|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ciaza bez seksu? Jestem młoda, głupia i się boję.
Witam. Wiem, że zaraz zostanę "zjechana" za swoje rozważania jako osoba nieodpowiedzialna itd. Będę wdzięczna, jesli jednak mi pomożocie. Na przyszłość zamierzam zachowywać się bardziej rozważnie. Jestem dość młoda i jak widać, chyba głupia.
Otóż opiszę moją sytuację... 4go sierpnia dostałam okres (pierwszy własny, naturalnie uzyskany po długiej terapii hormonalnej), mniej więcej 6go piesciłam się z chłopakiem (byłam w spodniach) i ręką doprowadziłam go do wytrysku. Rękę wytarłam. Następnie poszłam do łazienkil, umyłam ją, wzięłam prysznic i założyłam podpaskę. Czy możliwe jest, aby resztki plemników zostały przeniosione w trakcie kąpieli , albo póżniej z ręki na ręcznik albo przez następnie założoną podpaskę? Miałam wtedy okres, więc teoretycznie powinny być to dni niepłodne, ale różne rzeczy się zdarzają. Dziś mam 34 dzień cyklu, okresu nadal brak. Mam teraz trochę stresów, poza tym nie wiem, czy miesiączka już wróciła <wcześniej nie było jej ponad rok zw względów zdrowotnych, wtedy w sierpniu była pierwsza uzyskana naturalnie>. Myślałam nawet o wykonaniu testu, ale nie wiem, czy już mogę go wykonać, poza tym nie wiem, czy ze względu na mój nieustabilizowany poziom hormonów wynik byłby wiargodny. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze moge byc w ciazy? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciaza bez seksu? Jestem młoda, głupia i się boję.
Twój tytuł jest wyjątkowo trafny.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Wbrew pozorom cieszy mnie Twoja ironia. Wstydze sie jednak za swoja glupote. poza tym slyszalam o przypadkach, gdy na skutek pettingu/palcowki zaszlo sie w ciaze i zwyczajnie sie balam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma takiej możliwośći. Nie wkręcaj sobie....
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem rzeczywiscie ile masz lat,ale ja btm chetnie napisala temat o tym,ze zamiast osiagac kolejne cyfry w wieku i pchac sie w seks trzeba sie zajac soba i poczekac przynajmniej do ukonczenia 20 lat
![]() Autorko! Plemniki nie są niewiadomo czym,zeby fruwały,przeniosily sie przez ciuchy podpaski reczniki niewiadomo co innego UWIERZ na słowo ![]() takze jedyne co Ci grozi to... w tym przypadku -jezeli nie zaczniesz czytac na pewne tematy- ciaza w calkowicie glupszych warunkach. takze albo sugeruje troszkę dorosnąć albo poczekac moze z czyms o czym sie nie wie ![]() bo jednak wsiadajac na rower i chcac jechac daleko nie zajedziesz jezeli jeździc sie nie nauczysz
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Błagam, poczytaj o tym jak dochodzi do zapłodnienia, toż w książkach do biologii o tym piszą. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
High Quality Since 2007
|
Nie rozumiem jaką macie satysfakcję z wyżywania się przy każdym wątku na dziewczynach, które zadają pytania.
Lepiej, żeby pytały, niż żeby nadal pozostawały w niewiedzy. Przynajmniej się nauczą i będą wiedzieć do końca życia. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Wstyd mi za swoja glupote i niewiedze, ale jednak odetchnęłam z uglą... Po prostu słyszałam o przypadkach ciazy na skutek pettingu i balam sie, ze moze to dotyczyc takze mnie... Moje obawy wynikaly glownie stad, ze biorac wspomniany prysznic byc moze dotykalam sie w "tamtych" rejonach, wiec moglam cos przeniesc... Chociaz teoretycznie oplukalam reke wczesniej. Pisze to i sama widze, jak niedorzecznie to wyglada. Jest mi wstyd. jesli o to odeslanie do podrecznika z biologii chodzi, to ja teroetycznie wiem, jak wyglada zaplodnienie, tylko ciezko to przelozyc na takie bardziej zyciowe przyklady (tak jak mowilam, sa przeciez przypadki ciazy na skutek pettingu). Teraz wiem, ze powinnam poszerzyc swoja wiedze. Znacie moze jakies przystepne zrodla informacji na tego typu tematu?
|
|
|
|
|
#10 |
|
.
|
lepiej, zeby poczytaly ksiazki do biologii i nauczyly sie pewnych kwestii, zanim wezma sie na seks
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Tu chyba nie chodzi o wyżywanie się tylko uświadomienie, że wiedzę teoretyczną zdobywa się przed praktyką w każdej dziedzinie życia. I skoro ktoś nie jest w stanie poświęcić chwili na poszukiwanie informacji o (jak w tym wypadku) życiu seksualnym to chyba jest oczywiste, że jest zbyt głupi by jakie kolwiek życie seksualne podejmować.
|
|
|
|
|
#12 |
|
jestę wieszczę
|
A ja Ci, autorko, polecam stronę ponton. Wpisz sobie w google. Tam eksperci odpowiadają na pytania i wszystko jest wyjaśnione. Myślę, że lepiej sobie pewną wiedzę przyswoić. Pozdrawiam.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#13 | |
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Mnie cieszy mimo wszystko to, że dziewczyny które nie doczytały książek z biologii pytają na forum, zamiast stwierdzić, że to głupie pytanie albo zostaną zjechane na forum, więc nie zapytają wcale i będą popełniać te błędy raz jeszcze. A nastolatki, które się nadmiernie przejmują tym, że mogły zajść w ciążę są lepsze od tych, które w ogóle nie myślą i w tą ciążę po prostu zachodzą. Tyle ode mnie, nie chcę zbaczać z głównego tematu za bardzo. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
A ja będę walić głową w mur. O tak:
Nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowywania dzieci i nie pogłaszczę autorki po główce mówiąc, że wszystko będzie dobrze. Powiem jej raczej: dziewucho, ogarnij się i wracaj do zeszytów. Najlepiej od biologii, lub... Przyrody, bo ranga problemu wydaje się odpowiadać uczennicy podstawówki. |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Widzisz i nie grzmisz..
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
Ciąża nie jest możliwa.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyna założyła wątek, bo coś ją niepokoi. Fakt z seksem powinna poczekać, ale nie Tobie oceniać co się jej należy a co nie. Autorko na pewno w ciąży nie jesteś. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
nie słuchaj dziewczyn, one sobie żartują, to bardzo możliwe że zaszłaś! przecież plemniki to wojowniki i są w stanie przetrwać wszystko - płyną razem z wodą i pełzają po ręczniku!
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu się trochę nie zgodzę, bo jeśli kobita dowiaduje się, czyta i 'doinformowuje' się na tematy intymne i czuje, że jest gotowa, to w czym jest przeszkoda? Nie mam na myśli 14 czy tam 15/16latek. Wcale nie jest tak, że wraz z dniem 20stych urodzin, kobieta staję się już gotowa do seksu. Takie jest tylko moje zdanie. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie uważasz,że takich rzeczy powinna się nauczyć ZANIM zacznie uprawiać seks?
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tytuł wątku a treść ![]() Czy tylko ja pomyślałam, że chodzi o młodą mężatkę, która JEST w ciąży i CHCE uprawiać seks, ale nie wie czy powinna .... ??
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie jesteś w ciąży.
Robienie dzieci to wcale nie jest taka prosta sprawa.
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Oj tam:P Nie przesadzaj
Jest ok bez ciazy to nie mozliwe
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że możesz zajść w ciążę! Plemniki są niczym ninja: są wszędzie! ja się kurdę boję, bo są w powietrzu i co jeśli zajdę w ciążę skoro oddycham ustami?
Jesteś młoda i głupia. Nawet bardzo
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślałam, że kobieta chce mieć dziecko, ale seksu nie chce i się boi, że jak jednak chce to musi się na seks zdecydować xd
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobrze że pytasz, ale jednak są pyatnia takie, że nie da się inaczej zareagować jak "lekkim" usmiechem
Ja proponuję celibat do momentu zapoznania się z podstawami biologii. A już broń Boże odradzam branie się za seks.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.