|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
kolagen Aktiv- prof. Przybylski
Witam,
Słyszałam, że super nowością na twarz jest kolagen wynaleziony przez polskiego naukowca, prof. Przybylskiego. Można zamówić przez internet ciekawi mnie czy ktoś z was stosował, podobno rewelka. Dodam, że niezbyt tani. pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kolagen Aktiv- prof. Przybylski
nie jest to żadna super nowość, skorzystaj z wyszukiwarki, to znajdziesz wiele opinii na jego temat.
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Również nie mam pozytywnej opinii na temat tego "specyfiku"... a zużyłam dwa opakowania 50ml, miałabym za to parę tubek zoracku...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja takze uzywalam---wielkie nic,wielkie zero.A wdodatku drogie!!!!!!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem ciekawa dziewczyny , wjakim przedziale wiekowym jesteśćie ? Chodzi mi o te , które stosowały kolagen actiV.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Maja mama 47 lat -stosowala przez okres roku.Efekty zauwazalne po okolo 3,4 miesiace,ale niestety ja tylko przestala sobie wcierac ta maz to wszystko wraca do stanu wyjscia.U mnie bardzo podobnie --27 lat.Zreszta bialko cudow nie zdziala.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he,he cudów to nic nie zdziała
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
stosowalam i zadnych rezultatow nie zauwazylam do tego kluszczyl sie i luszczyl jakbym sie posmarowala bialkiem jajka,dla mnie to wyrzucone pieniadze
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
A czy zachowywałaś zasadę septyki? Nie wolno go brać palcami trzeba pobrać wypażoną metalową łyżeczką za każdym razem,w przeciwnym razie nie będzie żadnych rezultatów
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to - retinoidy, tak. Kolagen - nie! Naprawde wierzycie, że kolagen bierze się ze słoiczka z kremem? Myślę, że zasada septyki nie ma tu wiele do rzeczy. Jasne - w kremie nie rozwijają się bakterie [o tyle o ile], ale nAakłądanie go łyżeczką na buzię nie większy jego skuteczności! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi o to żeby nakładać go łyżeczką na buzie,ale pobierać ze słoiczka za każdym razem wyparzoną łyżeczką w przeciwnym razie twój krem zostanie bezużyteczny,nie czytałaś o tym? A jak go nabierasz palcami zachodzą związki po których krem nie jest już taki skuteczny i nie działa jak powinien.Poza tym trzeba go trzymać w lodówce
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że czytałam. Uważam, że jeśli septyka jest aż tak ważna dla zachowania skuteczności tego kremu, to trzeba było o tym myśleć na etapie projektowania opakowania - wyprodukowanie szklanej buteleczki z pompką jest możliwe - wtedy odpada cała ceremonia wyparzania łyżeczki. A swoją drogą - nabieranie kremu [ze słoiczka] łyżeczką/ specjalnym patyczkiem powinno być czynnością standardową, chodzi o to aby nie dopuścić do rozwoju bakterii. Ale powtarzam - nie powinno to byc jedynym gwarantem skutecznośi działanie tego kremu. A co do trzymania w lodówce - wszystkie moje kremidła stoją w lodówce. Wymagania producenta [higieniczna łyżeczka, lodówka] są rzeczą oczywistą i dlatego dziwi mnie ta cała "otoczka" - że jak się nei dopełni jednego z przykazań producenta, to krem na śmietnik ![]() PS. Czy na opakowaniu [słoiczek, kartonik] jest podany skład produktu? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie czemu jak coś Polskie to musi być od razu beee,za granicą ten krem robi furore,a u nas oczywiście jest nieskuteczny i do d...... Sama go stosuję a mam ogromny problem z trądzikiem już 10lat i muszę przyznać że powoli widać jego rezultaty. Oczywiście jak każdy inny krem jednemu odpowiada drugiemu nie, więc nie wiem czemu takie podejście do niego,ja jestem z niego b.zadowolona. Nie zróciłam uwagi co jest na opakowaniu ale wydaje mi się,że jest skład. Poza tym trzeba też patrzeć żeby nie tragfić na podróbe. Więcej nic nie powiem na ten temat to kwestia gustu ja osobiście z tego kremu nie zrezygnuje.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A co do wyprodukowania go w słoiczku z pompką to chyba te zażalenia nie do mnie tylko do prof.Przybylskiego. I nie wiem czemu zostałam tak zaatakowana mówie tylko swoje zdania na temat tego kremu,każdy z nas jest inny i inne stawia wymagania
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Używam szarego i grafitowego kolagenu Przybylskiego - jest rewelacyjny! Smaruję kolana (mam kolagenozę) - jest już potwornie zimno, a ja nadal mogę chodzić i ból jest dużo mniejszy. W życiu nie zamieniłabym tego na nic innego.
Jest to też jedyny specyfik, który zmniejszył mi widoczność naczynek na nosie, nic innego nie działało. A wystarczy naprawdę odrobina. Nawet na kolana wystarczy minimalna ilość - rozsmarowuje się ze świetnym poślizgiem, dzięki czemu malutki słoiczek starcza na jakieś 3-4 miesiące. Kolagen bio natomiast pomaga przy nietrzymaniu moczu, ten jest jednak mniej wydajny. Jak na efekty, jakie przynosi, cenę ma niską, naprawdę (kupiłam kilka słoiczków w promocji, 90zł za jeden). |
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
jezeli kolagen to TYLKO ten
http://www.kolagennaturalny.com.pl/ |
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Polecam,warte zakupu
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.