kolagen Aktiv- prof. Przybylski - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-14, 15:44   #1
merra
Raczkowanie

kolagen Aktiv- prof. Przybylski

Witam,

Słyszałam, że super nowością na twarz jest kolagen wynaleziony przez polskiego naukowca, prof. Przybylskiego. Można zamówić przez internet ciekawi mnie czy ktoś z was stosował, podobno rewelka. Dodam, że niezbyt tani.

pozdrawiam
merra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-17, 10:03   #2
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79
Dot.: kolagen Aktiv- prof. Przybylski

nie jest to żadna super nowość, skorzystaj z wyszukiwarki, to znajdziesz wiele opinii na jego temat.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 00:51   #3
ela s-c
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justa79
nie jest to żadna super nowość, skorzystaj z w
yszukiwarki, to znajdziesz wiele opinii na jego temat.
masz racje -probowalam -wielkie nic tylko cena wielka
ela s-c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 07:38   #4
angelaar
Przyczajenie

Również nie mam pozytywnej opinii na temat tego "specyfiku"... a zużyłam dwa opakowania 50ml, miałabym za to parę tubek zoracku...
angelaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 22:36   #5
gwiazda666
Raczkowanie

Ja takze uzywalam---wielkie nic,wielkie zero.A wdodatku drogie!!!!!!
gwiazda666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 18:30   #6
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa dziewczyny , wjakim przedziale wiekowym jesteśćie ? Chodzi mi o te , które stosowały kolagen actiV.
Stary 2006-04-04, 08:18   #7
gwiazda666
Raczkowanie

Maja mama 47 lat -stosowala przez okres roku.Efekty zauwazalne po okolo 3,4 miesiace,ale niestety ja tylko przestala sobie wcierac ta maz to wszystko wraca do stanu wyjscia.U mnie bardzo podobnie --27 lat.Zreszta bialko cudow nie zdziala.
Stary 2006-04-04, 13:02   #8
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazda666
Maja mama 47 lat -stosowala przez okres roku.Efekty zauwazalne po okolo 3,4 miesiace,ale niestety ja tylko przestala sobie wcierac ta maz to wszystko wraca do stanu wyjscia.U mnie bardzo podobnie --27 lat.Zreszta bialko cudow nie zdziala.

he,he cudów to nic nie zdziała
Stary 2006-04-05, 08:37   #9
gwiazda666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
he,he cudów to nic nie zdziała
chociaz patrzac na moja mame,ktora po moich namowach zdecydowala sie na retinoidy----to chyba naprawde cuda sie zdarzaja
Stary 2006-04-06, 11:48   #10
grazia
Raczkowanie

stosowalam i zadnych rezultatow nie zauwazylam do tego kluszczyl sie i luszczyl jakbym sie posmarowala bialkiem jajka,dla mnie to wyrzucone pieniadze
grazia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-19, 15:37   #11
milenna
Raczkowanie

A czy zachowywałaś zasadę septyki? Nie wolno go brać palcami trzeba pobrać wypażoną metalową łyżeczką za każdym razem,w przeciwnym razie nie będzie żadnych rezultatów
milenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-19, 15:42   #12
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazda666 Pokaż wiadomość
chociaz patrzac na moja mame,ktora po moich namowach zdecydowala sie na retinoidy----to chyba naprawde cuda sie zdarzaja

Otóż to - retinoidy, tak. Kolagen - nie! Naprawde wierzycie, że kolagen bierze się ze słoiczka z kremem? Myślę, że zasada septyki nie ma tu wiele do rzeczy. Jasne - w kremie nie rozwijają się bakterie [o tyle o ile], ale nAakłądanie go łyżeczką na buzię nie większy jego skuteczności!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 07:51   #13
milenna
Raczkowanie

Nie chodzi o to żeby nakładać go łyżeczką na buzie,ale pobierać ze słoiczka za każdym razem wyparzoną łyżeczką w przeciwnym razie twój krem zostanie bezużyteczny,nie czytałaś o tym? A jak go nabierasz palcami zachodzą związki po których krem nie jest już taki skuteczny i nie działa jak powinien.Poza tym trzeba go trzymać w lodówce
Stary 2006-09-20, 09:39   #14
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenna Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to żeby nakładać go łyżeczką na buzie,ale pobierać ze słoiczka za każdym razem wyparzoną łyżeczką w przeciwnym razie twój krem zostanie bezużyteczny,nie czytałaś o tym? A jak go nabierasz palcami zachodzą związki po których krem nie jest już taki skuteczny i nie działa jak powinien.Poza tym trzeba go trzymać w lodówce

Oczywiście, że czytałam. Uważam, że jeśli septyka jest aż tak ważna dla zachowania skuteczności tego kremu, to trzeba było o tym myśleć na etapie projektowania opakowania - wyprodukowanie szklanej buteleczki z pompką jest możliwe - wtedy odpada cała ceremonia wyparzania łyżeczki.

A swoją drogą - nabieranie kremu [ze słoiczka] łyżeczką/ specjalnym patyczkiem powinno być czynnością standardową, chodzi o to aby nie dopuścić do rozwoju bakterii. Ale powtarzam - nie powinno to byc jedynym gwarantem skutecznośi działanie tego kremu.

A co do trzymania w lodówce - wszystkie moje kremidła stoją w lodówce. Wymagania producenta [higieniczna łyżeczka, lodówka] są rzeczą oczywistą i dlatego dziwi mnie ta cała "otoczka" - że jak się nei dopełni jednego z przykazań producenta, to krem na śmietnik

PS. Czy na opakowaniu [słoiczek, kartonik] jest podany skład produktu?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-21, 09:05   #15
milenna
Raczkowanie

Dziwi mnie czemu jak coś Polskie to musi być od razu beee,za granicą ten krem robi furore,a u nas oczywiście jest nieskuteczny i do d...... Sama go stosuję a mam ogromny problem z trądzikiem już 10lat i muszę przyznać że powoli widać jego rezultaty. Oczywiście jak każdy inny krem jednemu odpowiada drugiemu nie, więc nie wiem czemu takie podejście do niego,ja jestem z niego b.zadowolona. Nie zróciłam uwagi co jest na opakowaniu ale wydaje mi się,że jest skład. Poza tym trzeba też patrzeć żeby nie tragfić na podróbe. Więcej nic nie powiem na ten temat to kwestia gustu ja osobiście z tego kremu nie zrezygnuje.
Stary 2006-09-21, 09:07   #16
milenna
Raczkowanie

A co do wyprodukowania go w słoiczku z pompką to chyba te zażalenia nie do mnie tylko do prof.Przybylskiego. I nie wiem czemu zostałam tak zaatakowana mówie tylko swoje zdania na temat tego kremu,każdy z nas jest inny i inne stawia wymagania
Stary 2011-10-11, 00:26   #17
vrediana
Przyczajenie

Używam szarego i grafitowego kolagenu Przybylskiego - jest rewelacyjny! Smaruję kolana (mam kolagenozę) - jest już potwornie zimno, a ja nadal mogę chodzić i ból jest dużo mniejszy. W życiu nie zamieniłabym tego na nic innego.

Jest to też jedyny specyfik, który zmniejszył mi widoczność naczynek na nosie, nic innego nie działało. A wystarczy naprawdę odrobina. Nawet na kolana wystarczy minimalna ilość - rozsmarowuje się ze świetnym poślizgiem, dzięki czemu malutki słoiczek starcza na jakieś 3-4 miesiące.

Kolagen bio natomiast pomaga przy nietrzymaniu moczu, ten jest jednak mniej wydajny.

Jak na efekty, jakie przynosi, cenę ma niską, naprawdę (kupiłam kilka słoiczków w promocji, 90zł za jeden).
vrediana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 14:07   #18
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

jezeli kolagen to TYLKO ten
http://www.kolagennaturalny.com.pl/
martorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 11:13   #19
Ewelina_E
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vrediana Pokaż wiadomość
Używam szarego i grafitowego kolagenu Przybylskiego - jest rewelacyjny! Smaruję kolana (mam kolagenozę) - jest już potwornie zimno, a ja nadal mogę chodzić i ból jest dużo mniejszy. W życiu nie zamieniłabym tego na nic innego.

Jest to też jedyny specyfik, który zmniejszył mi widoczność naczynek na nosie, nic innego nie działało. A wystarczy naprawdę odrobina. Nawet na kolana wystarczy minimalna ilość - rozsmarowuje się ze świetnym poślizgiem, dzięki czemu malutki słoiczek starcza na jakieś 3-4 miesiące.

Kolagen bio natomiast pomaga przy nietrzymaniu moczu, ten jest jednak mniej wydajny.

Jak na efekty, jakie przynosi, cenę ma niską, naprawdę (kupiłam kilka słoiczków w promocji, 90zł za jeden).
Używałam też tylko białego, a od czerwca stosuję ich nową linię Desirable! Polecam jest rewelacyjna, a efekty widoczne są już po kilku dniach Polecam,warte zakupu
Ewelina_E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości