Ciaza bez seksu? Jestem młoda, głupia i się boję. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 22:59   #1
barere1
Przyczajenie

Ciaza bez seksu? Jestem młoda, głupia i się boję.

Witam. Wiem, że zaraz zostanę "zjechana" za swoje rozważania jako osoba nieodpowiedzialna itd. Będę wdzięczna, jesli jednak mi pomożocie. Na przyszłość zamierzam zachowywać się bardziej rozważnie. Jestem dość młoda i jak widać, chyba głupia.
Otóż opiszę moją sytuację... 4go sierpnia dostałam okres (pierwszy własny, naturalnie uzyskany po długiej terapii hormonalnej), mniej więcej 6go piesciłam się z chłopakiem (byłam w spodniach) i ręką doprowadziłam go do wytrysku. Rękę wytarłam. Następnie poszłam do łazienkil, umyłam ją, wzięłam prysznic i założyłam podpaskę. Czy możliwe jest, aby resztki plemników zostały przeniosione w trakcie kąpieli , albo póżniej z ręki na ręcznik albo przez następnie założoną podpaskę? Miałam wtedy okres, więc teoretycznie powinny być to dni niepłodne, ale różne rzeczy się zdarzają. Dziś mam 34 dzień cyklu, okresu nadal brak. Mam teraz trochę stresów, poza tym nie wiem, czy miesiączka już wróciła <wcześniej nie było jej ponad rok zw względów zdrowotnych, wtedy w sierpniu była pierwsza uzyskana naturalnie>. Myślałam nawet o wykonaniu testu, ale nie wiem, czy już mogę go wykonać, poza tym nie wiem, czy ze względu na mój nieustabilizowany poziom hormonów wynik byłby wiargodny. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze moge byc w ciazy?
barere1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:02   #2
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Ciaza bez seksu? Jestem młoda, głupia i się boję.

Twój tytuł jest wyjątkowo trafny. proponuję póki co zostawać w ubraniach przy sobie, trzymać się za ręce i patrzeć w oczka.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:12   #3
barere1
Przyczajenie

Wbrew pozorom cieszy mnie Twoja ironia. Wstydze sie jednak za swoja glupote. poza tym slyszalam o przypadkach, gdy na skutek pettingu/palcowki zaszlo sie w ciaze i zwyczajnie sie balam.
Stary 2011-09-06, 23:13   #4
poziomkakj
Rozeznanie

Nie ma takiej możliwośći. Nie wkręcaj sobie....
poziomkakj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:13   #5
Clemence
Zakorzenienie

Nie wiem rzeczywiscie ile masz lat,ale ja btm chetnie napisala temat o tym,ze zamiast osiagac kolejne cyfry w wieku i pchac sie w seks trzeba sie zajac soba i poczekac przynajmniej do ukonczenia 20 lat

Autorko! Plemniki nie są niewiadomo czym,zeby fruwały,przeniosily sie przez ciuchy podpaski reczniki niewiadomo co innego UWIERZ na słowo
takze jedyne co Ci grozi to... w tym przypadku -jezeli nie zaczniesz czytac na pewne tematy- ciaza w calkowicie glupszych warunkach.
takze albo sugeruje troszkę dorosnąć albo poczekac moze z czyms o czym sie nie wie
bo jednak wsiadajac na rower i chcac jechac daleko nie zajedziesz jezeli jeździc sie nie nauczysz

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:15   #6
lady17
Wtajemniczenie

O matko
Stary 2011-09-06, 23:16   #7
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barere1 Pokaż wiadomość
Witam. Wiem, że zaraz zostanę "zjechana" za swoje rozważania jako osoba nieodpowiedzialna itd. Będę wdzięczna, jesli jednak mi pomożocie. Na przyszłość zamierzam zachowywać się bardziej rozważnie. Jestem dość młoda i jak widać, chyba głupia.
Otóż opiszę moją sytuację... 4go sierpnia dostałam okres (pierwszy własny, naturalnie uzyskany po długiej terapii hormonalnej), mniej więcej 6go piesciłam się z chłopakiem (byłam w spodniach) i ręką doprowadziłam go do wytrysku. Rękę wytarłam. Następnie poszłam do łazienkil, umyłam ją, wzięłam prysznic i założyłam podpaskę. Czy możliwe jest, aby resztki plemników zostały przeniosione w trakcie kąpieli , albo póżniej z ręki na ręcznik albo przez następnie założoną podpaskę? Miałam wtedy okres, więc teoretycznie powinny być to dni niepłodne, ale różne rzeczy się zdarzają. Dziś mam 34 dzień cyklu, okresu nadal brak. Mam teraz trochę stresów, poza tym nie wiem, czy miesiączka już wróciła <wcześniej nie było jej ponad rok zw względów zdrowotnych, wtedy w sierpniu była pierwsza uzyskana naturalnie>. Myślałam nawet o wykonaniu testu, ale nie wiem, czy już mogę go wykonać, poza tym nie wiem, czy ze względu na mój nieustabilizowany poziom hormonów wynik byłby wiargodny. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze moge byc w ciazy?
Żadne
Błagam, poczytaj o tym jak dochodzi do zapłodnienia, toż w książkach do biologii o tym piszą.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:21   #8
ama4
High Quality Since 2007

Nie rozumiem jaką macie satysfakcję z wyżywania się przy każdym wątku na dziewczynach, które zadają pytania.
Lepiej, żeby pytały, niż żeby nadal pozostawały w niewiedzy. Przynajmniej się nauczą i będą wiedzieć do końca życia.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:23   #9
barere1
Przyczajenie

Wstyd mi za swoja glupote i niewiedze, ale jednak odetchnęłam z uglą... Po prostu słyszałam o przypadkach ciazy na skutek pettingu i balam sie, ze moze to dotyczyc takze mnie... Moje obawy wynikaly glownie stad, ze biorac wspomniany prysznic byc moze dotykalam sie w "tamtych" rejonach, wiec moglam cos przeniesc... Chociaz teoretycznie oplukalam reke wczesniej. Pisze to i sama widze, jak niedorzecznie to wyglada. Jest mi wstyd. jesli o to odeslanie do podrecznika z biologii chodzi, to ja teroetycznie wiem, jak wyglada zaplodnienie, tylko ciezko to przelozyc na takie bardziej zyciowe przyklady (tak jak mowilam, sa przeciez przypadki ciazy na skutek pettingu). Teraz wiem, ze powinnam poszerzyc swoja wiedze. Znacie moze jakies przystepne zrodla informacji na tego typu tematu?
Stary 2011-09-06, 23:45   #10
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jaką macie satysfakcję z wyżywania się przy każdym wątku na dziewczynach, które zadają pytania.
Lepiej, żeby pytały, niż żeby nadal pozostawały w niewiedzy. Przynajmniej się nauczą i będą wiedzieć do końca życia.
lepiej, zeby poczytaly ksiazki do biologii i nauczyly sie pewnych kwestii, zanim wezma sie na seks
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:45   #11
rzecz_o_kolorze
Raczkowanie

GG do rzecz_o_kolorze

Tu chyba nie chodzi o wyżywanie się tylko uświadomienie, że wiedzę teoretyczną zdobywa się przed praktyką w każdej dziedzinie życia. I skoro ktoś nie jest w stanie poświęcić chwili na poszukiwanie informacji o (jak w tym wypadku) życiu seksualnym to chyba jest oczywiste, że jest zbyt głupi by jakie kolwiek życie seksualne podejmować.
rzecz_o_kolorze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:49   #12
Bananalama
jestę wieszczę

A ja Ci, autorko, polecam stronę ponton. Wpisz sobie w google. Tam eksperci odpowiadają na pytania i wszystko jest wyjaśnione. Myślę, że lepiej sobie pewną wiedzę przyswoić. Pozdrawiam.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:58   #13
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
lepiej, zeby poczytaly ksiazki do biologii i nauczyly sie pewnych kwestii, zanim wezma sie na seks
Jasne że tak. Ale skoro już popełniły jakiś błąd, to walenie głową w mur przy każdym takim temacie naprawdę niewiele pomoże... Chyba, że to jakiś sposób na własne frustracje.

Mnie cieszy mimo wszystko to, że dziewczyny które nie doczytały książek z biologii pytają na forum, zamiast stwierdzić, że to głupie pytanie albo zostaną zjechane na forum, więc nie zapytają wcale i będą popełniać te błędy raz jeszcze.
A nastolatki, które się nadmiernie przejmują tym, że mogły zajść w ciążę są lepsze od tych, które w ogóle nie myślą i w tą ciążę po prostu zachodzą.

Tyle ode mnie, nie chcę zbaczać z głównego tematu za bardzo.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 00:37   #14
Lidia Paulina
Rozeznanie

A ja będę walić głową w mur. O tak: Bo to jest żenujące. Sam post skonstruowany jest jak przez osobę w jakiś sposób dojrzałą, a problem wykazuje totalną niedojrzałość. Pytanie tylko, po co brać się za seks lub pieszczoty, jeśli ma się świadomość tego, że wielu rzeczy nie wiemy i może będziemy zaraz na forum pytać o te fruwające, uzbrojone plemniki, które mogły obskoczyć całe mieszkanie, by wreszcie wpaść do macicy i zapłodnić biedne dziewczę.
Nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowywania dzieci i nie pogłaszczę autorki po główce mówiąc, że wszystko będzie dobrze. Powiem jej raczej: dziewucho, ogarnij się i wracaj do zeszytów. Najlepiej od biologii, lub... Przyrody, bo ranga problemu wydaje się odpowiadać uczennicy podstawówki.
Stary 2011-09-07, 01:14   #15
Noelka_
Raczkowanie

Widzisz i nie grzmisz..
Stary 2011-09-07, 06:46   #16
kalincia
BAN stały

Ciąża nie jest możliwa.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 09:54   #17
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lidia Paulina Pokaż wiadomość
A ja będę walić głową w mur. O tak: Bo to jest żenujące. Sam post skonstruowany jest jak przez osobę w jakiś sposób dojrzałą, a problem wykazuje totalną niedojrzałość. Pytanie tylko, po co brać się za seks lub pieszczoty, jeśli ma się świadomość tego, że wielu rzeczy nie wiemy i może będziemy zaraz na forum pytać o te fruwające, uzbrojone plemniki, które mogły obskoczyć całe mieszkanie, by wreszcie wpaść do macicy i zapłodnić biedne dziewczę.
Nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowywania dzieci i nie pogłaszczę autorki po główce mówiąc, że wszystko będzie dobrze. Powiem jej raczej: dziewucho, ogarnij się i wracaj do zeszytów. Najlepiej od biologii, lub... Przyrody, bo ranga problemu wydaje się odpowiadać uczennicy podstawówki.
zgadzam się. nie rozumiem takiego głaskania po główce, prawda jest taka że dziewczyna zabiera się za rzeczy o których nie ma pojęcia i porządny ochrzan jej się należy.
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 11:54   #18
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
zgadzam się. nie rozumiem takiego głaskania po główce, prawda jest taka że dziewczyna zabiera się za rzeczy o których nie ma pojęcia i porządny ochrzan jej się należy.
Yyyy... A co Ty masz do decydowania czy należy się jej "ochrzan" czy nie?

Dziewczyna założyła wątek, bo coś ją niepokoi. Fakt z seksem powinna poczekać, ale nie Tobie oceniać co się jej należy a co nie.

Autorko na pewno w ciąży nie jesteś.
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:15   #19
eelmirka
Zadomowienie

nie słuchaj dziewczyn, one sobie żartują, to bardzo możliwe że zaszłaś! przecież plemniki to wojowniki i są w stanie przetrwać wszystko - płyną razem z wodą i pełzają po ręczniku!

eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:17   #20
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Yyyy... A co Ty masz do decydowania czy należy się jej "ochrzan" czy nie?

Dziewczyna założyła wątek, bo coś ją niepokoi. Fakt z seksem powinna poczekać, ale nie Tobie oceniać co się jej należy a co nie.

Autorko na pewno w ciąży nie jesteś.
nie nadinterpretuj mojej wypowiedzi. moim zdaniem ostre słowa bardziej do niej dotrą niż zapewnianie że w ciąży nie jest. sa na Wizażu takie niereformowalne przypadki, co zakladają po 5 wątków o plemnikach przenikających przez rajstopy
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:22   #21
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Nie wiem rzeczywiscie ile masz lat,ale ja btm chetnie napisala temat o tym,ze zamiast osiagac kolejne cyfry w wieku i pchac sie w seks trzeba sie zajac soba i poczekac przynajmniej do ukonczenia 20 lat
Z tego wnioskuję, że tylko kobieta w wieku +20 może uprawiać seks?
Tu się trochę nie zgodzę, bo jeśli kobita dowiaduje się, czyta i 'doinformowuje' się na tematy intymne i czuje, że jest gotowa, to w czym jest przeszkoda? Nie mam na myśli 14 czy tam 15/16latek. Wcale nie jest tak, że wraz z dniem 20stych urodzin, kobieta staję się już gotowa do seksu. Takie jest tylko moje zdanie.
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:39   #22
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
A nie uważasz,że takich rzeczy powinna się nauczyć ZANIM zacznie uprawiać seks?
Stary 2011-09-07, 13:48   #23
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
nie nadinterpretuj mojej wypowiedzi. moim zdaniem ostre słowa bardziej do niej dotrą niż zapewnianie że w ciąży nie jest. sa na Wizażu takie niereformowalne przypadki, co zakladają po 5 wątków o plemnikach przenikających przez rajstopy
Nigdzie nie nadinterpretowałam Twojej wypowiedzi. Odniosłam się tylko do słów "porządny ochrzan się jej należy"
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 14:03   #24
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eelmirka Pokaż wiadomość
nie słuchaj dziewczyn, one sobie żartują, to bardzo możliwe że zaszłaś! przecież plemniki to wojowniki i są w stanie przetrwać wszystko - płyną razem z wodą i pełzają po ręczniku!

Tytuł wątku a treść

Czy tylko ja pomyślałam, że chodzi o młodą mężatkę, która JEST w ciąży i CHCE uprawiać seks, ale nie wie czy powinna .... ??
Stary 2011-09-07, 14:53   #25
crippled
Wtajemniczenie

Nie, nie jesteś w ciąży.
Robienie dzieci to wcale nie jest taka prosta sprawa.
Stary 2011-09-07, 15:58   #26
kroliczek90
Raczkowanie

Wink Dot.: Ciaza bez seksu? Jestem młoda, głupia i się boję.

Oj tam:P Nie przesadzaj Jest ok bez ciazy to nie mozliwe
Stary 2011-09-07, 16:38   #27
yessabell
Wtajemniczenie

Oczywiście, że możesz zajść w ciążę! Plemniki są niczym ninja: są wszędzie! ja się kurdę boję, bo są w powietrzu i co jeśli zajdę w ciążę skoro oddycham ustami?

Jesteś młoda i głupia. Nawet bardzo
Stary 2011-09-07, 18:18   #28
Roisin92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość

Tytuł wątku a treść

Czy tylko ja pomyślałam, że chodzi o młodą mężatkę, która JEST w ciąży i CHCE uprawiać seks, ale nie wie czy powinna .... ??
Ja myślałam, że kobieta chce mieć dziecko, ale seksu nie chce i się boi, że jak jednak chce to musi się na seks zdecydować xd

'Psycho, groupie, coccaine, crazy..'

Roisin92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 18:29   #29
eelmirka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yessabell Pokaż wiadomość
Oczywiście, że możesz zajść w ciążę! Plemniki są niczym ninja: są wszędzie! ja się kurdę boję, bo są w powietrzu i co jeśli zajdę w ciążę skoro oddycham ustami?

Jesteś młoda i głupia. Nawet bardzo
ja oddycham nosem bo to gwarantuje bezpieczeństwo. Przez usta można zajść - były już takie analizy na wizażu
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 20:28   #30
pauleta89
Wtajemniczenie

No dobrze że pytasz, ale jednak są pyatnia takie, że nie da się inaczej zareagować jak "lekkim" usmiechem Ja proponuję celibat do momentu zapoznania się z podstawami biologii. A już broń Boże odradzam branie się za seks.

Od 11 marca 2015-wege-kierowca

pauleta89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości