Włosy PO wypadaniu - pytania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 10:06   #1
karolinna24
Przyczajenie

Włosy PO wypadaniu - pytania

Witajcie ponownie.

Jakiś czas temu opisywałam mój problem z nadmiernym wypadaniem włosów - zaczął się na początku czerwca.
Przyczyną najprawdopodobniej był niedobór żelaza, który został potwierdzony badaniem krwi.
Biorę żelazo - aktualnie ostatnie pudełko i - owszem jest znacznie lepiej.
Jak mogę ocenić, czy moje wypadanie włosów na pewno jest już w normie?
Przy myciu wypada kilkanaście, przy czesaniu również... czasem jakiś pojedynczy wyciągnę przeciągając ręką - czy to już norma?
Jeszcze mam takie pytanka...
Mam ścięte włosy "na bombkę" i mam wrażenie, że po jednej stronie mam ich mniej i to po tej stronie, na którą mam zaczesane włosy... Czy przyczyną może być ścięta "na skos" grzywka i wycieniowanie bardziej tej strony? Chyba nie wypadło mi więcej po jednej stronie?
Zapytam jeszcze, czy mogę bez obaw użyć szamponu koloryzującego? Odkąd (przez wypadanie) przykładam więcej uwagi włosom mam wrażenie, że są bez połysku i takie myszowe... w dodatku mam z nimi taki problem, że szybko się przetłuszczają sprawiając wrażenie bardzo rzadkich... Czy jest na to jakiś sposób?

Pozdrawiam
karolinna24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 10:33   #2
sanzinia
Raczkowanie

Dot.: Włosy PO wypadaniu - pytania

Cytat:
Napisane przez karolinna24 Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie.

Jakiś czas temu opisywałam mój problem z nadmiernym wypadaniem włosów - zaczął się na początku czerwca.
Przyczyną najprawdopodobniej był niedobór żelaza, który został potwierdzony badaniem krwi.
Biorę żelazo - aktualnie ostatnie pudełko i - owszem jest znacznie lepiej.
Jak mogę ocenić, czy moje wypadanie włosów na pewno jest już w normie?
Przy myciu wypada kilkanaście, przy czesaniu również... czasem jakiś pojedynczy wyciągnę przeciągając ręką - czy to już norma?
Jeszcze mam takie pytanka...
Mam ścięte włosy "na bombkę" i mam wrażenie, że po jednej stronie mam ich mniej i to po tej stronie, na którą mam zaczesane włosy... Czy przyczyną może być ścięta "na skos" grzywka i wycieniowanie bardziej tej strony? Chyba nie wypadło mi więcej po jednej stronie?
Zapytam jeszcze, czy mogę bez obaw użyć szamponu koloryzującego? Odkąd (przez wypadanie) przykładam więcej uwagi włosom mam wrażenie, że są bez połysku i takie myszowe... w dodatku mam z nimi taki problem, że szybko się przetłuszczają sprawiając wrażenie bardzo rzadkich... Czy jest na to jakiś sposób?

Pozdrawiam
Na połysk i zdrowy wygląd to najlepiej odżywki, płukanie wodą z cytryną (chociaż nie wiem jaki masz kolor włosów), no ogólnie jakieś suplementy może. Tym bardziej, że masz włosy nadal dość osłabione.
Jedno jest pewne, żadnych osłabiających włosy zabiegów bym nie robiła.
Stary 2011-09-10, 10:44   #3
karolinna24
Przyczajenie

A, czy włosy które mi wypadły odrosną? Zwłaszcza na skroniach, mam tam bardzo malutko włosów - są rzadkie w tych miejscach (zwłaszcza po jednej stronie)... Czy to możliwe, by po jednej stronie na skroni wypadło więcej włosów? Po za tym nie widzę tam żadnych małych włosów (na czubku są)... czy na skroniach włosy też odrosną?
Stary 2011-09-10, 11:01   #4
sanzinia
Raczkowanie

Nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie. Może być tak, że trochę przesadzasz już ze strachu o włosy - co trochę rozumiem, po przejściach z wypadaniem. A może być to też jakiś problem ze skórą, albo tak jak pisałaś niedobory minerałów.
Najlepiej udaj się do specjalisty, DOBREGO dermatologa.
Jeśli mieszkasz w okolicach Krakowa mogę Ci polecić sprawdzonego.
Stary 2011-09-10, 11:16   #5
karolinna24
Przyczajenie

Byłam u dermatologa, który pociągnął parę razy mi za włosy i stwierdził, że jest ok. Ale chyba coś z nim nie tak, bo jak byłam z trądzikiem to usłyszałam też że jest ok a cała twarz była w chrostach...

Chyba masz rację z moim przesadzaniem.

Edytowane przez karolinna24
Czas edycji: 2011-09-10 o 17:13
Stary 2011-09-10, 17:41   #6
sanzinia
Raczkowanie

No możliwe że mam rację
Mimo wszystko jeśli będzie Cię to nadal niepokoić, przejdź się na wizytę do dermatologa z polecenia czyjegoś, dla własnego świętego spokoju.
Tylko wybierz dobrego, bo ten o którym mówisz nie sprawia takiego wrażenia.
Stary 2011-09-11, 00:45   #7
czarnaewa
Raczkowanie

mozecie pocielic jakies dobre odzywki przeciw wypadaniu włosów i na wzmocnienie bo tez strasznie mi wypadaja nie wiem czego uzywac
czarnaewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 18:11   #8
karolinna24
Przyczajenie

Polecam:
- szampon przeciw wypadaniu firmy Joanna "RZEPA" (nie polecam Dermeny, bo mi wypadały bardziej)
- zrobić badania krwi (u mnie było za mało żelaza!)
- iść do dermatologa dobrego

A dla siebie zastosuje:
- święty spokój i mniej grzebania we włosach.

Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości