|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to jest trądzik?
Mam pytanie, od 4 miesięcy męczę się z trądzikiem, tylko właśnie czy te dziwne wypryski to jest trądzik? Wychodzą mi takie straszni bolące górki, po paru dniach robi się to czarne i jest w nich sama krew. Jak to wycisne (czesto pęka samo) to leci mase ciemnej krwi. Ale i tak do końca ona nie wychodzi, bo później jak zaschnie to ciągle pod skórą jest trochę czarnego.
Miałam kiedyś poważny trądzik i wyleczyłam się, ale nigdy nie miałam takich czarnych krost. Teraz trądzik powrócił. Biorę tabletki antykoncepcyjne, także hormony powinny już się uregulować, a te czarne krostki ciągle mi wychodza. Powiedzcie mi czy to jest trądzik? Czy jakieś pękające naczyńka? Szczególnie podchodzi mi to czarne na buzi przy jakimś wysiłku. Chodzę do dermatologa, ale na razie nic mi nie pomaga ![]() ![]() Edytowane przez isabela11111 Czas edycji: 2011-09-16 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to jest trądzik?
ojj nie wyglada to zbyt dobrze ;/ jedynie co przychodzi mi do glowy to WIZYTA U DERMATOLOGA. Moze tradzik Ci wraca ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja chodzę do dermatologa, już kiedyś własnie miałam wysyp i to na całej twarzy i ona mnie wyleczyła. Dlatego teraz myślałam, że będzie podobnie, tylko boje się, że te czarne plamy to nie jest trądzik i może muszę się zwrócić do innego lekarza.
Może ktoś kiedyś miał coś podobnego i mógłby mi doradzić. Bo już sama nie wiem co robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kuźnia inspiracji
|
Ja dostałam na coś takiego maść Fucidin.
na razie uzywam jej krótko, tak wiec nie mogę powiedzieć o efektach, ale sądzę, że można spróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A może to są jakieś wrzody? Dzisiaj to mi się tak napięły, że odstawają na jakieś pół centymetra i widać same czarne. Możliwe, że to są pękające naczynka?
Tylko, że pękające naczynka to taka pajęczynka się robi, mam coś takiego na nodze. Już kombinuje i sama ni wiem co zrobić, wizyte u dermatologa mam dopiero za miesiąc. Do jakiego innego lekarza bym mogła z tym iść. Może to coś z żyłami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Miałam identyczne i jeszcze większe na żuchwie.Też pękały,potem miałam siną buzie.Bolały strasznie,krew leciała i też nie chciały zejść.I to niestety trądzik.Smarowałam różnymi(m,in,duac,skinore n,bactroban) masciami,brałam antybiotyk(tetralysal) a one cały czas sie pojawiały.Coś strasznego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.