muszę odbyć praktyki miesięczne w krakowskim biurze podróży . A ja nie chcę chodzic na te praktyki tylko dostać pieczątkę że je odbyłam. Znacie może jakieś biuro w Krakowie które może mi takie coś zaoferować?? Nie chcę chodzić na praktyki gdyż mam pracę i chciałabym przez ten miesiąc sobie budżet podreperować... Proszę o pomoc!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
La Moderatoiure
|
Dot.: praktyki w biurze podróży
Heh raczej żadne biuro ci na to nie pozwoli. Bo to ... niezgodne z prawem tj. regulaminem uczelni.
Pieczątkę jedynie można zdobyć po znajomości. Ale są fajne biura gdzie nie musisz siedzieć po 8 godz. tylko umawiasz się jak ci psuje, dzis np 4 godz, jutro 7 itd. Polecam biuro na Dominikańskiej, ja stamtąd mam pieczątkę ![]() Poza tym , nie każde biuro przyjmuje praktykantów.... Na Twojej uczelni powinny byc wywieszone ogłoszenia o potrzebnych praktykantach, poszukaj, popytaj znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
no własnie w Tui nie przyjmuja juz praktykantow bo bylam.
slyszalam ze własnie niektore biura daja pieczatki ale bardzo zadko... poprostu tzreba trafic A własnie ktos moze ma jakies znajomosci?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
La Moderatoiure
|
Heh
![]() Ja nie mam ![]() Popytaj wśród znajomych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zastanów się też, w jaki sposób nauczysz się pracy w BP nie chodząc na żadne praktyki.
![]() |
#6 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
Chyba że Ci na tym nie zależy i nie chcesz po studiach pracować w biurze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
czy możecie polecić jeszcze jakieś biura w Krakowie, w któych odbywałyscie praktyki?
Muszę je odbyć w wakacje.. Studiuję filologię włoską.. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też italianistyka, ale UW... w Krakowie to na pewno Olimp i bodajże Volare Travel mają dużo ofert włoskich, a Olimp ma tylko kilku pracowników i zawsze straszny kocioł. Może zechcą przyjąć do pomocy kogoś z włoskim?
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie kończę 7 tygodniowe praktyki w biurze podróży... nawet fajnie było
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Z tego co wie, to w MazurkasTravel bardzo idą na rękę. Nie dość, że dostosowują Ci dni i godziny tak jak Ci pasuje to jeszcze rzeczywiście coś robisz, a nie siedzisz i odliczasz sekundy bo wszyscy mają Cię generalnie gdzieś. Tak przynajmniej zachwalała koleżanka, która właśnie tam odbywała praktyki. Ja ze swojej strony na pewno nie polecam Orbisu.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mam takie małe pytanie do Was a propos praktyk.
Jestem licealistką i planuję studia właśnie na kierunku Turystyka i Rekreacja. Myślicie, że mam jakieś szanse, żeby odbyć praktyki? Nawet takie bezpłatne... zawsze to dałoby mi jakiś obraz pracy, jaka miałaby mnie czekać. Jest jakaś szansa czy to dotyczy tylko studentów? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Czesc wszytskim.
Ja tez mam pytanie odnosnie praktyk w biurze podrozy.Czy ktos wie ktore biuro podrozy w krakowie przyjmuje obecnie uczniow na praktyki?Czy mozecie cos polecic? Bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A próbowalaś obdzwaniać znalezione w Internecie krakowskie biura podrózy? To chyba prostsze niż czekanie, aż zgłosi się ktoś, kto przypadkiem wie o poszukiwaniu praktykanta...
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Praktyki w biurze podróży
Witajcie
![]() Pod koniec tego roku akademickiego będę robić praktyki i najprawdopodobniej będę je robić w biurze podróży. Czy ktoś z was jest w stanie mi powiedzieć jak takie praktyki tam wyglądają? Co się w ich trakcie robi? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Work, work, work
|
Dot.: Praktyki w biurze podróży
Cytat:
![]() Miałam praktyki, staż i pracuję teraz w tej branży, więc służę pomocą. Ile czasu masz praktykę? Nie mówię już, że możesz robić kawę, herbatę, chodzić na pocztę itd, bo mam nadzieję, że te czasy już minęły, ale mogę się mylić. Śmialiśmy się z kumpla, jak mieliśmy praktyki w BP, że musiał łazić z pieskiem szefowej na spacer ![]() ![]() A poważnie, to zapewne będziesz robić kosmetyczne sprawy, np. obklejanie katalogów z logiem biura, wypisywanie faktur prowizyjnych, adresowanie kopert, zmiana witrynki. Może nauczysz się też obsługiwać programy do rezerwacji imp.tur typu MerlinX, Sart czy BlueVendo. Pomożesz w obsłudze klienta, w rezerwacji biletów i ich sprzedaży, może coś z ubezpieczeniem. Nie wiem, co BP posiada, jakie usługi świadczy, czy tylko sprzedaż imprez, czy pokrewne usługi, np. sprzedaż biletów, ubezpieczenia itd. ![]()
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
biegam dla Zabawy
|
Dot.: Praktyki w biurze podróży
Jakbyś trafiła do BP gdzie pracowałam to najpierw zmieniałabyś witrynkę, obklejała katalogi. Tym którzy byli na krócej tylko pokazywało się system rezerwacji. Jak ktoś siedział dłużej i akurat był miejszy ruch to miał kompleksową naukę. Dawaliśmy też umowy do poczytania, katalogi do przejrzenia - czasem była mała przepytka z ofert i geografi ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.