|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przyjęcie weselne w domu :)
[img]icons/icon40.gif[/img] dziewczyny
W przyszłym roku wychodzę za mąż [img]icons/icon7.gif[/img] , a że oboje nie lubimy pompy i żle czujemy się wśród "tłumu", postanowilismy że ślub bedzie kameralny, tylko dla rodziców i rodzeństwa, i zorganizujemy go w domu. Zaoszczędzi nam to stesu i co za tym idzie troszkę finansów, ale nie w tym rzecz. Czy któraś z Was miała ślub w domu albo ślub kameralny, nie wiem jak to wszystko zorganizować. Chciałabym sama przystroic stół kwiatami, może białe pokrowce na krzesła? Poradźcie mi coś jakieś pomysły jak mozna to wszystko udekorować? pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: przyjęcie weselne w domu :)
my też w przyszłym roku i też kameralnie.
huczny będzie ślub [img]icons/icon7.gif[/img] a mini-przyjęcie dla rodziny odbędzie się pod postacią obiadu w hotelu. jako że oglądam rózne strony i stroniczki z tej dziedziny - jak coś znajdę to podrzucę do tego wątku [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja swój ślub wymyśliłam wracając znad morza, z wakacji, a ponieważ WIEDZIAŁAM od zawsze, że MUSI odbyć się 7. września, okazało się, że mamy mało czasu, ponieważ jak wiadmomo w urzędzie należy złożyć odpowiednie dokumenty najpóźniej na 1 miesiąc i 1 dzień przed planowaną datą.
No i udało się - 6. sierpnia pojechaliśmy do Kazimierza Dolnego a miła pani urzeędniczka została dla nas 10 minut dłużej w pracy - trafiliśmy na samo zamknęcie. [img]icons/icon10.gif[/img] Na sam ślub przyjechaliśmy w asyście świadków i osoby, która miała za zadanie uwiecznić ceremonię na kamerze (koleżanka - amatorka). Nie przystajaliśmy pokoi hotelu ani samochodu, zajęliśmy się tylko swoim wyglądem. [img]icons/icon12.gif[/img] Po ślubie zaczęliśmy maraton po co przyjemniejszych knajpkach Kazimierza i było naprawdę uroczo. [img]icons/icon7.gif[/img] A pani fotograf (już profrsjonalistka - z Kazimierza) przegoniła nas na górę, do ruin zamku - po kocich łbach w obcasach (!!! [img]icons/icon10.gif[/img]), ale opłacało się, bo zdjęcia wyszły ślicznie a i ona stanęła na wysokości zadania - wiedząc, że następnego dnia wracamy do domu, w ciągu 4 godzin od ceremonii mieliśmy dostarczone gotowe albumy w 3 kopiach. Większość ludzi nie rozumie, że ktoś może mieć ochotę urządzić swój własny ślub nieco mniej konwencjonalnie niż inni albo że nużą go wielkie imprezy w remizie strażackiej na 150 osób a perspektywa spędzenia tego jakże niezwykłego dnia w towarzystwie osób, z których większość widzi po raz pierwszy bądź drugi w życiu lub którzy są dla niego co najwyżej obojętni - może budzić niechęć. My postawiliśmy na swoim i naprawdę nie żałuję tej decyzji. A z całą pewnością był to niezapomniany i niecodzienny ślub - róznież dla nieobecnych na nim. [img]icons/icon7.gif[/img] Powodzenia, ivka! Jedna zasada: nie daj się manipulować rodzicom i przyszłym teściom! To TWÓJ ślub, TWOJE życie i to TOBIE ma się wszystko podobać. Oni już mieli okazję się wykazać na swoim. No, możesz jeszcze ewewntualnie konsultować mniej istotne szczegóły z narzeczonym. [img]icons/icon12.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
[img]icons/icon40.gif[/img]
musze przyznać że ślub miałas cudowny [img]icons/icon29.gif[/img] ja tez stawiam na luz! nie mam zamiaru stresowac się przy stówce gości z czego jak zauważyłas 40% to znajomi rodziców czy znajomi znajomych, piata woda po kisielu itd. [img]icons/icon7.gif[/img] Ja od zawsze chciałam by było w gronie góra 10-12 osób, kameralnie i w domku - mi pasuje. Co do manipulowania to nie dałam się! [img]icons/icon10.gif[/img] Mam mało tolerancyjna rodzinę wiec wiem ze bedzie obraza - babcie, ciocie i cały komitet, ale w końcu to mój ślub moje wesele moje życie ...[img]icons/icon7.gif[/img] dzieki za słowa otuchy, wiem ze robię dobrez a co najwazniejsze mój przyszły się z tym wszystkim zgadza, tez mu to odpowiada i trzymamy się razem [img]icons/icon40.gif[/img] Ivka
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie przepadam za weselami generalnie, ale jeszcze rolę gościa można przeboleć.
państwo młodzi mają natomast ciężkie życie. moje dwie znajome odchorowywały parę dni zmęczenie tej pamiętnej nocy [i bynajmniej nie mówię tu o poślubnych igraszkach, bo podobno na to nie starcza sił [img]icons/icon12.gif[/img]]
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam zupełnie inny ślub z racji tego że jestem protestantką ślub i wesele odbyło się w kościele w tak zwanym stylu amerykańskim - ciacho i do domu. Było naprawdę super przyjechało kilku piosenkarzy i zespołów gospel i tak nam umilali czas. Samym ślubem byłam bardzo zestresowana (ok. 300 osób) - więc wymyśliłam, że reszta powinna być krótka acz przyjemna. Straszliwie nie podobają mi się tz.wesela wiejskie czyli kupa żarła, tańce przez całą noc i walający się goście pod stołami, tfu z takim dziadostwem.
Męża brat właśnie niedługo będzie się żenił i niestety robi ślub i wesele nie dla siebie tylko dla rodziny i gości - przerażające: ubrania pod rodzinę, zaproszenia i wystrój też, okropieństwo - nic dla własnej przyjemności - gdy zrobiłam im odlotowe zaproszenie z super szalonym tekstem to stwierzili że strasznie im się podoba, ale co sobie rodzina pomyśli i mają takie chamskie w serduszka i kwiotki fuj. Najważniejsze jest to by nie ulegać rodzince, zróbcie to tak jak wy chcenie, a nie pod gusta rodziny. Nie oto chodzi, żeby było ładnie i słodko lecz o to byście wy dobrze sie czuli. Życzę odwagi.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja też nie cierpię tego rodzaju imprez, mój mąż na szczęście też... My zaprosiliśmy wszystkich gości po ceremonii na lampkę szampana, od razu na miejscu, potem wróciliśmy do domu, przebraliśmy się i od razu pojechaliśmy na 3 dni w Bory Tucholskie. A jako przyjęcie była kolacja przy świecach we dwoje, przy romantycznej muzyce ze starego magnetofonu szpulowego... I jakbym miała cofnąć czas zrobiłabym tak samo. To był naprawdę nasz dzień. Było cudownie!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ogromnie Wam wsztrskim dziekuje, dzieki Wam wiem że dobrze robię, po swojemu to jest to ! [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja byłam niedawno na przyjęciu weselnym kuzynki właśnie w domu. Nie było tak zupełnie malutkie. Byli oczywiście państwo młodzi, świadkowie, rodzice, rodzeństwo, dziadkowie i pare osób z rodziny takich bardziej zaprzyjaźninych, łącznie ok. 25-30 osób. Przyjęcie było w największym pokoju, była pani wynajęta do przygotowania wszystkiego tzn. potraw. Z tegoż pokoju było wyjście na taras i na podwórko i tam było przygotowane miejsce jakby ktoś chciał tańczyć, ewentualnie posiedzieć w spokoju [img]icons/icon12.gif[/img] Ogród - nie taki amerykański wielki z fontannami - ale zwykły polski przydomowy ogródek był udekorowany, świecami i kwiatami. Była bardzo miła atmosferka, taka właśnie kameralna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że dobrze robisz [img]icons/icon7.gif[/img] To będzie Wasz dzień a nie jakiejś cioci, czy kuzynki... Jeśli ktoś z rodziny się obrazi, to jego problem.
To Wy macie się dobrze czuć, dobrze bawić,a rodzinka tylko przy okazji [img]icons/icon7.gif[/img] Powodzenia [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: przyjęcie weselne w domu :)
jak ja Wam zazdroszcze rob tak jak Ci sie marzy bo to TWOJE wesele!!!!!!!!!!1
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: przyjęcie weselne w domu :)
Ja tez zaczynam myslec nad tym jak ma wygladac moj slub i przyjecie.
Moj TŻ nie lubi hucznych imprez, jest wlasnie za kameralnym przyjeciem a ja ... a ja wlasnie nie wiem ![]() mala-czarna ... mialas wspanialy pomysl ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.