Co polecacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 20:54   #1
karolina516
Przyczajenie

Co polecacie?

Witajcie,
Chiałabym zasięgnąć porady. Otóż niestety tolerancja mojego organizmu na jedzienie wszystkiego o każdej porze sie skonczyła i po 10 latach utrzymywania stałej wagi zaczełam tyc;/ wszystko oczywiście w tyłek..do tego stoonia ze spodnie mi pękły
Ogólnie jestem szczupła i odpowiada mi obecny wygląd(wczesniej byłam b.chuda) ale boje się ze przytyje bardziej. Poszukuje cwiczen na utrzymanie wagi ciała. Ponadto brzuch zaczyna mi wywalac, wiec na nim tez się musze skupic. No i celulit zaczyna wychodzic... wrr..,
Kupiła twister, ale raczej na te trzy elementy chyba nie działa.
Co polecice w takim razie?
Jeszcze podsumuję:
- utrzymanie sylwetki
- mięśnie brzucha
- celulit

myślałam nad skakanką, ale boje się ze zejde sporo kg.
dzięki z góry za odpowiedz
pozdrawiam
karolina516 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 22:17   #2
miki223
Rozeznanie

Dot.: Co polecacie?

Miałam podobny problem ale ja osobiście wolę jak moja waga nie przekracza 50kg, więc kiedy tylko widzę jakiś skok biorę się do roboty
Przede wszystkim polecam Ci aeroby. Biegi, pływanie, orbitrek, bądź rowerek. Co do skakanki nie byłabym przekonana. W moim przypadku po kilku dniach zauważyłam zwiększenie obwodu łydek, mimo że zawsze po ćwiczeniach rozciągałam się. Ale może to tylko mój przypadek, możliwe że źle coś robiłam
Z mojej strony, polecam Ci callanectis. To godzinny zestaw ćwiczeń, który utrzymuje piękną sylwetkę. Jestem dopiero po 8h ćwiczeń, a już zauważyłam w swojej sylwetce zmiany. Nie są to łatwe ćwiczenia, ale dosyć przyjemne. jest dość sporo informacji na ten temat w internecie, więc możesz poszukać więcej dodatkowo trzeba pamiętać, żeby na noc się nie objadać. Moim zdaniem to największy wróg wagi, wiem z doświadczenia
Jeśli chodzi o brzuszek - twister dla niektórych jest dobrym sprzętem. Ja miałam wielokrotne podejścia do słynnego A6W, ale po kilku dniach monotonia tych ćwiczeń sprawiała, że dłużej niż do 21 dnia nigdy nie wytrwałam moim zdaniem lepsze efekty daje abs. Walczę o płaski brzuch i powiem Ci szczerze, że te ćwiczenia chyba mnie do tego zbliżają hula-hop to mój drugi przyjaciel. Jest oddzielny wątek dotyczący hh więc możesz przejrzeć.
A co do cellulitu... Największy wróg pięknych nóżek na to polecam Ci tylko masaże, bo osobiście nigdy nie ćwiczyłam żadnych specjalnych ćwiczeń, bo uważam, że sprawują się gorzej niż masaże. Jeśli chcesz, możesz kupić bańki chińskie (forum -> klik! ), bądź "Masażer 3000" (forum -> klik! ). Polecam Ci drugi sposób, ja dzięki szczotce w miesiąc pozbyłam się go do tego stopnia, że praktycznie nie było go nigdzie widać ! Niestety zaprzestałam i wrócił po kilku tygodniach dodatkowo balsamy drenujące, np Ziaja czarna seria. Powinno pomóc

Mam nadzieję, że Ci pomogłam było też wiele wątków na te tematy, więc możesz poszukać więcej informacji

Moja włosowa galeria
miki223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 19:06   #3
Negra1987
Zadomowienie

Dot.: Co polecacie?

30 day shred
ripped in 30
no more troubles zone
banish fat boost metabolism
Wszystkie z Jillian Michaels do sciągnięcia z sieci.
Spalają tkankę tłuszczową, wzmacniają WSZYSTKIE partie mięśni, ujędrniają ciało(a co za tym idzie zmiejszają cellulit), poprawiają formę.
Osobiście ćwiczę pierwsze 2 zestawy, i jestem bardzo zadowolona. Zapraszam na forum:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336613&page=64 odpowiedź na wszystko Trzeba tylko konsekwencji i sapozaparcia

Edytowane przez Negra1987
Czas edycji: 2011-09-12 o 19:08
Negra1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości