![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kto zaczyna ze mna biegac?
hej
![]() jakies 3 tygodnie temu zaczelam bieganie po dluzszej przerwie(wczesniej biegalam pol roku) i szukam kogos z jakakolwiek wiedza o bieganiu , komu bedzie sie chcialo codziennie pisac o swoich treningach , jak dlugo i z jakim tempem biegal itp i z kim moglabym sobie pogadac o swoich postepach itp. takiego patrnera do biegania , tylko na odleglosc ![]() ![]() ![]() narazie moge biegac przez okolo 30 min ![]() ![]() mam nadzieje ,ze ktos taki sie znajdzie ![]() buziole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: kto zaczyna ze mna biegac?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=118077
podejrzewam ze tam kogos znajdziesz dla siebie..
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
jak bedzie jutro ładna pogoda i bede miec troche wolnego czasu to tez sie przebiegne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja bym się skusiła
![]() ![]() ![]() Więc jak? Od jutra start ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jutro postaram się wybyć rano, a w resztę dni zobaczymy... zajęcia mam różnie - pewnie uda mi się skraść jeszcze ze dwa poranki w ciągu tygodnia. Więc jutro zaczynam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hehe jasne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zdecydowanie wieczorkiem wole niz porannych godzinach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ajjjj zapomnialam o najwazniejszym ![]() bo jak pisalam wyzej juz wczesniej troszke biegalam i wtedy zaczynalam od zera , nie mialam zadnego doswiadczenia i robilam duzo , glupich bledów ![]() m.in. zaczynalam bieg z miejsca , zadnej rozgrzewki, po posilku, potem zadnego rozciagania , buty zwykle adidasy , a najlepsze bylo to ,ze bieglam tempem jak na 100 metrow ![]() przez to bolaly mnie miesnie ,lydki(zle buty , brak rozgrzewki) , biegalam za krotko(szybki bieg-krotki bieg) , lydki mi urosly do wielkich rozmiarów ( brak rozciagania po biegu), kolka podczas biegu(po posilku) i wiele wiecej ![]() ![]() ![]() teraz sama po swoich bledach wiem ,co i jak mam robic ![]() ![]() i nie wiem jakie wy macie doswiadczenie? bo nie chcialabym ,zebyscie pobiegly jutro ,zmeczyly sie na maksa , a w najgorszym wypadku doznaly jakiejs kontuzji (ja bylam taka glupia ,ze potrafilam biegac w baletkach ![]() ![]() jak sobie to ladnie zaplanujemy ,powymieniamy sie wiedza to mozemy to dlugo ciagnac ,a tak do byloby szkoda.... no koniec mojego wymadrzania sie ![]() ![]() podkresle ostatni raz ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() Edytowane przez aanitka19 Czas edycji: 2008-02-23 o 01:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
przyłączam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja tez sie przylaczam do tematu. Biegam regularnie od kilku tygodni 30 minut, staram sie robic to codziennie ale czasem jak jest bardzo zimno i leje to robie sobie dzien przerwy. Robie to w ramach walki z depresja. Leki przyjmuje juz od dluzszego czasu i zaczely dzialac, chodze rowniez na terapie do psychologa i uzupelniam to wszystko biegami. W czasie biegu i jakis czas po nim czuje sie swietnie psychicznie- naprawde ten sport mi bardzo pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps karolcia13 i lola_psik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj tak! Znam to! Moje pierwsze biegi też sama sobie zamieniłam w tortury przez takie podstawowe błędy. Do tego zestawu dodam bieganie bez czapki na wietrze - poza włosami nie do rozczesania jeszcze bolące uszy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
niop ja tez po bieganku
![]() ![]() ![]() ![]() tak wiec poszlam teraz , obylo sie bez rewelacji ![]() jedyna roznica jaka zauwazylam ,to to ,ze mi to latwiej poszlo ![]() ale ja juz bym chcaiala biegac po godzince codziennie ![]() a Wy jak? Anna 87 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
ja chetnie sie przylacze tylko mam watpliwosci co do tego rodzaju sportu czy przez bieganie nie dosttane masywniejszych ud bardzo bym tego nie chciala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
nie ''dostaniesz'' tzn na pewno zmienia ci sie lydki , u mnie troszke sie powiekszyly ,ale o tym pisalam wyzej chyba. Ale uda mi wyszczuplaly raczej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moj TZ-et od jakiegos czasu biega po 10 km i chcialam z nim dzisiaj przebiec, Matko jedyna po kilkuset metrach mialam dosyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps a w avatarze Twoja coreczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwszego dnia jak bieglam to po 50 metrach myslalam ze umre i musialam sobie przystanac i zrobic przerwe. a teraz moge biec 30 minut bez przerwy. tak naprawde warto kazdego dnia wyznaczac sobie nowe granice do ktorych sie dazy i nie zniechecac sie ![]() btw wogole teraz jest idealna pogoda do biegania w sumie. najbardziej sie boje co bedzie jak sie zrobi cieplej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
ja mam zawsze taki słomiany zapał...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
natalia 1988 no a jak
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
tu macie fajna strone dot. biegania www.bieganie.pl w zakładce zacznij biegać są plany treningowe w tym dla poczatkujacych. moze warto spojrzec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jadlam i nie pilam nic przed bieganiem. Tylko poczatek byl pod gorke, wiec od razu sie zniechecilam, pozniej bylo z gorki... latwiej. Ale chyba nie dla mnie to biegania, choc chcialabym i to bardzooo Tak, to moja corka Olivia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym mi sie wlasnie lepiej biega jak jest ciemno bo biegam po miescie. tzn nie zebym sie wstydzila czy co, ale tak to albo samochody na mnie trabia [Oo] albo ludzi jest za dzuo i nie moge rozwinac dostatecznej predkosci na chodniku ![]() btw wogole stan chodnikow mnie tak wkurza ja sie itak potykam o wlasne nogi a tu jeszcze jakies wystajace plyty chodnikowe, toz to jakis skandal jest ![]() a z tym ze bieganie uzaleznia i to przyjemnosc czysta to 1oo% racji. ja juz zauwazylam ze jak nie biegam to mi sie na psyche cos rzuca i wogole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie! Ciagle zbieralam sie w sobie zeby zaczac biegac i chyba w koncu to zrobie!!!
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i zycze wytrwalosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie , gdzie wy biegacie ??
![]() |
![]() |
#28 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy Ci to duzo powie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli złapie Cię kolka to najlepiej ją rozciągnąć. Stań w rozkroku i przeginaj się raz w jedną raz w drugą stronę - powinno przejść. Nie staraj się też gonić TŻ-a, biegnij własnym (nawet bardzo wolnym) tempem. Na pewno jemu będzie łatwiej dostosować się do Ciebie niż odwrotnie ![]() Energia mnie roznosi po dzisiejszym.... kiedy znowu ![]() ![]() aanitko noś grzecznie czapeczkę albo chociaż opaskę. Zapalenie ucha i choroby zatok to nic miłego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.