|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przetłuszczający się nos :/
Witam, mam problem związany z przetłuszczającą się skórą, a najbardziej na nosie (nawet jeśli użyje na nim tylko korektora i pudru). Kupiłem sobie nawet Johnson Clean and Clear Shine Control Daily Facial Lotion (takie coś) aby nie przetłuszczała mi się tak skóra, ale nos reaguje tak samo jak wcześniej, no może z minimalną poprawą. Męczy mnie używanie ciąglę pudru a muszę bo inaczej nos świeci mi się jak latarnia i wygląda to strasznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przetłuszczający się nos :/
może spróbuj uzywac skrobi zamiast pudru?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hm, sproboje , ale to ma być taka zwykła skrobia czy jakaś specjalna?
![]() Po za tym można połączyć skrobię z pudrem czy nie bardzo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna ![]() ![]() mozesz mieszac tez skrobie z cynamonem ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lepiej wycieraj sobie to chusteczką higieniczną/ręcznikiem papierowym/bibułkami, bo co jak co, ale męska skóra jest odrobinę inna niż kobieca i puder nie jest tym, czego facet powinien używać co 3 godziny. Nie chodzi nawet o jakieś uprzedzenia (ale jak ktoś zobaczy, jak Ci się waży ten puder na nosie, to Cię śmiechem zabije), ale męska skóra jest grubsza i przetłuszcza się w iny sposób. Noś przy sobie butelkę łagodnego toniku i bibułki, jest też mocno matujący krem z firmy "siarkowa moc", odstaw ten puder, bo będzie gorzej.
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli nie użyje pudru to mam 5 razy gorzej bo: 1. Mam niestety sporą blizne potradzikową i zaczerwienienia które rzucają się w oczy 2. Skóra mi się jeszcze szybciej przetłuszcza bez pudru i wygląda to KOSZMARNIE ![]() Ogółem jakbym nie musiał to bym tego wszystkiego nie używał :P Jako tako nie wygląda to mega krytycznie bo on mi się bardzo nie waży ale po prostu hm bardzo mocno się świeci i skóra przestaje być matowa. Zamówiłem takie coś, piszę że wchłania wszystko bez uszkodzenia makeupu, więc może to będzie dobrym rozwiązaniem jako tako ![]() Edytowane przez Byatch Czas edycji: 2011-09-19 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mozesz jeszce sprubowac kuracji kwasami może to by mogło pomóc
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nawilżaj, nawilżaj, nawilżaj.
Odstaw wszystkie te specyfiki z alkoholem, wszystkie rzeczy matujące - bo to tylko wysusza skórę, która zaczyna się bronic i produkuje sebum. Znajdź dobry nawilżacz (u każdego sprawdzi sie co innego, moim ukochanym jest krem dla dzieci Johnson&Johnson zielony w tubce), stosuj go regularnie i wkrótce zapomnisz o świeceniu. Życzę powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mojej koleżance początkowo pomógł ten produkt:
http://wizaz. pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13386 Piszę początkowo, gdyż faktycznie buzia jej się nie świeciła, jednak po dłuższym stosowaniu, zaczęła jej się strasznie skóra łuszczyć- czyli przestawiła się na zupełnie drugi biegun- z tłustej na suchą. W konsekwencji musi teraz używać kremu Bambino^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrego kremu nawilżającego poszukaj w KWC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Kurcze też mam ogromny problem ze świeceniem
![]() Zastanawiam się nad kupnem podkładu mineralnego, ale mam problemy z doborem odcienia, bo podobno są lepsze do tłustej cery niż płynne. Może spróbuję z tą skrobią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
zna ktoś może jakąś fajną maseczkę na przetłuszczający się nos??
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mi też cera znacznie się pogorszyła odkąd odstawiłam pigułki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.