|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co robić, by nie obgryzać paznokci i je wzmocnić?
Witam.
Od kilku lat obgryzam paznokcie. Znacie może jakieś sposoby, abym przestała je obgryzać? Wątpię, żeby silna wola wystarczyła. Wczoraj miałam już odpowiednią, jak dla mnie, długość paznokci.. no ale obgryzłam. :< Już nie wiem, co mam robić. Jest to bardzo uciążliwe. Wstydzę się pokazywać paznokcie... Łamią mi się okropnie. Znacie może jakieś odżywki/lakiery wzmacniające płytkę paznokcia i żeby paznokcie po nich szybko rosły? : ) Z góry dziękuję za odpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dot.: Co robić, by nie obgryzać paznokci i je wzmocnić?
Musisz się zawziąć i nie obgryzać
![]() U mnie było tak: miałam ok. 30 lat jak postanowiłam coś z tym zrobić (z obgryzaniem) i podjęłam kilka prób,nieudanych. Któregoś dnia zobaczyłam w sklepie jakiś diabelnie drogi preparat przeciw obgryzaniu i tak mnie naszło,że przestanę i przy okazji trochę oszczędzę ![]() Możesz też kupić sobie jakieś odżywki pielęgnacyjne (osobiście polecam Nail Teka) ;jak zainwestujesz,to może będziesz się z pazurkami obchodzić delikatniej ![]() I się nie stresuj tym;stres nie sprzyja. Na zachętę powiem Ci,że po tylu latach obgryzania odrosły mi tak ładne paznokcie, że teraz mi nikt nie wierzy,że ogryzałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja przestałam obgryzać wiele lat temu dzięki jakiemuś zwykłemu gorzkiemu lakierowi do paznokci który kupiła mi mama
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ordnung muss sein!
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=15113
ponad 1000 stron z radami jak walczyc z obgryzaniem! watek zamykam. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.