|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Monti-dania czyli przepisy Montignac'owego sposobu żywienia
Dziewczyny, poszukuje inspiracji na monti-dania. Nie muszą być skomplikowane.
![]() Na dobry początek opowiem o moim dzisiejszym obiadku soczewicy z warzywami: -czerwona soczewica (ugotowac do miekkości w małej ilosci osolonej wody) - warzywa - według uznania, ja dziś przygotowalam miesznke chińską (bez marchewki oczywiście) + brokuły . Miesznke podsmażyłam na patelni z oliwą z oliwek, dodał ugotowaną soczewicę i smażyłam jeszcze przez chwilę. Brokuły ugotowalam oddzielnie. ![]() - soczewicę moza wcinac z samymi tylko warzywami lub dodac do niej ulubione mięsko przyżądzone w ulubiony monti-sposób. Ja zajadałam sie kurczakiem w curry. ![]() Z dodatkiem mięska otrzymamy posiłek tłuszczowy. na deser- może być monti czekolada na gorąco domowej roboty ale przepis podam przy mniejszym upale, bo taka pogoda to nawet do czekolady na gorąco potrafi zniechęcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Monti-dania czyli przepisy Montignac'owego sposobu żywienia
Ja też mam fajny przepis MM
![]() Składniki: cebula czosnek pomidory cukinia ryż brązowy ![]() przyprawy W jakimś garnuszku na odbrobinie oliwy z oliwek podsmażamy cebulkę i czosnek, potem dodajemy pomidory pokrojone w ósemki, gotujemy to ok 30min, aż pomidorki się rozciapciają i odparują, potem dorzucamy cukinię pokrojoną w kostkę, taką średniogrubą, gotujemy następne pół godzninki, aż będzie miękka. Na koniec dodajemy brązowy ryż, są dwie szkoły, można dodać ten ryż nie gotowany i gotować aż będzie miękki, ale to naprawdę strasznieee długo trwa, więc podgotowałam ten ryż oddzielnie i dodałam do pomidorków i cukini, pogotowałam jeszcze z 15 min, żeby wymieszały się smaki. Przyprawiamy jak tylko chcemy (sól, pieprz, zioła) i wcinamy. Potrawa jest naprawdę pyszna, całe ostatnie wakacje się nią żywiłam i nie znudziła mi się, naprawdę polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
poszukaj na stronie www.dietazuzla.pl tam jest mnóstwo wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Na stronie głównej ww stronki trzeba wejść w przepisy i jest tam dużo przepisów z obrazkami jak co wykonać, to naprawdę o wiele ułatwia gotowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
przepisy znajdziecie też na stronie www.dietamm.com pa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.