![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czuję się taka gorsza;( od innych..dziewczyn..;( jeju pomóżcie;( ..
Witam drogie Kobietki
![]() Jego kumple <a moi znajomi zarazem> mają dziewczyny..<co jest całkiem normalne .. no ale jest pewno ale.. > czuję się taka gorsza od tych dziewczyn.. ;( ja nie mogę tego opisać.. czuję, że nasz związek nie jest taki ciekawy, jak ich itd.. to głupie, wiem.. ale jestem zdesperowana, a tu mi się najlepiej wygadać ![]() Widzę ich w świetle takiej. sielatnki itd.. i czuję że u nas jest gorzej ![]() do tego wygląd tych dziewczyn, szczególnie jednej.. z którą mam kontakt częściej.. ![]() ![]() Mam wielkie kompleksy, nigdy w siebie nie wierzyłam.. mój TŻ mówi inaczej, zapewnia, że jestem piękna.. ale ja po prostu zawsze patrze na siebie ze strony " wad " .. a nie " zalet.. " ![]() ![]() Ale ogólnie chodzi mi o te związki.. ![]() jak tak na nich patrze to czuję że im niczego nie brakuje.. i wtedy nachodzi mnie myśl " że związek mój i mojego chłopaka, jest nudny, czy jest sens to ciągnąć itd.. " ![]() i jestem zła zła zła cholernie zła za to jak myśle, za to że wgl tak myśle, ale tak jest i nic nie poradze ![]() ![]() chcę się poczuć piękna przy nich.. chcę widzieć, że nasz związek też jest piękny... wiem jak to brzmi.. ale może któraś z Was się z takim czymś spotkała?; ![]() jest mi jakoś tak źle.. ![]() ![]() pewnie wiele z Was pomyśli, że jestem jakaś dziwna bo na forum o tym piszę... ale ja po prostu... nie wiem.. do kogo się zwrócić.. ![]() nie lubię tej myśli " u nas jest gorzej " .. " czy jest sens ?? " .. Boże, wiary w siebie mi brak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czuję się taka gorsza;( od innych..dziewczyn..;( jeju pomóżcie;( ..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jestem szczupła ..
ale po prostu ja nie widzę w sobie urody.. wyszukuje sobie wad i ciągle widze nowe ![]() czasem nie mogę patrzeć do lusterka.. ;( ostatnio wmówiłam sobie że mam jakiegoś zeza, a okulista się ze mnie wyśmiał wstyd.. a ja to widziałam !! ![]() albo takie chore rzeczy jak.. zmarszczki koło ust.. ![]() takie rzeczy dręczą mnie najbardziej... choć nigdy nie było tak, że wokół mnie chłopaków nie było, bo byli i są.. ale po prostu ja nie widze tego, co oni we mnie widzą.. a co do tych par.. to po prostu myślę, że ona więcej mu zaoferuje, niż ja mojemu itd ![]() do tego ja u kogoś widzę urode, u mnie nie .. i jak oni się tak śmieją, są szczęsliwi.. to ja czuje, że u nich jest idealnie.. zawsze.. a u nas.. gorsze dni itd ![]() ![]() do tego wtedy nachodzi mnie zwątpienie, czy jest sens.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Walcz ze swoją niepewnością ponieważ taki sposób myślenia jaki prezentujesz do niczego dobrego nie doprowadzi.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
chyba nie umiem się cieszyć z takich chwil, tak jak oni
![]() głupio to brzmi, ale lżej mi na sercu teraz -.- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
heh, to ja mam dokładnie odwrotnie, jak widzę inne związki to się nie mogę nadziwić co za beznadziejne te pary
![]() nie ma takich par które są non stop szczęśliwe, każda ma gorsze dni
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
słuchaj... najważniejsze jest to, abyś Ty była szczęśliwa w swoim związku. Jesteś? Każda para ma złe dni... Oni najwyraźniej potrafią o tych gorszych chwilach zapomnieć i w towarzystwie pokazać, że są ze sobą szczęśliwi. Wydaje mi się, że źle dzieje się w Twoim związku, skoro nie widzisz go jako udany i szczęśliwy a zazdrościsz innym parom... Nie jestem osobą, która może wypowiadać się o udanych związkach itp. Ale w towarzystwie nigdy nie miałam wrażenia, że jesteśmy gorsi. Ba, mało tego, bywały pary przy których czułam, że mój chłopak jest wręcz idealny i traktujemy się idealnie... a w domu było już różnie. To, że ktoś jest szczęśliwy wśród innych, nie znaczy że ma idealnie na co dzień!
ps. wydaje mi się również, że masz problem z samooceną, z poczuciem własnej wartości. Nie wierzysz w siebie. Myślisz, że to ma jakieś podłoże? Zranił Cię ktoś mówiąc coś przykrego nt wyglądu itp? Może miałaś problemy w domu rodzinnym? Czasem tak niska samoocena wymaga pomocy specjalisty... Uwierz w siebie - warto! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
właśnie on dla mnie jest taki Kochany
![]() a dalej to uczucie jest.. docenia mnie przy ludziach, jak i sam na sam.. ![]() w domu ? mój tata miał problemy z alkoholem i zniszczył życie mi i mojej mamie.. mojej rodzinie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się ludźmi kobieto!
jakbym ja miał się przejmować, że ktoś tam ładniejszy, bogatszy etc. to zamknąłbym się w 4 ścianach.. a będąc z jakąś kobietą i porównywać ich do innych, to czy przypadkiem nie jest to głupotą? Jak patrzysz na pary, to patrzysz na to CO WIDZISZ... a WIELE rzeczy tak naprawdę NIE WIDZISZ i nie wiesz... ludzie mają różne problemy, ale nie każdy się z nimi afiszuje..nie ma związków idealnych... grunt to aby wam dobrze było, bo chyba jest. Więc w czym problem kobieto... PO CO się innymi przejmujesz... bo ktoś sobie pojechał na wycieczkę? bo ktoś poszedł do fajnego clubu? bo inni mają więcej wesel w ciągu roku? poza tym zmiana faceta problemu nie rozwiąże...bo potem będzie to samo Ręce opadają naprawdę..chcesz się tutaj dowartościować? Nie tutaj... "sama" musisz do tego dojść Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-08-26 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Sama wykreowalas swoje problemy, wiec teraz sama bedziesz musiala z nimi walczyc. Sama albo z pomoca psychologa, skoro na prawde marnujesz swoje zycie na zazdrosne spojrzenia w strone znajomych.
Mozesz zmienic chlopaka, ale jesli nie zmienisz sposobu myslenia, to nie zmieni sie nic.
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Wiesz co, kiedy uwierzysz, że jesteś piękna, przebojowa itp. to inni też w to uwierzą
![]() A z drugiej strony nie możesz tego wiedzieć, że u was jest gorzej. Znam wiele par, które w towarzystwie 'strasznie się kochały i uśmiechały do wszystkich', a za ścianą tylko krzyki i pięści. Doceń to, co masz. A jeśli jest Ci czasami nudno to zróbcie razem coś niecodziennego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Ciężka sprawa... Może pora na zmianę wyglądu? Wizyta u fryzjera, jakaś nowa fajna fryzura, kosmetyczka? Zakupy? Żebyś poczuła się ładniejsza, bo jakby nie było, trochę to pomaga.
Poza tym, nie możesz narzekać zbyt często przy Tż, jaka to ty brzydka, zła nie jesteś, bo on w to w końcu uwierzy... A takie wiecznie pocieszanie to najgorsze co może być. W ostateczności proponowała bym też może wizytę u psychologa? ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Więc, domyślam się jak możesz się czuć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
więc może Twój problem leży trochę głębiej niż w tym, że sama kreujesz swoje problemy ?! Może (nie chcę obwiniać) wina leży w stosunkach w domu. Skoro ojciec ciągle powtarzał, że jesteś nikim, mogłaś w to uwierzyć, mogło to w Ciebie wrosnąć, nie umiesz się teraz z tego otrząsnąć, stąd brak wiary w siebie? Spróbuj poszukać profesjonalnej pomocy, bo zamęczysz nie tylko siebie, ale również swojego chłopaka...
ps. skoro jest taki kochany, nie rozumiem czemu wątpisz w sens trwania w związku z nim? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kuźnia inspiracji
|
To jest chyba przyczyną twoich problemów z akceptacją siebie. Twój ojciec skutecznie wmówił Ci, że jesteś nikim. Ale wcale nie musi tak być. Spójrz w lustro i powiedz "Jestem piękna". Jeżeli sama w to uwierzysz, uwierzą też inni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Idź na terapię dla DDA, aby zobaczyć, ze ojciec nie miał racji, niszcząc twoją i bliskich psychikę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Kochana, też tak miałam
![]() To samo z życiem inych - podglądałam i porównywałam się - a bo kuzynka już wyszła za mąż a ja nawet nie zaręczona, a bo koleżanka ma idealnego faceta, a bo inna ma kasę, ciuchy, a tamta ładna, a jeszcze inna ma 3 fakultety, a potem... potem popatrzyłam na to z boku, obiektywnie i doszłam do wniosku, że KAŻDY ma jakieś problemy, nie da się tego uniknąć tylko trzeba je rozwiązywać i nie patrzeć na innych bo zwariujesz ![]() A po tym co napisałaś o swojej rodzinie myślę że dobtrze by było gdybyś zajrzała na wątek o DDA i poszukała jakiejś terapii, bo z Twoich wypowiedzi aż bije wołanie o pomoc, ale wirtualnie nikt Ci nie pomoże, zmiana musi zajść w Tobie, a pomóc może psycholog. Życze powodzenia i głowa do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
DDA, pierwsza rzecz.
Po drugie, może nie spędzacie razem czasu zbyt ciekawie ? Wydaje mi się, że wspólne uprawianie sportu niezwykle pomaga. Brzmi banalnie, ale muszę przyznać, że kiedy chodziłam z TŻ na tenisa, mieliśmy nie tylko ubaw po pachy, ale też później było dużo lepiej. Zawsze się wydaje, że trawa jest bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma !!! A możliwe, że tamte dziewczyny tak myślą o Was. Autorko, zazdrość zatruje ci zycie - spróbuj spojrzeć z dystansu na innych i po prostu zatroszczyć się o was. Jeśli chodzi o wiarę w siebie, ja też przez dłuugi okres dojrzewania miałam z tym ogromny problem, chociaż teraz wiem, że nie było ze mną źle, a nawet było ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oj, nie wiedzialam. W takim razie, absolutnie sie zgadzam, powinnas jak najszybciej udac sie na terapie.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dziekuję Wam !
![]() ![]() ![]() ![]() ehh cud nie kobietki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem zazdrościsz innym ich "miłości", sposobu spędzania czasu, porozumienia, takiej wspólnoty i naturalności we wspólnym życiu. Wydaje mi się że masz chłopaka ale nie szalejesz za nim, nie cieszysz się jego obecnością, dni które z nim spędzasz są dla Ciebie zwykłe, nie czerpiesz z życia garściami, masz mniej entuazjazmu niż tamte dziewczyny - stąd wydaje Ci się że tamte związki są lepsze, że lepiej im się żyje, lepiej spędzają czas, są ciekawsi. Przyczyną tego jest najprawdopodobniej TWOJE podejście do życia - być może nie kochasz swojego chłopaka tak jak tamte dziewczyny, a może Twoja miłość jest inna - taka bez iskry. Nie wiem. Może zero pewności siebie, mało radości uśmiechu na codzień, zero entuazjazmu, zdobywania celów i robienia tego czego PRAGNIESZ. Moim zdaniem jeśli nachodzą Cię "wątpliwości" to dlatego że zaczynasz widzieć że Wasza miłość jest inna, albo inaczej okazujecie ją sobie, Wasze relacje (Twoje i Twojego chłopaka, wasze zachowania) są inne niż osób które obserwujesz. Wszystko jest kwestią uczucia i charakteru, sposobu bycia. Powinnaś przestać porównywać swój związek do innych, skupić się na sobie, na tym co na prawdę czujesz do swojego chłopaka, czy jesteś szcześliwa, czy życie z nim sprawia Ci radość, przede wszystkim jednak powinnaś zaakceptować siebie, to że jesteś jedną z miliardów osob - różnorodną, ciekawą, inną niż wszyscy. Bo wszyscy jesteśmy inni i głupio by było gdybyś była taka sama jak te dziewczyny które obserwujesz. BĄDŹ SOBĄ I CIESZ SIĘ TYM, POWODZENIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Bardzo !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ależ nie ma za co
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ileż ja to znam ludzi, którzy pomimo, że dawno po studiach dalej mają takie problemy. Tak to już jest, jak ktoś ma słabą psyche itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Apetyczna mam podobnie jak ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Wiem doskonale jak to jest...kiedy człowiek nie może uwierzyć w siebie, tyle że widzisz, autorko wątku, Ty masz powody-przeszłość za sobą, która w jakiś sposób nie pozostała obojętna na Twoje obecne zycie. A ja? Hm...nie mam takiego powodu...niby nie mam a jednak, zawsze mi się wydaje że inni mają lepiej, ze nigdy nie bedę potrafiła po prostu być szczęśliwa.. To cholernie męczące w życiu. Staram się odganiać złe myśli, ale ostatnio jakoś nie pomaga. To fakt, nie potrafię się realizować, czasem brak mi odwagi, nie umiem być uśmiechnięta, radosna i spojrzeć na Tż-ta optyistycznie, czerpać pełnią życia. Wystarczy bowiem jakieś jego despotyczne zachowanie czy cos nie po mojej myśli i...ja zaczynam się tym zamartiwać, jestem smutna i błędne koło. Aha...! Wszyscy mi mówią że jestem atrakcyjną dziewczyną...jednak mam jakieś przeświadczenie, że każda laska na mieście (bardziej atrakcyjna) jest lepsza ode mnie....i że on zapewne wolałby być z tą czy z tamtą...a może wkrótce cos zmota. Wiem, że może to głupie, ale co poradzić?! Tak mam! Jak stoję z boku i widzę inne pary, okazujące sobie czułość, śmiejące się, czerpiące radość z życia, to ogarnia mnie żal. Że ja tak nie potrafię, że też chciałabym tak żyć. Z drugiej strony wiem że to często pozory. Myślę, że wszystko to jest spowodowane brakiem pewności siebie! ps. Czy ktoś też ma podobnie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
JA Ci powiem nie oceniaj zwiazkow innych po tym jak sie zachowuja na spotkaniach
![]() Ja z TZ na imprezach czy w barze czesto siedzimy osobno, kazdy zajety swoim rozmowca podczas gdy inne pary kleja sie do siebie jak golabki... Na pierwszy rzut oka mozna powiedziec ze sie nudzimy ze soba a reszta to szczesliwcy ale jest troche inaczej. Wiem ze jedna parka ma dosc powazne problemy a takie mizianie w publice to przykrywka zeby nie bylo ze cos sie dzieje. Inna parka bajeruje gdzie to oni nie byli...a wcale nie byli.... (wiem to bo jak juz spotka sie z laska sam na sam to ona sie zali ![]() Wiec to co widzisz nie zawsze oznacza to jak jest. Moze Wy jestescie tak naprawde szczesliwsi od pozostalych par? Tego tak naprawde nie sprawdzisz a po co sie martwic. Co do wygladu to tez zawsze mialam syndrom ladniejszych kolezanek ale stwierdzilam ze i tak nic nie poradze i... minelo:P Na spotkania zawsze sie stroje, ukladam ladnie wlosy, robie staranny makijaz, potem glowa do gory, pewny krok i moja niepewnosc siebie mija ![]() Trzymam kciuki zebys Ty tez sobie z tym poradzila ![]()
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przede wszystkim musisz pokochać samą siebie! Być może przyda Ci się pomoc psychologa,nie wiem... A jeżeli chodzi o Twój związek - ekspertem nie jestem i nie wypowiadam się, bo nie ma zielonego pojęcia na temat związków. Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
tak jak mowią dziewczyny terapia DDA - ile to znam pięknych, inteligentnych dziewczyn nieszczęśliwych z powodu dziećiństwa.
PS to nie kwestia słabej psychiki a wrażliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nie badz taka powierzchowna... zawsze znajdzie sie ktos bardziej atrakcyjny od Ciebie, no ludzie, normalne. Jestes jaka jestes i taka Cie Twoj facet kocha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mają rację, terapia pomoże. Byłam a takiej samej sytaucji jak ty. Ojciec wyssał ze mnie energię , spowodował, że czułam się nikim.
Terpia mi pomogła.
Przeważnie, zachowuję się poważnie, przeważnie, nikogo nie drażnię, przeważnie, słucham rad uważnie, przeważnie, nie czuję się odważnie, przeważnie, widać to po mnie wyraźnie. Otoczenie nie działa na mnie zakaźnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Kochana, więcej wiary w siebie!
![]() ![]() ![]() ![]() Myśle, że powinnaś jedynie ciut odświeżyć swój związek. By znów nabrał energii i pikanterii ![]() ![]() Może sporty ekstremalne! jesli oczywiście lubicie. Głupie gotowanie, może być i fajnym ,i wciagajacym zajeciem - a jakim apetycznym ![]() Wybór należy do Was. Pamiętaj jeszcze, że te spotkania to nie pokaz "jak powinnien wygladac idealny zwiazek", nie róbcie nic dla publiki. Bądźcie naturalni i prawdziwi, bo to się liczy ![]() Nosek do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.